Poškodené hrebene u sliepok - krvavé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2018 15:30

Ospravedlňujem sa ak už táto téma tu bola, ale ja som v rýchlosti nenašla.
Ide o to že cca pred 3 týždňami začali mať sliepky krvavé hrebene, no po týždni jedna už mala celú hlavu krvavú a tak som bola presvedčená že je to kohút, lebo sa dosť agresívne choval k iným kohútom a že ked skáče na sliepku tak sa nezachyti za perie ale jej ublíži a tak pred týždňom išiel kohút pod sekeru.
Zdalo sa pár dni že už nová krv nepribúda, ošetrila som to tým ktoré sa dali chytiť. No dnes som našla najmenšiu sliepku ako do krvi v hniezde dobe sliepku. Veľmi som sa zľakla a tak som rýchlo nakrajala mäso ale bravčové surové a išla jej to dať a vlastne aj iným.
Vybrala som hovädziu pečienku z mrazničky, myslite že by to mohlo pomôcť?.
Inak je to sliepka ktorá začala niesť ako prvá a to až o 2 týždne skôr ako iné z tej várky, je najmenšia ale zdá sa že aj najbojovnejšia.
Ďakujem za rady.

7.2.2018 17:18
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Slepicim chybi zivocisna bilkovina, jednorazovym nakrmenim masem to nevyresite, musi mit plnohodnotne krmeni kazdy den..slepicim osetrete hrebinky gencialkou a kupte jim granule pro nosnice, pridejte maso, tvaroh, kysele mleko...na vlakne o krmeni s pridavkem krve mate dobry navod..

7.2.2018 17:57

Kromě chybějících bílkovin...na jak velké ploše máte kolik drůbeže?

7.2.2018 18:00

To viem o tej krvi, ale krv neviem nikde zohnať. Už som sa rozhodla že sliepka pôjde pod sekeru, len musím počkať na vnuka, lebo toto ja nezvladam.
Tvaroh a neslané syry majú stále v potrave, zmesku nemôžem kvôli sebe, lebo vajíčka mi potom robia problém, preto dostavajú mnoho zeleniny a tvaroh a syry.
Myslela som na pár dni či pomôže ta hovädzia pečeň. Dám im ju v dalšie dni a uvidím čo bude, kým objednám a prídu tie okuliare, ale ako sa poznám nedokážem jej to nasadiť.
Ďakujem za odpoved.

7.2.2018 18:03

Moje sliepky sú na celom pozemku, majú až príliš veľký výbeh, včera som ich nechala zatvorené ale tam je 60m2 min., išla som k lekárovi a bojím sa že mi niekto vôjde a nechá otvorenú bráničku. Mám 12 sliepok a kohúta a dve morky.

7.2.2018 19:31
ovecka

XXX.XXX.180.37

Zkuste ještě zařadit do stálého jídelníčku šrot z hrachu, doplníte další druhy bílkovin. Také pomůže nasazení brýlí proti kanibalismu. Dana.

7.2.2018 19:41

ovecka napsal(a):
Zkuste ještě zařadit do stálého jídelníčku šrot z hrachu, doplníte další druhy bílkovin. Také pomůže nasazení brýlí proti kanibalismu. Dana.

Dakujem, skúsim ten hrach a okuliare som akurát objednala.

7.2.2018 21:42
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Ak nechcete čakať na okuliare, tak je možne odstrihnúť z hornej časti zobáka a máte to dočasne vyriešené...

8.2.2018 08:30

No to viem, robila to moja mama, ale ja nedokážem ani len krídlo odstrihnúť.

8.2.2018 08:57
ovecka

XXX.XXX.180.37

To ale není dobře. Slovy Malého prince - člověk je navždy zodpovědný za to, co k sobě připoutá. A k té zodpovědnosti patří i povinnost se umět postarat, aby zvíře netrpělo. Udělat opatření, jak tomu zabránit (zkrátit zobák, nasadit brýle, v poslední řadě zkrátit utrpení okamžitým usmrcením). A nejde čekat, až bude mít někdo čas. Nemohu pro svou neschopnost nechat živého tvora trpět. To by so měl každý, kdo chce něco chovat, uvědomit. Dana.

8.2.2018 11:28
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Vytipujte slepici, která to dělá a honem s ní pryč od ostatních. Jinak se vám to naučí dělat všechny. Ostatní opatření, ohledně výživy, samozřejmě uplatňovat, i když pečeni dávat slepicim mi přijde trochu moc drahé. Já dávám hovězí konzervu pro psy s rýží a šrotovou směsí a jak jim to jede. Ale musíte pravidelně, každý den až do března. A teď v mrazech to dostávají teplé.

8.2.2018 11:38

Sliepku som vytipovala, viem ktorá to je zajtra prídu okuliare alebo dnes večer vnuk, tak bud pôjde do hrnca alebo skúsime okuliare.
Viem že v tomto nie je dobre že to neviem urobiť, jednoducho to neviem ale hydinu aj všetky zvieratka v dome mám rada a viem že ich chovám aj na mäso. Myslím že nie som jediná ktorá to nedokáže, skúšala som to.
Bola som u veterinára ale nie je doma, u nás v obci je tak mi pani povedala že ak príde okolo 4 tak ho pošle ale chodieva oveľa neskôr, lebo ma v meste aj ambulanciu.

9.2.2018 14:36
ladd

XXX.XXX.34.42

Škoda zabíjet mladou slepici ve snášce (pokud se tedy již nestalo). Oddělte jí od ostatních do doby, než jí vnuk nasadí brýle.

9.2.2018 20:46

Zabít slepici nic není. Chyťte ji, uchopte za nohy a chvíli podržte, můžete i lehce houpat, slepici nateče krev do hlavy a ani se nehne, pak sekyrka, hlavu na špalek a je to. Jak se některá naučí takhle škodit, už toho nenechá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík