Půlka prázdnin užitá do posledního paprsku, si myslím,
a celá druhá ještě před námi.
Soudružky učitelky už jsou zajisté opálené, a ty, které náhodou eště ne,
tak ty by měly zauvažovat o bleskurychlém opuštění gaučíku,
shození nejnutnějších svršků a vydat se fstříc slunci.
Ofšem nelepte si na ručky žádné peří a už vůbec ne voskem,
jinak dopadnete jako Ikarus, a my víme, jak dopadl.
A modří vědí i kam.
Červenec uplynul tady:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3485930/tchervencova-te#a3494210
Uživatel s deaktivovaným účtem

honzapm
napsal(a):
Letos do Lipska na Lipsiaschau poprvé z Prahy oficiálním autobusem.
honzapm
napsal(a):
Půlka prázdnin užitá do posledního paprsku, si myslím,
a celá druhá ještě před námi.
Soudružky učitelky už jsou zajisté opálené, a ty, které náhodou eště ne,
tak ty by měly zauvažovat o bleskurychlém opuštění gaučíku,
shození nejnutnějších svršků a vydat se fstříc slunci.
Ofšem nelepte si na ručky žádné peří a už vůbec ne voskem,
jinak dopadnete jako Ikarus, a my víme, jak dopadl.
A modří vědí i kam.
Červenec uplynul tady:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3485930/tchervencova-te#a3494210
tak moja mila, ucitelka, sa akurat opaluje v plavkach, vidim ju z okna, a ktomu este tlaci kosacku

teplota stoupá,
do letní výhně,
nahoře beze se
přehřátí vyhnem!
ve stínu otevřem
plechovku piva
na vyschlou krajinu
pěkně se dívá.
A komu horko je,
s pivem a nahý,
nebojte Nora vás
poslintá na hý...
bery25
napsal(a):
tak moja mila, ucitelka, sa akurat opaluje v plavkach, vidim ju z okna, a ktomu este tlaci kosacku
Báječné. A dělá to pořádně? Má dostatečně dlouhý řetěz na to,
aby zvládla celou zahradu a přitom se necourala moc daleko od domu?
Stíhá vám při tom ještě nosit občerstvení a otevírat pivo ze sedmého schodu?
Učitelky mají prázdniny, tak aby nám samou nudou nezakrněly, že?
Proutek je třeba ohýbat. To se ví.
Terezko, vy jste nejenom skvělá v gůglení, ale i v básnění.
A já vidím morče, a asi je nějaký nóbl, je nebo není? Uí.
Dneska bylo fakt teda nechutně, myslel jsem, že už asi vopravdu umřu.
Ale takovou radost vám zase nemohu udělat, takže - jsem tady.
Javorkovic košíček nádherně pod pergolou rozkvetl.
Ftěrka Tereza kontroluje dnešní sklizeň zeleniny.
A Kordesovic stará dobrá ´Valencia´ si z tropů nic nedělá,
naopak dělá čest svému jménu.
napsal(a):
teplota stoupá,
do letní výhně,
nahoře beze se
přehřátí vyhnem!
ve stínu otevřem
plechovku piva
na vyschlou krajinu
pěkně se dívá.
A komu horko je,
s pivem a nahý,
nebojte Nora vás
poslintá na hý...
Bodlinko, Bodlinko,
MOŽNÁ jste dobrá veterinářka,
ale na tyhle literární pokusy se raději vy...te !
cipis
napsal(a):
Incasi, Incasi,
možno ste dobrý holubár,
ale na literatúru by ste sa mal
vy...núť skôr Vy
Ja chovám len čo sa mi páči
a čítam tiež len čo sa mi páči
nechcem sa nikoho dotknut, ale to ako sa da, citat len to, co sa mi paci, najprv to musim precitat, aby som vedel ci sa mi to paci
Olánku vlašenky si dnes podepsaly ortel.
Přivleču se od ovcí, ony si seděj v zahrádce, kam nesměj ani páchnout, pěkně pod rybízovými keři. To bych jim odpustila, mulč kolem třicetidvou rajčat rozhrabán, i to bych jim prominula, ALE, že mi rozklovaly téměř na všech rajčatech červený spodní plod!
Večer, až sednou na hřad, tak je pěkně jednu podruhé pochytám a...
a ostřihám jim každé jedno křídlo.
Bodlinko piš piš piš ať tě nesní myš, neposlouchej bubáky, dej si radši buráky, horko dělá z mozku kostku, promiň mu ty kecy, nebo skončí v kleci? Doktorka jsi dobrá jistě, s Norou jsi tam na svém místě.
bery25
napsal(a):
nechcem sa nikoho dotknut, ale to ako sa da, citat len to, co sa mi paci, najprv to musim precitat, aby som vedel ci sa mi to paci
Ani si sa nedotkol
A čoby sa nedalo... autor je celkom známy a keď to má podobu básničky, tak si to podľa nálady prečítam alebo aj neprečítam .
Ja si bodlinkine výtvory niekedy prečítam aj 2 x, asi som menej náročná ako incas

Sluníčko svítí
ukrutně paří
usychá kvítí
mozek se vaří!
Tak bylo Anny a jak je známo, Anna chladna z rána, ale u nás to tak nevypadá a vše je zalezlé ve stínu, kde se dá a opalovat se nikomu nechce .Ještě štěstí, že jsem se stavil v kovošrotu a pořídil tam bazénky pro kachničky, staré lodně na maso.

co, chladna z rána. netřeba mrazíky, stačilo by, kdyby to vlezlo pod dvacet stupňů...

jo, u nás se zatáhlo a zase se roztáhlo.
tady asi už nikdy pršet nebude. úplně na férovku vysychá Kačák (řeka Loděnice). Místy už prostě voda neteče.
javorka
napsal(a):
Věra si syslí všechnu vodu pro sebe!
Tady se zatáhlo, ale určitě z toho zas nic nebude. Venku je přes 30°, děti vyběhly konečně ven, tak jdu zase zalévat, aspoň se osvěžíme. Uf.
Co mě teda nebaví, jak strašně padají jablka. Člověk to posbírá a může začít znova.
Ja mam pocit, ze uz jsrm si na to vedro zvykla..vcera krize, ale dnedka mi bylo fajn, clovek si asi zvykne na vsechno..od rana kolotoc s konvema a zalivanim, ale odpadla mi velka starost, deti, dcera s rodinkou, se vratily z dovolene a odvezli si pejska! tyden jsem ho hlidala, stene mopsika, a prezila jsem to, ja i moje housatka, kacatka i kuratka ale jeste hlidat 3deti, jako vy, to je vykon.. ..jablek je letos silene, take nam padaji, jablon "matčina" ma vetve az k zemi obalena jablicky, jestli znate, jsou vyborna, tedy budou, jablon zalevam, presto jablka padaji, ale mam zase dobre krmeni pro husy, kozy i slepice..uz aby zaprselo, nebo budu mit ruce vytahane az ke kolenum
fotky na prdek, ale alespoň něco
ještě přidám rýňáka co jsem před chvilkou přivezl "konečně"
kdyby někdo věděl o amroksákovi?
Škodováku to jsou krásný slepičky. Je vidět, jak je jim horko a sucho máte taky pěkný.
Ančovičko, já už jsem si taky asi zvykla. Na horko moc ne, ale na to, že tu jsou děti. Dnes to vůbec docela šlo, asi už jsou z horka unavené. Večer jsem je, už za tmy pustila do bazénu, a to se jim moc líbilo. Do postele šly dobrovolně! Zato včera, měl mrňous málem hysterický záchvat, že nepůjde spát, tak to bylo výživný. Ještě týden to musím vydržet.
Doufám, že se mi sem hned nenaveze další várka. Snad mi dají čas, abych se trochu vzpamatovala.
Štve mě, že vůbec nemám čas dělat nějaké věci navíc. K práci se dostanu, až když zalezou. Dnes jsem potřebovala naložit okurky a ještě teď čekám, až se zavaří poslední várka. A jaké tu mám teplíčko!
Ale proti Praze, je to vlastně pohoda. Dcera mi říkala, že se vůbec nedá vyjít na ulici.
Honzíku, krásně barevná kytice. Ty zelené gladioly mám moc ráda.
sucho je již za hranicí všeho... horko jim je, horko je nám, horko je všem, neuděláme nic...králíci trpí ještě více řekl bych.
Vajíčka bez trávy blednou a všechno je to smutné a děsivé...jak na sahaře, cestou domů kolem 22H teplota a mezi polma 27st, ve městě 30st...strašný
jinak díky.
taky u vás praská zem, místy až jak v hororu,5cm i více otevřená země.
Hezké páteční odpoledne, u nás trochu zamračené, což všichni vítáme.
Ten náš rapl kačer Vilém, ještě pořád obtěžuje holky a dokonce i ty malé. Jednu chudinku jsem asi před hodinou zachránila z jezírka úplně mokrou, koukala jí jenom hlava. Ještě, že jsem se šla podívat proč tam všichni tak řvou. Tak jsem jí vytáhla a asi půl hodiny sušila v náručí ručníkem. Už je v pořádku naštěstí. Nemohla ani chodit jak byla umordovaná.Stav kachňat se zítra sníží na 6, vůbec nevím jestli se někdo už na třetí inzerát ozve. I s cenou jsem šla dolů a nic. Nakonec se z mladých vyklubalo 7 kachniček a 5 kačírků.
Také si společně s kachničkami zítra sestřenice odveze kohouta Huberta doufám. Hejno je stále přestěhované v malém kurníku, dokonce dobrovolně. Včera jsem jim poprvé otevřela velký kurník a ani neměli zájem. Po dvou stříkání stejně není počet čmelíků nulový. Takže až se bude moc pálit, tak bude ohýnek. Počet vajec od 5 slepiček 1 denně. nebo žádné. Tak žádná sláva.
Nechcete si někdo přijet pro broskve_:+ani cedule na vratech BROSKVE ZDARMA nezabrala.

Tady je trošičku snesitelněji než včera, možná tak o dva tři stupně, ale pořád horko a nepršelo, i když to vypadalo večer nadějně. jedinej, komu není hic, jsou vejce v líhni.
pořád se vyvíjejí všichni pohrobci.
Jestli to tu půjde takhle dál, tak se obávám,
že brzo budu tu učitelku slovenštiny potřebovat já, že.
Ale zatím mám prázdniny, takže na školičku nemyslím
a batůžek pěkně hnije v koutě pod stolem.
V září v něm zase najdu nesnědenou svačinu a různé další důležitostě,
ve stavu vyžadujícím koupi batůžku nového. Uí.
Začátku, no, hezky pěkně. Kdybyste potřeboval trochu vody,
tak řekněte, já vám pošlu poštou.

Dnes se mi podařilo přinést myším DVA kýble trávy. A průzkum terénu objevil ložisko, kde se určitě podaří nasekat dva kýble i zítra a možná i pozítří. Jupí! Tráva se zkřížila s kaktusem a trochu roste!
Janinko, škoda, že jste nezachytila ten šťastný výraz vlašek v tom rajčatovém ráji.Po vašem následném opatření si lámu hlavu.jak se zastříhávají křidélka někomu či něčemu co křídel nemaje.
Javorko, vše je relativní.V Praze jsem při cestě k zubaři prožil výheň na druhou, tedy vnější a vnitřní a tvrzení Uhlíře, že severní vítr je krutý mě nepřipadalo přesvědčivé.Tedy, jak kdy a kde.Po opuštění ordinace jsem procházel rozpálené náměstí s blaženým výrazem, který u několika vedrem zmírajících jedinců vyvolával údiv.
Před více jak půl stoletím mně bábí kázala, šetři vodou.Dnes to opakuje například ZOO v Liberci s tím drobným rozdílem, že jde o objev obdivuhodný provázený projektem dotovaným 38 miliony a vyžadující mezinárodní součinnosti. Škodováku, zvažte čištění vody z těch řeznických loden, nějaký ten milionek příjde vhod.
cipis
napsal(a):
Nie všetci z východu sú takí priateľskí ako ty Obávam sa, že by som na to stretnutie musela dôjsť aj s ochrankou
no to viem a nebyva o do mna daleko, mozme ho ist navstivit ochranku zabezpecim priamo z ukrajiny, tam ma teraz zbran asi kazdy, honzapm nebojte sa slovenstina je lahky jazyk, ale nie pre mna to vy urcite zvladnete aj bez ucitelky, ale priznavam, z ucitelkou to je lepsie

Tak konečně u nǎs trochu zapršelo,7 mm, díky za ně!

napsal(a):
Tak konečně u nǎs trochu zapršelo,7 mm, díky za ně!
Tady taky! Malý deštík, ale dostatečný na to, aby se namočila celá plocha země, neuvěřitelná věc!
Ale teď je z toho prádelna.

No, teď jen trochu s obavami sleduju radar, od Plzně jde něco zcela černého...tak snad to nebudou kroupy...

napsal(a):
No, teď jen trochu s obavami sleduju radar, od Plzně jde něco zcela černého...tak snad to nebudou kroupy...
kroupy v tom prý jsou, ale kroupy taky zalévají.

No, to je sice pravda, ale po této zkušenosti mám strach vždy...
https://zpravy.idnes.cz/krupobiti-na-pribramsku-08f-/domaci.aspx?c=A120703_095712_praha-zpravy_ab.
bery25
napsal(a):
no to viem a nebyva o do mna daleko, mozme ho ist navstivit ochranku zabezpecim priamo z ukrajiny, tam ma teraz zbran asi kazdy, honzapm nebojte sa slovenstina je lahky jazyk, ale nie pre mna to vy urcite zvladnete aj bez ucitelky, ale priznavam, z ucitelkou to je lepsie
ani to by ti nepomohlo
Na Vlaškáriu též nic. Ale nám to nevadí.
Pochopili jsme, že chudáci kluci uprchlí z Afriky si sem s sebou do Evropy
ráčili dovézti i tamní počasí, aby se tu cítili dobře a komfortně.
Takže jsme to my, kdo se musí přizpůsobit a nedělat cavyky.
A to nám jde. Obecně na gaučíku jen tichounce hajám a nedělám vůbec nic.
Natož cavyky.
Co kdo zaseje, to si také hezky pěkně sklidí, že.
Já třeba na jaře vysel pár Vlašek, hezky pěkně do kolíbky,
a tohle mi narostlo. Uí.
Snad EU nechystá nějaký inovativní chovatelský plán,
který by například stanovil maximální počet Vlašek na metr na druhou, žé?

horal
napsal(a):
Doufám že to nebyly migranti táhnoucí od Rozvadova přes Plzeň.
Očividně ne A stejně se nám to večer večer vyhnulo směrem na jih.
nie som prorok, ani perun, a ani nerobím zo seba debila ako ty...
https://www.aktuality.sk/clanok/612453/slovenskom-sa-prezenu-burky-na-celom-uzemi-plati-vystraha-prveho-stupna/?utm_source=azet.sk&utm_medium=box-magaziny-aktuality_koktejl&utm_content=clanok1&utm_campaign=HP-new2.
Podkrkonoší - včera večer okolo 17 hodiny, sprchlo asi 20 minut - chvílemi i dost prudký déšť, dnes ráno kolem 9 hodiny drobně zapršelo asi 15 minut. Zem se zdála být mokrá, ale šel jsem nakopat pár brambor k obědu a ty byly v suchém prachu, jenom na povrchu byla asi 1 cm mokrá krusta.
Tak u nás v Podkrkonoší včera nic, zato dnes dopoledne spadly 3 kapky, co stačily uschnout dřív než spadly na zem. Rovnou jsem šla aspoň něco zalít. Ale jak bylo zataženo, tak aspoň chvilku bylo snesitelně. Už je zase přes 30.
Honzíku, to je úrodička! Radost se podívat.
Já už mám po cuketách. Vlaštičky je spapaly. Hezky se jim na kompostéru hrabe. Mám ještě jednu rostlinu na velkém kompostu, tu zatím nenašly. Zatím.
nomad72
napsal(a):
nie som prorok, ani perun, a ani nerobím zo seba debila ako ty...
https://www.aktuality.sk/clanok/612453/slovenskom-sa-prezenu-burky-na-celom-uzemi-plati-vystraha-prveho-stupna/?utm_source=azet.sk&utm_medium=box-magaziny-aktuality_koktejl&utm_content=clanok1&utm_campaign=HP-new2.
no vy uz zo seba, bohuzial uz debila robit nemusite nechapem kde sa to u vas berie, a nezabudnite mi napisat do SZ
honzapm
napsal(a):
Co kdo zaseje, to si také hezky pěkně sklidí, že.
Já třeba na jaře vysel pár Vlašek, hezky pěkně do kolíbky,
a tohle mi narostlo. Uí.
Snad EU nechystá nějaký inovativní chovatelský plán,
který by například stanovil maximální počet Vlašek na metr na druhou, žé?
hej, hej tak mi treba, ale ja verim ze vy si to u Angely vybavite a nic vam co sa tyka chovatelstva nehrozi len mi potvrdte, su vlasky prelietave, dik.
bery25
napsal(a):
no vy uz zo seba, bohuzial uz debila robit nemusite nechapem kde sa to u vas berie, a nezabudnite mi napisat do SZ
ty si môžeš s cipisom ruku podať... však vrana k vrane, nie?a o tom, kto komu sz píše, môžeme diskutovať, alebo, hodiť to sem... tam sa uč radšej slovenčinu, ty *... si sa už vrátil z návštevy v nemocnici?
tak podme diskutovat, ja som vam v zivote nenapisal prvy do SZ, len som sluzne odpovedal, co ste mi napisal, co ste sa ma pital, tak nechapem co mam tu hodit, cipis nepoznam, ani nikoho osobne na i faune, ale zda sa mi omnoho slusnejsia ako vy, svoju rodinu tu idete chranit ako najvecsi lev v afrike, ale moju matku tu spominate ako keby s vami niekedy pasla husky, tak sa prebudte alebo sa uz spametajte.
chlapče, alebo, neviem kto si... ak si myslíš, že sa tu budeš do mňa slobodne navážať, tak čakaj reakciu, akú dostaneš... tak ako ja s tvojou matkou, tak isto aj ja s tebou som husi nepásol... to si uvedom... alebo si myslíš, že nechám tie tvoje provokačné príspevky len tak bez povšimnutia? si uvedom, keby si ty a cipis, a tebe podobní nepísali to, čo píšete, tak ver tomu, že ja tu nenapíšem ani čiarku... a to, že si to tu občas prečítam, hádam trestné nie je... a reagujem len na príspevky, ktorými bezdôvodne napádaš... a nie len ty...
a spamätaj sa hlavne ty... ja ti sľubujem, pokiaľ budeš písať, čo píšeš, ja budem tiež... nazdar, ty služne sa pítaj
PS : to či dostanem červenú, nech posúdi niekto iný... ale nech ju dostane každý, kto si ju zaslúži
tak mi napiste kedy som sa ja posledny rok do vas navazal, a ja som v zivote vasu rodinu tu nespominal, ja si vasu rodinu vazim, aj kazdu inu, oni zato nemozu, ale nie vas, vy ste tu spominali moju matku a bohuzial tu cevenu kartu asi dostat nemozete, ale verte ze keby to bolo na zakladatelovy vlakna ako na MRKU, tak si tu ani neskrtnete.
Javorko, děkuji. Pokud byste potřebovala pro svou zeleninomilnou rodinu
několik kárek cuket týdne, stačí vyslat pana Sklepmistra.
A třeba by mu do auta omylem upadla i krabice se třemi slepičkami, uí.
Cuket dnes bylo na poli tolik, že se mi jen protočily panenky a Jan Kudlička,
složený v mé levé kapse, říkal, že jako fakt už ne. Tak jsem to odložil na zítra.
Už ani ty vlašindy to konzumovat nechtějí a perličky, které jsem si popravdě
pořídil jenom proto, aby likvidovaly cuketové přebytky, tomu letos nějak nepřišly
na chuť. Asi bych potřeboval zase pižmovky. Ale ještě jich dost straší v mrazáku,
že.
Teda dost - o jednu méně.
Začaly totiž u nás žně. A některé zdroje uvádějí, že 25 pytlů čerstvé pšenice
skončilo v útrobách Vlaškária, přesněji v mých plechových sudech.
Nevím. co je na těchto informacích pravdy, ale faktem je, že nejvykrmenější
pižmák přistál přímo v kombajnu jako poděkování za promptní spolupráci.
S ohledem na současné počasí se domnívám, že touto dobou už musí být
upečen cestou.
Tak až se zima a Vlašky zeptají, co jsem dělal v létě, tak už jim s klidem
mohu oznámiti, že se o své zobáky opravdu, ale opravdu nemusí
strachovati. A to mám ještě dva sudy pšenice loňské. To mi akorát vyjde
na to nezkrmování čerstvě sklizené, což se tu nedávno
s Olánkem a Kouťákem odborně probíralo, že...
Javorko, nějak jsme zamluvili ten výběr toho nejjavorkovatějšího kohoutka,
ale nebojte, já na vás-to stále myslím.
Na druhou stranu - jednak je na výběr stále ještě brzo (kdybychom
to chtěli brát vážně) a druhak - jak jsem jenom letmo koukal na fotky,
tak mi tam žádný nepřipadá vyloženě špatný.
Holt Eriček s dívkami se snažili vám udělat radost.
Já myslím, že modrá je letos dobrá.
Teda, krabice s překvapením, to zní lákavě.
Proč musíte bydlet tak daleko.
Ach jo.
Taky mě připadá, že se kohoutci povedli. Jen kdyby se podařilo, aspoň některé, umístit na nějakou pěknou zahradu. Je to bída, nikdo kohouta nepotřebuje.
Jestli je na výběr ještě brzo, tak já ještě počkám. I když modrá je moje oblíbená barva.
Děkuji a přeji dobrou noc.
Teda takhle ponocovat, to není zdravé, v sobotu a neděli mám tolik práce, že když se doplazím v jedenáct do postele, už mě nic nezajímá. Schválně v neděli jsem si dovolila vstát až v sedum, nachystala kočkám, vypustila psa, udělala snídani sobě a mé drahé polovičce a až jsem ho vyexpedovala do práce šla jsem poklidit zvěř a všechny vypustit, kuřatům se obzvlášť líbí záhonek petrželí. Napustila jsem si asi patnáct kyblíků vody a rovnou deset použila k zálivce stromků na zahradě, rajčat a paprik a smilovala jsem se nad rododendronem a chrstla mu taky tři kyblíky. Potom jsem zalila všechny kytky doma i na dvoře cca 50 květináčů a vypravila jsem se na kopec zkontrolovat kupky sena, s úmyslem, že si natrhám trochu bezinek, které rostou opravdu až nahoře, jsem si vzala kyblík, trochu vody do lahve, plínku na utírání potu, a pro všechny případy igelitový pytel na trnky. No kupky v pořádku, bezinek nic moc, ale zdržela jsem se u durancií a špendlíku a dovlekla domů asi tři kýble podle oběmu pytle, byl těžký jak ludra, ale mám to pěkně z kopce, že. Dorazila jsem před jednou, otrhala bedničku broskví, dovlekla všechno až na dvůr a začala fujavice hromy, blesky trochu velkých kapek a pár krup, jinak nic. Aspn se trochu ochladilo a mě se dobře stahovali a kuchali dva králíci. Potom jsem zobla trochu hokaida zapečeného s tymiánem a další skoro tři hoďky zápasila s měsíčním účto. Mojemu jsem udělala večeři a šla znovu na zahradu sklidit tu hromadu hnoje z králíkárny, přitom jem si všimla, že kupky sena jsou malinko pošramoceny, tak jem vzala pár šňůrek a čtyři plachetky, že to půjdu popravit, nodvě horním kupky byly fuč i s igelitovým krytem zatíženým poleny, hrábě jsem si samozdřejmě nevzala tak růčo hrabě co jsem našla posbírala do těch čtyř plachetek, a že se bábi vydala za mnou na obhlídku co tam pořád dělám, vrazila jsem jí do každé ruky jednu plachtu a šupajdily jsme z kopce dolů každá se dvěma v závěsu. Aspoň jsem se nemusela vracet. Povytahovala jsem všechno na hůrku a teprve potom posbírala krmítka, dolila vodu a všechny pozavírala. Lepila jsem se tedy i ke klice u dveří, ale když jsem zjistila, že je pátého a prý už celý den, m ještě jsem sedla k počítači a zaplatila nějaké účty. A to už bylo deset pryč. Pak jenom sprcha, oblíknout postele a rovnou do ní spadnout, nastavit budík před šestou a spát. Superžena? no někdy se tak i cítím, potřebovala bych den jako tři dohromady
Zdravím. Tak včera navečer odjela zbylá banda 6 kachňat do nového domova k moc milým mladým lidem z Pacova u Tábora. Při zhlédnutí jejich videa jsem tiše záviděla. Velké plochy, velká stodola a v ní asi 30 krůt,20 slepic, nepočítaně hus atd. Na ovce a jinou zvěř jsem se radši neptala, to bych záviděla ještě víc. Pro naše drobky už budují rybníček a chtějí hejno ještě zvětšit. Nakonec odjeli s taškou broskví a slibem, že až budou krůtičky na pekáč, že se ozvou a jednu nám připraví. Rozárka chudák se mohla zbláznit, když jsme mladé strkali do přepravky. Celý večer a dnešní dopoledne lítala po zahradě, řvala a hledala je. (chudinka) Ještě teď se občas ozve řevem, ale už se přidružila k Vilémovi a Jarmilce, tak snad jí to brzo přejde.
Slepičky přepeřují, vajíčka nesnášejí, kohout pořád útočí, čmelíci také. Kytky zasychají, odkvétají. Okurky žloutnou, rajčata ještě červenají, meloun se zvětšuje, broskve opadají. Travička se nezelená, vody ve studni ubývá, práce mi přibývá. Ještě že ten benešovský Ferdinand tu 10 stáčí a v naší hospůdce ji točí. Gaučík v chladné garáži také samozřejmě dobře slouží, já už se tím vedrem ploužím. Košík švestek muž mi přivezl, zavařovačky už došly. Tak bude koláč nebo buchty a něco strčím do mrazáku, jestli najdu místo. Ach jo.
Kačí, já bych neponocovala, ale když děti zalezou do postele a já posbírám tady to nejdůležitější, tak je půlnoc. Většinou jsem tak unavená, že se na nic nezmůžu. Včera jsem unavená byla taky, ale chtěla jsem Honzíkovi napsat aspoň pár slov a už mě to vůbec nemyslelo. Seděla jsem u počítače a nebyla jsem schopná rozumně odpovědět. Vymyslet něco vtipného mi dá práci i když unavená nejsem.
Dobrá zpráva je, že sestra mi našla jednoho zájemce o kohoutka. To jsem ráda, snad si to pán nerozmyslí. Je to v malinké vesničce kousek od nás, tak snad mají dost velkou zahradu. Měl by nahradit zlého kohouta.
Přibylo nám doma další zviřátko a to mládě kosa. Asi. Našli jsme dva mrňose, ale jeden nepřežil, asi to horko mu dalo zabrat. Tohohle otesánka, co pořád čeká s otevřeným zobákem, už dva dny s Eliškou ládujeme. Dva dny před tím tu byly dvě mrňavé straky, ale ty jsme nechali venku. Sklepmistr je vysadil na větev, ale o půlnoci jednu zmordovanou přinesl domů kocour. Do rána bylo po ní. Né, že bych tu potřebovala ještě víc strak, ale bylo mi jich líto, byly moc krásné, s modrým peřím na zádech a tak legračně hopkaly. Sousedka si myslela, že mám nějaká nová zvláštní kuřátka.
Staré straky tady dva dny a dvě noci řvaly, kolem stromu seděly 4 kočky a číhaly.
Neměla jsem sílu, nechat kočkám napospas další mládě.
Tedy Kačíkačko, tak si říkám, proč jste si nedala nick Amazonka?
No a tam v té pasáži o tom povlíkání povlečení a zalehnutí a spaní,
něco přece jenom postrádám...
Nechybí tam náhodou nějaký mezikus? Ona + on = oni, pod peřinou?
No možná to tam je napsáno a nečetl jsem to pořádně. Uí.
Tak já na tu jdu ještě jednou.
Čapice, tak to jsem zvědavson, zda dojde na splnění slibu.
Takový krůtí slib, splněný o Vánocích, no, to by nebylo vůbec marné.
Já jsem letos taky pilný, nemyslete si, už mám vymyšlené dárky. Uí.
Honza prozradil tajemství chovatelských úspěchů spočívající v detailu.Skladuje pšenici v plechových sudech a tak se zrno v rozumné míře obohacuje o železo.Drůbež netrpí chudokrevností, je vitálni.
Zavři konečně ten zobák, to budeme v horkých dnech často slýchávat od posuzovatelů při hodnocení ptactva na výstavách.
Nevíte zda budou státní dotace na odteplování nemovitostí?
U nás v noci na dnešek bylo sladkých 11 stupňů.
Dům se odteplal celkem dobře.
Tak to zasejc nezbohatnu. Uí.
Ale - a to pozor - už se zase začíná hezky pěkně zateplovat - tak že by?
Terezko?
Fčera to venku skoro ani nebylo na tričánko, šortky naostro a žabky.
K večeru mi byla vyloženě zima (22 st.).
Ale O otevřeném zobáku to na dvoře v těchto dnech skutečně je.
Drůbež si na mě normálně drze otevírá hubu čili ústa.
Mamkomario, jdu vám udělat radost. Perličky se rozhodly, že dost bylo
bílých stěn. Zasílám náležité foto jako důkaz.
Tak nevím, jestli náhodou k. nepřestává střídat n.
Samozdřejmě Honzíku, že druhá půlka domácnosti se taky uložila a dokonce nás přišla navštívit i třetí půlka- pesan , ale po pěti minutách se odstěhoval do chodby na kachličky, že prej v tom vedru tam nezůstane. Můj klimbá už v devět u televize, takže ho jenom proberu a nasměruju do správné postele
Kačíkačko, tak to máte dobré, že máte jenom tři půlky, nebo i více?
Babi by mohla být čtvrtá půlka, ale ta má, doufám, postýlku svou
a nemusí hajat v koutě na zemi. Uí.
Jinak perliččí umělecké dílo stále je na stěně a krásně tam zasychá.
V tomto počasí je to hračka. Asi ho tam nechám už navždy,
jako upozornění, že si už nikdy nemám pořizovat perličky,
a nesmím ustoupit, musím vytrvat, jako Hrdý Budžes,
až mě zasejc perličkoví aktivisté budou lanařit.
Ne a ne a ne.
Fčéra jsou nakroužkoval nejmladší oumladinu, s doplňováním
do rodokmenové knihy a hledáním vhodných rozlišovacích kroužků
mi to zabralo, světě dif se, celé dvě hodiny.
A zbytek volna vyplnilo zavlažování, takže celodenní práce není,
jako obvykle, vůbec nikde vidět.
No ale to nevadí, že. Otočíme se na g. na druhý bok a ono to nějak dopadne.
Krásný den, přeji všem.Tak dnes klasika a počítám, že mi to prádýlko hned tak neuschne, měl jsem tu pračku zapnout dříve, asi tak o týden či čtrnáct dní, ale aspoň vím jak na to sucho příště vyzrát.

začátek
napsal(a):
Krásný den, přeji všem.Tak dnes klasika a počítám, že mi to prádýlko hned tak neuschne, měl jsem tu pračku zapnout dříve, asi tak o týden či čtrnáct dní, ale aspoň vím jak na to sucho příště vyzrát.
Tak to je trochu unfair, nezdá se vám? Ale vy jste někde od Dobříše, ne? Tak třeba to spadlo i trochu u nás, u Milína
začátek
napsal(a):
bezim zapnout pracku, potrebuji take par kapek na moji zeleninu a kvetiny, asi 50kvetinacu, stromy a travu..vubec bych se nezlobila ze mi zmokne pradlo
Nám taky něco!
Od rána lítám s hadicí, teda s přestávkami na krmení pro kuřátka a slepičky, mlíčko pro kočky, kakao pro děti, pak snídaně (jeden chce vajíčko, druhý müsli, třetí chleba s nutelou, samozřejmě každý něco jiného). Mezitím asi třikrát vlezu do bazénu, abych to přežila, ale voda je tak teplá, že to žádné osvěžení není. Ještě jsem sebrala nakládačky a odpoledne je musím narovnat do sklenic, už je jich hromada. Těšila jsem si, že se do toho pustíme se sestrou, ale přijela jí návštěva.
Malý kos to vzdal a to jsem se tak snažila. Přečetla co se dalo, krmila každou chvilku. Nepodařilo se.
Honzíku, narostly vám pěkné hrušky.
Tak to jsme na tom podobne, Javorko, jen s tim rozdilem, ze dcera ma prazdniny s detmi, tak hlidam jen obcas, dalsi 3vnoucata jsou jeste mala, tak potrebuji rodice, ale taky rostou a brzy se dockam tedy, uplne mi staci cely den behat kolem zvirat, nejak se letos urodilo a mam toho moc..muz rano v 5 podoji kozu, vypusi do ohrady, nakrmi ostatni havet, kaceny, slepice, kraliky, jde do prace, ja v 7dam kockam, hrdlickam, zaleju zahradu a vse ostatni, zvirata maji vyzrano, tak doplnim..v 10jsem skoncila a dala si prasek, kafe a jogurt..ted vybiham nakrmit kozy, dolit vsudevodu, kaceny a husy to hned vypatlaji..uz aby ta vedra presla je mi lito kosika, jednou jsem ho od holatka vypiplala, rypala jsem cerviky z hnoje, vyrostl a pustila jsem ho...odletel, zamaval...

Nevíte náhodou někdo, jestli se tím speciálním autobusem, co pojede z Prahy na výstavu do Lipska, dají přivést nějaká zvířata?
Javorko, dekuju..tak jsme dnes asi ve 4 meli krasnou bourku, najednou ze zapadu cerno, vylitla jsem zavrit male kacenky a dve posledni mesicni housata, ostarni uz je to vsechno operene, a zacalo prset!krasne lilo asi 20minut, mohlo vice, ale zaplat panbuh zato..hned se krasne dychalo, vzduch vonel destem..preji vam take konecne trochu desticku mam te haveti, nic jineho nestiham o dovolene se mi uz ani nezda..snad pristi rok..ale neco prodam, neco daruji, hlavne to delam pro deti..a taky me to bavi..ale hlidat, varit, starat se o tri deti, to je mnohem narocnejsi a zodpovednejsi
ančovička1
napsal(a):
Javorko, dekuju..tak jsme dnes asi ve 4 meli krasnou bourku, najednou ze zapadu cerno, vylitla jsem zavrit male kacenky a dve posledni mesicni housata, ostarni uz je to vsechno operene, a zacalo prset!krasne lilo asi 20minut, mohlo vice, ale zaplat panbuh zato..hned se krasne dychalo, vzduch vonel destem..preji vam take konecne trochu desticku mam te haveti, nic jineho nestiham o dovolene se mi uz ani nezda..snad pristi rok..ale neco prodam, neco daruji, hlavne to delam pro deti..a taky me to bavi..ale hlidat, varit, starat se o tri deti, to je mnohem narocnejsi a zodpovednejsi
Ja chci slepice!
Tak dnes prý bude poslední tropický den, ale já tomu moc nevěřím a určitě ještě za můj život nějaký zažiji i v Česku.Slepičkám se nějak nechce v tom vedru snášet vajíčka a já lítám s hadicí a meju plním napáječky a lodny pro kačenky, ale už jsem viděl, že se koupala i slepice a ani se jí nedivím.. Tak sa robí politika a politici
ŘEKL JSEM SYNOVI, "OŽENÍŠ SE S DĚVČETEM KTERÉ TI NAJDU."
ODPOVĚDĚL, "NE."
NA TO JSEM MU ŘEKL, "JE TO DCERA BILLA GATESE."
ODPOVĚDĚL, "ANO."
ZAVOLAL JSEM BILLU GATESOVI A ŘEKL JSEM MU, "CHCI ABY SE VAŠE DCERA VDALA ZA MÉHO SYNA."
BILL GATES ODPOVĚDĚL, "NE."
NA TO JSEM BILLOVI GATESOVI ŘEKL, "MŮJ SYN JE ŘEDITEL SVĚTOVÉ BANKY."
BILL GATES ODPOVĚDĚL, "OK."
ZAVOLAL JSEM PRESIDENTOVI SVĚTOVÉ BANKY A POŽÁDAL JEJ ABY UDĚLAL Z MÉHO SYNA ŘEDITELE SVĚTOVÉ BANKY.
ODPODĚDĚL, "NE."
NA TO JSEM MU ŘEKL, "MŮJ SYN JE ZEŤ BILLA GATESE."
ODPOVĚDĚL, "OK."
A PŘESNĚ TAK PRACUJE POLITIKA.
A takto začala praxe ustanovování blbců do vlivných pozic ve vládě. Dodnes se na tom nic nezměnilo.
https://hobby.instory.cz/zahrada/2466-pozor-na-oresak-je-krasny-ale-dokaze-zahubit-celou-zahradku.html.
Začátku, já doufám, že za váš život zažijeme ještě nespočet krásných dnů
a vtípků a snímků.
Mamkomario, no tedy, tady se nic neutají...
Děkuji za přání. Fšem.
Ale znáte to - ten pocit, když vám všichni přejí a něco dávají,
a vy se cítíte blbě, jelikož jste jim nic nekoupili.
Jelikož nevíme, kdo kdy máte narozeniny a jiné událostě,
tak vám taky určitě přejeme, spolu s gaučíkem i tepláčkami, modrými,
stále dobrou náladu.
Ve skrytu duše jsem tajně doufal, že se připojí i naše básnířka Terezka
s nějakým tím fkusným veršíkem, ale bohužel.
Asi má plnou hlavu výletů do Nimecka, a tak kdo ví, jestli bude sedět
aspoň vedle mě. Uí.
Věrko, vy jste také lvice, a navíc čerstvě plnoletá.
Tak také blahopřeji a gratuluji a podobné alotrie.
Předloni vám bylo líto hruštiček, které jsem za pomoci Barbuchy
vyvážel po kolečcích na pole. Tak jestli za pár dnů budete mít cestu kolem,
tak se se soudružkou kárkou stafte, větve jsou opět prohnuté až k zemi.

Když ono s gaučíkem, teplákofkou a starým vousatým kmetem se nic nerýmuje
Dobré ráno,
já už to od nějakého věku pomalu neeviduji, takže se číslo věku zastavilo ;-). Ale co je nového. Nejstarší hempšírky (stáří necelých 23 týdnů) se rozhodly, že začnou snášet. Včera byly v košíku dvě pidivejce.
napsal(a):
Když ono s gaučíkem, teplákofkou a starým vousatým kmetem se nic nerýmuje
Terezko, tak zkuste starého vousatého kmeta nahradit
mladým udatným fešákem a budou a půjdou rýmy hned, hm?
Věrko, máte moc pěkný a barevný košík.
Taky mám podezření, že jedna soudružka vlaška už znáší,
ale důkazy - prozatím - nemám.
Je zajímavé, jak už nemáme žádnou zelenou trávu,
tak hodně zesvětlaly žloutky. Už nejsou oranžové, jen žluté.
Vliv trávy na barvu žloutku je tedy opravdu velký.
Před 2 dny jsem koupila dvě letošní maransky od horala a dneska mne čekalo překvapení. Dana.
Věrko, všechno nejlepší. Gratuluji i k šikovným slepičkám. Víc vajíček se vždycky hodí.
Co tu mám děti, tak spotřeba stoupla a jsem ráda, že s vajíčky vystačím. Holky se v tom horku samozřejmě nepřetrhnou. Stále čekáme na déšť...
Honzíku, včera jasem na pánev dávala 5 vajec a musím říct, že žloutky byly pěkně oranžové, až jsem se divila. Ale u nás přece jen trochu trávy ještě je.
Já mám také novinku. Děti zůstávají i další týden!
Brzy si vysloužím metál.
Pár fotek ze zahrady. Tráva je až na ojedinělá místa žlutá. A na zahradě se začínají objevovat díry v zemi. Asi se jezevčíci snaží najít vodu
Prázdniny pro mě ještě nezačaly, ty si představuju úplně jinak. Pro začátek bych brala aspoň ten deštík, hned by bylo veseleji. A kdyby bylo trochu času na zahradu. Ostříhat třeba odkvetlé růže a aspoň malinko to uklidit, abych nebyla rozmrzelá, když se tu rozlédnu. Sice na víkend přijedou rodiče dětí, ale zase bude víc vaření, tak si moc nepomůžu.
Před chvílí tu byl pán domluvit odvoz kohoutka. Poveze ho ke známému, bude tam na velké zahradě, tak snad se bude mít dobře. Teď se musím rozhodnout, kterého mu dám. A to vůbec není jednoduché. Mám tu jednoho (označen zeleně), co se mi hodně líbí, ale pořád ladí trumpetku, tam by to snad tolik nevadilo. Původně jsem si ho chtěla nechat v záloze, kdyby přece jen modrý nebyl ten pravý, ale trochu se bojím, aby sousedi nenadávali. Když ráno spustěj, je síla.
Proč si nemůžu nechat všechny?
Krásnou sobotu. Takhle nějak to vypadá, když se kuřata vydají na procházku.
Zdravím všechny.
Tak zase po týdnu jsem si vše přečetl-hezké.V mé divočině včera spadlo trochu vody, ale raději jsem šel zalévat.Potřeboval bych pršet asi 14 dnů, protože rybníček mohu lovit.Naměřil jsem 70 cm vody.Když jdu po zahradě, tak to krásně křupe pod nohama-děs.
V Třeboni roste na sídlišti nějaká rostlina a vůbec jí nevadí ta sahara co tam je.To by se mělo využít, protože do půl metru jí stačí 3 týdny od posledního sekání.Neví někdo co to je a zda se s tím dá něco krmit?

Koutáku, že vy jste flákal ve škole botaniku? To kvítko je tolice vojtěška. Má to kořeny, které vedou několik metrů hluboko, takže sucho tomu zas až tak nevadí a je to celkem jediné, co zachraňuje moje morčata před smrti hladem, společně se srhou, co roste u potoka.
napsal(a):
Koutáku, že vy jste flákal ve škole botaniku? To kvítko je tolice vojtěška. Má to kořeny, které vedou několik metrů hluboko, takže sucho tomu zas až tak nevadí a je to celkem jediné, co zachraňuje moje morčata před smrti hladem, společně se srhou, co roste u potoka.
Tu botaniku jsem určitě flákal, ale u nás se vojteška nepěstuje a kde se tu vzala nevím.Vím pouze, že nemusím dlouze hledat na PC, protože je zde jeden krásný ŽIVEL -Bodlinka a její příspěvky jsou vždy perfektní.Děkuji.Tak přidám ještě fotky vína, jak krásně zraje a rybník mého souseda, který má vody dost, protože je v dolině a kam se chodím každý den cachtat.

Tak ona se nemusí jen pěstovat, roste to i normálně různě v příkopech a na rumištích nebo takhle mezi domy. Naštěstí. Vojtěškový pole tady taky nemáme.
Sice to neni k tematu drůbeže, ale snad se proto na mě nebudete zlobit. Jenom malá ochutnávka. Ví někdo, kde to je?
Tak nám bubák z vajíčka od začátka vyrostl a řekla bych, že se od něj vejce asi nikdy nedočkáme
Tedy Nirrti, takovéhle černé komando kdyby se mi objevilo na zápraží,
tak se schovám do nejniternějších útrob svého gaučíku a nevylezu,
dokud tihle ostří hoši z Camorry zase nezmizí.
Bery25 - takže těch 25 nejsou vaše míry, ale váš věk?
No, tak to nevím, zda gratulovat či nikolif.
Kouťáku, a máte k tomu rybníčku nějaký přítok nebo jak to funguje?
veraboskova
napsal(a):
Tak nám bubák z vajíčka od začátka vyrostl a řekla bych, že se od něj vejce asi nikdy nedočkáme
Je jé dvě vajíčka budou a kohoutek se hodí do hrnce, jinak není k ničemu, zrovna dnes dopoledne jsem jich škubal 14.
Takhle si to lehátko vždycky vyndám, že si na něm po obědě schrupnu. A večer ho zas uklidím.
Kynutý koláček, na jednom konci ostružinový, překvapivě velmi dobré, podobné borůvkovému.
Buchtičky s vanilkovým krémem, ty budou zítra.
Honzo, do rybníka jsou svedeny okapy z obou střech chalupy, dále střecha horního souseda, dále přepad ze studny horního souseda a přepad z horní sádky druhého souseda.Celkem jsem zakopal do země 85 metrů trubek.Nad rybníčkem jsou ještě trubky přerušeny a je tam zakopaná 1000l nádrž na zalévání horní zahrady a dávám tam také ryby na Vánoce.Ta je letos ještě plná.Toto vše perfektně fungovalo až do letošního roku a spíše jsem měl vždy problém s upouštěním k sousedovi.Bohužel letos nefunguje nic, protože u nás nenaprší ani kapka.Ve středu musel vodák prodloužit trubku o metr ve studni, protože už jsem začínal vidět sací koš a to tam ta studna funguje jako chalupa od roku 1866.Nepamatuji takové sucho, ale to asi nikdo z nás.Na fotce je vidět oproti výpusti přítoková trubka a v dálce rybníček souseda (sádka 7x7 m).
veraboskova
napsal(a):
Není to plivník? Mě se tu taky jeden vyklubal.
Janinko, ten ostružinový koláč bych si také dal, ale na tom lehátku bych se uškvařil.Jinak sděluji, že se stále starám a manželka o 20 km dále o vnoučata.Tak posílám smutný pohled na leknínové skoro vysušené jezírko.Hrušky jsou letos nádherné a poslední jsou broskve, které jsem si přinesl kdysi dávno ze Šumavy a zrajou až v září.
Kouťáku, aha, díky za info.
Je to tak, sucho je hrozné. Ale já jsem si depresi ze sucha užil už na jaře,
kdy tu skončily mrazy a začlo sucho a letní teploty.
To jsem měl opravdu pochmurnou náladu, kdykoliv jsem jel krajem,
tak mě to vůbec netěšilo. Možná byla výhoda si to odbýt takhle v květnu,
teď už jsem psychicky v pohodě.
U nás ve vsi byly 4 rybníky, teď už je jenom jeden a v něm je taky o metr
hladiny méně, než by být mělo. Je to špatné.
Dneska jsme se byli s tátou podívat ve vedlejší vsi - ukazoval mi, kde chodil
do školy, okna, kde měli třídu a na druhé straně domečku měl učitel byt.
A hned u školy býval rybník. Dneska na dně roste tráva a ostřiny.
Voda není.
Netuším, zda je to jev trvalý. Snažím se být optimista.
I když nedávno jsem viděl dokument o zániku jihoamerických civilizací
v důsledku sucha. Když jsem na univerzitě psal závěrečnou práci
na téma Xerotermní a xerofytní rostliny v trvalkových výsadbách, netušil jsem,
jak moc vizionářské myšlení mám - a ne že by mě to dvakrát těšilo.
Asi to vydám jako knihu, to se v posledních letech opravdu hodí.
Zdeňku, lehátko vyndám a večer uklidím. Zásadně si na něj nelehám.
Déšť přeju nám všem z celého srdce, vedle na ovcích arus psala, že se modlí, tak jí prší. Asi také začnu. Ale vzpomínám, že na konci srpna 2015 byla zahrada ještě zbědovanější, já byla však mnohem více, v půli září jsem končila léčbu a kapacity jsem vyčerpala sama pro sebe. Přežili jsme všichni, já, ovce, i zahrada. Tak věřím, že se vše zas zlepší.
Tak musím říct, že jsem si od Olánka pořídila čtyři vlašandy s kohoutkem, když jim byly čtyři týdny, je jim týdnů 16 a žijí všichni. Podzimní hybridky jsou čtyři a každý den snáší čtyři vejce. Já si tedy nestěžuju tak ani tak. Buď si trůní kolem kurníku nebo mohou volně běhat v sadu,1500m.
faith68
napsal(a):
Zdochli mim už dve čistokrvné mládky..najbližší veterinárny rozbor až 70km.Mám chuť vykašlať sa na chov hydiny.Slabá znáška, lebo je horúco..v zime..lebo je zima..úhyny...Aj tak boli najlepšie tie prve ročné vynesené hybridy z Poľska.
dobry, verim vam, a aj ja som na vazkach tiez, uz mi zdochlo dvanast z 48mladych, uz dva tyzdne mam pokoj, ale neviem do kedy, samozrejme som poslal na veterinu do presova 120km a leukoza hydiny, a babo rad, zacalo to ked maly 3-4mesiace, skor ani jedno, tak sa drzte a dufam ze vam chov pojde lepsie ako mne.
bery25
napsal(a):
dobry, verim vam, a aj ja som na vazkach tiez, uz mi zdochlo dvanast z 48mladych, uz dva tyzdne mam pokoj, ale neviem do kedy, samozrejme som poslal na veterinu do presova 120km a leukoza hydiny, a babo rad, zacalo to ked maly 3-4mesiace, skor ani jedno, tak sa drzte a dufam ze vam chov pojde lepsie ako mne.
Moje sú v znáške..ako pekne začala, tak aj prestala.Majú voľný výbeh, celú záhradu iba pre seba.Takže teoreticky sa choroba môže preniesť aj násadovými vajíčkami.Keby zdochli len dve, až tak by ma to neštvalo, viac ma hnevá znáška.To iste je aj u dvojročných nosníc.
ja mam este 8 starsich bress a tie su v poriadku, mam od 4 po 7 vajicok, ale mladky troj stvor mesacne idu do kytek, clovek okolo toho chodi, cistim ze sa tam mozem vyspat aj ja, a ono si to zdochne , ano vsetko su to kupovane vajicka, cistokrvne a doma vyliahnute, uvidim ako to pojde dalej, zatial sa to zastavilo, veterinu som zalatil ale pomoc vam velmi nevedia, len ze sa to neda liecit a chore jedince likvidovat, no co uz.
Jo jo kéž by, je asi nejvyšší čas na tabletku a jedna by moc nepomohla, ale já je bohužel nemám. Tak už asi budu muset umřít starý a jak se tak dívám na svou čáru života na své ruce tak do stovky mám ještě daleko, ale ta lepší půlka je asi pryč, ale kdo ví.

začátek
napsal(a):
Jo jo kéž by, je asi nejvyšší čas na tabletku a jedna by moc nepomohla, ale já je bohužel nemám. Tak už asi budu muset umřít starý a jak se tak dívám na svou čáru života na své ruce tak do stovky mám ještě daleko, ale ta lepší půlka je asi pryč, ale kdo ví.
Nemohli bychom ponechat to naše slepičí forum bez politických přesahů? jakoby nestačili někteří zdejší diskutující...
Začátku, náhodou, já myslím, že každá půlka je ta dobrá.
Nejlepší je to ale samozřejmě mezi půlkami. Čili uprostřed.
Například - na jistém zařízení, zvaném gaučík, je uprostřed veliká jistota,
že se člověk ve zvláště nestřežené chvíli vůbec nikam neskulí, že.
Jeden malý vrabčák,
měl velký hlad,
skotačil na plotě,
shlížel na vlaščí krmítko,
pak ho chytil Tomáš,
snědl mu hlavu
a zbytek donesl
na hraní
koťatům.
Konec básně.
Upozorňujeme, že následující záběry jsou drastické
a zejména v bioženkách mohou vyvolat touhu vyjít do ulic.
Hop hop.

mrtví nepozorní ptáčkové už jsou u mě pod úrovní detekce. v zimě to krmím, v létě napájím, tak se svou nešikovnost nemohou svádět na nějaké tělesné strádání. i když to poslední mládě drozda bylo vyrváno ze spárů a jelo s vykloubenou nohou do záchranné stanice.
tlustí ptáci nemají hlad
tlusté kočky nemají hlad
a když se tlustý pták nechá chytit tlustou kočkou
tak to byl slabý jedinec a konec pohádky.
pohrobků zůstalo c teplé boudičce sedm a už tam mají dvě díry. hop hop.
Zázrak.
U nás před chvílí začalo pršet!
Teda nic moc, ale i tak je to paráda. A tem vzduch, no nádhera.
Jestli si to dobře pamatuju, tak tu byl slabý deštík naposledy 12.7.
V troubě se peče hruškový koláč (co jsem ho dřív dělala jednou za rok, teď tak za 3). Strašně dobrý, ale nemáme hrušky a je trochu pracnější, tak proto.
Ještě opražím mandličky a bude hotovo. Doufám, že to děti ráno ocení.
Bodlinko, už se těšíme!
u nas navecer, asi v sest hodin, pripluly od zapadu cerne mraky, byl to krasny pohled, ten kontrast s jasnou oblohou, tak jsme cekali, kdy konece zacne prset...a..nic..jeste jsem navstivila dceru a ty male ulicniky a kdyz jsem se vracela domu, ZACALO PRSET! doted prsi, jedna bourka za druhou, snad nam ten dest zachrani zbytky zbidacene urody bodlinla by mohla slozit odu na padajici dest
Javorko, vy jeste ted v noci pecete hruskovy kolac?to vas tedy obdivuju, ja jsem z toho vedra za cely den uplne vyrizena...ale hruskovy kolac, to musi byt dobrota ..mame na zahrade jednu xxx letou hrusen solanku + dalsi dve, ale hrusky uz nejsou, zato je rzivost hrusni..tak krasnou dobrou noc, at se kolac podari
Já jsem si původní recept na koláč hodně zjednodušila. Těsto na koláč jsem nahradila podobným, abych to nemusela vážit.
Čokoládovohruškový koláč
Hrušky oloupáme, nakrájíme na silnější plátky a v trošce vody povaříme s kouskem skořice, citronovou šťávou a kůrou. Necháme okapat.
Těsto: 3 hrnky polohrubé mouky,2 hrnky cukru,2 hrnky mléka,1 hrnek oleje,2 vejce, prášek do pečiva,2 kakaové pudinky,2 lžíce kakaa,2 lžíce rumu.
Těsto vylijeme na plech (vymazaný a vysypaný, třeba kokosem), hustě poklademe kousky hrušek a dáme péct. Upečený koláč natřeme meruňkovou zavařeninou, kterou trochu rozehřejeme. Padne na to asi polovina skleničky. Posypeme opraženými mandličkami. Dělám na pánvičce, na kousku másla s troškou cukru, který zkaramelizuje.
,.
Javorko, děkujem za recept. Ale na to hlavní jste zapomněla.
Hrušky - kolik prosím pěkně beden hruštiček se tam dává?
Patnáct? Dvacet? Klidně celou káru vám tam dám.
Kdyby aspoň kompost, kam to vyvážím, když to popadá,
nebyl do kopce. Už to mám. Napíšu Ježíškovi o motůčko.
Janinka řikala, že svátky jsou tu cobydup, tak jdu honem psát.
Ale ještě předtím musím napsat Elišce... Ach, to je psaní.
Ale stihl jsem u toho ještě vymyslet ftip,
když jsem včera na Facebooku viděl příspěvek,
kde pán náruživě shání kačenku výměnou za kačírka.
Muj první vlastní. Já vám ho řeknu, jo.
Ještě k němu nakreslím obrázek a už to píšu do Chovatele.
Ale až po Elišce a Ježíškovi.
Baví se dva zasloužilí upíři...
"Tak ti mě napadlo - co to je zač, ti chovatelé čistokrevné drůbeže?"
"Proč prosím tebe?"
"No, já jen, že nám fušují do práce - pořád někde shání cizí kref!"

Ten je ale dokonalý
I když na tom facebooku se člověk dozví leccos, třeba že kdo nepoužívá příbuzenskou, nemůže být chovatel.
Jó, takovej vypuštěnej bažant... v rukou bioženky...
To může nadělat pořádnou neplechu...
https://www.novinky.cz/krimi/480548-naha-divka-vypustila-v-plzni-zahradkarum-bazanty-chci-byt-bliz-prirode-vysvetlila-straznikum.html
Tak já jsem tohle dělala se švestkama. Sušila jsem je v troubě a když byly skoro sušené, tak jsem vymáčkla pecku a pokropila jsem je studenou vodou rozprašovačem aby se leskly.
Pak jsem je namačkala do zavařovacích sklenic se šroubovacím víčkem a normálně na 85 jsem je 20 minut sterilizovala v zavařovacím hrnci. Jediný rozdíl je v tom, že sklenice mají tendenci plavat, takže se musí zeshora zatížit. Podle mě s těma hruškama to bude dost podobné.
Dobré ráno, Tišnovsko hlásí 20°C trošku pod mrakem. Včera jsme se snad i modlili aby nám tu spadlo pár kapek a ono zasejc nic. Nepršelo tu už měsíc když nepočítám pátečních 5kapek. Slepičky si ještě něco v trávníku vyberou ale husky už pohrdají... Kachna vyvedla 6 žlutých houbiček. Lenička z nich má velikou radost, nejraději by je tahala celý den. Jen kachna se na to moc netváří
Javorko koláč zní velmi lákavě, jen nám chybí ty hrušky. Musím si na naše ještě nějakej ten rok počkat. Hruštička je malinká, zatím tam máme cca 3 hrušky. Když vidím ty stromy ostatních tak jen tiše slintám Hrušky máme rádi jak sušené tak i zavařené. Dokonce mám takový pocit že moje prababička pekla kachnu na hruškách...
Paní Věro, nebyl by tam jeden kohoutek na náš dvoreček? Na oplátku se zeptám kamaráda zda má nějakého pěkného kohoutka pro vás.. Loni měl s hempšír úspěch. Kohouti co nechal do chovu tak měli čestné ceny a jeden byl i vítěz plemene..
Nase sklenikova dzungle. Muzickovi chili papricky, lilky a moje super velke papriky...
Nirrti, ja jsem to zase mela naopak, venku malicke rostliny, o plodech ani nehovorim, ale ve skleniku plody ohromne, jak v obchodu, rostliny metr vysoke, obalene a samy kvet..je fakt, ze mam sklenik kazdy rok vyhnojeny dobrym ulezenym hnojem, obcas zaleji naredenou mocuvkou od kozicek..
Tak vám nevím, přátelé, pro koho soudruzi meteorologogové a soudružky meteoložky
vydávají ty předpovědi počasí, ale určitě né pro náš zapadlý kousek naší krásné vlasty.
Fčera u nás 17 stupňů a tak silný vítr, že pocitofka byla někde kolem +5.
Obloha zatažená, tma, vichr, zima a zem suchá k nežití.
Tak takhle jsem si tedy čtvrtou čtvrtinu prázdnin nepředstavoval. Uí.
Budu se muset poohlédnout po nějakém slušivém zimním úboru, na gumu,
ze kterého mi pořáde nebude vykukovat kdeco.
A to zní jako dobrý důvod pro důkladné surfování, čili pro setrvání vy víte kde.
M. ú.
Jelikož je dneska středa, dneska se fše smí, tak pár košilatých neuškodí, že.
Já třeba v lásku na první pohled věřím.
Nirrti
napsal(a):
Ni+Pa - hezké. Nám se osvědčily papriky a lilky mimo skleník, ve skleníku tak rajčata a okurky - salátkovky, hadovky - sklízí se výrazně dřív, než venku.. Lilky venku mám plody obrovské - už k jídlu, ve skleníku maličké, ale zato velké rostliny.
Lilky jsme měli vloni venku a tak se jim nedařilo jako letos ve skleníku. Plody jsou obrovské a už sklízíme déle jak měsíc. Naopak se mi tam nedaří rajčatům, asi jsem zvolila špatnou odrůdu...Okurky jsme tam taky měli ale už je po nich, včera jsem utrhla poslední kousky a mužíček to tam vytrhal. Dnes tam zaseji ředkvičky když slibují to ochlazení :) Jinak nevím co bych tam nandala v tuto dobu.

tak ledničky se líhnou asi tak blbě, jak jsem si myslela, že by mohlo dopadnout s vejci, které se sbíraly a skladovaly jako konzumní.
Devět vajec, dvě to zabalili cca 15 den, jedno 18. den, jedno nezvládlo proklování do vzduchové komůrky, jedno je ještě ve vejci, přestože 21 dní bylo včera a nemělo se ani k tomu udělat si díru ve skořápce. tak jsem mu dýchací otvor udělala, už se aspoň vrtí a občas pípá a ťuká, ale prostě nic moc. další udělalo velkou díru, tam narvalo křídlo a dál víc než 24 hodin nepokročilo, tak tomu jsem trochu pomohla a dobrý. No a tři normálně vylíhnutá v termínu.

V porovnání s jarem, kdy se oplozená vylíhla všechna nebo tam byl třeba jedna mrtvola ve várce je to nebe a dudy.
Okurky ve skleníku sklízíme stále, nechávám je růst pořád dokola, když už mně to nebaví, tak klidně i po zemi a výhony všechny co si udělají, okurek jak sr, pro všechny včetně zvířat.
Rajčata jsou ze skleníku bez chuti to je o ničem, letos jsem pátral, ale to tim a nejen u mně. Takže příští rok, kamkoliv jen ne do skleníku.
Taky jsem přemýšlel co tam dodat když se tak nějak hrne konec, ale fakt leda ten salát a kedlubny.
Slepice rostou, omladina začíná trochu zlobit ale, zatím to jde. Husy moc nerostou nemají z čeho. Žloutky pokud tedy náhodou Máme vajíčko blednou a tak nějak již se to sucho projevilo více než by člověk chtěl všude.
Kohout by se hodil, nh a amroxú.
Tak tak, Terezko. Člověk se učí celý život. A to především praxí.
Dnes jsem si dal tu práci, obešel za tmy hřady a spočítal následující.
Takže pro dotazující se zájemce a pro pořádek:
Vlaška celkem 34,119.
(Vlaška oranžová 27,91, stříbrná 7,25, nově koroptví 0,3)
Majorka 1,2
Perlička 2,3,9
Čili celkem 153 Vlašek,3 Majorky,14 Perliček a 4 kočky.
To máme 174 zvířat. To je hezké číslo. To jsem ani nečekal.
Ve vedrech nebyla na dvoře ani nožka.
Začátku, říkám si, japato, že ty vaše vlaštofky jsou takové malé
a navíc fšechny stejné? Ty moje jsou nějaké divné...
Krasne gladioly..mivala jsem uz snad vsechny barvy, porad dokupuji nove a nove, krasne byly gladioly "voskove", kvet mely velky a opravdu na omak tvrdy a leskly jako z vosku..kdysi jsem si je objednala z inzeratu..loni jsem mela nejmin 20 kusu temne modrych, ostatni ruzne barvy, ale letos, nevim proc, mam vsech asi 100kusu gladiolu, jenom ruzove ..vubec tomu nerozum, ze by se "sprasily"(s hackem) ?
Dobré ráno, tak už máte odhlasováno? Dneska je poslední den...
https://www.cnews.cz/letni-zimni-cas-zmena-evropska-komise-hlasovani/.
Tak já se řídím podle slepic. Přirozenost. Vstávám brzy a chodím spát kolem dvaadvacáté.
Více zde. http://www.foronlyonetime.eu/cz/proc-jeden-cas.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Tak já se řídím podle slepic. Přirozenost. Vstávám brzy a chodím spát kolem dvaadvacáté.
Více zde. http://www.foronlyonetime.eu/cz/proc-jeden-cas.
tak aj mne sa zda ze vstavam skoro cca 8.00
faith68
napsal(a):
Neočkovanie hydiny ma už dobehlo.Mám treti úhyn mládky.Uvidím, čo ukáže veterinárny rozbor.
ja som hned po vyliahnuti pouzil livacox q a tiez na pseudomor, no a neviem ci pomohlo, mozno aj ano, skoncilo to na dvanastke, uz 3tyzdne vsetko v poriadku dajte vediet co ukaze pitva, mne sa tu objavila leukoza drzim palce, nech vsetko dobre dopadne, velmi dobre viem ake je to neprijemne, prajem vela chovatelskych uspechov.

Na to jsem příliš líná... a vlastně taky zase jedu do rozhlasu. Safra, ani nevím, co je vlastně za téma, ba jo, kočičí červíci. Tím je sobota zaplněná.
Jinak jsem dělala trochu na základech liškovzorného výběhu, šlo to samozřejmě blbě, páč je tam miliarda obrovských kořenů.
Ledniček je nakonec pět, zvládl to i ten opožděnec.
Ale copak, tu ani noha? Všichni jste slavili než bude konec prázdnin? Vstávat a cvičit vaši miláčkové na vás čekají... My už máme pokrmeno, na plotně vře vývar a bramborový salát už je hotov. Dnes slavíme Leniččiny 2 narozeniny. Dnes přijedou babičky a prababičky Napekla jsem kynutý štrůdl. Celkem 4 nohavice, jeden makový pro dědečka dva jablíčkové a jeden ořechový... Tak jsem zvědavá jaký boudou mít úspěch.
Tak přejeme krásnou sobotu!
Ahoj lidi, minulý měsíc se tu psalo, kdo s čím chodí na vejce. Tak já tedy i se žebříkem a detektorem vajec a i do hobitího domečku, ten mají v oblibě slepice i kachny. Taky snášení v hoblovce pod hřídelí je v kurzu. Tak i nějakou fotečku, slepice se chodí chladit do potoka, snáška 9-10 vajec od 12 slepiček a 1-2 kachní od 2 IB frajerek. "Vynesené " hybridky ze slepičárny nejsou žádné krasavice, ale k mému úžasu pracovité, nenáročné a schánčlivé slípky. Na parádu mám hedvábničky, miláčky Pudličku a Chaplinka a taky černé kačery IB. Mladý už zdatně porcuje slimáky, a je odděleně od starého, ten by ho umlátil. A nakonec nějaké rybářské úspěchy, obojí přes 80 cm.
Janinko, věřím, že sledujete vlákno, vlašky, kde přítel Drexler upozorňuje na vadu v barvě prsu u stř.rodobarvých.Otázka nutně zní, jaká prsa jsou u Vás, tedy přesněji u kohoutka.
Změnu času chápu jako zdravotní test, pokud změna nevadí, nepatřím mezi postižené a to přeci posiluje, že.
Nyni řeším zalévání hadicí na metr čtvereční tak, aby zálivka byla intenzivní, ale nikoliv přívalová.Pociťuji náročnost výpočtu, hlavně průtoku vody v závislost na čase a proto stále setrvávám na 10litrové konvi, kde je to jasný.
Kynutý štrůdl, tak to se po ránu nedělá, jak mě má pak chutnat včerejší rohlík a to si stále opakuji, baštím kynutý štrůdl ještě teplý z trouby.
Olánku, i vy jeden.
Jasně, že záleží na tom, jaká má kdo prsa.
Ruku v ruce s tím jde, jaký má kdo proud.
Vy například máte proud evidentně výborný.
Já jsem momentálně rád, že to vůbec teče.
Nikolčin ořechový štrůdl mě po ránu tak rozněžnil, a to jsem ho jenom četl,
že jsem to musel jít vstřebat vy víte kam.
Leničce gratulujeme k úžasným rodičům a máváme.

Proti působení slunečního záření je třeba poprsí zakrýt, aby k nežádoucímu tmavnutí nedocházelo.
Tak jsme dneska s manželem a starším klukem probírali orlováky a něco skončilo na zabití a už se chladí v ledničce. Normálně mě málem šmejklo. Nejhezčí kohoutek má místo č.22 na noze 20tku. Když se to kroužkuje, tak je to občas tipovačka, orlovčata nebyla dost opeřená. A zrovna jsem se netrefila. Asi začnu kroužkovat sporná kuřata oběma kroužky, a pak budu doufat, že ten jeden půjde přecvaknout.
JInak nastal čas sběru kukuřice. Děda jí má na poli. Takže ručně drolíme a sušíme. Kukuřice je na balkoně v bedýnkách v lavorech. Na sušáku místo prádla na položené perlince.
Do Blatné jsme jinak nejeli. Od manžela mám stopku cokoli koupit (krom hempšíráka), což mě náležitě naštvalo a už se domlouvám s dědou, že příště na výstavu pojedu s babičkou a dědou
Věrko, to máte super, že máte možnost volby, s kým se spustíte.
Co budete u tou kukuřicí dělat? Krmit celou nebo šrotovat?
Jinak kroužky jsou přefiknout dobře. Dělám to dobrými nůžkami na růže.
Na jednom místě (pořád to drží), pootočím kroužek, šmiknu na druhém místě
a odpadne. Šmikat 2x, jinak je to porod ho rozevřít, drží jako čert.
Aby vám to nebylo líto, tak tady někdo přidal fotky z Blatné.
https://jakpri.rajce.idnes.cz/Blatna_18._-_19.8.2018/
Pěknou neděli. A to jste mi udělal Honzíku radost. A koukám, že tam bylo i hodně prácheňských káníků. Tak pošlu na fb dědovi odkaz. Bude mít radost.
Kukuřici když je mléčná dáváme slepicím hned. Akorát se seřízne nožem a slepice si jí vyzobou. Jinak usušenou pak šrotujeme u babičky a přidává se kuřatům do míchanice. Ale vždycky "po kýblích", zkrátka ne do zásoby se šrotuje.
Jinak jsem našla, že je přípustný i o velikost menší kroužek, ale nesmí se zařezávat do běháku. Což myslím hrozit nebude. Můžete mi to prosím někdo potvrdit?
veraboskova
napsal(a):
Pěknou neděli. A to jste mi udělal Honzíku radost. A koukám, že tam bylo i hodně prácheňských káníků. Tak pošlu na fb dědovi odkaz. Bude mít radost.
Kukuřici když je mléčná dáváme slepicím hned. Akorát se seřízne nožem a slepice si jí vyzobou. Jinak usušenou pak šrotujeme u babičky a přidává se kuřatům do míchanice. Ale vždycky "po kýblích", zkrátka ne do zásoby se šrotuje.
Jinak jsem našla, že je přípustný i o velikost menší kroužek, ale nesmí se zařezávat do běháku. Což myslím hrozit nebude. Můžete mi to prosím někdo potvrdit?
Co se týká kroužku, tak se dává o číslo větší, nejsem si jistý na 100%, já osobně bych menší nedával...
Tak úmyslně to nebylo, zkrátka u orlovek je to občas ve věku kroužkování hádání. Našla jsem k tomu článek https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/6283/rust-a-dospivani-drubeze/ víc bohužel ne. Napsala jsem jednateli naší ZO, tak uvidíme. Přinejhorším kroužek ucvaknu a bude kohout bez kroužku. Ale na potvoru je fakt moc pěknej.
veraboskova
napsal(a):
Tak úmyslně to nebylo, zkrátka u orlovek je to občas ve věku kroužkování hádání. Našla jsem k tomu článek https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/6283/rust-a-dospivani-drubeze/ víc bohužel ne. Napsala jsem jednateli naší ZO, tak uvidíme. Přinejhorším kroužek ucvaknu a bude kohout bez kroužku. Ale na potvoru je fakt moc pěknej.
Uvidíte, jak dopadne po výstavě a pokud jej budete sledovat, tak třeba zjistíte, že není zapotřebí kroužek sundat...
To je vám něcíčko, přátelé.
Vedro k zalknutí a soused topí uhlím. On jím tedy topí 365 dnů v roce,
ale dneska to fajruje obvzláště vydatně.
Musím se hodně hlídat, abych se nezvedl z g. a nešel si to tam s ním vyřídit.
To by nedopadlo dobře. Tak se sem jdu z toho vypsat.
A za zavřenými okny sleduji, jak ten šedý dým krásně klouže ulicí. Uf.
Doufám, že vy žádné trable a patálie nemáte, a že u vás možná,
ale vopravdu jenom možná k. střídá n.
Věrko, rozumný posuzovatel dosud vždy toleroval kroužek
o číslo větší i menší. Od 1.7.2018 dělali ti nesvéprávní pánové
změny, určitě jste si něco početla, a údajně tam měli potřebu
i dopsat, že na celostátní nebudou jiné, než předepsané, kroužky
tolerovány. Tak pokud se nechystáte s kohoutem fešákem do Lysé,
tak by to jinak mělo být i nadále v pořádku.
Ale do konce srpna lze kontaktovat tajemnici drůbeže ČSCH (Elišku)
a připomínkovat jí tyto změny, takže kdo ví, jak se to celé dopeče.
Na sousedy mám štěstí. Ve městě - těžký alkoholik v předčasném důchodu,
to je ten, co 365 dnů v roce topí uhlím. Proč, netuším. Většinou neotevře,
je v podroušeném stavu. Uhlí chodí nabírat na dvůr, přímo pod okna mé ložnice,
třeba v jednu v noci, i ve dvě. Hliníkovou lopatou - uhelkou - do plechového kýble.
Ne, neumí si večer nandat např. kolečko uhlí nebo pět kbelíků uhlí na celou noc.
Ano, chodí po půlnoci pro každý jeden kýbl a vesele ho nandavá.
Jinak tedy jsme na horách, ale já, teplomilný lef, netopím také od toho dubna.
Druhý soused - na Vlaškáriu - je velmi spořivý.
Má přímo za mou zdí velkou betonovou skruž, do té dá jednu až tři pneumatiky,
podle velikosti, na to nahází pár čerstvých smrkových větviček, zapálí,
a na to háže prázdné konzervy od žrádla pro psy, kterých má na dvoře plné sudy.
Potkanům a kultůře zdar - přece se to železo nevyhodí, že...
Když jsem tam na něj před pár týdny vlítnul, tak mi vysvětlil, že to dělá proto,
že s etiketou mu ve sběru nechtěj ty prázdný psí konzervy brát,
tak z toho ty etikety odstraňuje odhořením.
Asi si představíte, jak ten barevný papír, tuny lepidla a zaschlé psí žrádlo,
plus čerstvé větve a pneumatiky páchnou, dýmí to tam tři dny v kuse.
Trpělivost mám opravdu svatou.
Nakonec jsme se nepoprali a já dosáhl svého (on skruž přesunul o něco dál).
To si mi ještě postěžoval, že většina z jeho 8 vnoučat má astma.
Překvapivé.
Jo, každý ráj světa má nějakého svého souseda, který se zasazuje o to,
abychom náhodou samým štěstím neodletěli a i nadále zůstávali nohama
na zemi a úplně celým svým objemem vy víte kde - na gaučíku.
Dobré poledne, tak jak přežíváte to sucho?
Počasí se u nás rozhodlo že nám sem pustí jednou týdně 3 kapky
Slepičkám už moc trávy nezbývá tak se nám pustili do mochyně. Jen jsem se ani ne koukala zda je pro ně jedovatá. Vyzobávají nám jen ty zralé plody a na nás zatím nezbyla ani jedna...

jednou týdně tři kapky, to se máte, to je lepší než u mě. na zahrádku už radši ani nejezdím, ten pohled na chcípnuté všechno mi za to nestojí a prostě tolik vody, kolik to potřebuje, v ruce natahat nelze.
Ledničky jsou dnes poprvý venku. Ani nemůžu říct, že na trávě...

ladd
napsal(a):
U rostlin, které jsou zasazeny již několik let, proleju vždycky jen to, co začne chcípat (naposled to byly maliny). Prozatím to takto funguje.
no jo, jenže já mám na slepičí zahrádce nejstarší rostlinu z podzimu 2016. A většinu jsem sázela minulý rok. Začíná chcípat úplně všechno a tolik vody, kolik to potřebuje, tam prostě nedostanu.
napsal(a):
jednou týdně tři kapky, to se máte, to je lepší než u mě. na zahrádku už radši ani nejezdím, ten pohled na chcípnuté všechno mi za to nestojí a prostě tolik vody, kolik to potřebuje, v ruce natahat nelze.
Ledničky jsou dnes poprvý venku. Ani nemůžu říct, že na trávě...
Ano tři kapky ale to doslova. Mračno si to odtáhne někam jinam.

Ni+Pa
napsal(a):
Ano tři kapky ale to doslova. Mračno si to odtáhne někam jinam.
O tři kapky víc než na mojí zahrádce. Kapka ke kapce...
Hlavu vzhůru, ono pršet bude a do té doby musíme vydržet.
Vyfotila jsem ostudu orlováka, kterého jsem blbě s klukem okroužkovala. Napsal mi už i jednatel:"Odpovim tak jak mi to bylo jiz kolikrat odborniky receno.Muze byt jakykoliv krouzek ale nesmi byt zarostly v noze a nesmi se dat sejmout z nohy. Pokud teda neni zarostly a pak v dospelosti nepujde vyjmout z nohy tedy sundat je to ok.".
A pár fotek hempšíráků.
Kohout č.1 - okroužkovaný. Doufám, že to nebude průser, když ho dám s klukem na výstavu.
Bodlinko poraďte, dal jsem na sluníčko mikropytlík od masa uschnout a hafan ho zbodnul, co bude?

Olánek
napsal(a):
Bodlinko poraďte, dal jsem na sluníčko mikropytlík od masa uschnout a hafan ho zbodnul, co bude?
pravděpodobně psí onýno obsahující mikrotenový sáček.

veraboskova
napsal(a):
Hlavu vzhůru, ono pršet bude a do té doby musíme vydržet.
Vyfotila jsem ostudu orlováka, kterého jsem blbě s klukem okroužkovala. Napsal mi už i jednatel:"Odpovim tak jak mi to bylo jiz kolikrat odborniky receno.Muze byt jakykoliv krouzek ale nesmi byt zarostly v noze a nesmi se dat sejmout z nohy. Pokud teda neni zarostly a pak v dospelosti nepujde vyjmout z nohy tedy sundat je to ok.".
bude?
no taky může do tý doby uschnout a chcípnout všechno.
Dík, tak jsem maskován v úkrytu bez hodinového nádechu zachytil v mém polodivokém chovu plachého kohouta.
To se nedá spočítat, asi třetina
Jel jsem koupit čistokrevná landésky, na místě mně prodejce sdělil, že jde o křížence francouzskoslovenské, když už jsem tam byl tak,.
veraboskova
napsal(a):
Kohout č.2 - nekroužkovaný
Je o pár týdnů mladší než č.1.
Paní Věrko, ten nekroužkovaný mi připadá lepší - hřeben, pěkný trojtón, a super zbarvení letek. U toho kroužkovaného prohlídněte ještě sedlový zýves před ocasem, zda tam nemá hodně tmavou - do černa - stvolovou kresbu. Na fotkách to není vidět. Jinak jsou ale oba fešáci a na výstavě by vám ani ten první neměl udělat ostudu. Pokud bude v pořádku barva závěsu, tak 93 b. je jistých a možná bude i daleko lepší. Dana.
Olánku sucho ještě není tak zlé. Váš kohout se skrývá v zeleném listoví.
Trávníky, louky, pastviny, široko daleko vymizely, objevila se polopoušť.
Vše je ovadlé, oschlé, listí padá, ovoce padá.
Psi jsou nerudní, špinaví, nic je nebaví.
Slípky mají pootevřené zobáčky, křídla od těla.
Králíci leží jako mrtví, nerostou, jsou neštastní.
Do studny se ani nepodívám, na to se mám příliš ráda.
Moje pleť je jako pergamen.
V pátek, až začne soustavně pršet, si stoupnu do proudů vody jen ve spodním prádle a budu si tu rozkoš užívat. Paní Honsová to říkala.

paní Honsová kdyby se mi dostala do spárů.
Na začátku května jsem měla cestu kolem zahradnictví, hlásili na konci týdne déšť, tak jsem nakoupila a zasadila nějaké květiny. v zahradnictví to mám tak, že za několik tisíc je to vždycky.
no, od té doby jestli pršelo dvakrát, možná třikrát? jako pár kapek? půlka je to toho už po smrti. nějaká honsová. až bude pršet, uvěřím.

chcíp i všechen pýr a zasychají i akáty, vypadá to chcíplejší než minulej rok, kdy jsem na to stříkala roupup a plevele se mi smály.

v Kačáku je tak málo vody, je že místy normálně vyschlej, nevím, jestli pstruzi spáchali sebevraždu nebo je v posledních tůních vylovily volavky, ale ledňáček musí asi při lovu asu narážet zobákem do dna. tráva neroste jakože vůbec, ani ta vojtěška, která má prý čtyřmetrové kořeny, nepřirůstá. v lese jsou v zemi takový pukliny, že by tam člověk strčil ruku.
Honsová to není k ale k
Sleduji in-počasí, množství plánovaných srážek je vždy tři dny dopředu vysoké, ale stále se to posouvá a posouvá a posouvá, kachny, kachny, kachny.
Norský server je krutě pravdivý. Hlásil, že od pátku 10.8. u nás nespadne ani kapka a teploty budou stále přes třicet, a ona je to pravda.