Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2017 09:55
karlos27

XXX.XXX.113.59

Dobrý den již včera sem daval fotky na urceni pohlavý a bylo mi řečeno že mám doma misto kačeny kačera. Dnes sem vyfotil i druhého o malinko staršího s rozdílným lalokem na zobaku. Přikladam fotky obou.Kterého mi radíte nechat na dvorku. Mam k nim dvě kačky. Děkuji.

7.3.2017 10:56
zbosace

XXX.XXX.73.17

Váš kačer bude vo vašom chove plniť úlohu plemennika. Čiže musí spĺňať určité kritériá daného druhu, plemena či farebného rázu. Pizmovky sú špecifické rozdielnymi pohlavnym dimorfizmom, ktorý nám zaručuje skoré rozoznanie pohlavia už v skorom veku. Ak sú tieto znaky slabo výrazne niečo nieje v poriadku. Je veľmi dôležité či si toto všetko uvedomujete, že ako chovatel preberate určitú zodpovednosť za to čo sa v budúcej dobe narodí- vyliahne. Len po zdravých plne vyvinutych jedincoch sa narodí potomstvo zdravé, také u ktorého je predpoklad že ich ďalší vývoj nám bude robiť radosť a nie problémy. K vaším kačerom- do chovu zatadte toho ktorý je veľký, mohutný, jeho hlava je robustna, nad zobakom má plne vyvinuty kožovity výrastok, okolo oka holú bradavicnatu plochu v tvare disku. Perie na temene hlavy rastie smerom do zadu a tvorí akýsi chochol, ideálne ak perie tvorí kučery, hovoríme že kačer má, úces". Toto predĺžené perie rastie aj na licach, prekryva ušné otvory a môže končiť 5-10 cm pod úrovňou hlavy vzadu na krku. Pri vzruseni opticky zvecsuju kacerovu hlavu a vyjadrujú jeho samčí výraz. Preto by sa kačer u ktorého si na prvý pohľad nie sme istý z určením pohlavia do chovu zaraďovať nemal. Čo sa týka hmotnosti, ideál je ak je kačer raz tak ťažký ako kačica. Ale to už je málokedy. Preto chov pizmoviek pomaly upadá lebo chovatelia venujú veľmi málo pozornosti práve výberu.. Chovu zdar. Dajte vedieť ako ste sa rozhodli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík