Může se člověk nakazit ptačí chřipkou ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lolik

22.1.2017 14:05
lolik

XXX.XXX.110.207

Dobrý den, zajímá me pokud by divoká kachna mela ptačí chřipku a nebo proste slepice...
já si jí upeču a sním tak se nijak nakazit nemohu nebo ano?
děkuji moc.

22.1.2017 14:21
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

lolik napsal(a):
Dobrý den, zajímá me pokud by divoká kachna mela ptačí chřipku a nebo proste slepice...
děkuji moc.

Nemůže.

22.1.2017 14:25
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Potom, čo pred piatimi rokmi holandské laboratóriá zmodifikovali vírus vtáčej chrípky H5N1 tak, aby bol super nákazlivý,..

Zdroj; http://www.topky.sk/cl/11/1603633/Bill-Gates-varuje-ludstvo-pred-novou-formou-terorizmu-Riziko-zahuby-je-velmi-vysoke.

22.1.2017 14:56
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

lolik napsal(a):
děkuji moc.

Proč by jinak byli pracovnící likvidující zvířata v ohnisku vybaveni speciálnimi obleky a plynovými maskami?

22.1.2017 15:36
1978milan

XXX.XXX.227.76

jahodapavel napsal(a):
Proč by jinak byli pracovnící likvidující zvířata v ohnisku vybaveni speciálnimi obleky a plynovými maskami?

Tak to by me taky zajímalo, proč maji na sobě ty skafandry a hasiči, co tu drůbež pomáhají chytat a podávají ji těm zakuklencum, jsou jen v uniformě. Trochu komedie, ne?

lolik

22.1.2017 15:57
lolik

XXX.XXX.110.207

1978milan napsal(a):
Tak to by me taky zajímalo, proč maji na sobě ty skafandry a hasiči, co tu drůbež pomáhají chytat a podávají ji těm zakuklencum, jsou jen v uniformě. Trochu komedie, ne?

To je pravda!

22.1.2017 16:43
cipis

XXX.XXX.79.147

lolik napsal(a):
To je pravda!

Skafandre znamenajú rizikové pracovisko a to zase znamená rizikové príplatky .
Tento typ chrípky je na 99 % na človeka neprenosný a v prípade nákazy sa človek nestáva prenášačom, takže nehrozí ani likvidácia

22.1.2017 18:00
ovecka

XXX.XXX.203.146

Virus ptačí chřipky ničí teplota 70°C po dobu 5 minut. Takže z pečeného kuřete opravdu ne.
Je několik subtypů, podle antigenů, a ty jsou různě kompatibilní se savčími. Vysoké riziko zmutování genu je tam, kde žije člověk v těsné blízkosti prasat a ptáků. Tam je pravděpodobnost přenosu na prase a z něj na člověka daleko vyšší. Přímý přenos z ptáků na lidi je velice vzácný a málo pravděpodobný.
Obleky nosí zasahující personál z důvodu minimalizace rizika přenosu a navíc, když skončí práci, tak se vysvlečou a jsou viruprostí, neboť přes masky se virus nedostane ke spodnímu oblečení. Nemusí tedy dekontaminovat všechno svoje prádlo. Kdyby měli jen obleky, tak by byla daleko větší pravděpodobnost zavlečení viru do dalších lokalit. Tak to chápu já. Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík