Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Zdravíčko,
tento rok bych chtěla zkusit aspoň 1x otočit výkrm kalimera, nebo brojlerů, vím že se to už objednává, jenže já nejsem schopna si vybrat furt hledím na stránky gyron jenže já nemám věci na odchov kuřat a nejsem si jistá, zda bych zvládla 1denní kuřátka vypiplat potřebovala bych odkoupit větší a samostatnější kuřata, co se nepodchladí, neušlapou kvůli teplu, nebo naopak neupečou pod žárovkou, neutopí v misce vody atd...poraďte mi, prosím, pomožte mi rozlousknout problém.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co se týče brojlerů, tak v 5 ti týdnech, kdy už jim není pořeba přisvěovat či topit je dost pozdě na výkrm, to už jedině dokrmit - zlepšit kvalitu masa a váhu. Kalimera by snad v úvahu šla, ale ty Vám si také nikdo rozkrmené neprodá.Být Vámi, tak to zkusím s těmi brojlery od věku např 14 dnů. Odkaz na prodejce:
http://www.farmovychovdrubeze.websnadno.cz/CENIK-ZIVE-DRUBEZE-MLADATA.html.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Co se týče brojlerů, tak v 5 ti týdnech, kdy už jim není pořeba přisvěovat či topit je dost pozdě na výkrm, to už jedině dokrmit - zlepšit kvalitu masa a váhu. Kalimera by snad v úvahu šla, ale ty Vám si také nikdo rozkrmené neprodá.Být Vámi, tak to zkusím s těmi brojlery od věku např 14 dnů. Odkaz na prodejce:
http://www.farmovychovdrubeze.websnadno.cz/CENIK-ZIVE-DRUBEZE-MLADATA.html.
Díky
Zdravím, já jsem loni zkoušela odchovávat brojlery koupené z líhně a kalimera od Gyroně. Zajímalo mě co bude mít lepší poměr chovu a chuti masa. Vše od jednodenních kuřat. Brojlery jsem měla v odchovně a kalimera byla s kvočnou. Krmila jsem vše směsí BR1 a pak jsem přešla na domácí směs šrotů a brambor. Brojleři byli ve třech měsících hotoví na porážku a kalimerům to trvalo o měsíc déle. Všechno krásně rostlo, bez úhynů. Maso bylo srovnatelné, zkoušeli jsme péct zároveň a udělali jsme ochutnávku...nikdo nepoznal rozdíl mezi brojlerem a kalimerem. Takže letos budu brát pouze brojlery, protože náročnost odchovu je pro mě stejná, dobu výkrmu mají brojleři kratší a také mají nesrovnatelně nižší pořizovací cenu.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravíčko,
tento rok bych chtěla zkusit aspoň 1x otočit výkrm kalimera, nebo brojlerů, vím že se to už objednává, jenže já nejsem schopna si vybrat furt hledím na stránky gyron jenže já nemám věci na odchov kuřat a nejsem si jistá, zda bych zvládla 1denní kuřátka vypiplat potřebovala bych odkoupit větší a samostatnější kuřata, co se nepodchladí, neušlapou kvůli teplu, nebo naopak neupečou pod žárovkou, neutopí v misce vody atd...poraďte mi, prosím, pomožte mi rozlousknout problém.
Já bych se těch jednodeňáků fakt nebála. jednodenní kuře je mnohem použitelnější mládě než nějaký savec. potřebují teplo, ale když jim zajistíte dostatečnou vyhřívanou plochu, tak se neušlapou a pokud mají možnost zpod žárovky odejít, tak se neupečou, a v napáječce se neutopí a nebude mokro, miska s vodou už je silně out zastaralá technologie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.227
Pupča
napsal(a):
Zdravím, já jsem loni zkoušela odchovávat brojlery koupené z líhně a kalimera od Gyroně. Zajímalo mě co bude mít lepší poměr chovu a chuti masa. Vše od jednodenních kuřat. Brojlery jsem měla v odchovně a kalimera byla s kvočnou. Krmila jsem vše směsí BR1 a pak jsem přešla na domácí směs šrotů a brambor. Brojleři byli ve třech měsících hotoví na porážku a kalimerům to trvalo o měsíc déle. Všechno krásně rostlo, bez úhynů. Maso bylo srovnatelné, zkoušeli jsme péct zároveň a udělali jsme ochutnávku...nikdo nepoznal rozdíl mezi brojlerem a kalimerem. Takže letos budu brát pouze brojlery, protože náročnost odchovu je pro mě stejná, dobu výkrmu mají brojleři kratší a také mají nesrovnatelně nižší pořizovací cenu.
Brojler bol vyšľachtený na rýchly rast a kalimero je aj aj. U nás sa mu hovorí gazdovská kura. Ak ho držíte na striedmej strave, tak bude mať aj slušnú znášku vajec, ale keď mu obmedzíte priestor a pridáte kvalitnejšie krmivo, tak vám urobí radosť v kuchyni. Toto sú zas moje skúsenosti. Š.V.
Mal som vlani brojlery aj kalimerá. Brojlery ako 1 dňové a Kalimerá mali mesiac, keď som ich priniesol. Brojlery boli celú dobu zatvorené v chlieve až po porážku. Kalimerá som priniesol 1.6 a dal do chlieva v záhrade kde je veľký trávnatý priestor. Mám tam aj kačky takže som ich krmil spoločne. O kalimerách som ani nevedel, že ich mám. Brojlery boli na zabitie o mesiac skor, ale Kalimerá boli o dosť väčšie plus tá ich farba kože sa nedala s brojlermi ani porovnať. Takže za mňa už len Kalimerá. To je moj názor.
Dobrý deň.Je to viac než 30 rokov keď som brojlere choval aj tri krát za rok.Bolo nás sedem členov rodiny a máme radi mäso.Vtedy sa o kalimerách ani nevedelo.Teraz chovám iba kalimera a nedám na ne dopustiť.Rastú pomalšie ako brojler, ale kvalita mäsa sa nedá porovnať.Je pevnejšie ale chutnejšie.Ak Máte väčší priestor tak potom nieje o čom hovoriť.Predávajú ich juríkovci-Gyron a aj ich zástupca v Č.R.Majú ale veľký apetít, to môže niektorých chovateľov odradiť.Zato sú ale veľmi dobré nosnice.Vajíčka znášajú veľkosti vel.velsumiek alebo bielefeldiek.S pozdravom M.H.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Pupča
napsal(a):
A ty brojlery jste kupovala kde? Já právě vůbec nevím ve svém okolí (Přerovsko) kde se to dá koupit, neznám osobně nikoho kdo by si je kupoval
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Tak mě jde čistě o maso, na vejce mám hybridky, takže vejce mám, jde mi spíš o rychlejší růst a pak pekáč, chtěla bych to právě otočit 2x za rok, kdyby to šlo, takže první si dovézt někdy v březnu, červen/červenec zabíjet a hned dovézt ještě jednu várku a tu porážet září/říjen, travnatého porostoru moc nemám, jako samozřejmě nemám problém je denně pustit na zahradu třeba na dvě hodiny, ale ne non stop, jinak by měli výběh, spíš takovou nudli cca 20x3 m přemýšlela jsem o 10 kusech, max 13 kdyby nějaký chcíplo. A právě uvažuji, zda jim "kurník" udělat kousínek nad zemí, nebo jestli můžou mít klasický kurník nad zemí cca 40 cm a žebřík, jestli by to zvládli po tom chodit...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak mě jde čistě o maso, na vejce mám hybridky, takže vejce mám, jde mi spíš o rychlejší růst a pak pekáč, chtěla bych to právě otočit 2x za rok, kdyby to šlo, takže první si dovézt někdy v březnu, červen/červenec zabíjet a hned dovézt ještě jednu várku a tu porážet září/říjen, travnatého porostoru moc nemám, jako samozřejmě nemám problém je denně pustit na zahradu třeba na dvě hodiny, ale ne non stop, jinak by měli výběh, spíš takovou nudli cca 20x3 m přemýšlela jsem o 10 kusech, max 13 kdyby nějaký chcíplo. A právě uvažuji, zda jim "kurník" udělat kousínek nad zemí, nebo jestli můžou mít klasický kurník nad zemí cca 40 cm a žebřík, jestli by to zvládli po tom chodit...
Ja mam kurnik tesne nad zemou, a aj to ked uz su na zabitie tak maju problem chodit dnu, su tazke a maju dost casto problemy z nohami, za mna tesne nad zemou alebo rovno na zemi, ale aby sa tam nepodhrabala liska, pes, atd, ja kupujem kilove a dochovavam cca do 4 kil cistej vahy, otacam dvakra za rok, po 15kuskov.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A ty brojlery jste kupovala kde? Já právě vůbec nevím ve svém okolí (Přerovsko) kde se to dá koupit, neznám osobně nikoho kdo by si je kupoval
Https://zvirata.bazos.cz/inzerat/84275304/Jednodenni-kurata.php.
Dobrý deň.Nedalo mi to sa nepochváliť.Prikladám fota vajíčok ktoré znášajú moje ani nie ročné 3 kalimerá.S pozdravom m.h.