Pikul

XXX.XXX.250.195
Zdroj tepla 2 žiarovky.
Dva otvory na bokoch liahne ako prísun vzduchu.
Vnútri na boku ventilátor na rozhánanie vzduchu po liahni.(Je umiestnený na bočnej stene niekde medzi žiarovkami a vajciami)
Teplota 37,8 stupňa.
Vlhkosť 65%-70%
Chcem sa opýtať či je to v pohode a či sa dá v takejto doma vyrobenej liahni dosiahnuť nejakého úspechu v liahnutí Prípadne rady ako liaheň vylepšiť alebo prerobiť zakial tam nemám vajcia.
Mám něco podobného a právě ji testuju. Radím to smé, obětovat nějaké vajíčka na testovací jízdu. Až pak podle toho jak to dopadne hledat případné závady a nebo si sám poklepat na rameno, jsem dobrej. Teď maximálně dostanete rady, že to nebo ono je špatně a že to fungovat nebude. No a sám jenom z rad to nezjistíte pokud to nezkusíte. Pokud vám to funguje nasucho, proč by to nefungovalo i s vajíčky. Jenom ta vlhkost, i já ji mám vysokou a budu to řešit menší a niší nádobou na vodu, aby byla menší plocha. Dneska je to čtvrtý den, tak uvidíme, jestli chcete počkat na výsledek, rád vám sdělím výsledek, ale doporučil bych ji vyzkoušet. Nemusíte tam dát plnou kapacitu, stací alespoň něco. Je jasné že plná se bude chovat jinak než poloprázdná, ale bez testovací jízdy opravdu nic nezjistíte. Přeju hodně úspěchů, ať vám to víjde a máte radost ze své práce.
Pikul

XXX.XXX.250.195
Predtým som mal tento system v malej krabici - Myske kde som dal 4 vajíčka a všetky sa vyliahli. Tak som to prerobil do večšej formy kde sa zmestí cca 50 vajec. Taktiež si myslím že by to malo fungovať. Mne je len lúto ked nastane problém a zdochnú. Ale inak to asi nepojde snád to vyjde. Ked dojdem z práce pridím sem foto liahne. Ktej vlhkosti-viem si ju regulovať tak s tym problém nemám. Jedine ma trápi či ten ventilátor nebude robiť zle či nebude fúkať na vajcia a podobne.
Dobrý den, ofukování vajec vůbec nevadí - v každé líhni se to musí vychytat, je lepší zabránit vzniku různých turbulencí v rohu líhně a kolem ventilátorů. Vzduch by měl mít jasně danou cestu, nebudou vznikat hluchá místa - vcelku je jedno, jestli je posílán ventilátory shora dolu, nebo opačně. Vlhkost reguluji počtem misek, resp. plochou odparu, těsně před líhnutím pomáhám rosením vajíček. Hodně zdaru.