Dada111

XXX.XXX.220.21
Dobrý den,
plánujeme stavbu krůtníku - kurníku, váhám mezi palubkami a klasickými sušenými prkny kvůli čmelíkům. Loni jsem si všimla, že se čmelíci drží v zámcích palubek, proto uvažuji o normálních prknech, vím, že trochu take seschnou, ale říkám si, že do spár se spíš dostanu s nátěrem proti čmelíkům, kdežto v zámcích u palubek mi zustanou. Řešil jste někdo obdobné? Prosím jakýkoliv názor. Děkuji.
Dada111

XXX.XXX.220.21
Děkuji za reakci, jak píšete, ještě se rozhodnu pro nějaký nátěr těch spár, jestli silikon nebo lepidlo...
Pokiaľ to chcete bez čmelíkov, tak ideálny je voliérový chov.Jednoduché čistenie, dostatočné vetranie a v časoch chrípky, alebo špatného počasia máte sliepky v suchu.Kým som mal pre Čemanky dočasnú voliéru, mal som kurník zo zeleného sádrokartónu.Nieje toxický, špáry z vnútra boli pretreté akrylovým tmelom a keď sa zašpinil, stačilo vystriekať vápnom a neverím, že by sa tam mal kde schovať nejaký čmelík.Na stavbu som nepoužil udčka, ale ohoblované strešné laty, ktoré boli z vonkajšej strany.Lacné, rýchla a jednoduchá montáž žiadny strach z parazitov...
Pokiaľ by ste nemali voliérové prekrytie, tak stací prekrytie plechom, alebo plastovou vlnovkou a vonkajšie steny preklébrovať, aby to nevlhlo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zrovna stavím nový kurník a přesně jako Vy říkáte, vevnitř z CETRISU. Napadlo mě to asi před týdnem.