Co přidáváte svým chovancům do vody? Nemám na mysli jakékoliv komerčně vyráběné preparáty. Děláte nějaké výluhy či vývary z plodů či kůry nebo koření? Nějaké tipy? Dočetl jsem se na stránkách firmy nabízející brojlerové krůty, že po přidání česneku dojde ke znatelnému zlepšení zdravotního stavu, který zrovna u brojlerových krůt je problematický, docela mě to zaujalo. Děkuji za vaše zkušenosti.
boaobr
napsal(a):
Co přidáváte svým chovancům do vody? Nemám na mysli jakékoliv komerčně vyráběné preparáty. Děláte nějaké výluhy či vývary z plodů či kůry nebo koření? Nějaké tipy? Dočetl jsem se na stránkách firmy nabízející brojlerové krůty, že po přidání česneku dojde ke znatelnému zlepšení zdravotního stavu, který zrovna u brojlerových krůt je problematický, docela mě to zaujalo. Děkuji za vaše zkušenosti.
Česnek, cibulu a ocet.
Česnek je přírodní, antibiotikum" (omezuje množení bakterií, prokazatelně ničí Enterococci a Staphylococci) a také antihelmitikum (působí proti vnitřním cizopasníkům). Navíc obsahuje látky, které prokazatelně snižují riziko rakoviny tlustého střeva a snižuje cholesterol v krvi. Mimo jiné má spoustu vitamínů a dalších příznivě působících látek. V přírodním léčitelství se používal i na léčbu impotence Dana.
slamos1
napsal(a):
Na muj dotaz to odpovedela Ovečka a dále už se nebudu vyjadřovat k tomuto tématu abych Vás nepřivádel do rozpaku.
Já jsem popsala, jak působí česnek v organismu. To, že snižuje cholesterol, ještě neznamená, že ho budeme drůbeži měřit. To v mém příspěvku nenajdete. To vyplynulo až z vaší reakce.
Já nevidím nic špatného na to, že by tak mohl působit i na drůbež. Dana.
Moja úroda cesnaku bola mizerná , ale orechového lístia mám dosť každý rok.
http://www.agroporadenstvo.sk/index.php?start&pl=116&article=893.
slamos1
napsal(a):
Ptal jsem se jak drubeži prospívá česnek.
Cesnak je po tisícročie využívaný pre svoje mimoriadne liečebné vlastnosti. Napomáha tráveniu a zabraňuje poruchám trávenia. Podieľa sa na zlepšení krvného obehu, ochraňuje dýchacie cesty a účinne bráni proti napadnutiu červami a ďalšími cudzopasníkmi, tiež pôsobí proti baktériám a plesniam. Používa sa hlavne pri liečbe ochorení dýchacích ciest. Bráni sklerotickým zmenám ciev, pretože nedovoľuje ukladanie vápnika a cholesterolu na cievnych stenách.