Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.11.2017 12:31
alibaba62

XXX.XXX.33.14

Začala teď snášet kachna. Jak mohu dlouho skladovat vejce a pak je dát pod kachnu? Teď v zimě nemá asi smysl aby seděla?

14.11.2017 13:13
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Taky mi začala snášet jedna čínka. Zatím osm vajec. Nanese si asi třicet, pak si sedne. Já dávám pouze osm vajec, nedávám první ani dvě tři poslední, protože když už třeba tři dny sedí a něco snese, nemusí být oplozená. Takže jestli dobře počítám, je 14.11. plus asi 22 je tak 6.12. a kačka sedí 35 dnů, tak budou kačata v půli ledna a to je šoupnu do chlívku ke králíkům a nechám zavřeno, po případě jim trošku zatopím fólií pod nohy a vbřeznu nebo začátkem dubna už jsou na zabití

14.11.2017 19:13
alibaba62

XXX.XXX.33.14

Co to je ta folie, kterou zatopíte? Děkuji.

14.11.2017 20:50
lubosh

XXX.XXX.157.228

Kachní vejce bych neskladoval víc jak měsíc. Přirozeně si kachna nanese 10-15 vajec, každý den po jednom a pak na to sedne. Takže optimálně jsou to dva týdny. U starších vajec může být horší líhnivost. Na zimu bych kachnu nenechával zasednout. Kachňata by neměly takové přírůstky jako na jaře, kdy jsou delší dny a dostatek zeleného krmení.

15.11.2017 10:43
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

V loni mi to udělaly obě starší kačky, akorát jedna vyseděla jen tři kačenky a vyprdla se na ně, tak jsem je přihodila k té co jich měla šest a ta je všechny odvodila . Letos mi starší kačky momentálně přepeřují, ale ta mladší snáší jak střelená. Takže zas budou kačky v lednu.
Výhřevnou podložku co se většinou dává pod terárko, mám dva rozměry,20x30cm a 35x60cm, položím na podlahu na ni dám karton a seno, kačky ji spolehlivě najdou a sedí na ní.
A s přírůstky nejsou problémy, většinou zabíjím koncem třetího měsíce a jenom se zlobím, že nejsou všichni kačeři, ti mívají kolem tří kil čisté maso bez drobů. Trávu jim vždycky donesu, protože poslední zimy není sníh a ptačinec roste pořád a ty lednové ani neodčervuju. Max dávám jako prevenci sušený dobromysl, který si pěstuju na zahradě.
A odpoledne maličko přisvítím, protože i většina samic králíků co s nimi obývají chlívek už má mladé.
A takhle vypadali v březnu před zabitím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík