Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lubofiacan

27.7.2017 21:56
lubofiacan

XXX.XXX.248.92

Prosím vás o pomoc a radu priateľia.
Máme kôčku čo sedela na vajciach ale narodilo sa jej len jedno kuriatko. Sme veľmi smutný.
Rozhodli sme sa niekoľko kuriatok dokúpiť a priložiť ich ku kôčke. Predávajôca nám povedala že to treba urobiť po tme. To sme aj spravili ALE sme velmo smutný a to preto že kôka tieto kuriatka neprijala a ďobe do nich a svoje si ochraňuje.
Moc vás prosíme o radu ako ukludniť kôku aby tie kuriatka k sebe prijala a tiež sa starala o ne ako o to jedno svoje.
Pekne vám ďakujem za veľkú pomoc.
lubo.fiacan@centrum.sk.

27.7.2017 22:17
ladd

XXX.XXX.95.5

Jak jsou koupená kuřata stará? Mezi kvočninými a novými kuřaty nesmí být velký rozdíl ve velikosti. Někdy kvočna ani nepřijme kuře, které má jinou barvu, než kuřata ostatní.
Ptáci se líhnou, rodí se savci.

28.7.2017 07:41
slovensko

XXX.XXX.178.6

Kurata bolo treba nastrkat pod kvocku. Ja som tento rok pridaval kurata o tri dni starsie.

lubofiacan

28.7.2017 11:15
lubofiacan

XXX.XXX.248.92

Veľmi pekne ďakujem za rady. Ale aj tak som smutný a neviem čo robiť. Kvočna nechce prijať kuriatka... ba ďobe do nich a odháňa ich od svojho jediného. Prosím Poradte mi ako na to aby ich prijala za svoje a starala sa o ne..PROSIM prosím.
Lubo fiacan Bristol UK.

28.7.2017 11:28
slovensko

XXX.XXX.178.6

Tak uz len ich dat pod ziarovku. Mne sa to ale este nestalo a to boli aj inej farby.

28.7.2017 11:55
1978milan

XXX.XXX.227.76

Taky se mi to nikdy nestalo, kdyz jsem pridaval kuřata kvočne, vzdycky je prijmula. Dokonce i kdyz sama zadne nevysedela. Loni mi jedna vodila i brojlery. Ale je to holt příroda, te neporučite.

Zkusil bych to večer potmě ještě jednou. Pomalu je pod ni nastrkat. Vzit vzdycky jedno do ruky a pomalu je pod kvocnu strčit. Nekomu řekněte, at vam posviti baterkou. Rano brzo vstaňte, jak se zacne rozednivat a pozorujte, jak se k nim kvocna chová. Jestli je nevezme, tak bych kvocnu odkvokal a kurata nechal pod zarovkou. Aby vodila jen jedno kuře bude jen otrava. Kdyz ji odkvokate, za par dni zacne snášet, takhle by litala s jednim kuretem i nekolik týdnů a zbytečně.
A nebojte, i bez kvocny kuřata krásně odchovate. Jak se udela teplo, dáte je ven na travu do ohradky a budete z nich mit taky radost. A možná poznáte, ze bez kvocny je to nekdy i lepší. Preju hodne štěstí. Milan

28.7.2017 13:08
ladd

XXX.XXX.34.52

lubofiacan napsal(a):
Veľmi pekne ďakujem za rady. Ale aj tak som smutný a neviem čo robiť. Kvočna nechce prijať kuriatka... ba ďobe do nich a odháňa ich od svojho jediného. Prosím Poradte mi ako na to aby ich prijala za svoje a starala sa o ne..PROSIM prosím.
Lubo fiacan Bristol UK.

Nenapsal jste jak stará jsou kuřata koupená a jak je staré kuře kvočnino! Zásadní je, aby mezi nimi nebyl velký věkový rozdíl. Mladší kuřata kvočna přijme, pokud jsou výrazně starší, než to její, tak spíše ne
Zkuste je podložit v noci a jak zde někdo psal dát je pod kvočnu. Ne jenom vedle ní! Hlavně je k ní nedávejte teď ve dne, ať si je nezafixuje jako vetřelce.

30.7.2017 20:52
ančovička1

XXX.XXX.220.126

ladd napsal(a):
Jak jsou koupená kuřata stará? Mezi kvočninými a novými kuřaty nesmí být velký rozdíl ve velikosti. Někdy kvočna ani nepřijme kuře, které má jinou barvu, než kuřata ostatní.
Ptáci se líhnou, rodí se savci.

Ano.kuřátka musí stejně stará a velká,..i když mě nedávno malá rousná milflérka ke svým maličkým tmavým kuřátkům vzala dvě veliká bílá kuřátka brahmanky kolumbijské..prostě dobrá máma

Přidejte reakci

Přidat smajlík