Uživatel s deaktivovaným účtem

maximus.chov
napsal(a):
každou jinam.
Protože při vylíhnutí kuřat by ty další mohly slézt a jít vodit s tou jednou, takže jejich vejce byste musel/a dolíhnout v líhni a možná by ta kuřata šla vrátit, ale nad tím raději neuvažujte a každou jinam.
J. Erlec.
začátek
napsal(a):
Dobrý den, já po týdnu stáří kuřat, dávám kvočny do společného výběhu a zatim to bylo vždy v pohodě.Končí to tak, že zhruba po třech týdnech všechny kuřata vodí orpingtonka, tedy pokud jsou zbývajicí jiného plemene.Kuřata jim podsazuju většinou z líhně.
Delam to stejne, ale lihnu pod kvocnami jen milflerky, kvocny jsou vynikajici, o kurata se vzorne staraji, loni mi odvodily i kurata brahmanky z lihne..sice je ta kuratka za par tydnu prerostla, ale nikomu to nevadilo, jen se uz nevesla pod slepicku
Pedy, ale dejte si na ne pozor, neni kvocna, jako kvocna..ja uz to mam vyzkousene s milflerkami, ale velke slepice, kvocny bojuji o svuj rajon a muze mezi kvocnami dojit k potyckam..potom by to nejspis bez dozoru odnesla kurata..proto ja radsi lihnu velka plemena v lihni, nemusim se starat o kvocnu, kvocny davam na samotku odkvokat..ale neni nad krasny jarni pohled na kvocnu s kuraty..
Urcite je budu sledovat. Dekuji za rady. Jeste me napada otazka, zda mohu na vejce posadit kvocnu, ktera uz vic jak tyden sedi v kurniku na podkladku? Dosedi potom kuratka? Ctu dostupne zdroje, ale podrobne prirozeny odchov jsem nikde popsany nenasla...s chovem zaciname, tak nebyla mista pro kvocny pripravena, pristi rok uz budeme lepe pripraveni.
pedy
napsal(a):
Urcite je budu sledovat. Dekuji za rady. Jeste me napada otazka, zda mohu na vejce posadit kvocnu, ktera uz vic jak tyden sedi v kurniku na podkladku? Dosedi potom kuratka? Ctu dostupne zdroje, ale podrobne prirozeny odchov jsem nikde popsany nenasla...s chovem zaciname, tak nebyla mista pro kvocny pripravena, pristi rok uz budeme lepe pripraveni.
Každá kvočna je jiná, ale jestli už týden sedí, měla by kuřata v pohodě vysedět.
Loni mi vyseděla pižmovky a ty se líhnou za 5 neděl.
Pedy, dosedi...po dvou tydnech uz pozna, ze vajicka jsou ziva, zacne si s nimi povidat a to uz ji z nich nikdo
nedostane...slepice, kvocna, mi sedela i na kacenkach ruanskych, myslim, ze by vysedela i pizmovky(35dni).., kvocna vydrzi sedet a sedet a kolikrat ji to dlouho nemuzu rozmluvit...ale opet..kazda neni stejna..loni mi utakla u nasezenych vajicek milflerka, ale vubec se ji nedivim, bylo v kurniku strasne vedro..vajicka jsem dolihla v lihni..takze i vytvorit kvocne vyhovujici podminky..
pedy
napsal(a):
Jee dekuji za fotky, kraasne . Tak zitra zkusim premistit i druhou kvocnu. Stejne sedi v kurniku a ja se nejak nemuzu ztotoznit s metodami, odkvokani"...tak kdyz uz sedi, tak at na vejcich
No jasně, klidně je nasaďte. Čas je akorát. Začátkem dubna budete mít kuřátka.
Dejte je někam, kde budou mít klid. Nejdřív jim dejte podkladky a priklopte je něčím, aby vám neutekly. Až se pořádně rozsedi( cca 24hodin), tak jim dejte vejce.
Na žrádlo jen suchou pšenici a vodu. A dál od hnízda, aby musela slézt a vyprázdnit se.
Přeju hodně štěstí a hodně kuřátek.
Já jsem kvocnu přenesla v podvečer, jako to dělala babička. Rovnou do připraveného hnízda s vajíčky. Vodu a pšenici s mletou kukuřici má asi 50cm od hnízda. Ráno a odpoledne jsem vždy dala cerstvou vodu (V mrazech snih) a jidlo. Dnes kolem 3h byla 2 kuratka. Zítra až budu dávat krmení uvidím, zda budou i zbývající 3. Jinak babička když slepice kvokala jí 3.den nechala sedět. Ven z budky ji brala až 23.den ráno. Já naši nechám uzavřenou déle, preci jen je zima. Vy to budete mít ideální.
viu
napsal(a):
Já jsem kvocnu přenesla v podvečer, jako to dělala babička. Rovnou do připraveného hnízda s vajíčky. Vodu a pšenici s mletou kukuřici má asi 50cm od hnízda. Ráno a odpoledne jsem vždy dala cerstvou vodu (V mrazech snih) a jidlo. Dnes kolem 3h byla 2 kuratka. Zítra až budu dávat krmení uvidím, zda budou i zbývající 3. Jinak babička když slepice kvokala jí 3.den nechala sedět. Ven z budky ji brala až 23.den ráno. Já naši nechám uzavřenou déle, preci jen je zima. Vy to budete mít ideální.
Pokud kvočnu stěhuji do jiného hnízda, je doopravdy jistější pod ní nejdříve dát podkladky a vejce jí podložit až si na nové hnízdo zvykne. Jinak se může stát, že z nich při první příležitosti sleze nebo je pod sebou při manipulaci rozbije.
Správný postup je jak píše 1978milan.

pedy
napsal(a):
Dekuji za reakce. A az se zacnou lihnout, mohu je vzit do tepla domu, nez se doklubou vsechna a pak je vratit pod kvocnu? Nechavate je vzdy oschnout jinde, nebo uz to pri cca 10 stupnich zvladnou s kvocnou ve zdenem kurniku sama?
Babičky to tak dělaly, odebraly a pak podložily zpět všechna. Já to nedělám a nechávám vše pod kvočnou, jen kontroluji a odebírám skořápky, aby se nepřilepily na kuřátka. Jen si myslím, že v 10 stupních jim bude v kurníku zima, bylo by lepší je přestěhovat i s kvočnou (třeba ve větší krabici, nějak do tepla. Jinak budou stále zalezlá pod kvočnou a nebudou tak žrát. Když se jednou ochladilo a já čekal líhnutí, tak jsem navečer kvočnu přestěhoval i s hnízdem do skladu. Je dobré dopředu promyslet, jak to bude. Teď je přeci jenom proměnlivé počasí a pokud nemáte možnost teplejší odchovny, tak by to nemuselo být ideální.
pedy
napsal(a):
Chci byt prave pripravena na ruzne moznosti. No uvidime jake bude zrovna pocasi. Cetla jsem, ze se nekdy lihnou behem vice dni a kvocna ze muze slezt ze zbylych vajec...no uvidim podle aktualni situace co nastane.
Moje babička také odebírala, já ne. Pokud by bylo líhnutí rozvleklé, tak starší kuřátka je lepší odebrat. Hlavně nestěhovat kvočnu s vajíčky, ale až pak s kuřaty. Kvočna nemusí nové hnízdo přijmout za své a vajíčka se zastudí nebo vajíčka rozbije, jak se bude, v případě uzavření na hnízdě, z něj chtít dostat. Stěhování s kuřaty již problém není.
Minuly rok mi takto sedeli vedla seba ale boli predsa oddelene prieckou. Nebolo ich uz kde dat kedze dalsie dve sedeli v osamote v inych bukach
napsal(a):
Protože při vylíhnutí kuřat by ty další mohly slézt a jít vodit s tou jednou, takže jejich vejce byste musel/a dolíhnout v líhni a možná by ta kuřata šla vrátit, ale nad tím raději neuvažujte a každou jinam.
J. Erlec.
Krasne rano p.Erleci, muj prispevek nesouvisi s danym tematem, ale chtela jsem Vam podekovat za dobrou radu ohledne housera krizence labuti x ceska, ktereho jsem chtela prodat na chov..po vasi rade jsme housera zabili, byl nevyvinuty, vajicka mel jako liskove orisky..hlavne, ze se hodne naparoval tak snad se vase rada a nase zkusenost hodi dalsim chovatelum, ze tito jedinci jsou neplodni...dekuji.