skodovak
napsal(a):
Jooo minorky, to je věc letadla hadr.
to jisté cemanky - vypadá to jak havran, lítá to jak havran. Až půjdou ven do výběhu, tak bez ostříhání křídla ani ránu. I v tom chlívku - kdyby jim to nebylo blbé, tak přistanou na vás - tak se naštěstí spokojí s oknama a trubkovýma vrátkama.
U nás tedy nic moc. Večer jsem běžcům zapomněla vylít vodu z koupátka a ráno to bylo zamrzlé. Byla tam docela silná vrstva ledu. A ještě teď je zmrzlé bláto. Mohla jsem jít sbírat vajíčka v pantoflích (crocskách).
Na zahradě stále jen talovíny a sněženky, vylézají bledule a trošku první krokusy. A ven se mi fakt ještě nechce. Ráno vykukovalo slunce, ale rozmyslelo si to a zase zalezlo.
Tak jsem si uvařila kafe, natáhnu se jako Honzík na gaučík a za chvíli začíníná F. L.Věk.
Oběd je uvařený. Bude gulášek s kváskovým chlebíčkem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nirrti
napsal(a):
Teda, všichni máte ta kuřátka tak krásná!
bodlinko - k čemu jsou ta morčata dobrá? Pro radost?
Morčata.
Jsou dobrá. Asi tečka.
Ale místo čistě konzumačního cíle chovu to zdegenerovalo na novošlechtění barvy, takže
Tak jsme se naočkovali a teď už jsme v čistém
31 hempšírek ze dvou kmenů,15 araukan a 14 zdr.wyandotek lososek.
javorka
napsal(a):
U nás tedy nic moc. Večer jsem běžcům zapomněla vylít vodu z koupátka a ráno to bylo zamrzlé. Byla tam docela silná vrstva ledu. A ještě teď je zmrzlé bláto. Mohla jsem jít sbírat vajíčka v pantoflích (crocskách).
Na zahradě stále jen talovíny a sněženky, vylézají bledule a trošku první krokusy. A ven se mi fakt ještě nechce. Ráno vykukovalo slunce, ale rozmyslelo si to a zase zalezlo.
Tak jsem si uvařila kafe, natáhnu se jako Honzík na gaučík a za chvíli začíníná F. L.Věk.
Oběd je uvařený. Bude gulášek s kváskovým chlebíčkem.
U nás je to stejné. Počasí, kafíčko, gaučík. Jen k obědu je segedínský gulášek a domácí špecle.
Tak u mě se zatím líhne dobře.16 vajec bylo v dolíhni,6 orlovčích 10 hempšírčích. a zbývá tam 1 orlovčí a 3 hempšírčí. Takže 5 orlovek je venku a 7 hempšírek. Ale ještě jsou naťukaná vejce. TAkže čekám co bude...

faith68
napsal(a):
Tiez by ma zaujimalo, preco Bodlinko chovate morčata v takom velkom množstve?Davate ich do predajni s chovatelskymi potrebami?
Ono je to tak.
Člověk koupí dvě samice a samce, výslovně do chovu.
Pak zjistí, že je to nestandard.
Sežene další kusy se speciálním důrazem na barvu, ale jakmile morčata vyrostou a dostanou definitivní vzhled, je to tam zase.
Pak zjistí, že vybraná barva je v plemeni prakticky vždycky nestandard, protože potřebný gen velkého účinku není přítomen v populaci.
Tak koupí morče jiného plemene požadované barvy.
Jenže z toho když jen tak uděláte F1, tak nic není, protože znak je recesivní. Takže je potřeba dále křížit, ale při nepozornosti dochází nepříbuzný kusy, takže člověk začne rozlišovat linie, generace, protože kromě barvy je důležitá taky velikost a tu nepoznáte, dokud zvíře trochu neodroste, musíte si držet těch myší hodně. Když se připouští na barvu a jsou tam procenta, nemá cenu to zkoušet s jednou samicí, to by taky ten rok nemuselo vyjít nic. Čím víc chovných, tím víc vrhů, tím větší šance, že se vyskytne morče potřebné do dalšího chovu a ještě další slušné nepříbuzné.

začátek
napsal(a):
Ham, ham.
Asi tak
Ba ne, něco se i prodá. Mláďata nevyhovující velikostí třeba i do zveráče, slušná zvířata, která se nehodí mně kvůli barvě se můžou hodit i někomu jinému.
No a vždycky je co na gril.

Dneska bylo krásně!
Pro myši už se dal nasbírat kyblík ptačince.
A chocholky se vytáhly 100% snáškou.
javorka
napsal(a):
Krásní pipísci.
Díky javorko. Naštěstí jsou orlovky drobnější než hempšírky. Mají jiný zobák, tak se to v odchovně dá poznat. Ale jinak ty barvy jsou hodně podobné. Před chvílí jsem vytáhla z líhně konečně něco tmavšího. Uvidíme, co z toho vyroste.
Tak zatím venku 14 kuřat z 16ti. Jedno je ještě naťukané. Zbývají dvě hempšírčí vejce. Orlovky jsou venku všechny.
Já mám už také dolíhnuto druhou várku. Ze 45 oplozenych vajíček pouze tři se nedolíhly. Dvě jsem utratil, šlo o maransky které měly krk do esíčka. Jinak 40 kuřátek různých rázů vlašek. Nyní si počkám do poloviny dubna kdy mi dorazí vajíčka dalších tří barevných rázů.
napsal(a):
Asi tak
Ba ne, něco se i prodá. Mláďata nevyhovující velikostí třeba i do zveráče, slušná zvířata, která se nehodí mně kvůli barvě se můžou hodit i někomu jinému.
No a vždycky je co na gril.
To jsem netušila, že se to jí i v našich končinách. Pravda, v Peru je to sváteční jídlo, ale tady to slyším prvně.
Dobrý večer přeji
Chtěl bych se zeptat do jakého věku nebo váhy nebo nevím krmit brojlery komerční směsí, abych je nějak nepodtrhl třeba. Ekonomicky si to odvodit dokážu.
Jak dlouho pod teplem je další otázka. Děkuji
Mají v 19 dnech 550-720 g projeli již 30kg br1 a 45br2
Jednička mi zbyla..dvojku bych musel koupit.

No do 21 dne by měli být na br 1, takže už je lehce podtržené máte. V 21 dnech by měli vážit průměrně 880 g.

skodovak
napsal(a):
Dobrý večer přeji
Chtěl bych se zeptat do jakého věku nebo váhy nebo nevím krmit brojlery komerční směsí, abych je nějak nepodtrhl třeba. Ekonomicky si to odvodit dokážu.
Jak dlouho pod teplem je další otázka. Děkuji
Mají v 19 dnech 550-720 g projeli již 30kg br1 a 45br2
Jednička mi zbyla..dvojku bych musel koupit.
brojleři jsou vyšlechtění na krmení směsí od začátku až do porážky. cokoliv jiného vás připravuje o potenciál užitkovosti.

No i když záleží na výrobci a typu směsi.Kuřara cobb a ross jsem krmil cca do 20 dne br 1 bez kokcidiostatik a váha byla ve 20 dnech od 720 - 940 g. Slepičky byli menší. Pak už jsem je trochu zpomalil br 2 s postupným ředěním vlastní stravou až do 50 dnů, kdy už jsem je měl jen na vlastní směsce. Do kuchyně odcházeli s váhou od 2,6 do 3,4.
napsal(a):
No i když záleží na výrobci a typu směsi.Kuřara cobb a ross jsem krmil cca do 20 dne br 1 bez kokcidiostatik a váha byla ve 20 dnech od 720 - 940 g. Slepičky byli menší. Pak už jsem je trochu zpomalil br 2 s postupným ředěním vlastní stravou až do 50 dnů, kdy už jsem je měl jen na vlastní směsce. Do kuchyně odcházeli s váhou od 2,6 do 3,4.
Mám Dvořáky, jel jsem podle návodu, proto mi i jednička zbyla. Snad jsem četl dobře. Jinak děkuji.

skodovak
napsal(a):
Nechci z toho mít to bláto jako z obchodu.
tak v tom případě je vždycky trochu podtrhnete.
brojler není normální zvíře.
Zítra budu hlídací dědeček, tak to tu raději hodím hned, dokud je to aktuální.Zatím vylíhnuto z.velsumek oranžovokrkých-43, AR-23, vlašek rodobarvích-12a kohoutci mají krásné bílé flíčky na hlavě.Momentálně je již vajíček dostatek, tak to pofrčí.Jen zdrobnělé velsumky stříbrokrké se zatmi flákají a taky jsou jen tři tak mě budou zaměstnávat asi déle, zatím jich moc v líhni, jak je vidět není a to na ně mám tři nepříbuzné kohouty.
Tak vám řeknu, mám problém. Do sešitu jsem si napsala:"10. večer přidaná vejce křepelky". A teď mi řekněte,10tý večer nebo 10tého?
Jinak kuřata už se rozběhala. Závěrečné skóre 6 orlovek,9 hempšírek.1 hempšírka zůstala ve vejci.

z morčecí sezony jsem zatím mírně rozpačitá. dnes se narodily dva vrhy, jeden od mý zasloužilý samice Vardy, ona vždycky udělá břicho že se nemůže vůbec pohybovat a pak vyplivne větší množství velkých mláďat. Tak tomu bylo i tentokrát, ale nastal asi nějaký zádrhel, protože když jsem přišla, byly tam dvě živé osušené, dvě mrtvě narozené a třetí mrtvě narozené koukalo od půl pasu ze samice. No, ale ty dvě jsou super, prostě Varda style, a to větší a hezčí je holka.
Rodila taky Lysinka, čtyři prťousové, jedno se jeví jako požadovaná barva, ale jsou to prťouskové. Sice Lysinka je F1 kříženec s malým morčetem a otec taky není generačně extra vzdálený, ale čekala bych větší kousky než "normál morče". Tak uvidíme, co její ségra, ta se ještě kulatí.
No, vlastně uvidíme, co zbytek. Aspoň jedno je pozitivní, zatím vím matky Minulý rok došlo k ukrutnému chaosu.
Jo, a pejskové už mají mozky zapojené na štěněčí mód, dají se normálně oslovit, podrbkat, akorát včera v noci se jim rozpadl dudlík, tak holt ke své menší nelibosti musí žrát z misky.

Patunta
napsal(a):
Dobrý den.Já chovala CUY ale potom jsem to vzdala. Neustále něco bylo špatně. Kuřátka jsou krásné. Hrozně se ťeším na svoje na cestě mám zatím křepelky NV. Brzdí nás malá zahrada ale strašně ráda chodím koukat na Vás všechny. D.
Co bylo špatně?
Já je teda považuju za chovatelsky docela přímočaré tvory. Potřebují nakrmit, hlavně céčko přes zimu, ale jinak se s nimi moc nemazlím. Bydlí celoročně venku v králíkárně, přes sezonu žerou trávu, samice zabřezávají, samci skáčí...
Při dnešní ranní kontrole poslední sedící kačeny, čtyři vejce proražená . Tak to vidím, že zítra ráno pošupajdí taky do chlívku aby jim bylo teploučko a už je konečně zdokumentuju, ty starší jsou už pěkné šídla a ty dvě lednové kuřata chodí nakukovat do kotce. Je to slepička a kohoutek a ten se snaží už kokrhat asi jako ííííííí ííí. No je to srandovní a vypadají taky srandovně, postava po slepici a barva po kohoutovi. s chlupatýma nohama
napsal(a):
Co bylo špatně?
Já je teda považuju za chovatelsky docela přímočaré tvory. Potřebují nakrmit, hlavně céčko přes zimu, ale jinak se s nimi moc nemazlím. Bydlí celoročně venku v králíkárně, přes sezonu žerou trávu, samice zabřezávají, samci skáčí...
Narodilo se jako u vás mrtvé a u druhé zase málo mléka. No a holka to obrečela tak jsem mladé prodala a dál nepřipouštěla. Momentalně máme posledního kluka. U nás je to trochu horší nemůžu mít ani králíka protože to všechno rozmazlej děti a potom to nejedí (no jednoho kralíka máme je to macek ale zase mazel) Naštěstí jedí alspoň kohoutky, kalimera a křepelky. D.
Pěkný večer. Děti mají zítra prázdniny. A já ne, zase člověk musí do práce. Tak aspoň fotku, ale nechtěly se fotit. Z 10ti vajec zatím venku 5 křepelčat.
Tady jsou moji výtečníci, kuřata a kačeničky týden staré, a ty lednové jsou už pořádní mackové. , úplným mrňouskům jsem tam s focením nelezla, neboť byli někteří ještě mokří.
ovecka
napsal(a):
Tak mám vylíhnutou druhou várku kuřat,40 kousků. Zítra si pro ně přijedou až od Lipna.
Momentálně u nás leje jako z konve. Dana.
se tedy činíte moje kuřátka s jedním králíčkem byli na výletě ve školce, aby děti věděly, že to vůbec existuje, na výfuky z husích vajec valily oči jak na ufo
ovecka
napsal(a):
Dneska si jedu pro topnou desku. Vzala jsem si tu největší 60x40cm, s regulací. Máte někdo zkušenosti a postřehy, co se vám osvědčily? Dana.
mám dvě 30x30 a jednu 60x40 a bez regulace, jenom posunování nožičkama nahoru a taky dobré. Dávám je podle počtu kuřat nebo kačat, aby se dolů všechny vešly, ale po čase sedí i nahoře a jsou spokojené.
skodovak
napsal(a):
se tedy činíte moje kuřátka s jedním králíčkem byli na výletě ve školce, aby děti věděly, že to vůbec existuje, na výfuky z husích vajec valily oči jak na ufo
Jj, to je vždycky príma akce, dětičky a mláďátka. U nás na výstavě byla největší fronta u klece kvočny s kuřátky.
Já škodováku nejdeu, kjede líheň, na plné obrátky. Teď je tam 98 vajec pro kolegy z organizace a po neděli dojdou NV hempšírek a zdr.w. lososek a bude zase plná i s dolíhní. Ale naučila jsem se denně plata posouvat o patro výše a líhne se to v pohodě.
Dneska nasadím husí vejce pod husu a zbytek dám do líhně. Letos ani češka nechce sednout a vejce stárnou. Tak to nasadím a dostane to hned jak, zasedne, aby líhla spolu s tou první. A pomořanky budou holt v líhni. Tam nevím, jestli bude sedět. Dana.
ovecka
napsal(a):
Jj, to je vždycky príma akce, dětičky a mláďátka. U nás na výstavě byla největší fronta u klece kvočny s kuřátky.
Já škodováku nejdeu, kjede líheň, na plné obrátky. Teď je tam 98 vajec pro kolegy z organizace a po neděli dojdou NV hempšírek a zdr.w. lososek a bude zase plná i s dolíhní. Ale naučila jsem se denně plata posouvat o patro výše a líhne se to v pohodě.
Dneska nasadím husí vejce pod husu a zbytek dám do líhně. Letos ani češka nechce sednout a vejce stárnou. Tak to nasadím a dostane to hned jak, zasedne, aby líhla spolu s tou první. A pomořanky budou holt v líhni. Tam nevím, jestli bude sedět. Dana.
Jo bohužel mi Brinsea utekla před nosem a do nového stroje se mi investovat nechce, v té devadesátce to je nic, už mně to štve.husí vajíčka z 60 procent prázdná, navíc pom nese jedna a to s pět dni pauzou mezi vajíčky. Kříženec nese pravidelně, dnes šesté.
Takže taky nic moc.
Pěkný večer. Tak konečně volno, pár dní volna před námi.
A doma dolíhnuto. Do líhně jsem doplňovala 10 vajec křepelek faraonů a vylíhlo se 7 čmeláků.
Zítra nám bude týden. Dle tabulek máme mít 63g. Tak to asi někde udělali soudrzi z NDR chybu. No holt velká vejce rychlý start do života.
Přeji krásné ráno, vypadá to, že zánět průdušek mne pomalu opouští, tím se i nálada zvolna vylepšuje. Venku je jasno, zatím.
Manžel dnes možná dokončí montáž Limes pařeniště, tak ho dáme na záhon at se hlína prohřeje. A u jehnátek, oven a slípek to trošku vyschne. Hned se budu usmívat.
Zadělám i na mazanec a zítra bude nádivka s malinkatejma kopřivama.
Ať se vám vesele líhne a všem blahopřeju k přírůstkům. Jana.
Při čištění jsme s klukem rozdělili orlovky a hempšírky, vyfotila jsem to po jednotlivých skupinách, aby byl vidět rozdíl.
U nás to vypadá na pěkný den. Ráno byl ještě mráz, ale slunce svítí a už je 6°. Za chvíli přijedou děti, tak ještě v klidu vypiju kávičku a začne kolotoč. I když ono to začalo včera. Snažila jsem se toho navařit a napéct co nejvíc, abych to dnes měla klidnější. Už chybí jen bramborové knedlíky.
Těším se, že s dětmi budeme plést pomlázky a barvit vajíčka. I když nevím, jestli jejich představa o prázdninách, se s mojí neliší.
Možná budeme barvit vajíčka se sestrou a děti se budou strkat u počítače.
Mám nasbíraná malá peříčka, tak bych je chtěla na ozdobu obarvených vajíček (v červeném zelí) použít. Doufám, že se zapojí aspoň Eliška, naše malá milovnice slepiček a peří.
Už mi z Arónie poslali růže, tak mě čeká sázení, ale nechám to až děti odjedou, ať je to pěkně v klídku.
Já jsem si objednala tuhle a ještě další 4 anglické, ale kam to zasadím?
Vážení přátelé, ale i nepřátelé. Jak jsem zjistil, jsem pro někoho obtížný hmyz a proto, že má vůči mně nepřekonatelný odpor, rozhodl jsem se víc do teplákovky nepříspívat. Z iFauny sice neodejdu, ale přispívat do teplákovky nebudu i přesto že je tady většina lidí které považuju za přétele. Tohle je můj poslední příspěvek. Možná se názorově setkáme na jiném vlákně. Přeju všem hezký, slunečný, jarní den.
horal
napsal(a):
Vážení přátelé, ale i nepřátelé. Jak jsem zjistil, jsem pro někoho obtížný hmyz a proto, že má vůči mně nepřekonatelný odpor, rozhodl jsem se víc do teplákovky nepříspívat. Z iFauny sice neodejdu, ale přispívat do teplákovky nebudu i přesto že je tady většina lidí které považuju za přétele. Tohle je můj poslední příspěvek. Možná se názorově setkáme na jiném vlákně. Přeju všem hezký, slunečný, jarní den.
Tak to mne opravdu mrzí. Vaše příspěvky jsou vždycky fajn, slušné, přínosné i veselé často. Naprosto tomu nerozumím. Zkuste si to ještě promyslet. Vždyt ani nevíme, co se stalo?

Hotové morčecí bydlení.
Nenechte se otrávit, blbci byli a budou!
Hop hop hop, jaro je tady
horal
napsal(a):
pan horal, dufam ze si to este rozmyslite, ked vas prejde hnev, nedajte sa tak lahko vyprovokovat, neviem komu vadite ale to by vyhral, nerobte mu taku radost, da sa od vas vela naucit
Také to nechápu, nevzpomínám si, že bych si něčeho takového všimla. Horal na teplákovku rozhodně patří!
Věro, děkuji za nabídku. O líhnutí doma jsem ještě nepřemýšlela. Já nové slepičky zatím vlastně ani moc nepotřebuju. Vlašky se mi moc líbí a možná nakonec nějaká ta kuřátka budou, zatím na to opravdu nespěchám. Momentálně mě spíš trápí zdevastovaná zahrada. Budu mít opravdu co dělat, než jí dám trochu do přijatelného stavu.
horal
napsal(a):
Teď jste mě doopravdy naštval. Jak je možné, že tak šikovný a pracovitý člověk s příspěvky co se čtou jedním dechem a dá se z nich čerpat nejen rady o chovatelství, ale i životní moudro všechny nás v teplákovce opustí kvůli nepřekonatelnému odporu- to jste musel dostat něco do soukromé zprávy. Nemohl byste si soukromé zprávy zablokovat aby nás mohl někdo veřejně obohatit o nepřekonatelný odpor?
Kutilka
napsal(a):
Teď jste mě doopravdy naštval. Jak je možné, že tak šikovný a pracovitý člověk s příspěvky co se čtou jedním dechem a dá se z nich čerpat nejen rady o chovatelství, ale i životní moudro všechny nás v teplákovce opustí kvůli nepřekonatelnému odporu- to jste musel dostat něco do soukromé zprávy. Nemohl byste si soukromé zprávy zablokovat aby nás mohl někdo veřejně obohatit o nepřekonatelný odpor?
tiez si myslim, ze to bolo zo sz, ale co to mohlo byt za cloveka
bery25
napsal(a):
tiez si myslim, ze to bolo zo sz, ale co to mohlo byt za cloveka
Bery, nemusíte veľa rozmýšľať, aby ste na to prišli. Horal písal, že tu má viac priateľov, a kvôli jednému neprajníkovi prestane prispievať? ani jeden príspevok nebol voči nemu nepriateľský. Kvôli komu by to urobil? A ešte tie výrazy "neprekonateľný odpor", "obtiažny hmyz".
mamkamaria
napsal(a):
Bery, nemusíte veľa rozmýšľať, aby ste na to prišli. Horal písal, že tu má viac priateľov, a kvôli jednému neprajníkovi prestane prispievať? ani jeden príspevok nebol voči nemu nepriateľský. Kvôli komu by to urobil? A ešte tie výrazy "neprekonateľný odpor", "obtiažny hmyz".
mysliet si mozem, ale naisto to vediet nikdy nebudem, iba že, a kto nam teraz zalozi novu
Což zakládala a pak mi přišlo od admina, že vlákno bylo přesunuto do jiné rubriky. Doteď jsem to nepochopila. Ale zakládat vlákno může každý. A na apríla to může být i víc zajímavé
Momentálně jsme trávili hodinu hledáním zdrhnuvší křepelky v garáži. Tak aspoň pár fotek. Křepelky 4,5 týdne, hepšírky 3 týdny staré (jak já říkám stádium supa (bílé hlavy), stádium štětky na mytí flašek už máme za sebou).
Jinak jsem dneska odhrabala růže a protože už raší, tak jsem je ostříhala. A pak si jdu půjčit k babičce pákovky a babička povídá, že má snad ještě sněžit. Doufám, že je to nějaká kachna. Dílo je stejnak dokonáno.
Ikdyž už je po Josefovi, tak jsem dneska vysela hrášek. A zasela jsem i kopr. A teď jenom doufat, že slepice budou respektovat oplůtek kolem záhonků.
Věrko u nás ledva rozmrzla hlína. A ty už seješ.
My nainstalovali nové pařeniště. Hlína se ohřeje a šup se semínkama do země. A jehnata jsem vyblejskla.

Janinka Bosorka
napsal(a):
Věrko u nás ledva rozmrzla hlína. A ty už seješ.
My nainstalovali nové pařeniště. Hlína se ohřeje a šup se semínkama do země. A jehnata jsem vyblejskla.
myslíte si, že by se tohle pařeniště dalo použít jako dekl na klasické pařeniště s hnojem? že bych udělala do země ohradu z cementotřískových desek a pak šoupla tohle místo okna?
Bodlinko přesně tohle mám v úmyslu udělat příští rok, jen manžela na to musím pomalu připravit. :) Ráda bych pod tím měla podezdívku ze starých cihel, https://www.limes.cz/detail/limes-pareniste-sp-4/160/ je to toto, nás stálo 4500, měli nějakou předsezoní slevu, doprava zdarma. Není to málo, ale je moc pěkně provedené, bytelné, prostorné, jsem fakt spokojená.
Zaseju tam ted vše jarní a pak tam přijdou papriky.

Janinka Bosorka
napsal(a):
Bodlinko přesně tohle mám v úmyslu udělat příští rok, jen manžela na to musím pomalu připravit. :) Ráda bych pod tím měla podezdívku ze starých cihel, https://www.limes.cz/detail/limes-pareniste-sp-4/160/ je to toto, nás stálo 4500, měli nějakou předsezoní slevu, doprava zdarma. Není to málo, ale je moc pěkně provedené, bytelné, prostorné, jsem fakt spokojená.
Zaseju tam ted vše jarní a pak tam přijdou papriky.
já mám od limes kompostér, ten obří, a je to fajn věc, na to pařeniště už jsem taky koukala, ale z obrázku ne vždy člověk vykouká reálné rozměry

Nebo lvíček?
U nás kupodivu svítí sluníčko a je 15°. Aspoň můžou být trpaslíci venku. A já pořád vařím a vařím. Uf. Mazanec upečený není.
Odpoledne půjdeme na proutky (do slepičího výběhu). Kopřivy nejsou, co před časem vyrostly tak jsou černé, zmrzlé. A pak, že kopřivy mráz nespálí.
Kvetou krokusy a začínají bledule. Jinak jsou pořád krásné trsy sněženek a pomrzlé čemeřice se vzpamatovaly a jsou nádherné. Hlavně ta žlutá, ta je luxusní.

bery25
napsal(a):
pekny, nemozte mu tam dat nejaky kobercek aby sa mu tam lahsie pohybovalo, asi je tam plavajuca podlaha, a ta pre steniatko nie moc dobra.
normálně jsou v ohradě na plíně, na který je ještě protiskluzová koupelnová podložka. ale z nějakýho důvodu někdy na spaní vyžadují, abych je dala na podlahu. kde se rozplácnou jak žába a pak tam spokojeně spí.
Zdravim vsechny, mala ukazka kveteny, zvireciny a velikonocniho tvoreni.
Čapice, paráda.
Já mám mazanec v troubě už hodinu a pořád není uvnitř hotový, ale vypadá dobře. Zatím. Pro nedostatek času jsem upekla z tvarohového těsta. Všichni pečou z kynutého, tak aspoň bude i něco jiného.
Kosatečky jsou moc krásné. Tyhle nemám a asi si je budu muset taky pořídit.
A tu čistou vodu obdivuju. Já dávám běžcům každý den čistou a za chvlíli mají bahno.
Čekám na neteř a budeme stříhat křídla. Tak snad s tím lítáním přestanou, jinak bude zahrada úplně zničená. Dlužichy už skoro nemám a kosatce sbírám z trávníku.
Ja pekla klasicky, zapomnela jsem namocit rozinky do rumu. Dala jsem hodnevitronove kury a vanilku. Tvarohovou pecu stolu na vanoce a je super. Malovana vajicka jsou od bezcu pro deti kamaradu. Jinak budu barvit koupena zitra. Voda v jezirku je studnicni, snad vydrzi adpon mesic. Vsechny podzimni ruzicky 14x puci. Vcera jsme je odkryly, dnes jsem chtela sypat cererit, ale v tom desti to neslo. Broskev take jeste neni postrikana a rozsireni vybehu, pro slepice snad zvladneme zitra.
Tak se tesim na vsechnu tu krasu a nadheru. Jinak dle fotky nize mam jeste ctrnact dni omezenou pohyblivost po zahonech. Hrasky a redkvicky uz ctrnact dni v zemi. Na okne cukety a hokajda tahnou jak blazen. Rajcata a paprikyadi 2 cm.
Jé, tak to přeji brzké uzdravení.
U nás právě začalo pršet. Křídla jsou zastřižená a mazanec upečený. Už je pro změnu zase v troubě vepřové. Ještě chci dětem upéct zakroucené sýrové tyčky z lístkového těsta. Ale druhou troubu nemám, tak to tam strkám, jak se dá. Dnes je zapnutá skoro pořád. Taky tu máme pěkně teploučko.
Vajíčka jsme zatím nebarvily, nějak na to není čas.
Hezké svátky všem.Tak již taky peču, Dadu nebrat doslovně, a mám tam mimo jiné třicet vajec vlašek vyjímečné kvality.Jelikož Janinka, dle jiného vlákna, prozradila touhu, po čistokrevné drůbeži, tak až nějaký krásný červnový den vyrazí ku Praze cestou sice dlouhou, místy stromkama sázenou, s manželem na dvojkole, tak stačí říci a já ji věnuji 1 pus 2 kuřátka.Ovšem pak to chce sehnat polici na metály, že.
Olánek
napsal(a):
Hezké svátky všem.Tak již taky peču, Dadu nebrat doslovně, a mám tam mimo jiné třicet vajec vlašek vyjímečné kvality.Jelikož Janinka, dle jiného vlákna, prozradila touhu, po čistokrevné drůbeži, tak až nějaký krásný červnový den vyrazí ku Praze cestou sice dlouhou, místy stromkama sázenou, s manželem na dvojkole, tak stačí říci a já ji věnuji 1 pus 2 kuřátka.Ovšem pak to chce sehnat polici na metály, že.
Olánku to byste si metál fakt zasloužil. Nepřijedu na dvojkole, použiji jinou káru. Do Prahy jezdím jednou týdně, tak to nebude žádný problém. A pro kuřátka zajedu i jen tak, navíc. A cenu respektuji. Za vyjímečnou kvalitu se platí.
No snad se vylíhnou.Obracím je dle návodu dvakráte denně, přesně ve stejnou dobu, ovšem v mezidobí se posunul čas, což mě zatěžuje palici.Nyní se již připravuji na chlazení víčkovou metodou, ta spočívá v přiložení vajíčka špičkou k očnímu víčku a nesmí být ani teplé ani studené.Pouze si nejsem jist, zda tato metoda má uplatnění i u domorodců na rovníku či u eskymáků.
Velikonoce mi znovu připomenou dosažení žádaného cíle, čistě bílých vajec, kdysi naprosto běžných, nemáteli malované dejte alespoň b í l é, slepička Vám snese v koutku na zeleném proutku jiné.Zde též spatřuji počátek srážení hran na hřádech. , proutek zpravidla hrany nemívá, že.