Líheň MONO 50 - zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.12.2017 08:37

Dobrý den,
prosím chovatelé zda by se nepodělili o své zkušenosti s touto líhní. Mám v úmyslu si koupit menší líheň na max 50 vajec. Tahle mi padla do oka i proto, že to je český výrobek. Ale bohužel neznám nikoho kdo by jí měl a tudíž by poradil. Tak se tu zkusím zeptat zda jí někdo nemá a jak je s ní spokojen. Případně zda by někdo nedoporučil třeba i jinou. Předem velice děkuji.

1.12.2017 09:28
ovecka

XXX.XXX.171.70

Zkušenosti s touto novou nemám, ale cena skoro 12000, - za remosku z plastu s trochou elektroniky a jen na 50 vajec je neúměrně vysoká. Určitě seženete líheň v lepší kvalitě nebo s levnější cenou, jenom nebude česká. Mám dojem, že dost zde chválí líhně Rcom, ale tam je cena srovnatelná. Já mám velkou líheň od Brinsea a od této firmy vychází zcela automatická líheň na 56 vajec na 9 990, -. Navíc má průhledné víko a nemusíte ji tolik otevírat, když chcete kontrolovat průběh klubání.
Ale určitě se ozve někdo a přidá vlastní ověřené zkušenosti. Dana.

1.12.2017 12:48

Děkuji Vám paní Dano.
Já taky měl velkou od Brinseji OVA190 ale bohužel tady na novém už by jí nebylo třeba.

1.12.2017 16:58
jo012810

XXX.XXX.96.211

Ano, má dvě malé, plně automatické líhně Rcom. Výhodou je možnost líhnutí dvou nepříbuzných kmenů, Jistě to jde zajistit i rodokmennými klíckami v jiné líhni. Pro mne je toto řešení nejlepší a plná spokojenost vis odkaz: http://kshk.rajce.idnes.cz/Lihnuti_a_odchov_drubeze_a_japonskych_krepelek/.

1.12.2017 18:49

jo012810 napsal(a):
Ano, má dvě malé, plně automatické líhně Rcom. Výhodou je možnost líhnutí dvou nepříbuzných kmenů, Jistě to jde zajistit i rodokmennými klíckami v jiné líhni. Pro mne je toto řešení nejlepší a plná spokojenost vis odkaz: http://kshk.rajce.idnes.cz/Lihnuti_a_odchov_drubeze_a_japonskych_krepelek/.

Děkuji za názor

1.12.2017 19:38
ovecka

XXX.XXX.204.254

jo012810 napsal(a):

Já nasazuji do 4 lísek v jednotlivých patrech Brinsea 190 cca po 3 dnech po sobě a mám také rodokmenové líhnutí (ovšem prvotní investice byla jen 16 000 - chytla jsem skvělou cenu, narozdíl od Rcom 50, kde by to bylo více než 40 tisíc za 4 kusy) Dana.

2.12.2017 16:06

ovecka napsal(a):
Já nasazuji do 4 lísek v jednotlivých patrech Brinsea 190 cca po 3 dnech po sobě a mám také rodokmenové líhnutí (ovšem prvotní investice byla jen 16 000 - chytla jsem skvělou cenu, narozdíl od Rcom 50, kde by to bylo více než 40 tisíc za 4 kusy) Dana.

2.12.2017 16:15

Tak jsem koukal na Rcom 50 MAX a na tu Bios Mono 50 a ceny jsou velice podobné 11 990Kč a 11 834Kč za tu českou..kapacita stejná..Tak pořád nevím. Pak mě ještě zaujala: Brinsea Ovation 56 EX za 9 990Kč Je to ale hlavolam

2.12.2017 16:17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak jsem koukal na Rcom 50 MAX a na tu Bios Mono 50 a ceny jsou velice podobné 11 990Kč a 11 834Kč za tu českou..kapacita stejná..Tak pořád nevím. Pak mě ještě zaujala: Brinsea Ovation 56 EX za 9 990Kč Je to ale hlavolam

To je ta co mi radila paní Dana, že ?

4.12.2017 07:25

Tak asi moc chovatelů není co by mělo MONO50 nebo se nechce dělit o zkušenosti
Teda nejhorší na tom je to, že ještě nemám líheň ale už vím co a kolik toho budu muset líhnout

30.12.2017 14:09

Tak nakonec fakt nikdo neprozradil jaké má s touto líhní zkušenosti. A jelikož jsem se taky nějak nemohl rozhoupat tak se Ježíšek naštval a dostal jsem obálku a ať se starám sám. Po novém roce to už budu muset vyřešit, tlačí mě čas. A ASI se rozhodnu pro tu Brinseu nebo ne?...ach jo...

30.12.2017 17:42
Pupča

XXX.XXX.151.202

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak nakonec fakt nikdo neprozradil jaké má s touto líhní zkušenosti. A jelikož jsem se taky nějak nemohl rozhoupat tak se Ježíšek naštval a dostal jsem obálku a ať se starám sám. Po novém roce to už budu muset vyřešit, tlačí mě čas. A ASI se rozhodnu pro tu Brinseu nebo ne?...ach jo...

Nemám moc velké zkušenosti, ale zkoušela jsem líhnout ve staré biosce i v Rcom. Úspěšnost líhnutí byla u mě stejná, ale ten komfort uživatele nesrovnatelný. Upřimně si myslím, že pokud koupíte Bios, Rcom nebo Brinseu, budete vždy spokojený, teď záleží jen na Vás, která se Vám více líbí, u které si myslíte, že bude příjemnější obsluha a která Vám více sedne do prostoru.

31.12.2017 05:31

Pupča napsal(a):
Nemám moc velké zkušenosti, ale zkoušela jsem líhnout ve staré biosce i v Rcom. Úspěšnost líhnutí byla u mě stejná, ale ten komfort uživatele nesrovnatelný. Upřimně si myslím, že pokud koupíte Bios, Rcom nebo Brinseu, budete vždy spokojený, teď záleží jen na Vás, která se Vám více líbí, u které si myslíte, že bude příjemnější obsluha a která Vám více sedne do prostoru.

Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík