wolosko
napsal(a):
Dobrý večer
Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví kde levně sehnat leghornky.
Děkuji za odpověď.
Dobrý večer,
při snaze sehnat opravdové čistokrevné leghorny (ne nějaké hybridy na bázi leghornek), se zkuste obrátit na speciální klub jejich chovatelů. Tam máte alespoň nějakou záruku odborné plemenitby, což se o inzerentech zde na Ifauně opravdu říct nedá. Každý chovatel má z odchovů nějaké kuřice navíc (případně celé kmeny), které se mu do chovu nehodí. Ale to neznamená, že se z nich nedají odchovat v dalším roce kvalitní odchovy.
Právě leghorna doplácí na velké množství nosných hybridů, kteří se jí v laických očích podobají a jsou za ní v inzerátech bezostyšně vydávány (ať již z neznalosti, nebo z vypočítavosti). Ne vše lehké, bílé a s klopeným hřebenem je LEGHORNKA.
http://www.cschdz.eu/odbornosti/drubez/kluby.aspx
S pozdravem Jirka Suda.
monči
napsal(a):
Dobrý den zabývám se chovem Leghornky. Sama si je i líhnu. Mám tu posledních 12 kusů tři měsíce staré kuřičky. Kohoutka a další drobotinu, další velkou dávku mám v líhni. Pokud budete mít zájem klidně se můžeme domluvit. Nováková
Dobrý den
Měl bych zájem od Vás koupit ty kuřičky. Odkud jste?
monči
napsal(a):
Dobrý den zabývám se chovem Leghornky. Sama si je i líhnu. Mám tu posledních 12 kusů tři měsíce staré kuřičky. Kohoutka a další drobotinu, další velkou dávku mám v líhni. Pokud budete mít zájem klidně se můžeme domluvit. Nováková
Možná se mýlím, ale neměla jste náhodou zda na ifauně inzerát na leghornky tak cca 1 až 2 měsíce zpátky?
Můžu se prosím zeptat na původ Vašeho chovného hejna.
Sama jsem si sehnala brzy z jara přímo od chovatele, který roky pracuje na chovu tohoto plemene vajíčka. Vypiplala jsem si z vajec a drobotiny chovné hejno. Loni jsem prodávala kuřičky a sám mě upozornil, že je prodávám moc levně. Kohoutky jsem pořizovala po celé republice. Stálo mě to moc úsilí peníze se nepočítají.Našim holkám v zimě i topím, takže máme vajíčka i v zimě bez problému. Máme takovou malou domácí ZOO. Zabýváme se chovem Leghornky, Hedvábničky, Brahmanky bílé kolumbijské. Ty také líhneme. Pekingské kachny, brojlerová kuřata, krůty, králíci Hyla, Kaliforňák., Indický běžec. Andulky, Korely a husy jsou už jen navíc. Velký koníček, který mě moc baví, práce a peníze nemůžu počítat. Ale samotnou mě vždy potěší, když předám omladinu dále k chovu, nebo si přijedou přímo ze ZOO. Mého souseda jsem již přestala řešit. Brňák, který se přestěhoval na vesnici si každý dokáže představit.