Palubky vs prkna - čmelíci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dada111

10.3.2017 20:35
Dada111

XXX.XXX.220.21

Dobrý den,
plánujeme stavbu krůtníku - kurníku, váhám mezi palubkami a klasickými sušenými prkny kvůli čmelíkům. Loni jsem si všimla, že se čmelíci drží v zámcích palubek, proto uvažuji o normálních prknech, vím, že trochu take seschnou, ale říkám si, že do spár se spíš dostanu s nátěrem proti čmelíkům, kdežto v zámcích u palubek mi zustanou. Řešil jste někdo obdobné? Prosím jakýkoliv názor. Děkuji.

11.3.2017 09:08
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím. myslím, že si nijak nepomůžete, u prken mohou být zalezlí spárou až na protilehlé straně prkna.z mého pohledu jsou na tom palubky o něco lépe, ty zámky jsou celkem těsné, někdy jim je třeba i pomoci paličkou, aby dobře dosedly, a navíc se ty zámky dají natřít lepidlem.

Dada111

12.3.2017 14:48
Dada111

XXX.XXX.220.21

Děkuji za reakci, jak píšete, ještě se rozhodnu pro nějaký nátěr těch spár, jestli silikon nebo lepidlo...

12.3.2017 19:14
merfi

XXX.XXX.46.60

Pokiaľ to chcete bez čmelíkov, tak ideálny je voliérový chov.Jednoduché čistenie, dostatočné vetranie a v časoch chrípky, alebo špatného počasia máte sliepky v suchu.Kým som mal pre Čemanky dočasnú voliéru, mal som kurník zo zeleného sádrokartónu.Nieje toxický, špáry z vnútra boli pretreté akrylovým tmelom a keď sa zašpinil, stačilo vystriekať vápnom a neverím, že by sa tam mal kde schovať nejaký čmelík.Na stavbu som nepoužil udčka, ale ohoblované strešné laty, ktoré boli z vonkajšej strany.Lacné, rýchla a jednoduchá montáž žiadny strach z parazitov...
Pokiaľ by ste nemali voliérové prekrytie, tak stací prekrytie plechom, alebo plastovou vlnovkou a vonkajšie steny preklébrovať, aby to nevlhlo.

12.3.2017 20:24
Trapezus

XXX.XXX.151.43

Kdybych vrátil čas a znovu vyráběl kurníky, vnitřní stěny bych už nedělal z prken, mezi kterými jsou škvíry, třebaže jsou nalíčené vápnem. Kdybych dělal kurníky podruhé, udělal bych je - alespoň vnitřní stěny - z Cetrisu. Na tento materiál jsem však přišel až poté...

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2017 15:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zrovna stavím nový kurník a přesně jako Vy říkáte, vevnitř z CETRISU. Napadlo mě to asi před týdnem.

13.3.2017 17:08
kajo

XXX.XXX.215.171

Ja som problém vyriešil aplikáciou vapenneho hydrátu.Pravidelne pri cisteni kurníku a odvtedy neviem čo sú cmelici. Treba ho aplikovať na sucho.Dovtedy som s nimi bojoval a bez výsledku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík