lolik

XXX.XXX.110.207
Dobrý den, zajímá me pokud by divoká kachna mela ptačí chřipku a nebo proste slepice...
já si jí upeču a sním tak se nijak nakazit nemohu nebo ano?
děkuji moc.
Potom, čo pred piatimi rokmi holandské laboratóriá zmodifikovali vírus vtáčej chrípky H5N1 tak, aby bol super nákazlivý,..
Zdroj; http://www.topky.sk/cl/11/1603633/Bill-Gates-varuje-ludstvo-pred-novou-formou-terorizmu-Riziko-zahuby-je-velmi-vysoke.
jahodapavel
napsal(a):
Proč by jinak byli pracovnící likvidující zvířata v ohnisku vybaveni speciálnimi obleky a plynovými maskami?
Tak to by me taky zajímalo, proč maji na sobě ty skafandry a hasiči, co tu drůbež pomáhají chytat a podávají ji těm zakuklencum, jsou jen v uniformě. Trochu komedie, ne?
lolik

XXX.XXX.110.207
1978milan
napsal(a):
Tak to by me taky zajímalo, proč maji na sobě ty skafandry a hasiči, co tu drůbež pomáhají chytat a podávají ji těm zakuklencum, jsou jen v uniformě. Trochu komedie, ne?
To je pravda!
Virus ptačí chřipky ničí teplota 70°C po dobu 5 minut. Takže z pečeného kuřete opravdu ne.
Je několik subtypů, podle antigenů, a ty jsou různě kompatibilní se savčími. Vysoké riziko zmutování genu je tam, kde žije člověk v těsné blízkosti prasat a ptáků. Tam je pravděpodobnost přenosu na prase a z něj na člověka daleko vyšší. Přímý přenos z ptáků na lidi je velice vzácný a málo pravděpodobný.
Obleky nosí zasahující personál z důvodu minimalizace rizika přenosu a navíc, když skončí práci, tak se vysvlečou a jsou viruprostí, neboť přes masky se virus nedostane ke spodnímu oblečení. Nemusí tedy dekontaminovat všechno svoje prádlo. Kdyby měli jen obleky, tak by byla daleko větší pravděpodobnost zavlečení viru do dalších lokalit. Tak to chápu já. Dana.