Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.7.2018 10:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

To nám to léto utíká, přímo frčí.
Já se na gaučíku zasejc začínám kroutit jako žížala v zobáku Angelíny,
Nakvétající jiřinky Kačíkačky jsouc toho důkazem.
Ale my pomalejší se nedáme, otočíme se na druhý bok, a to by bylo,
aby na nás léto ještě chvilinku nepočkalo. Hop hop.

Když už je řeč o Angelíně, tak přidám i další stříbrnky,
aby jim to nebylo líto, že fkládám jenom oranžády.

Nakličování nečištěné pšenice od místního sedláka skýtá pro drůbež
mnohé výhody a slepičky snáší, až se z nich práší.

1.7.2018 11:41
PetaaS

XXX.XXX.39.218

Máte krásného kohoutka
Mě se vylíhli z líhně 2 indický běžci a zrovna my sedla kvočna tak jsem jí je podstrčil a teď se stará slípka o kachňátka vypadá to komicky křepelky vyklubané v dubnu už snáší ja vzteklé tak snad jim to vydrží
Přeji spoustu úspěchů

1.7.2018 11:45
olja

XXX.XXX.214.93

Já jsem kočkomil a tak si na snímcích Honzíka vždy všímám i krásných čičinek.A koukám, že je má i hezky vycvičené ke snášení v kukani

1.7.2018 12:11
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ano, Oljo, roční kocourek Honzík snáší v kukani vždycky navečer,
snaží se, seč se dá.

Peťo, no pěkně to u vás hopká. A co nového je u vašich stříbrných vlašek?

1.7.2018 12:25
ovecka

XXX.XXX.174.159

Do červnové teplákovky jsem dala fotečky mimo jiné i Boscobelu, jak kvete u mne. Dana.

1.7.2018 14:24
javorka

XXX.XXX.98.207

Honzíku, ta slepička v oparu, vypadá ale tajemně. To jste fotil brzo ráno?
Stříbrňáci jsou taky moc pěkní a slepičky vypadají macatější, než jsme u vás zvyklí.

A ta růže je překrásná.

Peťo, co ta kvočna bude dělat, až jí děti naskáčou do vody?

Ovečko, růže vám už moc pěkně kvetou a díky za Boscobel.

1.7.2018 14:29
kouták

XXX.XXX.168.33

Úžasný kohout na zahájení červencové.Paráda.Soběslav byla hezká, ale žádnou teplákovku jsem tam nepotkal a ani zelený batůžek.Bylo se na co dívat a hlavně setkání s kamarády, i když trochu smutné, protože J.Míka odešel do holubářského nebe a inventář trhu Autrata leží v nemocnici.
Chtěl jsem něco nafotit, ale na stránkách ZO Soběslav jsou focené skoro všechny trhy za dva roky a tak si může každý udělat obrázek.
Byl jsem osočován, že jsem opustil holubářské vlákno a všichni se ptali kdo je Janinka bosorka, která napsala na mé vlákno"moji NVH"a marně jsem vysvětloval, že je to jedna úžasná chovatelka a nikdo nevěřil.Co mohu chtít od kamarádů.Kouťák.

1.7.2018 16:19
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pane Kouťáku, to vlákno je totiž nepřekonatelně holubově báječné. Četla jsem ho už podruhé. Nejlepší je gaučík v houlubníkokurníku. To jsem se neudržela. Na trh jsme chtěli s panem Bosorkou jet, pro družku manželova červeného kanárka, ale dali jsme přednost houbaření.
Excelentní fota pana Honzy. Růže! No mňam.
Peetas to je matka kvočna! Věřím, že i plavat se naučí až jí děcka naskáčou do vody.
Ovečka

1.7.2018 17:35
kouták

XXX.XXX.168.33

To je síla, zítra jdu na houby.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.7.2018 19:12

Tchervencová Á
chocholky zobalá
Tchervencová Bé
Nosijou stálé
Tchervencová Cé
Jako cuy morcé
Tchervencová eM
pěkne si ustelem
Tchervencové eN
Jako Nora!

Tchervencová kofola!

1.7.2018 19:23
Čertoška

XXX.XXX.168.154

Zdravím teplákovce foto pro Bodlinku v červnové psala že u nich nejsou jiní motýli než běláskové tak můj dnešní úlovek otakárek fenyklový.

1.7.2018 19:36

Čertoška napsal(a):
Zdravím teplákovce foto pro Bodlinku v červnové psala že u nich nejsou jiní motýli než běláskové tak můj dnešní úlovek otakárek fenyklový.

šup s ním do krabičky a poslat.

1.7.2018 22:04
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsem mě s těma houbama nabudili, že ještě v půl osmé večer jsem vytáhla manžela a jezevčíky do lesa na chvilku.Na omáčku bude.

1.7.2018 22:14
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Věrko a měli jste čelovku?
Uvařila jsem houbový guláš, osmažila řízky, zamrazila, nasušila.

1.7.2018 22:14
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dneska jsem dost nad tím přemýšlela a nakonec jsem nechala zabít chovného hempšíráka líhnutého 02/16. Putoval k babičce pro NO Dorinku. Ta se bude mít Budu si nechávat po něm jeho dcery do chovu, takže budu muset sehnat nového nepříbuzného.

1.7.2018 22:16
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Janinka Bosorka napsal(a):
Věrko a měli jste čelovku?
Uvařila jsem houbový guláš, osmažila řízky, zamrazila, nasušila.

Musím říct, že skoro to cestou zpátky na čelovku bylo Já už jsem byla s jezevčíkama jenom na cestě, manžel měl naštěstí montérkovou kazajku se žlutými reflexními prvky. Tak občas zasvítil mezi stromy
Co mě ovšem děsně štve jsou kloše. Leze to hlavně do vlasů, takže pak cestu zpátky trávím vybíráním z vlasů.

2.7.2018 00:52
honzapm

XXX.XXX.182.25

Sokolíci se slétají a pilně nacvičují, CR7 a Messi odlétají a již nic nenacvičí.
Doufáme, že Béda se dá do kupy a s moribundem nám pěkně zacvičí.

Stará dáma letos bez Frooma a u nás v noci mrzlo, patyzón i dýně spálené,
sucho k nežití, tak to je tak maximálně na houby. Teda, ty nerostou.
A komule nekvetou. Tak nevím co budu dělat a fotit, to budu mít asi spousty času
doučit Terezku zbývající písmenka acebedy, že?

2.7.2018 06:47
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Počasí si s námi pohrává.

2.7.2018 07:13
čapice

XXX.XXX.216.126

Hezký, teplý a rozkvetlý červenec, plný pípání, kejhání a kdákání všem.
Tak Kouťáku, zelený baťůžek zůstal doma i s majitelkou. Nějak té práce okolo na zahradě a okolo chovanců je moc. Byli tam známí, chtěli koupit králici, ale přijeli pozdě (cca v 8). Jinak se vrátili celkově zklamaní z úrovně trhu, hlavně co se týče péče o nabízená zvířátka. Nemohu soudit ani hanit, jelikož jsem tam nebyla.
Prckové rostou jako z vody, Rozárka má co dělat aby je uhlídala. Občas zakročí otec, to je potom řevu, běhá s prckama v zobáku po zahradě. Rozára a my za ním. A už si dovolil maminu i obtěžovat. Letos ho to drží nějak dlouho.
Dneska ráno u nás 5 stupnů fujtajbl.

2.7.2018 07:32
čapice

XXX.XXX.216.126

2.7.2018 09:59
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ovečko Dano, moc hezky vám vše kvete.
Známe jméno tmavé čajovky na 4. fotce? Ď.

2.7.2018 10:45
javorka

XXX.XXX.98.207

Včera jsem říkala sestře, že slepice Blaženka sedí 5. den na vajíčkách. Manžel se trochu vyděsil, že budou další kuřata. To má z toho, že mě neposlouchá.
Večer jsem chtěla vejce prosvítit, ale zjistila jsem, že je jedno rozbité. Musela jsem hnízdo vyčistit, tak na prosvícení nebylo moc času. Ale něco se tam rýsuje.
Rozbité vajíčko mělo hodně slabou skořápku. Divím se, že se nerozbilo dřív.
Byl krásně vidět zárodek.

Pro zajímavost přidávám fotku, co manžel vyfotit přes mikroskop.

2.7.2018 14:04
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kouťáku, až budete ve Varech hledat ty prameny, dejte pozor,
ať nedopadnete jako těchto 40 neúspěšných (nebo úspěšných?) hledačů.

https://vary.idnes.cz/mff-filmovy-festival-karlovy-vary-navstevnici-nakaza-stanek-uzitkova-voda-16y-/vary-zpravy.aspx?c=A180702_095432_vary-zpravy_ba

Jo, sbírání hub je zábava. Ale to čištění a aranžování, tak to by mě nebavilo.
Mě baví jinačí věci... Třeba vzdělávat se na divanu, sledovat kočičí i jiné zápasy,
a tak podobně. Včera jsem koukal na pohádku o tom, Jak Majoráček objevoval svět.
(Gallina mallorquina,7 týdnů).

2.7.2018 17:48
ovecka

XXX.XXX.174.159

honzapm napsal(a):
Ovečko Dano, moc hezky vám vše kvete.
Známe jméno tmavé čajovky na 4. fotce? Ď.

Honzo to je Schwarze Madonna od Kordese. Letos se zbláznila a dává jeden květ za druhým. A i v tom horku drží celý týden v polorozvitém stavu. Je nádherně sametová a opravdu skoro do černa.
Jenom jednu chybičku ty růže letos mají. Je to samý kandelábr. Asi jsem loni trochu více nahnojila. Například Helenka je vyšší než já (175). A Austinky také, ke Gertrude Jekyll, Lady of Shallot, Strawberra hill a Jubile Celebration se také nemusím naklánět. Dana.

2.7.2018 18:10
ovecka

XXX.XXX.174.159

Jinak jsem se včera toulala Honzikovo krajem, byly jsme u Tří křížků a na rozhledně nad Krásnem (z roku 1934, přezdívaná Hitlerka). Viditelnost nádnerná, koukala jsem jak si to Honzík užívá na gaučíku, sledujíc vlaškárium. Dana.

2.7.2018 19:25
kouták

XXX.XXX.168.33

Jo rozhledna ve Slavskovském lese je krásná, ale kde ty časy jsou.Honzo, když jsem byl ve Varech, tak jsem četl plakáty "Nepijte tu vodu".Na vystoupení Vaculíka jsem sice nešel, ale název plakátu jsem dodržoval.Pouze 13.pramen, ale spíše BETON.
To kuře javorky na dietu ideální.Na houby dnes nedošlo, musel jsem s vnoučkem na ryby.Byl to horor, protože jsem neustále rozmotával vlasec a ryba žádná.Prázdniny s vnoučaty si užívám, ale jestli tu jejich vitalitu přežiju nevím.Kouťák.

2.7.2018 22:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak už nová růže vykvetla. A druhej patizon. Z prvního budou zítra řízky.

2.7.2018 23:00
javorka

XXX.XXX.98.207

Koutáku, taky si to užívám.
Mám tu jednu mrňavou kramářku. Co ta všechno dokáže rozhrabat a roznosit po zahradě. A ještě nezavře pusu. "Máš kuřátka? A jaký? Co děláš? A proč?".

2.7.2018 23:02
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A nejstarší várka kuřat bohužel už to nějak nefotilo.6 starších a 4 mladší slepice a 2 kohouti aby se neřeklo. (Další 4 kohouti jsou ještě u babičky a čeká je mrazák)
Zítra bude seznamovačka se starýma slepicema.

2.7.2018 23:03
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):
A trocha multikulti.

Copak to tam všechno je?

2.7.2018 23:14
veraboskova

XXX.XXX.0.235

javorka napsal(a):
Copak to tam všechno je?

3 hempšírky slepičky (už si je zamluvila sestřenice, prý si koupila dvě leghornky a jedna odletěla do lesa, tak potřebuje nějaké klidné slepičky). Pak jsou tam orlovky nejmladší gang. A vlašky od začátka. A jeden blíže neidentifikovatelný bubák ze zelených vajec od začátka

3.7.2018 00:00
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dano, vy jste romantička - Toulky Honzíkovým krajem...
To zní jako námět na román. Uí.
Za Černou Madonu děkuji, vypadá opravdu odolně a květuchtivě.
A Jubilee Celebration by se mi taky líbila tak vysoká, jako je ta vaše.
A ještě jsem se chtěl zeptat na ty borůvky - jak je pěstujete?
Dávala jste rašelinu? Nepsala jste o tom náhodou - zakopaná vana?
Nebo se mi to už plete? Přece jen, mám už solidně najeto, že...

Věrko, vlašky vám moc pěkně povyrostly. Trávníková žlutá róza se mi moc líbí.
A jak děláte řízky z patizonu? Byl by recepis?

Já dneska sklidil dva velké patizony a osud mateřské rostliny je nejasný.
Buďto po omrznutí scípne anebo to zvládne, ale pojede úplně odznovu.
To mám za to, že když jsem na poli lítal převčírem s konvemi, tak jsem nadával,
že na co jako mám 4 cukety, když by stačily 2, nač mám 2 dýně, když
nepotřebuji žádnou nebo max.1, a na co ten zatracenej patizon.
Cukety ochránilo, že nebyly tolik zamulčované a přece jen trochu tepla
země vydala a ochránila je. Patizon byl namulčovaný velkou vrstvou trávy
a nechránil ho ani vysoký hrášek, co je kolem cuket.
Mulčování je bezva, když zrovna v červenci nemrzne...
Snad už je to nejhorší za námi, snad brzo zaprší a bude krásné teplé léto.

3.7.2018 08:08
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Dobré ráno. Vlašky rostou jak z vody. Babička nakonec že si vezme jenom 4 slepičky, o zbytek už žadoní ségra. Uvidíme. Nedávno jejich sousedům utekli psi, a zakousali jí 5 slepic. Že bych přála vlaškám takový osud, to teda ne.
Patizon klasika, plátky, sůl, trojobal, osmažit.
Mám doma knížku Cukety, patizony, tykve, zeleninové saláty od Danuše Machovské. Tam je hodně receptů, jak zpracovat tuhle zeleninu.
Jinak jde udělat třeba patizony v těstíčku: 1 cm plátky se namáčí v těstíčku a smaží (2 vejce,3 lžíce mléka, hladká mouka, sůl).
A nebo jsem z té knížky zkoušela Patizonové smaženky: 1 velký patizon se jemně nastrouhá a smíchá s 1/2 kg mletého masa,1 vejcem,2 stroužky česneku,1 nadrobno pokrájenou cibulí. Přidá se bílý pepř a sůl, zahustí se strouhankou. A vyrobí se placičky, které se smaží na oleji.

3.7.2018 11:24
javorka

XXX.XXX.98.207

Mě se na té Černé Madoně moc líbí, jak ty parádní sametové květy mají tmavě červené stonky. Je to ohromě elegantní.

Borůvky mám taky obalené, ale ještě jich moc nezraje. Zatím jen pár kuliček, právě jsem je dala malé Zorce na müsli.
Já jsem k nim nasypala hodně rašeliny a ještě někdy přidám lesní hrabanku. Na zimu k nim nahrabu listí. Četla jsem, že se mají hodně zalévat, tak když si vzpomenu, dostanou hromadu vody. Nemá být jen jedna rostlina, tak mám 3 a úroda je obrovská.

Patizony nepěstuju, ale mohla bych je zase jednou zkusit zasadit. Zrovna tu mám vegetariány, tak by se mi hodily. Vzpomínám si, že kdysi přinesl děda sazenici od zahrádkářů, jako velikou vzácnost. Říkali jsme jim létající talíře. Taky jsme z nich smažili řízky.

3.7.2018 14:26
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Nejen patizonama živ jest člověk. Dneska šli kluci na ryby na salát a Peťa přinesl tohle kapřík 50 cm.

3.7.2018 14:41
ovecka

XXX.XXX.206.12

Honzo borůvky sázím do jámy 60x60x60cm vyplněné čistou rašelinou a zamulčuji kůrou. Pokud mám, tak na kůru obrok nasypu piliny a zase zakůruji. Myslím si, že už mám celý záhon jen z rašeliny. Sypu hnojiva na borůvky a podzimní hnojiva. Dana.

3.7.2018 14:56
nomad72

XXX.XXX.234.194

Nejen patizonama živ jest člověk. 598 ks.

3.7.2018 17:32
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Já mám 6 keřů kanadských borůvek v jámě jak Ovečka, jen ještě vyložené igelitovým pytlem od zahradnické hlíny ve dně pytle otvory na odtok vody. Uvnitř pytle pouze rašelina kolem keře zamulčováno zase rašelinou a každý rok na podzim přidávám hnojivo na borůvky. Tento postup je podle popisu na zkoupené sazenici. Mám je asi 5 let. Na podzim dávám ke keřům hnojivo na borůvky. U každého keře mám plastový kulatý sloupek a přes ně, jak jsou keře v řadě přetahuji zelenou plastovou síť proti ptákům na zemi síť přidržím háčkem z drátu.

3.7.2018 20:55
skodovak

XXX.XXX.241.252

Sice fotky pod psa, nic hotovo ale nějaký zlomek dorostu ode mně.

Minorky
Leghorn
Amrox
Někde u nich je i australska a jedna maranska.

4.7.2018 12:46
Olánek

XXX.XXX.48.181

Při snižování počtu chovanců jsem se zaměřil na množství krve u ptactva při vykrvení.Pokud jde o holoubata, tam se setkal můj odhad s potěšením, ovšem u slepic slabota.Táži se proto kolik krve má zdravá vlaška, nedělící se o krev s cizopasníky a jakým způsobem, mimo tranfuzi, krev navýšit?

4.7.2018 13:18

všechna teplokrevná zvířata mají krve asi na 10% svojí hmotnosti. Takže množství krve lze navýšit jen chovem větších zvířat.

Pan Coo je vykoupaný a zavřený v psím kotci, aby mohl být pěkný na výstavě. Už od rána pořád kokrhá, asi mu chybí se-slepice.

4.7.2018 13:28
honzapm

XXX.XXX.182.25

Bodlinko, a jak jste ho nakonec vykoupala?
Já kohouta nikdy nekoupal, tak abych případně před výstavou věděl...
Vlastně - už nic...

Olánku, kde to žije a tepe, tam je Mattoni.
Takže pro zvýšení tepu doporučuje 1 z 10 vlaškarů dát jim do kurníku
pořádnou flašku.

4.7.2018 13:38

honzapm napsal(a):
Bodlinko, a jak jste ho nakonec vykoupala?
Já kohouta nikdy nekoupal, tak abych případně před výstavou věděl...
Vlastně - už nic...

Olánku, kde to žije a tepe, tam je Mattoni.
Takže pro zvýšení tepu doporučuje 1 z 10 vlaškarů dát jim do kurníku
pořádnou flašku.

No, šel prostě do lavoru. S mýdlem. Normálně mým. A pak do umyvadla spláchnout. Byl z toho natolik konsternovaný, že ani neprotestoval.

4.7.2018 21:47
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ty jo, chudák jeho ego.
A jak mu říkáte? Namydlen Spláchnutson?

4.7.2018 22:21

To je moc dlouhý. Pan Coo stačí.

Coo, podle toho tázavýho kó? který doprovází broušením křídla o zem. Takový to slepičí "zlato, pojď na to", Je to jeho oblíbený hlasový projev.

4.7.2018 22:24
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Podívejte se co mám za úrodu na zahradě. Jupí

4.7.2018 22:36

to je ale divný durman.

4.7.2018 22:47
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to je ale divný durman.

To teda jo Letos poprvé kvetl, ale nevím kde se, nebo kdo ho opýlil, protože semenáček máme nedaleko, ale je to jen malý keřík. Ale radost mám velikou a dám vědět jestli uzraje, holt pořád platí " čím blbější sedlák, tím větší brambory

4.7.2018 22:51
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Tady je starší fotka s kterou jsem se už chlubila, není to moc vidět, ale to světlé na konci větviček jsou dlouhé světlé květenství, ale teprve dnes jsem si všimla těch plodů

5.7.2018 09:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsme se pustili do zabíjení kachen buď jsou to běžci nebo kříženci ruánka x běžec. Věk cca 9 týdnů, škubat jdou dobře (pařím voda 65 stupňů 5 minut, předtím kachny namočím a odmastím ve voděs jarem a opláchnu). Zatím byly na řadě kachničky, váha od 1 kg - 1,4 kg.

6.7.2018 12:24
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, to je pěkné, v 9. týdnech.

Dneska jsem si hrál na Neymara - uklouznul jsem po kuřinci, chvíli se válel
f trávě a doufal, že si toho někdo fšimne a zařídí mi Peltu, pardon, peNAltu,
ale bohužel, nikdo se zrovna nedíval, tak jsem se po chvilce zázračně sebral
a vydal jsem se fstříc osudu i lepším zítřkům. Hop au hop.

Později jsem zaslechl takovou tklivou festivalovou aktuální básničku.
Já vám ji řeknu, jo? Takže:

TY a VARY
My víme, ty JSI VE VARECH!
tak snaž se tvářit draze
zlitá loudíš po barech
stejně, jako v Praze

7.7.2018 15:11
lupus4

XXX.XXX.3.13

už mě ty houby přestávají bavit

7.7.2018 15:12
lupus4

XXX.XXX.3.13

pořád rostou už i na zahradě.

7.7.2018 16:59
7.7.2018 17:02
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tady sucho jak na poušti a houby v prachu.

7.7.2018 19:21

Pan Coo na výstavě.

Gratulace!

7.7.2018 20:18
veraboskova

XXX.XXX.0.235

lupus4 napsal(a):

Mě by bavily, ale do lesa se mnou už nikdo nechce asi je nebaví se pořád odklošovávat.

7.7.2018 20:18
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pan Coo na výstavě.

Je to borec, gratulace

7.7.2018 22:29
kouták

XXX.XXX.168.33

lupus4 napsal(a):

Václave a mě přestává bavit chodit po lese a nevidět ani prašivku.Snad někdy u nás zaprší.Rosničkáři mě pořád straší nějakou výstrahou a já nevidím ani kapku.Asi vyrazím na LUPUSOVO.

Bodlinko gratulace, ale měla by jste poradit jakou značku mýdla používáte v případě, že bych se vrátil k holubům.

7.7.2018 22:37
javorka

XXX.XXX.98.207

I u nás je strašlivé sucho. Večer jsem strávila zaléváním, ale ráno to stejně nebude vidět.

Kuřata jsou už na zahradě se slepicema. Snesou se velmi dobře, ani jsem to takhle bez problémů nečekala. Je to nádhera je pozorovat, jak se celá skupina najednou někde objeví. Vylézají k křoví, jak nějací trpaslíčci. Hromadně přeběhnou zahradu a zase někde v malinách zmizí.
Zatím je jediný problém, že je musím nosit do kurníku. Ráno z něj vyběhnou, ale večer se vrací zase do své staré boudičky.

8.7.2018 06:11
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Javorko, také se nám vlašandy vracely do boudičky zpočátku, když jsem je vypustila navolno do sadu. Jednou jsem je strčila do kurníku a pak už samy tam začaly chodit. Na hřad. Možná ty vaše ještě hřadovat nechtějí.

8.7.2018 09:59
javorka

XXX.XXX.98.207

Mají bedničku se senem, ta je nezajímá. Hned si vyletí na hřady a pěkně vedle sebe se naskládají. Aspoň se dají dobře spočítat.
Ale sami zatím do kurníku nejdou.

8.7.2018 20:00
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jste mě s těma houbama vyhecovali. Byli jsme v modřínovém lese, takže hlavní úlovek klouzek sličný. Má velkou výhodu, je vidět na dálku a vypadá jako prašivka. Takže to většina lidí nesbírá (a o hodně přichází). A na rozdíl od hříbků klouzci nemají červíky. Fotky z dopolední procházky.

8.7.2018 20:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A odpoledne manžel s menším klukem šli na borůvky a my jsme šli se starším synem zase do lesa. Takže ještě další úlovek klouzků plus bedla a pár lišek a tak smajlík

8.7.2018 20:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak a první ze tří plechů už je vytaženej z trouby. Ještě že nevíte, kde bydlím. To by bylo návštěv

8.7.2018 21:22
javorka

XXX.XXX.98.207

Vůbec to nechci vidět!
Houby nejsou a borůvky jsou v lese úplně usušené.

8.7.2018 21:34

javorka napsal(a):
Vůbec to nechci vidět!
Houby nejsou a borůvky jsou v lese úplně usušené.

tady to samé. jediný, co tam je, je slušné množství prťavých malin.

houby těžko, akorát prach pod botama.

9.7.2018 11:49
ančovička1

XXX.XXX.56.201

Na houbach jsme jeste nebyli, ale oko potesi i muj letity polokaktus, ktery rozkvetl v plne kráse..

9.7.2018 12:01
nomad72

XXX.XXX.234.12

čo to je polokaktus? ešte by som vedel, čo je to sukulent, ale polokaktus?

9.7.2018 12:08
ančovička1

XXX.XXX.56.201

Ano, je to sukulent, ale nejak se mi ten název nelibi, je to v podstate to same

9.7.2018 12:19
Olánek

XXX.XXX.48.181

Množí se otravy z hub, já na ně nechodím, jsem z dosahu Temelína.
Ani moji králíci nevěří vlastním uším, vládnoucí poslanci rozhodují o tom, zda již nazrál čas na neskrývané opisování zakalenými kádry.
Radost mám velikou, přežil jsem dnešní dopravní zácpy.záplatáře na D10 a i tu běžnou Liberecká V Holešovičkách se závěrem, že mě ta naplavenina slovenských funkcionářů počíná vadit.
Moji výkonnou nosnici někdo za bílého dne zavraždil, ohledáním místa činu jsem zjistil, že pachatel zamýšlel zmařit identifikaci oběti odstraněním části opeření a zohyžděním obnaženého těla.Žel husí ostraha dosud nedospěla, pes ten starý chrapoun též nic.Nezbývá než případ analýzovat a poté přijmout příslušná opatření k zamezení násilí.že.
Jsem potěšen tím, že volně navazuji na Konstatina a Metoděje tím.že píši, jak slyším oproštěn od vnucené gramatiky.

9.7.2018 12:21
dadu

XXX.XXX.61.94

ančovička1 napsal(a):
Na houbach jsme jeste nebyli, ale oko potesi i muj letity polokaktus, ktery rozkvetl v plne kráse..

Jak jste to dokázala? Mám tento "polokaktus" po mamince, ale od doby, kdy jsem si ho přivezla domů (z bytovky do chalupy), tak mi nekvete Nechcete ho? Daruji.

9.7.2018 13:16
ančovička1

XXX.XXX.56.201

dadu, dekuji za nabidku, ale nechcete to jeste zkusit?na chalupe by vam urcite vykvetl, staci ho na zimu odstehovat do bezmraze svetle mistnosti s teplotou kolem 10ti stupnu a trosku zalit jednou za mesic i dele, na jare chteji ven, do polostinu, prime slunce by je spalilo.jeste mam zluty, hvezdicovite kvety průměr asi 15cm na ten jsem ulpne zapomela, vykvetl, nic se mu nestalo ..problem mam v nedostatku mista na zimovani..moc dekuji za nabidku, ale teba se nejaky obdivovatel kvetin ozve

9.7.2018 13:59
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky mám po mamince tenhle kaktus. A kvete. Vůbec se o něj nestarám. Přes zimu je v předsíni, teda je tam ještě teď, nějak jsem ho zapomněla vyndat ven. Bylo jich víc, ale pro nedostatek místa jsem je nacpala neteři. U nás se mu říká "Z fary", protože ho tam babička nebo prababička dostala.

Nemůžu se dopočítat kuřátek. Ach jo.
Samozřejmě chybí slepička. Ty jsou mnohem odvážnější, než kohoutci a vydávají se na průzkum. Pořád doufám, že se někde objeví. Zahrada je veliká a mohla by se dostat i k sousedům.
Tak já jdu zase hledat. Držte mi palce, ať to nedopadne jako u Olánka.

9.7.2018 15:34
dadu

XXX.XXX.61.94

Nejdřív jsem je zimovala ve chlévě, ale tam na ně bylo příliš sucho (i když jsem je občas zalila). Teď je zimuji doma v místnosti okolo těch deseti stupňů a ani tak nekvetou. Prostě to s nima neumím Tak se je chystám vyšoupnout za vrátka k popelnici a doufám, že se jich někdo ujme Ještě mám dvě cibule (amarilis) a to samé...

9.7.2018 17:11
ančovička1

XXX.XXX.56.201

Javorko, hledejte, hledejte, drzime vam palce, urcite se kuratko nekde objevi #smile me se pod pizmovkou prave lihnou pizmata, uz jich je devet, delam porodni babu, dohlizim...ale uz jich mam odrostlych asi 30, tak je nabidnu k prodeji, je s tim spousta prace a sezere to, jako prase
Dadu, a davate kaktusy z fary (mam je take od maminky)davate je do podzima ven?je to skoda, ze vam nekvete, nekde bude chybička amarilisek mam nekolik velkych kvetinacu, kvetou, jak šílené, napodzim necham uschnout, soupnu do komory nebo mastale, na jare si na ne vzpomenu , vyndam, presadim fovetsihi kvetinace a uz jen zalevam...

9.7.2018 17:26
javorka

XXX.XXX.98.207

Pořád nic, asi je to marný.
Ančovičko, krásné amarilisy. Mě taky letos nekvete.

9.7.2018 20:10
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

javorko to je mi líto.

9.7.2018 22:42
ančovička1

XXX.XXX.56.201

Javorko, tak jak?nasla jste slepicku?rada bych vam ji nahradila nejakou moji, kdyby se nenasla.. a dekuji za amarky

9.7.2018 23:12
javorka

XXX.XXX.98.207

Nenašla.

Je mi z toho na nic. Vůbec nevím, co se mohlo stát. Ostatní slepice i kuřata v pohodě, nebyly vystrašené. Skoro mě to připadá, že se prostě někam zaběhla. Ale to by zase pípala a já jsem nic neslyšela. Skoro pořád jsme někdo na zahradě.
Kdyby to aspoň nebyla zrovna slepička.

10.7.2018 05:50

javorka napsal(a):
Nenašla.

Je mi z toho na nic. Vůbec nevím, co se mohlo stát. Ostatní slepice i kuřata v pohodě, nebyly vystrašené. Skoro mě to připadá, že se prostě někam zaběhla. Ale to by zase pípala a já jsem nic neslyšela. Skoro pořád jsme někdo na zahradě.
Kdyby to aspoň nebyla zrovna slepička.

Třeba se ještě ráno sama objeví.

10.7.2018 07:34
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Javorko, mne raz zmizla jedna velsumka a tri dni jej nebolo, všade som ju hľadala a nič. A nakoniec sa objavila a tiež nič nebolo počuť, žiadne pípanie. Tak ešte možno...

10.7.2018 07:35
čapice

XXX.XXX.216.126

veraboskova napsal(a):
Mě by bavily, ale do lesa se mnou už nikdo nechce asi je nebaví se pořád odklošovávat.

Prosím vysvětlit slovo ODKLOŠOVÁVAT - jenom mě zajímá, jestli to chápu správně.

10.7.2018 09:13
veraboskova

XXX.XXX.18.226

čapice napsal(a):
Prosím vysvětlit slovo ODKLOŠOVÁVAT - jenom mě zajímá, jestli to chápu správně.

Je to tahle potvora kloš jelení https://cs.wikipedia.org/wiki/Klo%C5%A1_jelen%C3%AD aktuálně je jich v lese fakt hodně a nalítává to na člověka a zalejzá to nejraději do vlasů a děsně to lochtá a musí se to vybírat.

10.7.2018 09:26
bery25

XXX.XXX.91.138

veraboskova napsal(a):
Je to tahle potvora kloš jelení https://cs.wikipedia.org/wiki/Klo%C5%A1_jelen%C3%AD aktuálně je jich v lese fakt hodně a nalítává to na člověka a zalejzá to nejraději do vlasů a děsně to lochtá a musí se to vybírat.

no presne, raz ma v lese tak obsadli, ze som behal holy no nemohol sa ich zbavit, na to miesto som sa este nevratil, neviem ci sa v tedy vyrojili, dovtedy som ani nevedel ze nieco take existuje, no a uz viem aj ako sa to vola, je to potvora

10.7.2018 09:34
javorka

XXX.XXX.98.207

To jsou potvory. Hlavně se špatně obírají, jsou takoví placatí. Když si na vás sednou, tak schodí křídla. Ale aspoň nepřenáší boriliózu jako klíšťata.

Jinak děkuji za podporu, kdyby se vrátila, to by bylo krásné, ale moc tomu nevěřím.

10.7.2018 09:42
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Našla som niečo pre neinformovaných.

10.7.2018 10:12
ančovička1

XXX.XXX.56.201

ó ó ó..nadherny polokaktus!

10.7.2018 10:55
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak ten je překrásný, skorem jako ten ančovičky.

10.7.2018 11:23
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Když jsme u těch kytek. Kvetou mi už mečíky.

10.7.2018 11:27
nomad72

XXX.XXX.234.179

mamkamaria napsal(a):
Našla som niečo pre neinformovaných.

koľko chceš podobných fotiek ? ty neinformovaná ?

10.7.2018 12:00
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Letos se trubač nádherně rozkvetl i v naší nm 580m
I psí víno bude na podzim nádherné.
Čtyřletá líska má první oříšky.
Hybridky s olympionikem.
Vlašandy od Olánka. tříměsíční.
Dnes jsem vytrhla první trs Adél, se strachem, že je jen nať a dole nic.
A byla jsem příjemně překvapená. Dva a půl měsíce od výsadby.
Japonská ostružina sázená na podzim.
Krásně plodí.
Trocha květů.
Kokarda.
Trojčata a Chuck(berry)
Přeji všem krásný chladný deštivý den.

10.7.2018 12:42
PetaaS

XXX.XXX.39.218

Honzapm - u stříbrných vlašek žádná veselá pouze ta že zhruba kolem oběda k nám přišla liška i s mláďaty a učila ke lovit na našich ze stříbrných vlašek nezbylo nic
Javorka a Janinka Bosorka - právě jsem se bál aby se mi s mamina neutopila tak jsem zamezil tomu aby se kachňátka dostala do rybníčka a dostali pekáč

10.7.2018 13:00
nomad72

XXX.XXX.234.97

teraz som sa náramne zasmial...

10.7.2018 13:08
javorka

XXX.XXX.98.207

Janinko, moc hezké.
Kokardu máte jen pro parádu, nebo ji sušíte?

Petře, to je strašný. Vy jste je zahlídl?

10.7.2018 13:23
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Popletla jsem to, ne kokarda ale monarda se to jmenuje. Mám ji od vloni, to jí bylo málo. Letos se chystám i sušit. Na okrasu a na čaj, při nachlazení.

10.7.2018 14:07
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky jste mě popletla. Ano, monarda, zavinutka.

10.7.2018 14:56
veraboskova

XXX.XXX.0.235

PetaaS napsal(a):
Honzapm - u stříbrných vlašek žádná veselá pouze ta že zhruba kolem oběda k nám přišla liška i s mláďaty a učila ke lovit na našich ze stříbrných vlašek nezbylo nic
Javorka a Janinka Bosorka - právě jsem se bál aby se mi s mamina neutopila tak jsem zamezil tomu aby se kachňátka dostala do rybníčka a dostali pekáč

No tak to je teda

10.7.2018 15:12
PetaaS

XXX.XXX.39.218

javorka napsal(a):
Janinko, moc hezké.
Kokardu máte jen pro parádu, nebo ji sušíte?

Petře, to je strašný. Vy jste je zahlídl?

Ano ale uż bylo pozdě... Jeli jsme cca kolem 13:00 za dědou do nemocnice a když jsme přijeli cca v 15:00 tak jsme je viděli utéct... Ukořistili 7 stříbrných vlašek 5 wyandontek zdrobnělích 4 leghornky a 1 andalusku dále zabili 2 dvouměsíční kuřata 1 dostalo asi infarkt ze strachu protože na něm nebyla stopa po tom že by se ho cokoliv dotklo a 1 pochroumala a druhý den bylo mrtvé. Neštěstí, až mi ukáplo i pár slz. Chuděrky slepičky.

10.7.2018 15:29
javorka

XXX.XXX.98.207

Ach jo. To bych se zbláznila.
Chudinky.
Zbylo vám něco?

10.7.2018 19:29
nomad72

XXX.XXX.234.8

PetaaS napsal(a):

snáď sa nechceš hnevať na líšku, že ti likviduje chov... nabudúce jej priprav lepšie menu... uvidíš ako čečenec lupus4 pochváli

10.7.2018 19:49
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak jsem si vše přečetl, pokochal jsem se krásnýma fotkama.Janinka vše úžasné.K paní Věře bych zajel na koláč, protože to nemám daleko a mečíky taky krásné.Vzal jsem tedy foťák a prošel jsem se po letošní úrodě.Švestičky obalené a červencová už má nádech do modra, broskvičky už začínají žloutnout, jablek budou metráky, rajčátka už vnouček hamá a bambus má tři metry.Tak na závěr kobereček mateřídoušky všem úžasným ženám zde.Kouťák.

10.7.2018 20:39
ančovička1

XXX.XXX.56.201

Janinko, diky za fotecky vasich krasnych darů zahrady, uplne citim vuni kvetin, ostruzin i tech milych ovecek dnes byl krasny posmourny den, nase 1,5 leta vnucka Amalka mela svatek, v patek se na ni moc tesim...odpoledne jsem prijemne stravila s dcerou a jejimi dvema kluciky nakupem kvetin do jeji zahrady, jeste porad nema "vsechny"
Koutaku, krasne výpěstky.. ..a ja, sotva jsem zavarila marmeladu z dvou kyblu cerveneho rybizu, uz me tu strasi kyblik okurek nakladacek..neee!

10.7.2018 21:24
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak nevím jak u vás, ale u nás prší. Co prší, slejvák byl. Až nás to vyhnalo z lesa. Takže jenom půl košíku hub.
Ale co mě teda hlava nebere, v červenci kotrč kadeřavý a dokonce dva.

10.7.2018 21:30

u nás taky pěkně popršelo. dokonce 2x!

ale kdyby lilo celou noc, co, několik dní, nevadilo by to.

10.7.2018 21:55
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Bodlinko dodatečně Noře vše nejlepší k svátku. A jak dopadl pan Coo?
Kdyby lilo celý týden, tak bych byla opravdu štastná. Na dnešek v noci mne déšt za otevřeným oknem probudil, v duši se mi rozlila blaženost. Posekali jsme odpolko jednu pastvinu, nedopasky, doseli semeno biopastvina, a ono se nám to takto krásně zalévá. Nádoby na vodu se plní.
Pane Koutáku ta přenádherná rajčátka! A veliké ryngle. Mateřídouška voní až sem.
Ančovičko vnoučátka vám závidím, ale taky se dočkám. Umím si představit, co všechno pro omladinu i pro sebe zakonzervujete. Já zvládla tuhle 47 skleniček džemu z černého rybízu a dnes 14 skleniček rybíz jako brusinka. Až přestane pršet, budu pokračovat.
Věrko co vy s těma houbama děláte? A jak se maj oveny?

10.7.2018 22:18

Kdyby lilo celý týden, tak bych byla opravdu štastná. Na dnešek v noci mne déšt za otevřeným oknem probudil, v duši se mi rozlila blaženost. Posekali jsme odpolko jednu pastvinu, nedopasky, doseli semeno biopastvina, a ono se nám to takto krásně zalévá. Nádoby na vodu se plní.
Pane Koutáku ta přenádherná rajčátka! A veliké ryngle. Mateřídouška voní až sem.
Ančovičko vnoučátka vám závidím, ale taky se dočkám. Umím si představit, co všechno pro omladinu i pro sebe zakonzervujete. Já zvládla tuhle 47 skleniček džemu z černého rybízu a dnes 14 skleniček rybíz jako brusinka. Až přestane pršet, budu pokračovat.

Jo jo, jen ať prší, prší a prší! Ať se všechno krásně zalije!

Pan Coo dostal 96 bodů a pohárek, takže za mně dobrý. Znamená to, že budu syny hodnotit podle něj, což je hned jednodušší. A přinejhorším by mohl příští rok poskákat dcery. Protože letos se nepovedlo přivést žádné vejce, projížděla jsem katalogy z minulých výstav, na světovce minule nebyl stříbrný jediný, takže do Dánska nemá cenu jezdit, bývají v Lipsku, ale prodejný třeba jeden, to je prostě hrozně o štěstí. Dopisuju si se Stefanie Wolf, tak snad nějaký kohout vyjde, ale je to bída. Všude jsou jen tollbunti.

10.7.2018 23:00
kouták

XXX.XXX.168.33

Janinko, to není ryngle.Zasadil jsem švestky, aby dozrávaly postupně.První fotka"Čačanská lepotica, druhá švěstka JOJO, a třetí Čačanská najbolia.Čačanské jsou pološvestky.Jinak u nás se také neustále dělají nějaké marmelády, ale já se zůčastňuji jen trhání a pořád od keřů někam důležitě odcházím.Ještě jeden keř Josty a bude konečně od těch kuliček pokoj.Nějaký recept na Jostu by nebyl, aby to nebyla zase marmeláda, nebo šťáva?

10.7.2018 23:14
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak na jostu, na tu mám jedinečný recept Každý den u ní postojím a najím se, pak do mističky natrhám dostatek a podělím obě hejnka slípek, pěkně spravedlivě. Moc jim chutná.
Kdysi, to bylo jinde, jsme měli tři obrovské keře a urodilo se nevídaně, tak jsme je celé poctivě očesali a naložili na slivovici, tedy jostovici. Byla prý vynikající. Jsem abstinent.

11.7.2018 07:39
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
co dělám s houbama? Zpracovávám... Houbové lasagne, řízky, smaženice, guláš z kotrče, pečené kuře s houbama, bílá omáčka s knedlíkem, omáčka z lišek na kyselo s koprem, bramboračka s houbama, houbová sekaná. Nakládané houby, zamražené houby. Sem tam se něco pošle babičce.
Ovce mají otevřenou novou pastvinu (na fotce jsou ještě na staré okousané). Ještě zbývá jedna dostříhat. Bohužel jsme byli s manželem na střídačku nemocní, takže se to odložilo po dovolené (manžel jede s dětma k moři). A máme s manželem názorový rozpor. Manžel chce všechna jehňata do mrazáku, já bych ráda, kdyby se jehničky prodaly.

11.7.2018 07:51
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Krásné oveny. Tak záleží kolik jich máte, že jo. My měli letos deset jehnat, prodali jsme šest, jednu jehničku bych ráda nechala na obnovu stáda, trojčata půjdou do mrazáku. Obvykle ukládáme čtyři kusy. Je to tak tak. Jíme hlavně jehněčí a králíky. Ráda bych dokázala obstarat drůbež, tak jo vy. Ale to zatím nedokážu. Hovězí kupujeme od sousedů, tak patnáct kg. Chovají masné plemeno.

11.7.2018 09:43
čapice

XXX.XXX.216.126

11.7.2018 09:48
čapice

XXX.XXX.216.126

11.7.2018 12:18
ančovička1

XXX.XXX.56.201

Chci vam predstavit kvetinku, jmenuje se nocenka, protoze otevira kvety navecer, zavira dopoledne pred zhavym sluncem..je nenarocna, jen zalevat a obcas prihnojit, pokud je v kvetinaci..na zimu uschne a uklidim ji do mastale nebo do sklepa, jako jiriny..ma i podobne hlizy..

11.7.2018 13:34
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

ančovička1 napsal(a):
Chci vam predstavit kvetinku, jmenuje se nocenka, protoze otevira kvety navecer, zavira dopoledne pred zhavym sluncem..je nenarocna, jen zalevat a obcas prihnojit, pokud je v kvetinaci..na zimu uschne a uklidim ji do mastale nebo do sklepa, jako jiriny..ma i podobne hlizy..

Takže zase nejaká polo? Poloružová a položltá? Je krásna

11.7.2018 13:47
ančovička1

XXX.XXX.56.201

mamkamaria napsal(a):
Takže zase nejaká polo? Poloružová a položltá? Je krásna

jo, jo!a mohla by se take jmenovat polodenka, protoze kvete pul dne navecer a pul dne rano ..mnozi se jako plevel semeny, muzu na podzim zaslat... a d e k u j i

11.7.2018 19:27
.tumash1983.

XXX.XXX.146.119

Koukám jak to tu všem krásně kvete roste No pastva pro oči

11.7.2018 22:17
kouták

XXX.XXX.168.33

Nemá někdo zájem o odnože babusu ? ZDARMA.Jinak budu muset vykopat a dát na skládku.Celou zimu stálezelený, výška 3-5 metrů, mrazuvzdorný.Bambusové výhonky na jaře se dají jíst, ale jeho neřest, že odnožuje.Poslat nelze-výška odnoží 2,5 metru, pouze osobně u Chlumu u Třeboně.Kouťák.

11.7.2018 22:33
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pár fotek dneska z lesa. A aby to nebyla nuda, tak mi už dost plodí hokaido Amoro. Jedno jsem zkusmo ušmikla ikdyž by mělo být oranžovější, protože potřebuju jedno do perníku.

11.7.2018 22:51
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pane Koutáku, bambus je krásnej, ale v naší venkovské zahradě by se příliš dobře nevyjímal. Ledaže by ho žraly ovce? Dát jim ho někam na okraj pastviny?
Věrko tuhle dýni neznám, pěkná.

11.7.2018 22:58
javorka

XXX.XXX.98.207

Věro, má být v něčem jiná, než běžná hokaidó? Já pěstuji dokolečka tu samou, ani si už nepamatuji, kde jsem k semínkům přišla. Teď koukám, že možná není plazivá, nebo se mi to zdá?
Jestli to tak je, tak prosím o pár semínek. Docela mě štve, jak mám všude rozlezlé šlahouny.
Některé se plnou po plotě, tak to je v pohodě, ale ty ostatní jsou všude.

11.7.2018 23:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Javorko zklamu tě, je to podle mě to samé jako klasické, akorát má mít jiný srdíčkovitý tvar. Ale nevím, třeba bude jiná, mám jí poprvé. Šlahouny taky dělá. Já jím mám na kompostéru 3 rostliny, a celkem ten nevzhledný kompostér zamaskuje.
Tady je odkaz na sáček, kde je i fotka jak to vypadá až dozraje https://www.semo.cz/eshop/tykev-velkoploda-amoro-f1-4078/
Jinak já mám na zahradě hned vedle dýni Goliáše a patizon. Podle mě není vyloučené, že by pak se semínek vyrost kříženec. Ikdyž taková maxidýně Goliáš ve tvaru srdce, to by byla sranda

11.7.2018 23:05
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tady je jiná fotka Amoro, jsou vidět i ty šlahouny. Zatím kachny a slepice neobjevily, že jsou jedlé, co nejdřív je musím dostat do výšky.
Jinak jsem si teď všimla, na pytlíčku je napsáno, že je poloplazivá.

11.7.2018 23:30
javorka

XXX.XXX.98.207

Díky, to je škoda. Ale poloplazivá je taky lepší, než plazivá. Moji běžci bohužel o dýních a cuketách moc dobře vědí, tak zase ožrali všechny spodní listy. Navíc pořád zobákama narušují hlínu ve spárách kompostéru (je složený z prkýnek a mezery jsou dost velké). Musím zem neustále doplňovat, protože je vysypaná ven. Nechápu, že ty rostliny žijí, když jsou skoro ve vzduchu. Příští rok musím kompostér zevnitř obložit pletivem.
Stejně bych o pár semínek poprosila, jestli budou později z nějaké zralé dýně. Zkusila bych to zasadit. Stačí mi 3 semínka. Přece jen to nezabere tolik místa, jak plazivka. Když nebudou, nevadí.
Mám u kachen vyvýšený záhon s proutěným plůtkem. Dlouho si ho nevšímali a na jednou si v něm udělali hnízdo.
Všechno rozlámané. Už se ničemu nedivím.
Dnes musím pochválit kuřátka. Večer byli všichni naskládaní v novém kurníku. Jsou to zlatíčka.

12.7.2018 08:42
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezké ráno.
Tak jsem včera (vlastně dneska do půl druhé) přebírala fotky, abych konečně mohla ukázat něco od nás. Něco je starší, foceno ještě na konci června.
Kuřátka od té doby hodně vyrostla.
Je tam mák pro čapici, aby viděla, jak má vypadat. Nejlepší mi vyrostly v zeleninové zahrádce.
A kocour. Když tu fotku uviděl můj muž, tak řekl, jestli není čas se ho ještě rychle zbavit.
A pár denivek...

12.7.2018 08:44
javorka

XXX.XXX.98.207

Ještě malá poznámka.
Vedle nás nestojí panelák. To si jen jedni sousedi postavili na starou krabici novou krabici.

12.7.2018 08:47
kouták

XXX.XXX.168.33

Pane Koutáku, bambus je krásnej, ale v naší venkovské zahradě by se příliš dobře nevyjímal. Ledaže by ho žraly ovce? Dát jim ho někam na okraj pastviny?
Věrko tuhle dýni neznám, pěkná.

Paní Jano, to je nápad.Panda bambus žere, tak budu testovat kamaráda ovce a dám vědět.Je pravda, že se do venkovské zahrádky nehodí, ale jezdil jsem roky do Újezdu u Brna s holubama a ve Velkých Němčicích je Bambusárium a zvědavosti, zda u mě přežijou jsem neodolal.Kamarádi exotáři jezdí ke mě a berou si bambus do volier a tam se to opravdu hodí.U mě je to schovávačka všech přezimujících ptáčků celou zimu.Kouťák.

12.7.2018 08:52
javorka

XXX.XXX.98.207

A teď novější fotky, ale né moc.
Ty už jsou aspoň červencové.
Konečně nás navštívil otakárek!
Nová, asi z pondělka, je poslední fotka. Bylo po dešti a už nebylo moc světlo, tak aspoň něco. Pózování na ping-pongovém stole.

12.7.2018 09:16
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

javorko všechno máte krásné až překrásné. Vlašandy jedna báseň! Kočky dravé jak maj být. Je to predátor, tak pozor na holé životy. Motýlů je letos významně více než jiné roky. Výborné.
Na čem to vlašandy sedí na poslední fotce? Zamrzl vám bazén?
Pane Koutáku, já to myslela vážně, na okraj pastviny.
Tedy, se vší úctou a jen jako vtípek, javorka láká tradičně na motýly, ale vy na bambus(viz první příspěvek o této rostlině)? To je ojedinělé.

12.7.2018 09:31
javorka

XXX.XXX.98.207

Janinko, díky.
Je to ping- pongový stůl po dešti. Slepičky ho mají ve výběhu, což je fajn schovávačka, když prší.
Mají tam i jeden starý a ten je jen pro ně.

12.7.2018 11:22
honzapm

XXX.XXX.182.25

Cože cože? Olga mi leze do zelí?
No, má štěstí. Protože můj připravovaný seriál nebude mít v názvu ono sprosté
slovíčko (Ráno), ale bude se hezky pěkně jmenovat Velmi pozdní odpoledne...

12.7.2018 11:29
bery25

XXX.XXX.91.138

no maly ste si to dat patentovat, a boli by ste za vodou

12.7.2018 12:30

Tak uvidíme, jestli kohout vyjde. Každopádně Stefanie Wolf slibuje, že mi na podzim prodá nejlépe ohodnocenýho stříbrňáka. A že s tím můžu natvrdo počítat, v zájmu šíření plemene.

12.7.2018 13:27
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Bodlinko tak to je super.

12.7.2018 13:27
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak už jsou hříbci ve skleničkách.

12.7.2018 13:38
javorka

XXX.XXX.98.207

Nepřipadá vám ta Věra nějaká moc pracovitá?
Já už začínám mít mindrák.

12.7.2018 13:40

veraboskova napsal(a):
Bodlinko tak to je super.

Jo, já jí cpu zálohu, protože různých slibů už jsem slyšela strašně moc, a ona píše, že je potřeba podporovat nové chovatele. to je jak z jinýho světa

12.7.2018 13:41

javorka napsal(a):
Nepřipadá vám ta Věra nějaká moc pracovitá?
Já už začínám mít mindrák.

nejlepší je smířit se se svojí leností

12.7.2018 13:43
javorka

XXX.XXX.98.207

nejlepší je smířit se se svojí leností

Nic jiného mi nezbývá.

12.7.2018 14:12
veraboskova

XXX.XXX.0.235

pst já mám dneska první den dovolené

12.7.2018 15:13
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):
pst já mám dneska první den dovolené

Co takhle odpočívat?

U nás dopoledne začalo pršet a já si vyprala dvě pračky (ložní prádlo) a nemám to kam pověsit.
Asi mě nezbude nic jiného, než uklízet. Ano, je na to ideální počasí.
Přijedou mi 3 děti a budou tady možná měsíc a to už nic neudělám.
Ale plány byly jiné. Třeba trhání rybízu, borůvek a ještě jsem chtěla vyset druhou várku zelených fazolek.
Tak si udělám kafe a budu o tom přemýšlet.

12.7.2018 15:36
ančovička1

XXX.XXX.54.62

U nas take vcera a dnes hezky zaprselo, honem jsem utikala schovat posledni tydenni housatka, kacka se o pizmata postara sama..Javorko mate krasne vlasicky , ja chovam koroptvi, zatim 14ti tydenni odrost ve voliere, ale kuricky uz brzy pujdou do zahrady k celemu houfu

12.7.2018 15:52
javorka

XXX.XXX.98.207

Děkujůů, ale není to moje zásluha.
Ty vaše jsou taky moc pěkné.

12.7.2018 16:16
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Máme všichni krásné Vlašky, ó my se máme. děkujiOlánku.
Krásně zapršelo. v pondělí jsem stihla vysít celý záhon po česneku, který mi pan Bosorka zrotavátoroval. Karotka, kopr, bazalka, špenát, červená řepa, celoroční ředkvičky, kedlubny zelené a modré, hrášek. Uvidíme, jak se podaří druhá setba. Jen jsem to dodělala, dalo se do deště. Nááádhera.

12.7.2018 17:57
javorka

XXX.XXX.98.207

I já děkuji za krásné vlašky.
A za deštík.

Ale už by mohlo přestat.

13.7.2018 08:20
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Krásné páteční ráno,
tak jsem se tu po delší době objevila a koukám jaká je to nádhera. Ty vaše zahrádky a zvířátka.. Krása pohledět. Jste všeci tak strašně akční až je mi ouzko že já toho moc nestíhám. Zahrada je po vydatném dešti jako zelená pastvina. Stihla jsem jen sklidit hrách, černý rybíz a angrešt. Pomalu začínají zrát rajčata, lilky a letní paprky, jo a taky máme hromadu cuket. Už je ani nikdo nechce...Tak si slepičky s huskama pochutnávají
Houby u nás prý rostou ale jaksi jsem se tam ještě nevypravila. S malou by to byl asi výlet na celý den Taky mě odrazují hejna klošů a komárů...

Králíci stojí za starou belu, škoda mluvit. Všude nákaza moru a mixomatozi... Tak mor jsme tu měli vloni tak pro změnu nám tu lítá mixa. Už mám dvě super chovné samice zakopané i s mrňatama. Je mi z toho na prd a nic mě nebaví...

Tak doufám že Vám ostatním se to vše daří...

13.7.2018 08:54
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Ni pa i očkované kusy takto dopadly? To mne děsí.

13.7.2018 08:57
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

JJ, vše očkované...

13.7.2018 09:14
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Jak to, očkování není kombinace moru a mixy?

13.7.2018 10:02
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jó, přátelé, vy se máte, že máte po dešti.
U nás stále žádné srážky, už nevím. Vážně nevím.
Včera se sešla půlka vsi a bylo to takové zoufalé setkání.
Už ani mytí oken nepomáhá na přivolání deště.

A tak jsem nelenil a vymyslel jsem nový termín pro ultra sucho.
Sahacho, Gobicho, ale nejvíce se nám zalíbilo Sonoucho,
což - pozor - není žádný nový pojem ze Zdravovědy, že.

Tumáši12345, téda, ta vaše poslední fotka Bressek se povedla.
z ní je naprosto jasné, že frantíci při následování své barevné
trikolóry dosáhli maxima.

13.7.2018 10:16
nomad72

XXX.XXX.234.185

honzapm napsal(a):
Jó, přátelé, vy se máte, že máte po dešti.
U nás stále žádné srážky, už nevím. Vážně nevím.
Včera se sešla půlka vsi a bylo to takové zoufalé setkání.
Už ani mytí oken nepomáhá na přivolání deště.

A tak jsem nelenil a vymyslel jsem nový termín pro ultra sucho.
Sahacho, Gobicho, ale nejvíce se nám zalíbilo Sonoucho,
což - pozor - není žádný nový pojem ze Zdravovědy, že.

Tumáši12345, téda, ta vaše poslední fotka Bressek se povedla.
z ní je naprosto jasné, že frantíci při následování své barevné
trikolóry dosáhli maxima.

myšlienkové pochody škôlkára... ver tomu, že toto by nedal zo seba ani môj 9 ročný syn... nazdar.

13.7.2018 10:17
nomad72

XXX.XXX.234.185

Ni pa i očkované kusy takto dopadly? To mne děsí.

čo už teba nedesí?

13.7.2018 11:43
David M.

XXX.XXX.149.116

Dobrý den, jsem již delší dobou tichým čtenářem tohoto vlákna. Nyní mám dotaz.
Mám v líhni násadovky slepic a zajímalo by mne, jak se likvidují neoplozená vejce v 7. dni - myslel jsem, že bych je uvařil a zkrmil 14-ti denním křepelkám (kuřatům). Dále co s vejci, v kterých byl tzv. krevní prstenec?
Slepice líhnu poprvé. Díky.

13.7.2018 12:02
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

David M. napsal(a):
Dobrý den, jsem již delší dobou tichým čtenářem tohoto vlákna. Nyní mám dotaz.
Mám v líhni násadovky slepic a zajímalo by mne, jak se likvidují neoplozená vejce v 7. dni - myslel jsem, že bych je uvařil a zkrmil 14-ti denním křepelkám (kuřatům). Dále co s vejci, v kterých byl tzv. krevní prstenec?
Slepice líhnu poprvé. Díky.

Dobrý den, já po sedmi dnech všechno uvařím a zamíchám do michanice... Je to myslím dobrý zdroj bílkovin. Tak ať toho máte na vaření co nejmíň. Nejlépe nic

13.7.2018 13:03
David M.

XXX.XXX.149.116

Děkuji moc... Mám na vaření 5 vajec.
5 je s tím prstencem... to asi zlikvidovat?

13.7.2018 13:55
ovecka

XXX.XXX.174.159

David M. napsal(a):
Děkuji moc... Mám na vaření 5 vajec.
5 je s tím prstencem... to asi zlikvidovat?

Uvařte i ta, také obsahují bílkoviny, jen zloutek bude takový řidší. Já vařím všechna. Dana.

13.7.2018 14:12
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

nomad72 napsal(a):
čo už teba nedesí?

Například vy, vy mne neděsíte.

13.7.2018 14:21
nomad72

XXX.XXX.234.178

Například vy, vy mne neděsíte.

pri tebe by sa mi ani nepostavil... si taká desivá... škoda že tu nieje piktogram so vztýčeným prostredníkom, by si ich vyfasovala aspoň desať.

13.7.2018 21:25
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer všem. Tak konečně kroužkuju první orlovku slepičku (druhá a třetí fotka). Já mám snad všechno kohouty.

14.7.2018 09:18
cipis

XXX.XXX.73.162

nomad72 napsal(a):
myšlienkové pochody škôlkára... ver tomu, že toto by nedal zo seba ani môj 9 ročný syn... nazdar.

Ostáva len dúfať, že jablko padlo ďaleko od stromu .

14.7.2018 09:48
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

14.7.2018 10:21
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nazdár, sokolíci. Takže hop hop.

Věrko, krásné orlovky.
A ten jezefčík je fotbalový rozhodčí nebo by si spíš rád
obohatil víkendovou tabuli nějakým tím orlofčím masíčkem?

Vlašky mají dnes na tabuli stylovou italskou klasiku.
Spaghetti AOP - modří už vědí.
A vůbec, já si jdu to aljo oljo peperončíno dát taky. M. ú.

14.7.2018 11:16
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěknou sobotu všem. Hnědý jezefčík Alf drůbež rád provokuje, k večeři si dává ale nejradší křepelky (je vybíravej). Ale fotbalový míč je černého Čakyho. Který s ním rád "hraje fotbal".

14.7.2018 11:33
bery25

XXX.XXX.91.138

cipis napsal(a):
Ostáva len dúfať, že jablko padlo ďaleko od stromu .

tak, a toto vam len tak neprejde

14.7.2018 11:38
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Zdravím ve spolek. Koukám jak se některé dámy a někteří paní mají... Tak nějak nóbl si špagety dávají U nás byla dneska klasika

14.7.2018 13:24
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezké sobotní odpoledne.
Honzíku, než jsem si zvětšila vaše fotky, tak to vypadalo, že je u vás po dešti.
A on dvoreček je tak suchý, že se zdá na první pohled, mokrý. A kam se poděl váš zelený trávníček? To je teda bída.
To u nás se pěkně zelení. Párkrát zapršelo a hned to vypadá jinak.
Že ale holkám chutná.
I u nás jsou k obědu taky špagety, ale bolognese. Ty miluje sklepmistr, já bych si dala spíš ty vaše.
Tomáši, teda vy máte pořádné hejno.
Moc pěkné slepičky. A koukám, taky sucho.
Věro, u nás si s míčem hraje kocour.

14.7.2018 13:37
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak u nás právě prší. Což je fajn, protože mi naprší zase trochu vody do sudů a nemusím řešit dopravu vody na zahradu. Denně je spotřeba minimálně 40 litrů vody.
Já jsem si dneska vařila hříbkovou omáčku. Ale vůbec mě to nebaví. Člověk vaří běžně ve velkém objemu a najednou má vyrobit jednu porci?

14.7.2018 14:45
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Věrko jste slaměná vdova? A co chystáte, když je kocour pryč a myši mají pré?

14.7.2018 15:00
nomad72

XXX.XXX.234.167

lenže kde vám tí kocúri behajú... naháňajú nie myšky, ale mlade mačičky

14.7.2018 15:02
nomad72

XXX.XXX.234.167

ukázať vám vysvedčenia mojich detí a aj moje, neviem, či by ste za pod zem nezahrabali... vy tupelá hlúpe pri vás má človek pochybnosti, či ste vôbec skončili základnú školu... bojler, polokaktus.

14.7.2018 15:21
nomad72

XXX.XXX.234.167

ukázať vám vysvedčenia mojich detí a aj moje, neviem, či by ste za pod zem nezahrabali... vy tupelá hlúpe pri vás má človek pochybnosti, či ste vôbec skončili základnú školu... bojler, polokaktus.

14.7.2018 15:24
nomad72

XXX.XXX.234.167

a len či vám tí kocúri mladé alebo susedove mačičky nenaháňajú

14.7.2018 15:28
nomad72

XXX.XXX.234.167

bery25 napsal(a):
tak, a toto vam len tak neprejde

ja nemám komplexy z teplákovky a nepotrebujem ani dávať s prepáčením fotku ho.na, aby som dostal 5 plusiek... tupec ma nenazlostí... ani keď je slovák

14.7.2018 15:45
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pane nomáde když tak čtu vaše komenty, opravdu nechápu, proč sem stále něco přispíváte. Proč nahlížíte mezi plebs. Je to přece jako házet perly sviním, jak praví biblické rčení.

14.7.2018 15:47
nomad72

XXX.XXX.234.167

jana zas potrebuješ zo seba robiť kosoštvorec? ja si budem písať kde chcem, a čo chcem, tak ako to píšete vy mne, tupelá a nie plebs.

14.7.2018 15:53
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Píšete, píšete, ale číst se to nikomu nechce. Vaše žvásty. Zkuste navštívit mudr Chocholouška.
https://www.youtube.com/watch?v=vC51PVxbIsQ

14.7.2018 15:55
nomad72

XXX.XXX.234.167

dnes ti dali priepustku z Bohníc? ktorému doktorovi si dala aby ti ju podpísal?

14.7.2018 16:00
gallus

XXX.XXX.191.127

nomad72 napsal(a):
jana zas potrebuješ zo seba robiť kosoštvorec? ja si budem písať kde chcem, a čo chcem, tak ako to píšete vy mne, tupelá a nie plebs.

Nomad72, prosím, nezamieňajte si slobodu prejavu s vulgarizmami. Na Vaše vyjadrenia existuje celý rad paragrafov v občiansko-právnom konaní, ktoré by sa Vám tiež nemuseli páčiť.
Ak máte tú potrebu, chodťe svojou prítomnosťou oblažovať radšej slovenské úrady - á, veď Vy už to robíte...

14.7.2018 16:05
nomad72

XXX.XXX.234.167

bu bu bu... teraz som sa zľakol... f lus.

14.7.2018 16:09
nomad72

XXX.XXX.234.167

ako pozerám, tie moje žvásty čítajú aj tí, ktorí sem neprispievajú pravidelne... zase si si nas...la do úst

14.7.2018 16:09
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Čte tyto vaše vytříbené příspěvky například vaše manželka? Co tomu říká? Nebo sousedé? Z Bystrého?

14.7.2018 16:12
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Víte, ono je těžké vaše příspěvky přehlédnout, chceme něco milého napsat ostatním, otevřeme téma a ejhle, vaše žvásty zde.

14.7.2018 16:16
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pro vás pane nomáde adresně zde pravidla diskuse na ifauně

Pravidla diskuse na webových stránkách www.iFauna.cz

Administrátor diskuse - poskytovatel služeb iFauna.cz - si vyhrazuje právo mazat nebo upravovat příspěvky umístěné na webových stránkách www.iFauna.cz v rozporu s níže uvedenými pravidly nebo v rozporu se směřováním webových stránek www.iFauna.cz Při opakovaném porušování pravidel může být zablokován uživateli přístup do diskuse.

Snažte se, aby v diskusi na webových stránkách www.iFauna.cz vládla přátelská atmosféra, veškeré osobní spory řešte mimo veřejné diskuse. Poraďte ostatním, rádi pak poradí oni vám, buďte shovívaví k nováčkům - každý chovatel někdy začínal.

Do diskuse je zakázáno vkládat příspěvky:

s komerčním podtextem, reklamou a nebo spamem, s osobní inzercí a nabídkami prodám/koupím - pro tyto nabídky využijte sekci Inzerce
urážející nebo napadající ostatní účastníky diskuse nebo obsahující vulgarismy
jakkoliv porušující platné zákony ČR - např. s projevy rasové nesnášenlivosti, porušující autorská práva
vědomě obsahující zavádějící nebo nepravdivé informace
obsahující osobní údaje - e-mail, telefon a jiné
snažící se manipulovat ostatními diskutujícími - např. vystupovat pod více uživatelskými jmény, vyvolávání hádek apod.

Uživatel nemá nárok na smazání již vložených diskusních příspěvků. Diskusní témata by v případě promazávání nedávala smysl.

Provozovatel nenese odpovědnost za diskusní příspěvky uživatelů.

Máte-li jakékoliv připomínky k práci administrátorů, nápady na rozvoj iFauna.cz nebo chcete upozornit na porušování pravidel, napište nám na diskuze@ifauna.cz.

14.7.2018 16:25
nomad72

XXX.XXX.234.167

počuj ty trúba, hovorí ti niečo skratka GDPR? a nie byť teba, ver, že by som tu nenapísal ani čiarku... tak v prvom rade si tie pravidlá naštuduj sama.

14.7.2018 16:27

Víte, ono je těžké vaše příspěvky přehlédnout, chceme něco milého napsat ostatním, otevřeme téma a ejhle, vaše žvásty zde.

nejlépe nereagovat, ignorovat. Jakákoliv diskuze a komunikace tahle individua pouze povzbudí. jakákoliv internetová diskuze je jich plná, honí si své ego pod pláštěm anonymity. Ignorujeme-li je, nemají potřebnou pozornost a je klid, nebude je to bavit. už jsem ho i nahlásil adminovi, protože ty jeho bezdůvodné urážky mi vadí.

14.7.2018 16:32
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

frufru tak dobrá. Už tím směrem nenapíšu ani čárku, máte pravdu.

14.7.2018 16:50
nomad72

XXX.XXX.234.167

14.7.2018 17:04
gallus

XXX.XXX.191.127

Ďakujem adminovi, že tu opäť pozametal.

14.7.2018 17:19
javorka

XXX.XXX.98.207

Už si zase sedla kvočna.
Před deseti týdny vyseděla kuřátka. Letos kvoká po třetí.
Po neděli by mohlo být pár kuřátek, co na nich trůní Blaženka. Tak tahle má smůlu, další prostě nebudou!

14.7.2018 17:29

gallus napsal(a):
Ďakujem adminovi, že tu opäť pozametal.

sice smazal i ten můj, ale i tak díky!

14.7.2018 17:31
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Javorko kolem vás samá drobotina. Našla se kuřička? Ta tuhle zatoulaná?

14.7.2018 17:32
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

frufru váš jsem si zapamatovala. Nereagovat, nereagovat, nereagovat. Nebo to bylo něco jiného?

14.7.2018 17:42
javorka

XXX.XXX.98.207

Janinko, bohužel se slepička nenašla.
Hlavně je drobotina na cestě k nám (10,7,4).
Netuším na jak dlouho. Vím jen, že v půlce srpna jedou s tatínkem k moři. Bude to náročné, ale těším se. Škoda, že sklepmistr je jako děda na prd. Náš táta vždycky naložil děti a jel s nima na výlet a to měl vnoučat 6. Byly všichni skoro stejně staré. Pořád pro ně něco vymýšlel.
Ještě běžím nastrkat fazolky do země a když to stihnu, vyseju špenát.

14.7.2018 20:07
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Javorko tak právě tuhle vnoučecí drobotinu jsem měla na mysli.
Já jsem zasela vše možné po česneku v úterý ráno, takže se mi to pěkně zalilo a dnes už se řádkujou ředkvičky.

14.7.2018 20:11

frufru váš jsem si zapamatovala. Nereagovat, nereagovat, nereagovat. Nebo to bylo něco jiného?

Tak to bylo!

14.7.2018 20:33
čapice

XXX.XXX.211.173

Javorko, fialove kvety jsou vyssi a plnejsi. Fotka ruzovych kvetu, co jsem koupila mamce k 70tinam.

14.7.2018 20:59
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Ty jsou stejné jako moje.

14.7.2018 21:05
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Věrko jste slaměná vdova? A co chystáte, když je kocour pryč a myši mají pré?

Jo jo, manžel je s klukama u moře. A já mám na krku bandu hladových zvířat (včetně klukovo terarijních). Ale mám tu Alfa a Čakyho, tak mi smutno není.

14.7.2018 21:09
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Je mi to jasné, práce mraky. Vy máte Čakyho jezevčíka a my Čaka(Chucka) berryho.
Trojčata a Čak jsou puštění na čerstvou pastvinu, maj plná břicha a jsou zticha jak pěny.

14.7.2018 21:39

Dneska 7 vajec (za dnešek a včerejšek). za předcházející dva dny osm vajec, což je 100% snáška. Akorát s kapsami naditými vejci jsem při odchodu ze slepičí zahrádky uklouzla na schůdcích. Takže spoustu jich dostala Nora.

14.7.2018 23:13
javorka

XXX.XXX.98.207

Další, co nosí vajíčka v kapsách.

Občas je doma zapomenu uložit a pak divím, co to s sebou tahám.

14.7.2018 23:26
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak to pěkně začíná.
Děti jsou tu pár hodin a já si v 11 h. večer dělám večeři.
Jen co přijeli, tak nejstarší chtěl k počítači, Eliška běžela ke kuřatům, aby našla svého ochočeného kohoutka (asi po hodině ho prý poznala).
A nejmladší vyzkoušel všechny hračky, co jsem předtím uklidila. Neměl čas se ani vyčůrat, tak jsem koupelnu znovu vytírala.
Nudit se opravdu nebudu. Hurá, prázdniny jsou v zahájeny!

14.7.2018 23:32
ovecka

XXX.XXX.174.159

Tak jsem dneska zabíjela kohoutky hempšír líhnuté 28.3. Váha 2,10 - 2,10 - 2,20 vykuchané s droby. Stejně staří araukaňáci - 1,40 - 1,25 - 1,3 - 1,3. Jsem spokojena. Zítra dorazí kolegyně a dáme další partu.
Jinak u nás na západě vůbec neprší, tráva už je úplně suchá, žlutá. Ještě, že mám husy zvyklé na granule a zrní. Tak alespoň nezastaví růst. Sežerou všechno, co je trochu zelené - listy stromů, kopřivy nastojato, padaná jablíčka, cukety, okurky... Dana.

15.7.2018 09:39
bery25

XXX.XXX.91.138

tak ja mam hempsir liahnute 4.4 a verim tomu, ze su o polovicu mensie ako vase, cim ich krmite a mozno sa mylim, dnes jedneho zvazim, pre moju zvedavost

15.7.2018 09:51

javorka napsal(a):
Další, co nosí vajíčka v kapsách.

Občas je doma zapomenu uložit a pak divím, co to s sebou tahám.

vajíčka po kapsách jsou základ no, nikdy s sebou nemám krabičku na vejce a málokdy nějakou použitelnou nádobu. občas se vejce vozí i nahá jen tak na sedadle spolujezdce, ale tam je problém s tím, aby v zatáčce nelítala. a ze slepičí zahrádky domů je to po silnici, kde se občas pořádají i závody do vrchu. spoustu prudkých zatáček.

15.7.2018 11:14
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak to já jsem včera přemýšlela, jak odnést cca 20 vajec ze zahrady. V jedné ruce vodítko s jezevčíkama na konci na rozdvojce. Tak jestli dám košík do druhé ruky. Nakonec jsem si vzala 3litrový kyblík bez víka do batohu. Vejce jsem prosypala hoblinama.
Jenže znáte to, zapomenete. Jezevčíci udělají potřebu, člověk to chce sebrat, předkloní se i s batohem...

15.7.2018 11:19
lupus4

XXX.XXX.6.94

člověk to chce sebrat, předkloní se i s batohem...

15.7.2018 12:20
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

15.7.2018 12:53
Olánek

XXX.XXX.48.181

Též nosím po kapsách jeden sen z mládí a to vajíčka u zkrácených tepláků.V jedné ruce kýbl od míchanice v druhé konev na vodu.Gravitace a váha vajec mne po každém kroku pomalu, ale jistě, obnažuje a tak mám důvodnou obavu ze sdělení obvinění pro exhibicionismu.
Javorko, při Vašem intenzivním zahradničeni a chovatelství, kam já to ještě vecpu, zůstává stále nezodpovězena otázka od skupiny Katapult...A co děti, mají si, kde hrát ?
No a co mne pobavilo.Kdesi na Moravě šíří za peníze daňových poplatníků moudra známá již v prvobytně pospolné společnosti, konkrétně, že stromoví zachycuje vodu a organická hnojiva půdě svědčí.Tak si říkám, co až ukáži moderním zemědělcům, zcela zdarma, že moji králíci žerou oves. .Nezvratný závěr zni, vědomostní Teplákovka předběhla současnost o půl století.
Organizační výbor mistroství světa ve fotbale jásá nad fotkou od Věry, i ruské plemeno slepic hraje fotbal.Přeji čistokrevným CHorvatům, snad jediným ve fotb ale.

15.7.2018 12:53
honzapm

XXX.XXX.182.25

Terezko, a nestalo se vám něco? Nepotloukla jste se?
Kdyby jo, stačí říct. Mám tu takové specielní terapeutické zařízení,
gaučík se to - kupodivu přectafte si to - jmenuje, a tam by se to dalo
konzultovat, případně rozmasírovat nebo všelijak jinak to zkusit léčit, že.

15.7.2018 13:00
honzapm

XXX.XXX.182.25

Olánku, Chorvatsko vyhraje jako nic.

Jinak s tou gravitací máte pravdu, kapsy a věk jsou sviňa.
Naštěstí soudruzi zjistili, že stačí jíst Pribináček s pěti čerstvými vlaščími žloutky
každé ráno a výsledek se vbrzku dostaví.

15.7.2018 13:01
Olánek

XXX.XXX.48.181

ovecka napsal(a):
Tak jsem dneska zabíjela kohoutky hempšír líhnuté 28.3. Váha 2,10 - 2,10 - 2,20 vykuchané s droby. Stejně staří araukaňáci - 1,40 - 1,25 - 1,3 - 1,3. Jsem spokojena. Zítra dorazí kolegyně a dáme další partu.
Jinak u nás na západě vůbec neprší, tráva už je úplně suchá, žlutá. Ještě, že mám husy zvyklé na granule a zrní. Tak alespoň nezastaví růst. Sežerou všechno, co je trochu zelené - listy stromů, kopřivy nastojato, padaná jablíčka, cukety, okurky... Dana.

Ovečko, vaše poznatky s pouštním chovatelstvím mne vedou k dotazu, zda je vhodné zkrmovat ty tuny spadlého ovoce kol málo frekventovaných komunikací, zejména ve vztahu králík jablka.?

15.7.2018 13:17

Honzíku, mně se nestalo vůbec, ale vůbec nic, jediné ztráty na životech byly v těch vejcích, která okamžitě přestala být vhodná k líhnutí

15.7.2018 13:54
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Řeknu vám, že už jsem pěkně vysmátá. Sorry Yoko.
Já jsem také na ovozel stravě. Meruňky a slívy padají, angrešt se červená, okurky zelenají...
Vejce mi upadlo včera přímo u kurníku, propadla jsem zas děsu, jsem taková furt vyděšená, že hybridky začnou jíst vlastní vejce, tak jsem je rozkšákala a povolala Citku. Pro jistotu jsem to ještě přikryla dlaždicí.
Je tu někdo, kdo si nosí vhodné nádoby na sběr vajec do kurníku? Já to nejsem.

15.7.2018 14:04

Nenosím a většinou to nevadí. Holky dělají vejce obalené v betonu, takže i když s tím člověk někde švihne, tak z toho je maximálně křap, ale blána a obsah drží. Vydrží vlastně víc než můj mobilní telefon, který měl být děsně nezničitelný smártfoun a když mi u slepic vypadl z kapsy, tak si pořídil displey od swarovskiho.

Akorát když jsem s vejci v kapse jela po zadku po těch schodech, tak jsem jich pár přisedla a tak pevné skořápky teda nemají.

15.7.2018 14:31
Olánek

XXX.XXX.48.181

Bodlinko, mám takový podivný dotaz, mohou ptáci, např.holubi natáčet letky, něco jako klapky u letadel?

15.7.2018 14:56
lupus4

XXX.XXX.6.94

Je tu někdo, kdo si nosí vhodné nádoby na sběr vajec do kurníku? Já to nejsem.

nevím proč, ale připomnělo mi to známý vtip

Včera představil inženýr a výzkumník z Oxfordské univerzity Calvin Rickson na tiskové konferenci svůj nejnovější vynález. Calvin navrhl podprsenku, která ženským prsům zamezuje v houpání se ze strany na stranu nebo nahoru a dolů. Zamezí dokonce i tomu, aby byly při ochlazení vidět skrz blůzu prsní bradavky.

Po tiskové konferenci ho přítomní muži pozvali na dvůr a rozbili mu držku.

15.7.2018 15:39
veraboskova

XXX.XXX.0.235

U mě je další problém. Jdu pro vejce do kurníku. Kurník je u plotu. A když je tam sousedka, tak to půl hodině odcházím a bez vajec. Pak chvíli přemýšlím, co jsem to vlastně chtěla.. a pak mi dojde, že jsem vejce vůbec nepřinesla
Jinak aktuálně vyrábím broskvové marmelády. Vypadá to, že jsem u babičky broskvoně neostříhala zas tak blbě.

15.7.2018 16:01

Olánek napsal(a):
Bodlinko, mám takový podivný dotaz, mohou ptáci, např.holubi natáčet letky, něco jako klapky u letadel?

Jistě. Jednak mají křidélko a jednak letky prvního řádu vycházejí z prstu ruky, takže si jemnými pohyby můžou natáčet plochu křídla jak chtějí. Stejně tak mohou libovolně napínat křídelní řasu a měnit tak náběžnou hranu křídla.

15.7.2018 16:02
Olánek

XXX.XXX.48.181

Děkuji.

15.7.2018 19:21
15.7.2018 21:21
Janka86

XXX.XXX.226.120

Tak se po dlouhé době hlásím. Dříve napsat nebyl čas. Stále na domě něco předělávame, mám novou práci a už za 12 dní se stanu vdanou paní... Docela už tu poslední dny z toho všeho hysterčím. Stále nemáme dostavenou zeď v ložnici, aspoň že koupelna už je skoro hotová... Do toho už tu přes měsíc nepršelo. Je úžasné, že máme mini bazén, ale jinak katastrofa. Tráva je žlutá, záhon mi uschnul, už i stromy mají zvadlé listí. Pitnou vodou zalévám jen zeleninovou zahradku...

Aspoň že slepičky se mají dobře. Wyandotky zdrobnělé už mají skoro 4 měsíce. Hedvábničky teď kvokají obě a zakrslá aracaun Thelma ani po 2 měsících kvokání nevzdala. Že bych je fakt razantně zkusila odkvokat? Pokud je dám do betonové kůlny do klece, pomůže to? Dík za radu...

Přikládám pár fotek...

15.7.2018 21:56
Janka86

XXX.XXX.131.138

Ještě se pochlubím dnešní sklizní asijské melounové okurky. Podle mě nejmenší drug na světě. Chutná skvěle. Je taková svěže kyselá... No a ještě pár fotek ze zahrádky. Třeba žlutá cuketa, novozélandský špenát, který chutí připomíná šťovík a nebo černé cherry rajčátka...

15.7.2018 22:30
skodovak

XXX.XXX.241.252

Soudruzi a soudružky, zeptám se čím krmíte dospělejší drůbež snáškoveho charakteru řekněme věku 15 týdnů plus. Dáváte stále k2 nebo kzk do zdárného konce nebo nějaké šroty atd? Jde mi přiznám se pouze o ušetření nějaké té zlatky, při více kusech je to vcelku nálož.

Děkuji za rady..

15.7.2018 22:34
ovecka

XXX.XXX.174.159

bery25 napsal(a):
tak ja mam hempsir liahnute 4.4 a verim tomu, ze su o polovicu mensie ako vase, cim ich krmite a mozno sa mylim, dnes jedneho zvazim, pre moju zvedavost

Do konce května jsem je krmila spolu s kuřičkami - Startér - K1 - K2 - K2 plus pšenice a od června BR2 a BR3 a zmenšila výběh.Kuřičky šly na pastvu a KZK. Jsou s nimi 2 chovní kohoutci a jsou o 1/3 menší než byli NH brojleři. Dana.

15.7.2018 22:49
javorka

XXX.XXX.98.207

Teda, vy jste toho dnes napsali. Nestíhám ani číst a psát už vůbec ne.

Frufru, máte to jak obláčky na nebíčku.

Janko, to budování vám nezávidím, ale brzo to bude mít hotové a pak už si můžete v klidu užívat zahrádku.

Věro, já jsem měla něco podobného se sousedkou přes cestu. Když jsem potřebovala jít na sousední zahradu u rodičů, tak jsem nejdřív koukla, jestli sousedka není na zahradě a pak teprve vyrazila. Stejně si mě kolikrát odchytla a byla z toho hodina. Stará paní,3 chlapy v baráku a ona si neměla s kým popovídat a postěžovat si. Na jaře umřela, na zahradě nikdo, je to divný, pořád po ní koukám.

16.7.2018 14:32
Varaxi

XXX.XXX.1.226

javorka napsal(a):
Janinko, bohužel se slepička nenašla.
Netuším na jak dlouho. Vím jen, že v půlce srpna jedou s tatínkem k moři. Bude to náročné, ale těším se. Škoda, že sklepmistr je jako děda na prd. Náš táta vždycky naložil děti a jel s nima na výlet a to měl vnoučat 6. Byly všichni skoro stejně staré. Pořád pro ně něco vymýšlel.
Ještě běžím nastrkat fazolky do země a když to stihnu, vyseju špenát.

Já na to čučím, co je to za divný kmen a co to může být za druh, že si ho berete na dovolenou k moři... Tak jsem si to přečetla podruhé. A pak mi to došlo.

16.7.2018 15:14
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorčiny zážitky s vnoučaty jsou úžasnou antikoncepcí.
A vona stejně Terezka (bohužel nezraněná) ke mně na gaučík nechce,
tak mám smůlu.
Co já budu dělat? Už to mám, dám se na Vlašky. Budu Pasáček Vlašek.
To je nápad! Uí.

16.7.2018 15:21
javorka

XXX.XXX.98.207

A další drobotina se klube.
Už máme 2 kuřátka, jedno bílé a druhé tmavé! Myslela jsem, že budou bílá, tak je to překvapení.
Ještě tam jsou 3 vejce. Jedno už má dírku. Další dvě se mi vůbec nedařilo prosvítit, neviděla jsem nic, ani vzduchovou bublinu.
Eliška je nadšená, všechno to má v přímém přenosu. Ona je vůbec neuvěřitelná. Vydrží u kuřat vlaštiček sedět pěkně v klidu a oni po ní skáčou, nechají se hladit a vůbec se nebojí.

A vlašky vám jdou výborně, Honzíku.

16.7.2018 15:56
honzapm

XXX.XXX.182.25

Děkuji, Javorko.

To se nedivím, že vaše Éliška je z kuřátek vlašátek nadšená, a že jsou přítulná.
Vy totiž nemáte jen tak obyčejné Vlašky, jako kde kdo.
Vy máte von nóbl Vlašky komtesy, nejkrásnější slepice na světě.
A to je něco naprosto jiného a ekstra.

Ale když jde o žvanec, tak i klidné a hodné Vlašandy umí ukázat,
kdo se bude cpát jako první. Bojovnice by se od nich mohly tiše učit, že...
Starší 16týdenní slepinda ukázala bujnému mladíkovi, co si o jeho hladu myslí.

16.7.2018 16:51

ukázala? skoro to vypadá, že ten šťouchanec prohrála.

blíží se nějaká bouřka, takže gaučík to asi jistí. nebo možná rovnou postýlka.

a že není gaučík společný.. to, co sešlo z té svatby jsem si myslela, že už je to pasé.

16.7.2018 21:15
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Zdravím, včera jsem si tak seděla kolem jedenácté dopoledne na kopci, kochala se výhledem a taky jsem letos konečně dosekla trávu na seno, druhá už asi moc nevyroste, tak mám pro letošek padla

16.7.2018 21:25
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A prdelky brahmanky taky trošku povyrostly, sesypala jsem je dohromady a jejich kvočny vrátila do hejnek

16.7.2018 23:16
javorka

XXX.XXX.98.207

Jo jo jo, Honzíku. Jsou nejkrásnější.
To já dobře vím.

Moc pěkné fotky. To vám opravdu povedlo. Ta rozčílená slepička, elegance sama. A ti kohoutci kolem, jak jsou zaskočení, že přestali zobat. Jste šikula.

Pod Blaženkou jsou 3 bílá kuřátka a jeden černoušek s bílým bryndáčkem. Ještě zůstává jedno vajíčko.

16.7.2018 23:24
cipis

XXX.XXX.73.162

skodovak napsal(a):
Soudruzi a soudružky, zeptám se čím krmíte dospělejší drůbež snáškoveho charakteru řekněme věku 15 týdnů plus. Dáváte stále k2 nebo kzk do zdárného konce nebo nějaké šroty atd? Jde mi přiznám se pouze o ušetření nějaké té zlatky, při více kusech je to vcelku nálož.

Děkuji za rady..

V tomto veku by sa už dalo ušetriť na krmive, od 12 týždňov sa počíta len s 11-13 % NL až do dospelosti.
Šetriť však môžeš začať len ak majú váhu primeranú veku.15 týždňová sliepočka ľahké nosivé plemeno 1 kg, kohútik 1,20 kg, mäsovonosivé plemeno sliepočka 1,20 až 1,40 kg, kohútik 1,40 až 1,60 kg.
Pre mňa je tá váha dosť problém, takže polovičku šrotov nahrádzam rovnakým objemom zmesky pre kurčatá /18 %-nej/ takmer až do dospelosti.

17.7.2018 08:33
začátek

XXX.XXX.4.22

Krásný den přeji všem. U nás po včerejší bouřce konečně napršelo,1mm tedy 1l na m2 je to tu fakt jak na poušti a změna bohužel jen tak nebude.Jinak kačky obsadily celé uzení, společně s kuřátky. Víno vypadá, že ho bude dost a pod švestkami, jabloněmi a hruškami se prohýbají větve a sem tam na starších stromech i chrupnou.Chtěl sem pořídit více fotek, ale došli baterky, tak příště.Na nudu v tomto období ňáko nezbývá čas a za týden tu mám vnoučata z dovolené, tak nuda nebude.

17.7.2018 09:21
Olánek

XXX.XXX.48.181

Zatím co jsou kohoutí zápasy většinou legislativou zakázány, tedy boj dvou kohoutů, je otázkou zda souboj kohouta se slepicí by mohl býti právně považován za kohoutí zápas?
Je pravdou, že v některých případech sousedky zdržují.Když jsem pobýval ještě v Hrnčířích, kde sousedka ráda vystavovala své pětadvacetileté krásné tělo slunci jen v mini kalhotkách provázelo až nekonečné čekání než se otočila na záda.Zpravidla mne přešla i chuť na odstraňování trusu v holubníku.

17.7.2018 09:34
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Si to představuju.

17.7.2018 10:38

Asi to sem nepatří, ale chci se zeptat, co by bylo lepší koupit pro slepičky. Mám v tom trochu zmatek. Jako dotaci Ca v krmivu. Skořápky dostávají drcené denně, sem tam, když jsou, tak drtíme kosti. Jinak krmíme pšenici, pak směs pro nosnice, dostávají nutrimix, vařené brambory, oves. vločky, rozpůlenou okurku a co 2. den kousky masa, nadrobno nakrájené. To jim chutná asi nejvíc. Žijí na volno na zahradě-tráva, keře, stromy. Mají popeliště a nejraději se asi hrabou v kompostu. Skořápky vajíček jsou tvrdé, včera bylo od 5 slepiček 5 vajíček. Jedná se o 3 mladé hybridky a 2 roční česká kropenatá. Máme z nich radost, když jdeme na zahradu, už běží naproti a čekají na dobrotku. Vyskočí si k nám na lavičku, dají se pohladit, zobou z ruky. Ty kropenky ne až tak, ty jsou opatrnější. Ale taky si přijdou. z ruky zatím ne. Ty máme teprve 3 týdny. Tak nevím co. Tohle https://www.hradsky-sunk.cz/grity-a-morske-koraly/olympia-drcevne-musle-6kg nebo toto https://www.hradsky-sunk.cz/mikrop/vapenny-grit-mikrop.

17.7.2018 12:11

Olánek napsal(a):
Zatím co jsou kohoutí zápasy většinou legislativou zakázány, tedy boj dvou kohoutů, je otázkou zda souboj kohouta se slepicí by mohl býti právně považován za kohoutí zápas?
Je pravdou, že v některých případech sousedky zdržují.Když jsem pobýval ještě v Hrnčířích, kde sousedka ráda vystavovala své pětadvacetileté krásné tělo slunci jen v mini kalhotkách provázelo až nekonečné čekání než se otočila na záda.Zpravidla mne přešla i chuť na odstraňování trusu v holubníku.

Dikce je jasná, zákaz kohoutích zápasů, tedy dvou a více, kohout a slepice nejsou z podstaty věci kohoutí zápasy

Přidejte reakci

Přidat smajlík