Tak můžu pokračovat a dát dobře míněnou radou.Nepouštějte kačenky tam, kde rostou cukiny a kedlubny, dále pak pokud je někdo chce nechat týden u vás nevěřte mu a trvejte na tom ať si je odnese hned.Pokud by někdo měl zájem o kohoutka VR.AR, z.Velsumky oranžovokrké je nejvyšší čas.
dnešní úlovek za 1/2 hod na cca 400m do 50m od cesty, po které projede hafo aut houbařů, mířících do hlubokých šumavských hvozdů
cipis
napsal(a):
V tomto veku by sa už dalo ušetriť na krmive, od 12 týždňov sa počíta len s 11-13 % NL až do dospelosti.
Šetriť však môžeš začať len ak majú váhu primeranú veku.15 týždňová sliepočka ľahké nosivé plemeno 1 kg, kohútik 1,20 kg, mäsovonosivé plemeno sliepočka 1,20 až 1,40 kg, kohútik 1,40 až 1,60 kg.
Pre mňa je tá váha dosť problém, takže polovičku šrotov nahrádzam rovnakým objemom zmesky pre kurčatá /18 %-nej/ takmer až do dospelosti.
Díky
Koupil jsem kzk, ke konci začnu přidávat šrot a nějaký vitamíny. Váhy krom slabších jedinců mají víceméně ještě vyšší takže asi ok.
Neumím na nich šetřit.
lupus4
napsal(a):
dnešní úlovek za 1/2 hod na cca 400m do 50m od cesty, po které projede hafo aut houbařů, mířících do hlubokých šumavských hvozdů
Tady někdo prudí.
U nás ani houba.
Ještě, že už se v sobotu dostaneme na Brdy.
Já chci řízky sakra
Tak jsem podala inzerát na ta naše běžecká torpéda. Mám zatím zamluveny 3kachny a 1 kačera. Světlejší jsou kačenky a některým už se mění hlas.
Tak snad nedojde k tomu vykrmení na gril a někdo projeví zájem.
Na předposlední fotce zasloužilá mamina a na druhé mamina č.2 s otcem - tep...pedofilem. Ten parchantík jim pořád nedá pokoj. Někteří mají chudinky holé fleky na krku jak je rve. Většinou kačenky, ale dovolí si i na kačery potvora. Já mu tu jeho vrtulku asi zkrátím . Což mě napadá otázka - dají se kačeři kastrovat?
Jinak záhony naší bandě odolávají. Zmizely akorát spodní zralé angrešty na keři.
začátek
napsal(a):
Tak můžu pokračovat a dát dobře míněnou radou.Nepouštějte kačenky tam, kde rostou cukiny a kedlubny, dále pak pokud je někdo chce nechat týden u vás nevěřte mu a trvejte na tom ať si je odnese hned.Pokud by někdo měl zájem o kohoutka VR.AR, z.Velsumky oranžovokrké je nejvyšší čas.
Já bych si jednoho AR kohoutka vzala, ten co ho máme je pěkný hajzlík a poputuje k sestřenici na louku k 50 slepicím, jelikož nemáme nikdo sílu, proto, že si holky hlídá, dát ho na polívku.
Tak až budou připraveny holky co mám domluvené, tak bych jednoho HODNÉHO prosila. Díky Čápice.
Tak u nás je to jako v kafilérce. Manžel likvidoval za plotem u sousedů mrtvou kunu a já vyndala další černou AR ztuhlou z kurníku. Už tři dny byla nějaká divná. Tak nevím, nějak se holkám začátečnicím u nás nedaří. Jak jsme o tom teď diskutovali s mužem a švagrovou tak pořád vycházejí nejlíp, jak na vajíčka tak na odolnost proti nemocím a jiným důvodům úmrtí, hybridky. A jako druhé Hempšírky od Ovečky. A ještě mám možnost vyřazených slepiček z drůbežárny. Že bych těm opelichaným holkám dopřála rok nebo dva lepší podmínky k životu. Protože, ač jsem se těšila na čistý chov a hezké slepičky a nějaká kuřátka, nezlobte se na mě, ale pořád nám jde o vajíčka.
Za další mám omezený prostor, jak na velikost kurníku tak na výběh. To některým z Vás tiše závidím ty lány. Taky mám, ale na špatném místě a daleko. No nic uvidí se.
Uživatel s deaktivovaným účtem

čapice, na Brdy? Nemyslím si, že je to tam lepší. Bydlím teda kousek od Brd a přímo tam jsem nebyla, ale u Svatého Jána se v lese práší od bot a ani náznak houby. Ale viděla jsem čápa černého.
Tak slíbené fotky pro Janinku z pískovny Vlkov.Pískovna Vkov už neexistuje, už jsou to dvě pískovny Vlkov.Po letech tam začala opět těžba, ale koupání je tam hezké a s těma stopama po bagru si příroda za pár let poradí.Cesta přes pískovnu bude také zajímavá, hlavně pro rybáře.
Dnes jsem byl s vnukem v Zooparku Horní Pěna na Jindřichohradecku, tak ještě jednu přerostlou slepici a zvíře, které mě chtělo pořád olíznout.Cestou domů jsme potkali sněm labutí.
Téda takhle mě lákat na houby fotkama. Já už mám totiž cukání zase jít. Včera zase vydatně pršelo. Je prostředek týdne, nemusel by tam být žádný lufťák... Akorát košík a ještě jezevčíky na stopovačce a proplétat se mezi stromy a v křoví nevím nevím. Ale chtělo by to zkrontrolovat, jestli ty kotrče už povyrostly...
Tak jsem ty okurky nějak neuhlidala. Mam nějakou Holandsku odrudu v květináči. Viděla jsem tu malou a říkám si: huraaa první okurkam. Pak odstavim květináč od stěny domu a ejhle, byly tam ještě tři :-D.
veraboskova
napsal(a):
začátku vy ještě líhnete? A těch kachen tam máte nějak moc, ne?
Ano kachňat je 65 + 5starých a kačer, znovu první sedla na 14 vajíček a v dalším hnízdě je 17 naneseno,12 vajec jsem udal. Líheň jede jen jedna, dostal jsem 40 krůtích vajíček, ale 18 bylo špatných tak jsem to doložil z.Velsumkama or po novém kohoutu.Jinak 30 kachňat si měli odebrat minulou neděli, ale asi jsou na dovolence, nebo mně nechtěj rušit, tak ani nezavolaj. ČAPICE prubni australky ve standartu maj 260 vajec. a 20.7. je v Mníšku výstava.
Jé, Začátek žijéé. A je tu mezi námi na značkách. Hurá.
Tedy Začátku, takhle dlouho nás, vaše fanoušky, napínat.
No, koukám, že nejste žádný troškař - vloni ještě žádné pižmofky
a letos úplná hejna. Máte recht, když už, tak už - žádné šolichání.
Jinak tedy z té plné líhně nevím, zda mám radost nebo osypky,
asi to druhé.
Ti velsumáci jsou nádherní, doufám, že všechny kohouty šmahem
udáte.
Třeba taková soudružka Jana z Arku, pardon, Jana z Ráje,
by si klidně takového dobře mířeného rodobarvého vlašáka vzíti mohla,
že? Tedy jestli nemáte s Olánkem společnou kref, čili zdali a estlipa nejste
pokrevní bratři.
No, tak a už dost toho oslavování Začátka, uklidníme se, že.
Dneska jsem fotil motýlek sosálek. Já vám jej ukáži, ano?
A krom motýlka jsem dneska fotil i v Bečově.
Člověk by neřekl, co vše se dá za 30 minut stihnout nafotit.
https://honzapm.rajce.idnes.cz/Becov_na_Teplou_17.7.2018/
skodovak
napsal(a):
Díky
Koupil jsem kzk, ke konci začnu přidávat šrot a nějaký vitamíny. Váhy krom slabších jedinců mají víceméně ještě vyšší takže asi ok.
Neumím na nich šetřit.
Keď už som mala tú tabuľku pred sebou, tak som si skočila odvážiť 14 mesačné faverolky a musím priznať, že tiež sa nemôžem radiť medzi šetrných . Sliepočky 1,20 kg, čo je super, lebo sa mi videli ľahšie a kohúty od 2 do 2,15 kg, jasná nadváha, ale aspoň bude čo dať do mrazáka.
cipis
napsal(a):
Keď už som mala tú tabuľku pred sebou, tak som si skočila odvážiť 14 mesačné faverolky a musím priznať, že tiež sa nemôžem radiť medzi šetrných . Sliepočky 1,20 kg, čo je super, lebo sa mi videli ľahšie a kohúty od 2 do 2,15 kg, jasná nadváha, ale aspoň bude čo dať do mrazáka.
dobry, no ja som zas pocital ze rocny kohut faverolky bude vazit viac ako 2.2kg, polrocny kohut bress v cistej vahe tolko vazil, v standarde plemena sa pise vaha kohuta 3.5kg az 4.5kg.
čapice
napsal(a):
Tak u nás je to jako v kafilérce. Manžel likvidoval za plotem u sousedů mrtvou kunu a já vyndala další černou AR ztuhlou z kurníku. Už tři dny byla nějaká divná. Tak nevím, nějak se holkám začátečnicím u nás nedaří. Jak jsme o tom teď diskutovali s mužem a švagrovou tak pořád vycházejí nejlíp, jak na vajíčka tak na odolnost proti nemocím a jiným důvodům úmrtí, hybridky. A jako druhé Hempšírky od Ovečky. A ještě mám možnost vyřazených slepiček z drůbežárny. Že bych těm opelichaným holkám dopřála rok nebo dva lepší podmínky k životu. Protože, ač jsem se těšila na čistý chov a hezké slepičky a nějaká kuřátka, nezlobte se na mě, ale pořád nám jde o vajíčka.
Za další mám omezený prostor, jak na velikost kurníku tak na výběh. To některým z Vás tiše závidím ty lány. Taky mám, ale na špatném místě a daleko. No nic uvidí se.
Dobrý den, nebojte se těch hybridek z koncentráku. Mám je od ledna,12 kousků, snůška je nad očekávání, denně 10-12 vajec, mimo únor, kdy se dávaly do kupy a červen, kdy tři začaly kvočit, jen jedna mě přesvědčila, že vysedí kuřata a už to pod ní začíná pípat, tak se moc těším. Jsou ohromně krotké a vděčné, je zábava je pozorovat, jak nic neznají a všechno zkoumají, jak se s rozkoší popelí. Oni je vyřazují ne proto, že přestávají snášet, ale proto, že se jim rozmáhá kanibalismus, pomnoží čmelík a jsou v permanentním stresu, což se odrazí na vyčerpanosti organismu. Přežily i ty největší chudinky, které první tři dny jenom ležely v koutě a teď už by nikdo nepoznal, jak jsou sebevědomé, z jakých jsou podmínek a i přes různé průzkumné výlety k sousedům na zahrady a na silnici jsme stále v plném počtu! Navíc jsou plně vakcinované, takže se nějakých přenosných nemocí bát nemusíte. jen na toho čmeldu pozor, toho by teď v létě mohly mít. Některé při spaní upřednostňují soukromí, dvě spí na hnízdech, dvě s kachnami pod trusným stolem a zbytek s kohoutem na hřadu.
Ještě posílám nějaké fotky, moje výrobky: kurníček pro hedvábničky, trusný stůl a něco z hejnka. Zdraví Jitka.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Pane Honzo, to bych mohla, vzíti si kohoutka, ale pak by musel skončit ten, co tu je na víně.
A pane Začátku, jste s Olánkem příbuzní?
Tak příbuzní nejsme a naše vlašky taky ne, tedy alespoň co pamatuji.Letos jsem zatím domluven s panem Drexlerem.Jinak Jendo fotíš jako Japonec, co to máš prosím za kanon, ten můj je stár 25 let a je již za zenitem tak uvažuji do čeho zainvestovat, aby to nebylo zbytečně drahé a těch 25 let to asi ani nemusí vydržet.Co se týče kačen, tak již před časem jsem si řek, že ani náhodou nepříde žádná blatotlačka do mého výběhu, ale kamarádi mi je dali za pučení škubačky a to 1,5 dobráci? A co se týče líhně, jak jsou krůtí vajíčka free a k tomu jsem získal nového, ale starého kohouta z.Velsumky oranžovokrké u kterého jsem měl obavu, aby na jaro už nezačal kvokat, pokud by se ho dožil.Vajíčka po něm jsou všechny oplozená a dnes ráno už pípali tak čekám radostnou událost a osypky už tedy mám.Příští rok je, ale již nechci líhnout a jen vyřadím nevhodné jedince a na líhnu až napřesrok. Příští rok plánuju amroxky, australky, vlašky a z.Velsumky stříbrokrké.Tedy jestli mi po těch kačenách do té doby nepraskne žlučník nebo nějaká cévka.
bery25
napsal(a):
dobry, no ja som zas pocital ze rocny kohut faverolky bude vazit viac ako 2.2kg, polrocny kohut bress v cistej vahe tolko vazil, v standarde plemena sa pise vaha kohuta 3.5kg az 4.5kg.
bery, počítal si správne opravujem sa, ide o 14 týždňové kohúty . Ani do teplákovky by sa nemali písať blbosti
Zdravím ve spolek, krásné to tu všichni máte! Začátku teda ty kachny se u Vás pěkně rozjeli. A co líhnete za krůty? Dal sem se do výroby škubačky, tak se u Vás budu muset stavit pro inšpiraci. Už mám dvanáct letošních kohoutů Bress na mrazáku líhnutí 1.4. a bez drobů a krku mají od 1,7 kg do 2,3 kg což sem ani nečekal. Ale tak 60 mě jich ještě čeká to se ta škubačka hodí. Tak ať to všem roste a nepadá.

Šťastná slepice
napsal(a):
Dobrý den, nebojte se těch hybridek z koncentráku. Mám je od ledna,12 kousků, snůška je nad očekávání, denně 10-12 vajec, mimo únor, kdy se dávaly do kupy a červen, kdy tři začaly kvočit, jen jedna mě přesvědčila, že vysedí kuřata a už to pod ní začíná pípat, tak se moc těším. Jsou ohromně krotké a vděčné, je zábava je pozorovat, jak nic neznají a všechno zkoumají, jak se s rozkoší popelí. Oni je vyřazují ne proto, že přestávají snášet, ale proto, že se jim rozmáhá kanibalismus, pomnoží čmelík a jsou v permanentním stresu, což se odrazí na vyčerpanosti organismu. Přežily i ty největší chudinky, které první tři dny jenom ležely v koutě a teď už by nikdo nepoznal, jak jsou sebevědomé, z jakých jsou podmínek a i přes různé průzkumné výlety k sousedům na zahrady a na silnici jsme stále v plném počtu! Navíc jsou plně vakcinované, takže se nějakých přenosných nemocí bát nemusíte. jen na toho čmeldu pozor, toho by teď v létě mohly mít. Některé při spaní upřednostňují soukromí, dvě spí na hnízdech, dvě s kachnami pod trusným stolem a zbytek s kohoutem na hřadu.
Ještě posílám nějaké fotky, moje výrobky: kurníček pro hedvábničky, trusný stůl a něco z hejnka. Zdraví Jitka.
Fakt věřte tomu, že hlavním důvodem je ekonomika chovu, protože slepice ve velkochovu jede na max a jakmile přijde přepeřování a další snáškové cykly, prostě se nevyplatí. To ostatní, co uvádíte, jsou jen "přidružené" problémy. Ale dal bych si pozor, abyste slepice nepouštěla do toho bahna/louže, nebo co to je. Ono je to sice asi láká, ale bude to spíše semeniště "bacilů"
začátek
napsal(a):
https://www.youtube.com/results?search_query=%C5%A1kuba%C4%8Dka+kachen.
Díky! Na něco, už sem taky koukal, ale pořád spekulu, jak to bude nejlepší...
napsal(a):
Fakt věřte tomu, že hlavním důvodem je ekonomika chovu, protože slepice ve velkochovu jede na max a jakmile přijde přepeřování a další snáškové cykly, prostě se nevyplatí. To ostatní, co uvádíte, jsou jen "přidružené" problémy. Ale dal bych si pozor, abyste slepice nepouštěla do toho bahna/louže, nebo co to je. Ono je to sice asi láká, ale bude to spíše semeniště "bacilů"
Ekonomika je důležitá i pro mě, pořizovací náklady na hejno byly za měsíc z prodeje vajec ze dvora uhrazeny, kurník je bývalý kachník. Mají svojí kasičku, ze které jim kupuji krmení atd. a jsou výrazně v přebytku. Ta strouha pro kachny byla zase rychle dopuštěná, ono v těch vedrech se to občas vsákne rychle. V bahně objevili vodní brouky a to jsou nezastavitelné. Rozklovají i slimáky, odkoukaly to od IB. Dopoledne jsem si podržela první dvě kuřátka. Už jenom vtípek: včera mi koně biologicky zlikvidovali mandelinku, ovšem i s natí. Šlak mě tedy skoro netrefil.
Tak jste mě s těma houbama navnadili, že jsem dneska vyrazila s jezevcema do lesa. A že je pořád co nacházet.
.tumash1983.
napsal(a):
Zdravím ve spolek, krásné to tu všichni máte! Začátku teda ty kachny se u Vás pěkně rozjeli. A co líhnete za krůty? Dal sem se do výroby škubačky, tak se u Vás budu muset stavit pro inšpiraci. Už mám dvanáct letošních kohoutů Bress na mrazáku líhnutí 1.4. a bez drobů a krku mají od 1,7 kg do 2,3 kg což sem ani nečekal. Ale tak 60 mě jich ještě čeká to se ta škubačka hodí. Tak ať to všem roste a nepadá.
dobry, tak ja vam vsetkym zavidim , tri a pol mesacne kohuty a taka vaha, uz som to tu pisal, ale, no cim ich krmite , mne sa bress vobec nepacia, ale ich mesko je zatial najlepsie co som jedol, myslim u sliepok.
Věrko, co to je v košíku za lupenitou houbu s věnečkem?Tady zapršelo poprvé až včera po x-dnech, v lese ani náznak nějaké houbičky, půda rozpraskaná jako na Sahaře.Po včerejšku snad něco vyraší, ale jisté to není vůbec.A tak se kochám alespoň úlovky zde zobrazenými a doufám, že se taky dočkám.Přeji pěkný den všem.
Lupusi, a je to vůbec hygienické, sbírat houby tak blízko u rušné silnice?
Začátku, tedy, děkuji. Fotím uplně obyčejným Panasonicem,
který se navíc už ani neprodává. Pod článkem jsou ale nabídnuty alternativy,
tak třeba si nějakou vybere a brzy začne už konečně k. střídat n. Uí.
https://www.megapixel.cz/panasonic-lumix-dmc-fz45
Bresse na Tumášově dvoře se mi náhodou líbí. Svítí tam jako lampičky.
olja
napsal(a):
Věrko, co to je v košíku za lupenitou houbu s věnečkem?Tady zapršelo poprvé až včera po x-dnech, v lese ani náznak nějaké houbičky, půda rozpraskaná jako na Sahaře.Po včerejšku snad něco vyraší, ale jisté to není vůbec.A tak se kochám alespoň úlovky zde zobrazenými a doufám, že se taky dočkám.Přeji pěkný den všem.
Sluka svraskalá. Výtečná houba https://www.houbareni.cz/houba/sluka_svraskala. Mám jedno místo, kde na ně chodím "na jistotu" že tam nějaká určitě bude. Poprvé jsem jí jedla s nedůvěrou na lávovém kameni jen tak udělanou se solí a kmínem u ségry tchýně.
bery25
napsal(a):
dobry, tak ja vam vsetkym zavidim , tri a pol mesacne kohuty a taka vaha, uz som to tu pisal, ale, no cim ich krmite , mne sa bress vobec nepacia, ale ich mesko je zatial najlepsie co som jedol, myslim u sliepok.
Letos jsem jim trochu přilepšil. Prvních šest týdnů dostávali Německou směs (teď nevím jak se jmenovala) která byla více kukuřičná a od sedmého týdne sem si míchal směs sám z pšeničného, kukuřičného, sójového a hrachového šrotu, kvasnic, sušené krve, vitamínů a grit. Z téhle směs sem občas dělal míchanici ze syrovátky, kachních vajec, brambor a pečiva. A jsou o trochu větší než loni. Mě se Bressky páčí páč rychle rostou a pěkně a brzy nesou. Letos jsem zkusil Faverolky ty mají prý lepší maso. To tu někdo psal. No moc tomu nevěřím ale musel sem to zkusit a rostou taky pěkně. Jinak na maso má ještě pár Kalimero Super Master a ty jsou co se týče masa bezkonkurenční. Je to pro mě lepší brojler. Letos je mám na půl. Půlka na granulích 24h světla a druhá půlka veku a krmena stejně jako ostatní. Ještě sem nevážil granulový jsou větší ale myslel sem že rozdíl bude větší. Tak ať to všem pěkně roste!
honzapm
napsal(a):
Začátku, tedy, děkuji. Fotím uplně obyčejným Panasonicem,
který se navíc už ani neprodává. Pod článkem jsou ale nabídnuty alternativy,
tak třeba si nějakou vybere a brzy začne už konečně k. střídat n. Uí.
https://www.megapixel.cz/panasonic-lumix-dmc-fz45
Bresse na Tumášově dvoře se mi náhodou líbí. Svítí tam jako lampičky.
A taky řvou jak kravičky Chtěl sem se zeptat, kde jsou letos perličky, krůtičky a kachničky? Že by je vytlačili slepičky Vlaštičky Jinak váš dvorek je také parádní! Radost pohledět Tak jen tak dál
.tumash1983.
napsal(a):
Letos jsem jim trochu přilepšil. Prvních šest týdnů dostávali Německou směs (teď nevím jak se jmenovala) která byla více kukuřičná a od sedmého týdne sem si míchal směs sám z pšeničného, kukuřičného, sójového a hrachového šrotu, kvasnic, sušené krve, vitamínů a grit. Z téhle směs sem občas dělal míchanici ze syrovátky, kachních vajec, brambor a pečiva. A jsou o trochu větší než loni. Mě se Bressky páčí páč rychle rostou a pěkně a brzy nesou. Letos jsem zkusil Faverolky ty mají prý lepší maso. To tu někdo psal. No moc tomu nevěřím ale musel sem to zkusit a rostou taky pěkně. Jinak na maso má ještě pár Kalimero Super Master a ty jsou co se týče masa bezkonkurenční. Je to pro mě lepší brojler. Letos je mám na půl. Půlka na granulích 24h světla a druhá půlka veku a krmena stejně jako ostatní. Ještě sem nevážil granulový jsou větší ale myslel sem že rozdíl bude větší. Tak ať to všem pěkně roste!
ano, bress co sa tika rastu a znasky su velmi dobre, a favrolky mi uz tiez behaju po dvore tak uvidime aku maju chut, mna zaujimaju aj tie kalimera, v com su podla vas lepsie ako brojler, brojleri su v pohode, ale chcem skusit na buduci rok kalimera, dakujem.
Dnes se obracim na pestitelky a pestitele kyticek a okrasnych keru..vsimla jsem si par zesedlych a zlutych lupinku na mych letitych tvarovanych buxusech a jsem zděšena, jsou ozrane lupinky a nasla jsem zelene housenky! Jsou to ty, co buxus zlikviduji?nikdy zadne pozirace nemely..
bery25
napsal(a):
ano, bress co sa tika rastu a znasky su velmi dobre, a favrolky mi uz tiez behaju po dvore tak uvidime aku maju chut, mna zaujimaju aj tie kalimera, v com su podla vas lepsie ako brojler, brojleri su v pohode, ale chcem skusit na buduci rok kalimera, dakujem.
Jsou daleko odolnější než průmyslový brojleři a člověk si muže vybrat jakým způsobem je bude vykrmovat. V minulých letech jsem je nechal vodit krutou. Rostli pomaleji, ale bez starání a masa z nich byla hromada. Maso je tmavší a mě přijde chutnější. Dokonce sem si nechal pár slepic a jejich snáška mě mile překvapila, ale stejně jako Faverolky jsou choulostivé na zatučnění nebo jak to říct (tloustnou a míň nesou)... Musí se držet zkrátka ale jinak sežerou na co přijdou. Měl sem k nim i kohouta, ale trhal slepicím záda... Tak šel asi v osmi měsících a měl čistý 5kg při dietě. Určitě je zkuste: Myslím, že nezklamou. Jak budu mít chvíli dám sem fotku jak vypadají. Líhli se 2.5. a koncem měsíce půjdou...

ančovička1
napsal(a):
Dnes se obracim na pestitelky a pestitele kyticek a okrasnych keru..vsimla jsem si par zesedlych a zlutych lupinku na mych letitych tvarovanych buxusech a jsem zděšena, jsou ozrane lupinky a nasla jsem zelene housenky! Jsou to ty, co buxus zlikviduji?nikdy zadne pozirace nemely..
zavíječ.je to on.
no, po té "rušné" cestě, přejede tak max 10 aut za den a to ještě jen teď v "houbovém čase", jinak vede k 5 stavením, z čehož stálé obyvatele mají 3,2 jsou "lufťáků" a z toho 1 nemá auto
čili v průměru provoz nula nula prd, tak to nebude s tou hygienou tak tragické
Ps. jinak se přikláním k názoru, že tělo má jít do hrobu zhuntovaný, umřít zcela zdravej je docela k vzteku.
ančovička1
napsal(a):
Housenky belaska, dle meho. Loni ozraly listy z rybizu a angrestu totalne.

čapice
napsal(a):
Housenky belaska, dle meho. Loni ozraly listy z rybizu a angrestu totalne.
to není bělásek.
bělásek má zelenou housenku bělásek zelný. ale ta má na boku ještě žlutý proužek a ten tmavý, co ho má zavíječ modravý, je přerušovaný. navíc bělásek je zelný, protože žere brukvovité. na ovoci může být bělásek ovocný, ale to je chlupatá a černooranžová housenka, úplně jiná.
a bělásek zelný může kromě brukvovitých papat taky lichořeřišnici. takže podobné housenky v truhlíku Kutilky určitě ano, ale ne na agreštu, to bude ještě něco jiného, a ne na buxusu.
veraboskova
napsal(a):
Sluka svraskalá. Výtečná houba https://www.houbareni.cz/houba/sluka_svraskala. Mám jedno místo, kde na ně chodím "na jistotu" že tam nějaká určitě bude. Poprvé jsem jí jedla s nedůvěrou na lávovém kameni jen tak udělanou se solí a kmínem u ségry tchýně.
tak tahle houba u nás asi neroste, vypadá celkem rozlišitelně.Od dětství chodíme sbírat houby, kdyby tu rostla tak bych si ji určitě pamatovala.I když v posledních letech jsou v lese houby, které tu dříve nikdy nebyly, mám několik atlasů a když vidím něco zajímavého, snažím se to určovat, ale stejně to nesbírám, pro jistotu.
Tak další začátečnice v nebíčku. Celý kurník je obsypaný mrňavýma bílýma čmelíkama, asi se akorát vylíhli. Slepičky na sobě nic neměly, my jsme teď totálně napadený- Takže, kurník vyčištěn a vystříkán. Slepičky zaženeme do nového menšího. Já se jdu potápět do bazénu a ty sviňky utopit. Nechápu to. Jinak denně 1 vajíčko, dneska ani jedno! Kurník poputuje na palouk k hasičům spálit. Už má stejně odsloužíno, poučení pro příště. Žádné OSB desky atd. Půjdeme do zděného a vápeného.
Zatím mám udáno 5 kachňat. Na inzeráty ani jeden zájemce. Tak uvidím. Nemám na nic čas, okurky v lednici schnou, rybíz možná plesnivý, josta opadává.
Včera jsme strávili 3 hodiny na hřbitově, odkopat a otevřít hrob a uložit mamku v urně. Dnes půl dne s taťkou po doktorech a nakonec jsem ho musela nechat ve Vojenské nemocnici na transfuzi.
No tak snad bude líp.
Tedy Čapice, koukám, že u vás přežijí jen ti nejsilnější.
Tumáši, no hezky pěkně, to si u vás drůbež debužíruje.
A ta vaše domácí směs - ten její popis působí lahodně i na mě.
Uplně se mi při tom čtení sevřelo krmítko.
Začátku, jó, to si říkám pokaždé v půli sezóny, že příští rok nelíhnu.
Jenže najedne prosinec, do kurníku se mi nevysvětlitelnou záhadou
dostane nádherný kohout, a to by přece byla děsná škoda nezachovat
jeho genetickou výbavu pro budoucí generace, že?
Takže f poctatě děláme záslužnou práci. Tak je to.
Pěkný večer. Tak jsem se dneska pokoušela okroužkovat poslední várku orlovek. Kohoutům už kroužek nejde dát, slepičkám naštěstí ano. Počet slepiček se zvýšil celkově na 4 kusy. Jinak všechno ostatní jsou kohouti Budu muset slepičky dát jinam, než je kohouti začnou šikanovat.
A jinak na potvoru jeden mladý kohout si narazil nohu. Tak jsem ho musela terminovat. To je potřetí, kdy jsem musela vzít do ruky sekyrku A pak tahejte kohouta 2,5 km v kýblu ze zahrady. Sešla jsem radši pod kopec a kohouta jsem udala u babičky (naštěstí). Někdy ten chlap doma prostě chybí. Takovýhle práce dělám nerada.
Tak je jich 6 venku, dvě vejce tam ještě jsou, jedno je z toho naťukané.
Pohodovou neděli přeji všem.Konečně u nás zapršelo a to 30mm za 12 hodin, no nádhera.Kačenky jsou z toho nadšené a samou radostí snědly šnytlík a majoránku i s kořeny.
Člověk muže zalívat, ale moc to neroste jen, že to udrží při životě,.jeden deštík a hned se to vše zazelená.
Začátku, gratulujeméé ke srážkám. A řeknu vám, taková pižmofka na marjánce
s pažitkou, to nezní vůbec špatně.
Koutáku, tak jak vám nesou slípky?
Janko, když tak přemýšlím o té vaší holandské voliérce a kvokajících hedvábkách,
nedá mi to vás nepoňouknout a nezeptati se, zda by se vám tam třeba nelíbily
stylovější (oranje) zdrobnělé Vlašky žluté? To je nápad, co říkáte.
U nás pokračuje krásné, nádherné až úžasné sucho.
Přidala se k němu pro změnu opět zima.
Vlašindám zavlažuji asi 3 x 3 m pitnou vodou, jiná už tu není.
Tak aspoň cibuli sucho svědčí.
Vlašindy tak trošilinku pastvy mají, ale bohužel to moc nestačí.
Tak chodíme za humna přehrabovat zbytky sena, papkat višně formou samoopsluhy,
a uvažujeme o zřízení pracovní pozice Vrchní vypeckovávač višní pro vlašky.
Tož kdyby měl někdo uvědomělý a hbitý a sofistikovaný zájem (což netuším,
co znamená, ale vypadá to víc nóbl), tak se může hlásit a to tak že ihned
na našem úřadě, který se t.č. nachází kde jinde, než u mě na gauči.
Má úcta.

v noci trochu zapršelo, ale symbolicky.
chocholkám nosím spadané špendlíky, těch jsou mraky. a nevypeckovávám jim nic, zvládají to statečně samy.
Házím slípkám ringle, broskve, rybíz, jostu, jahodový špenát všechno tak, jak to narostlo. Zmizí to za moment. Milujou plody, i když maj výběh 1500m. Plánuju jim osadit prostor kolem kurníku keři, zatím černý rybíz, zakořenilo mi pět proutků.
Pane Honzo, mám slípky ráda, ale z těch pěkných višní bych udělala džem.
Honzo slípky na to, že jsou jen tři a je to nějaký Dominant D-107, docela dobré.Snášejí od 27.6. a zatím mě to baví vejce počítat, tak mají k dnešnímu dni 54 vajec. Péče skalního holubáře jim asi vyhovuje.Chutná jim i holubí grit a granule pro pstruhy.Co zůstalo po holubech musí všechno sežrat.Nejraději mají však salát a prostě vše zelené.Jako každé zvíře u mě jsou už ochočené a jsem vítán krákoráním. Holub to však není. Kouťák.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Házím slípkám ringle, broskve, rybíz, jostu, jahodový špenát všechno tak, jak to narostlo. Zmizí to za moment. Milujou plody, i když maj výběh 1500m. Plánuju jim osadit prostor kolem kurníku keři, zatím černý rybíz, zakořenilo mi pět proutků.
Pane Honzo, mám slípky ráda, ale z těch pěkných višní bych udělala džem.
Také jsem u slepic vysadila jedlý les švestky, jabloně, špendlíky, bez, muchovník výběh máme stajně velký.
Těch 1500 metrů je vlastně starý sad, jabloně, hrušně, švestky, třešeň a ořech. Celkem asi 80 stromů. Jsou tam i oveny občas, takže slípky mají vestavěný menší výběh s kurníkem, aby jejich potrava byla v před ovenami v bezpečí. Volně mohou do sadu, ale oveny k nim ne. Keře tedy v sadu kvůli ovenám být nemohou, spásly by je. Vysadím je přímo kolem kurníku. Budou se pod nima i popelit. Holky moje zlatý.
Taky mám slepice ve staré zahradě, kde jsou jabloně, ořešáky a nějaké keře. Nedávno jsem si z lesa přivezla pár smrčků, aby byla schovávačka i v zimě. Mají už je i na druhé straně zahrady a je to jejich nejoblíbenější místo. Schovávají se tam před deštěm a hlavně v zimě tam tráví většinu času, protože tam není sníh. Když ze stromů a keřů opadá listí, smrčky jim zůstanou.
Když se zastřihávají, tak pěkně zhoustnou a aspoň nejsou tak vysoké.
Jen doufám, že se mi v tom strašlivém suchu ujmou.
Hezký den. Máte to všichni moc krásné, na fotky radost pohledět.
Měla bych dotaz - jistě jsou zde i "králíkáři". Myxomatoza - napadá nám jednoho očkovaného králíka za druhým - příznaky ne zcela netypické, nicméně je tam... muž se rozhodl vyčistit obě králíkárny - i kusy zatím bez příznaků, včetně chovných - maso se uvaří psům. K čemu směřuji - čím vydezinfikovat kotce a za jak dlouho může nasadit nové chovné kusy.
Nirrti
napsal(a):
Hezký den. Máte to všichni moc krásné, na fotky radost pohledět.
Měla bych dotaz - jistě jsou zde i "králíkáři". Myxomatoza - napadá nám jednoho očkovaného králíka za druhým - příznaky ne zcela netypické, nicméně je tam... muž se rozhodl vyčistit obě králíkárny - i kusy zatím bez příznaků, včetně chovných - maso se uvaří psům. K čemu směřuji - čím vydezinfikovat kotce a za jak dlouho může nasadit nové chovné kusy.
Myxu roznáší komáři,1. omezit volné plochy vody,2. dát síťku proti mouchám, Desinfekce klasika: vápno s lyzolem nebo savem, vylíčit a nechat i týden pořádně vyschnout a vyvětrat. Už jsem neměla myxu spoustu let.
Od te doby, co si ockujeme sami, jsme mycomatozu nemeli, to je nejmin 10 let..kralikarny palit nemusite, jen staci vycistit, viz kacikacka , silni jedinci preziji, ale k chovu radsi nenechavat..kupte nove, od poctivych chovatelu, aby byli mladi uz preockovani, myxomatozu x mor ockujeme 2x rocne..chovam burguny, jsou krasni.. jinou radu, nez ockovat, ockovat a VČAS, vam asi nedam, ale funguje to..
Že láska k chovatelství přetrvává i u lidí nemajíce možnosti k chovu drůbeže jsem se přesvědčil nedávno na neurologii na Karláku, kde jsem ihned po příchodu odborný personál důrazně upozornil, že mají sebou mrsknouti neb potřebuji na chalupě vypustit slepičky, kačky a husy.Nenásledovalo doporučení na psychiatrii, ba naopak, takového důkladného vyšetření včetně nitra mé hlavy jsem ještě nezažil.Pí doktorka majíc též smysl pro humor pouze cosi pronesla o míšním odběru, čemuž jsem se moc nesmál.Jsou tam prostě borci a tak si již odpoledne kohouti užívali svobody a radostně kokrhali.
kačíkačka, ančovička1 - děkuji. My právě taky ne, tohle je poprvé za cca 20 let. Očkujeme pravidelně. No co už. Prázdné kotce využijeme k opravám - muž chce dodělávat ještě jedno patro a u některých kotců vyměnit boční příčky. Tak se vydezinfikuje, opraví a na podzim koupíme nové chovné kusy.

vulpes vulpes, přišel na něj velký hlad
chocholky v kurníku, ke sváče měl rád.
na fajnové drůbeží,
výborný má vkus
při hromadě peří,
z Pana Coo zbyl kus.
netřeba vlastniti kouli z křišťálu,
nezvěstné chocholky taky jsou v pánu.
svědkové masakru krčili se v rohu
kroužek číslo 18 zdobí jejich nohu.
Bodlinko upřímnou soustrast a pokut by si je chtěla něčím nahradit, třeba pižmovkama, tak se stav, budou free a ještě dortík pro pejska k vyhrané první bitvě.
napsal(a):
vulpes vulpes, přišel na něj velký hlad
chocholky v kurníku, ke sváče měl rád.
na fajnové drůbeží,
výborný má vkus
při hromadě peří,
z Pana Coo zbyl kus.
netřeba vlastniti kouli z křišťálu,
nezvěstné chocholky taky jsou v pánu.
svědkové masakru krčili se v rohu
kroužek číslo 18 zdobí jejich nohu.
do budoucna by to chtělo pro Noru menší psí kamarádku a přestěhovat je na zahradu, pak si kmotra ani neškrtne...

Noru stěhovat na zahrádku, to bych musela postavit celý nový plot.
Ale stejně jsem chtěla dělat redesign voliér, tak se to vezme od podlahy. Beton, kari síť pod pískovou podlahou, žiletkovej drát na úrovni země a už se nic nepodhrabe.
Zůstalo pár kohoutů, co bydleli v jiném domečku a pět šestitýdenních kuřic, co mám ještě doma.

Na zahrádce není voda, takže na bydlení to není. Je tam chata, kde by se dalo spát, ale bez té vody, byť jen třeba užitkové, je to prostě místo s určitým omezením.
Podařilo se mi konečně vybrat několik fotek. Kuřata vyrostla, zahrada zarostla, Blaženka s prckama a běžci opět vrtají do kompostéru.
A ještě nějaká mládež. V sibiřském kosatci si umotali hnízdo a tam odpočívají.
Teda bodlinko, to je nářez. Jestli jsem dobře pochopila v tuhle noční hodinu, tak tuhle paseku má na svědomí liška? Je mi to moc líto a přeji hodně sil to překonat.
Co máme voliéry my, tak máme na podlaze na písku svařované pozinkované pletivo tuším 16x16 mm oka. A na to zase písek nebo dřevěné podlážky u kachen nebo betonové desky tuším 50x50 cm. Loni jsme měli problémy s potkany, kteří se taky pokoušeli dostat do voliér spodem.
Tlama jedna zrzava. K nám vloni přišla v pet hodin odpoledne, byla jsem na terase se psem asi 30 m od kurniku, psina si v pohodicce chrape. Tak jsem ji vzbudila, pohonily se kolem zahrady a pak liška podlezla branku - byla fakt pěkná, asi mladá. To je pořad něco, jestřáb, kuna, liška. Mám drůbež přes den pustenou do zahrady, ale chci jim na tyhle situace udělat venkovní volieru ze svarovaneho pletiva - navazující na sklenikokurnik co už máme, spodek bych dala umělohmotne zatravnovaky - myslím, ze pod nimi se nic nepodhrabe a trávu taky slipky nevyhrabou. Nemáte to někdo vyzkoušené?
Ještě report pro zacatka: tak ze 14 velsumek je 5 slepicek, a to z vašich 10 NV, položené a vylihle byly vaše všechny, jen 1 nepřežilo. Kluci větší oranžoví se už činí, ale dostávají čočku od starého koroptviho. Araukanek je nakonec 6, jedno také zkraje umřelo, jsou to pěkní bobíci a bůhví, co jsou za pohlaví, já to nějak zatím nepoznám. Už o ne projevili velký zájem kamarádi, takže je zas mít nebudu.

irulan
napsal(a):
Tlama jedna zrzava. K nám vloni přišla v pet hodin odpoledne, byla jsem na terase se psem asi 30 m od kurniku, psina si v pohodicce chrape. Tak jsem ji vzbudila, pohonily se kolem zahrady a pak liška podlezla branku - byla fakt pěkná, asi mladá. To je pořad něco, jestřáb, kuna, liška. Mám drůbež přes den pustenou do zahrady, ale chci jim na tyhle situace udělat venkovní volieru ze svarovaneho pletiva - navazující na sklenikokurnik co už máme, spodek bych dala umělohmotne zatravnovaky - myslím, ze pod nimi se nic nepodhrabe a trávu taky slipky nevyhrabou. Nemáte to někdo vyzkoušené?
no, jak jsem viděla, jak to bylo pěkně vyhrabáno, tak byl plastovým zatravňovákům nevěřila. to chce beton.
napsal(a):
Noru stěhovat na zahrádku, to bych musela postavit celý nový plot.
Ale stejně jsem chtěla dělat redesign voliér, tak se to vezme od podlahy. Beton, kari síť pod pískovou podlahou, žiletkovej drát na úrovni země a už se nic nepodhrabe.
Zůstalo pár kohoutů, co bydleli v jiném domečku a pět šestitýdenních kuřic, co mám ještě doma.
Vidíte, to jsou ty nečekané výhody pozdějšího líhnutí.
Držím palce při obnově chovu.
Teda Bodlinko, to je tedy masakr. Se mnou by to seklo. Stačil mi přirozený skon dvou začátečnic a kropenky za poslední 2 měsíce. Pěkně jsem je obulela. Teď čekám na zásilku nových holek z drůbežárny.
Jinak včera večer jsme zahnali bandu do malého kurníku. Muž navlékl vše možné, jako protichemickou ochranu a důkladně postříkal ty mrňavý nenasytný červený šmejdy. Tak snad v tomto případě nás potěší 100% úhyn.
Jinak běžci rostou a krásně přepeřujou. Dvě tmavší kachňata budou asi kačenky, začala vydávat hlubší zvuky. No a malá Evička světloučká ta zatím pořád jenom píská. Tak aby se v tom čert vyznal. Zůstatek na zahradě stále 3+8. Taky to jezírko od nich vypadá a hlavně silně zapáchá. Muž musel po týdnu měnit vodu. O důkladném pohnojení zahrady ani nemluvím.

.tumash1983.
napsal(a):
Jen co je pravda, ale lepší je jí potkat v lese než když zajde na návštěvu...
no holt to zabezpečím lépe a příště až přijde pro sváču, bude mít smůlu.
vlastně má smůlu už teď, co tam nechala jsem zakopala a kohouty jsem odvezla.
Bodlinko, je to šok, když se chovateli naskytne pohled na zdevastovana vymazlena zvirata..take se mi stalo..manzel vecer pri zavirani slepic omylem zavrel nasi Č itu, dobrmanku, ve vybehu, kde hnizdily 2husy, pizmovky, ostatnich asi 10hus a pizmovek..Čitunka byla chudinka hodna az do rozbřesku, kdy po ni vyjeli houseri..rano hrozny krik, do ehla jsem tam(mam to 20m za stodolou) a hruza, des..prezil jeden houser, landesky Edy, vsude jen mrtva tela peří...a vystresovana Čita...prvně jsem ty moje milacky obrecela, ale zacala jsem znovu..uz je to asi pět let a zivot jde dal
Kouťáku, díky za statistiku. To už máte přes dvě plata.
Nic si z toho nedělejte, že slepice nejsou holubi.
Ta žíhaná udatnice si evidentně zkouší, jaké by to bylo, býti voláčem.
Javorko, kuřátka vám krásně rostou. Kohoutci jako malovaní.
A kolik nakonec máte slepiček?
Tumáši, jak jste na tom letos s La Fléche?
Přidám odkaz na fotky na Rajčeti - návštěva si myslím, že velmi zajímavého
a vychytaného až profi chovatelského zařízení nejen pro vodní drůbež:
(zajímalo by mě, jestli by to zasíťování vydrželo i náš sníh)
http://corax.rajce.idnes.cz/11._7._2018_Henk_Mainen%2C_Lutten%2C_Holansko/
Honzo parádní chovatelské zařízení.
Já mám zasíťováno takovou tou zelenou hustou pohledovkou a už mi to drží více jak 5 let.Sního v zimě setřesu a jede se dál. Jediné poškození jsou díry od kmenů, které tam mám pro holuby na sezení, ale to je moje chyba, že jsem je nahože neochránila. Zatím to vydrželo. Dokonce i loňské mega kroupy, co rozbily třeba skleník, nebo onduline. Letos přemýšlím nad novou, další zimu už tomu nevěřím. Dana.
Honzíku, se slepičkama je to bída. Už mám jen 3. Jedna je taková menší, od malinka má svěšené křidýlko. Ale jinak je čiperná, každou chvíli je na výpravě v zeleninové zahrádce.
Kohoutci jsou moc pěkní a těžko budu vybírat, kterého si nechám. Protože vůbec nevím, jak má správně vypadat takovýhle kohoutek, tak prostě vyberu toho, co se nejvíc bude líbit mě.
Nejraději bych si nechala všechny.
Javorko, mě se letos taky moc nedaří. Nestihla jsem okroužkovat všechny orlovky. Už se jim to na nohu nedá dát. Málem jsem provařila termín na objednání kroužků 2019 (manžel mi zapomněl přeposlat mail od jednatele). A jenom 4 slepičky orlovek. A navíc jsem včera v rámci stanování udělala noční kontrolu čmelíků a u hempšírek jsou zase
honzapm
napsal(a):
Kouťáku, díky za statistiku. To už máte přes dvě plata.
Nic si z toho nedělejte, že slepice nejsou holubi.
Ta žíhaná udatnice si evidentně zkouší, jaké by to bylo, býti voláčem.
Javorko, kuřátka vám krásně rostou. Kohoutci jako malovaní.
A kolik nakonec máte slepiček?
Tumáši, jak jste na tom letos s La Fléche?
Přidám odkaz na fotky na Rajčeti - návštěva si myslím, že velmi zajímavého
a vychytaného až profi chovatelského zařízení nejen pro vodní drůbež:
(zajímalo by mě, jestli by to zasíťování vydrželo i náš sníh)
http://corax.rajce.idnes.cz/11._7._2018_Henk_Mainen%2C_Lutten%2C_Holansko/
Zdravím a pozdravuji, Leflešek jsem nalíhnul jen pár a všechny šly do světa, už bych to letos nezvládnul. I tak jsem to trochu přehnal. Zatím je mám v plánu příští rok, jestli na ně bude dost místa, páč přibudou šedé Berssky a Araukány modropšeničné a možná i Feverolky. No uvidím asi to budu muset probrat a tedy trochu ubrat

koupila jsem dneska tekutý odpuzpvač krtků a vylila jsem tím všechny krtince, kde jsem našla díru, a díry bez krtinců. na dýmovnice je příliš sucho.
akorát i přesto, že jsem dávala velký pozor, aby se na mě nedostala ani kapka, a podle návodu jsem si po aplikaci umyla ruce - a pak ještě několikrát - ten smrad je na rukou velice úporný. mýdlo s tím nehne, antibakteriální mýdlo taky ne a odpuzovač zápachu taky ne. mám chuť zkusit benzín nebo tak něco.
pokud to teď odpuzuje krtky stejně, jako to páchne mě, tak by měl být krtčí problém definitivně vyřešen
Tak vcera prohla druha derativizace kurniku, poprve byla uspesnost tak 60 procent. Mimochodem ty smejdici jsou hnedy a ne cerveny. Na fotce je videt, jak se Rozarka mezi mladezi ztraci.
Tak jsem dnes vecer zavarila dalsich 10sklenek okurek, pres den nemam cas k me pocetne haveti pribyl jeste mopsik od dcery, jeli na zaslouzenou dovolenou , je to jeste štěně, tedy starost jako s deckem a jeste hlidat, aby se nepriblizil k Čite, ktera ho nenavidi, asi zarli..zitra vyfotim, ja krásný..
Tedy Tumáši, rozjel jste se pěkně. Abyste se potom při fší té drůbeži
vešli na dvůr ještě vy, psi a pan Želva, že ano.
Já už mám slepice i v obýváku, takže si nic navíc dovolit nemůžu.
Pižmofky na mě tuhle ještě vykoukly z mrazáku, je jich tam ještě moc,
tak letos žádné nee. A ještěže tak - sucho, žádná voda, to nevím,
jak by dopadlo. Ale cuket je spousta, tak by se hodilo, kdyby je pižmofky
žraly. Protože je jich mnohem víc, než stihnu na gaučíku spapkat.
A perličky a vlašky to moc nežerou a brzo to oschne.
Cítím se sklizeně.
Teda pane Honzo! Cukety baští i slepice - u nás se strouhají do krmné směsi. A těch konví! Tu vodu odněkud vozíte? Jinak super fotky.
Asi tu zahrádku budu muset taky blejsknout - i když si zase říkám, že není až tak co. Okurky už mají to nejlepší za sebou, cibule, česnek sklizeno - i když muž se pokouší o experiment - nasadil ještě loňskou šalotku - třeba budou malé na sadbu na příští rok. Trnky sklizené - povidla, do mrazáku, zavařeno. No a stromy s broskvama plné, větve podepřené - to mi teda není jasné, co s tím budu dělat. Jinak mangold, papriky, rajčata...atd...a druhá sadba červených a žlutých řep vypadá taky dobře, ale zaléváme, zaléváme, zaléváme - denně - neskutečné sucho.
tak alespoň jeden frajer - foto ze včera - původně jsem ho nabízela na výměnu, aby šel do chovu a ne na pekáč - jedináček, ale...
Krásné vařicí odpoledne je tu dnes.Tedy Jendo zahrádka jedna báseň, ale je jasné, že na každou konev máte pomocníka a tak to samozřejmě musí nějak fajnově vypadat a ne jako u mně. Přidám pár fotek a bohužel mladé vlaštovičky nám za chvilku vyletí z hnízda pryč, do dalekých krajin a je tu podzim.Pižmovky se velice osvědčili jako diverzanti, nad které není a staré snáší a dvě sedli asi na 30 vajíček a tak jsem začal brousit sekeru, dřív než se z toho pos..u..Krůťatům se z vajíček nechce, ale co darovanému koni na zuby nehleď, ale přidané z. velsumky ora. vyskákali do jedné 31 ks.Tak snad udělám dva kmeny.jejich starší sestřičky po jiném kohoutkovi již snáší, tak se nechám překvapit jak to s nimi dopadne, došel L.Q tak nejsou očkované.
javorka
napsal(a):
Doufám, že ne.
Javorko, ja hlidam detem pejska, mopsika, a je to hruza, nemuzu ho pustit, honi mi housata a kacenky, doma kocky div nelezou na lustry!do toho krmit vsechnu havet a varit..to znate, ze..zavarim okurky..dneska se objevil mracek, zacalo kapat a nez jsem uklidila kacenky a housata, byla jsem durch! lilo, jako z konve, tak mam zalito..ted se susim a preju vam, abyste take tak krasne zmokla
Javorko, ja hlidam detem pejska, mopsika, a je to hruza, nemuzu ho pustit, honi mi housata a kacenky, doma kocky div nelezou na lustry!do toho krmit vsechnu havet a varit..to znate, ze..zavarim okurky..dneska se objevil mracek, zacalo kapat a nez jsem uklidila kacenky a housata, byla jsem durch! lilo, jako z konve, tak mam zalito..ted se susim a preju vam, abyste take tak krasne zmokla
Zdravím všechny.
Chaloupka osiřela, babičku 90 let včera odvezla rychlá do nemocnice a tak jsem dnes vzal foťák a procházel jsem se po zahradě, nemaje chuť cokoliv pracovat.Ibišky krásně kvetou, švestky modrají a vedro hrozné.Kouťák.
Vy toho naděláte, člověk si nechá trošinku narůst vlasy, slunce mu je zesvětlí,
a hned prej fon Angelika.
Začátku, teda vy jste číslo - vyočkovat celý Livacox Q,
tomu teda říkám Pavlíkova malá drůbežárna.
V pátek jsme vás pomlouvali s kamarádem, že se za vámi chystá na výměnu
kohoutů, tak jsem vás samozřejmě potom i náležitě vychválil, jaký jste čipera.
Pomocníky mám, to máte pravdu, dneska jsem o jednoho asi 4x zakopl
a asi se o něj brzo zabiju už uplně. Je zvláštní, že když na něj šlápne mých
poctivých 130 kg, tak jenom zaječí, naježí se a schová se pod krmnou truhlu,
kteroužto mám ještě po Němcích.
Nirrti, děkuji a zdravím a mávám.
Sbírání konví je má úchylka, to se o mě ví.
Voda se vozí asi 300 m do kopce.
A vy, Kouťáku, se držte.90 je tedy úctyhodný věk.
Krásné páteční ráno, teda chvíli jsem tu nebyla a málem jsem to ani nedočetla Krásně vám to roste a kvete. Bodlinko škoda chocholek, alespoň máte doma náhradu..
Dnes mám velký pečící a vařící den. Zítra slavíme Leniččiny druhé narozeniny. Toto letí to je hrůza.Na koláče zaděláno roláda stočená a dortík udělám odpoledne.
Taky ještě skočíme k místnímu řezníkovy pro hovězí, zítra budou k odpolední svačince hamburgry. K obědu asi pečené maso s novými brambory. Nějaký salát a fertik. Taky udělám pár chlebíčku, no už abych se zase zvedla ze židle.
Jinak zvěřinec je zatím v plném počtu, prví husky už váží okolo 4-5.5kg. Baští jak malej polskej zájezd Co se týče králíků tak myxa nám zlikvidovala veškerou moji chovnou naději.. Vše očkované krom těch mrňat. Zbyli nám tu 3 chovní samci. Dva z nich prodělali mixu lehce, udělal jsem jim jeden či dva stroupky na hlavě a teď jsou fit. Někdo píše že se nemají nechávat do chovu ale já si ba naopak myslím že když se s tím vypořádal tak bude mít silnější imunitu pro další generaci. Slepičky přepeřují tak je vajíček málo. Ale pro nás stačí.
Všem přejem krásný slunný víkend a kdo chce tak nějaký ten deštík, aspoň ten co byl včera u nás
irulan
napsal(a):
Začátku, jak poznám pohlaví u araukan? Už je jim 7 týdnu, nějaký licousy jim rostou...
Jo a snad budu mít zájemce i o kohoutky z vaši linie, tak aspoň nepřijdou nazmar
Kohoutek má na zádech špičaté peříčka. Už to tu bylo ale nemohu si vzpomenout v jakéto že teplákovce...
Nirrti, pižmák má pěkně čistou bílou barvu. Jak je starý?
Jedináčka bych do chovu asi nenechával, vždy jsem vybíral z nejpočetnějších
vrhů - a měl jsem pižmovek, jako tady náš děda Začátek - nepočítaně.
Jo, Začátku, - a zase se točí?
Já myslel, že u vás se točí převážně med. A vy takhle na nás.
Ni+Pa
napsal(a):
Kohoutek má na zádech špičaté peříčka. Už to tu bylo ale nemohu si vzpomenout v jakéto že teplákovce...
no, to už jsem taky četla, jenže ve věku 7 týdnů je to asi brzy, pač ani velsumky stejně staré nemají nějak rozlišená peříčka na těch zádech. Ale ty poznám podle zbarvení prsou.
Tak ještě pár fotek.Nepamatuji tak velké sucho a to jsem už dost starý.V rybníku nebylo nikdy tak málo vody.Ono je to však jedno, protože vydry odlovily velké ryby, ale pouze mě na nich mrzí, že se ještě na fotopasti nepředvedly s nějakým vydrískem, abych se také pokochal.Tak si raději sednu do stínu pod vrbu a budu na sebe vymýšlet nějakou práci.Cedr má letos plno šištiček, tak doufám, že je žena nebude chtít zavařovat jako všechno.Slepice v holubníku zarůstají vínem, protože na nějaké vedení ještě nedošlo.Kouťák.
Krásné dopoledne a Jendo LQ jsem měl jen půlku, páč jsem se rozdělil s Thumasem.Kňučící překážka v práci okusuje i pantoflíčky a botičky, nebo chytá jen myšičky?Jinak mi včera kamarád přivezl kroužky co mu zbyly, pomohl mi kroužkovat kuřátka a když mu ráno volám co a jak, moc mu vyhubovala manželka, tak mi oznámil, že ho akorát propouští z nemocnice po nehodě, která se mu stala při návratu domu. Naštěstí dopadl lépe než automobil, který je prý na odpis.Irulan kohouti mají silnější nohy, hřebinek větší třířadý a špičaté peří na krku a v závěsu, slepičky nají na zádech peří směrem k ocasu kulaté, ale neboj taky v tom tápu a někdy dám raději dva kružky 18-16.Tedy koutaku, máš to tam vše krásně opečované, lahoda pro oko
Honzapm - je z lihně z 4/2018. Ono bylo do líhně dano jenom pár vajíček. Na zbytek sedla kachna-jen se ji tam pak vnutila kvocna tak z toho nakonec nebylo nic.
Teda vozit vodu tak daleko - klobouk dolů.
U nas jsou rozvody po zahradě a stačí zapnout čerpadlo. Máme podzemni nádrž dešťové vody.

Njn, to by se mi taky líbilo, rozvedená voda po zahradě.
Akorát mě je i sud na dešťovou vodu na dvě věci. Jeho naplnění totiž vyžaduje nejdřív nějaký déšť.
Natřela jsem první vrstvu barvy na rez na kovovou konstrukci, co bude větší voliérou. Málem jsem u toho vypustila duši, jak je horko, horko, horko.
Nirrti
napsal(a):
tak alespoň jeden frajer - foto ze včera - původně jsem ho nabízela na výměnu, aby šel do chovu a ne na pekáč - jedináček, ale...
Nirrti, ten kacer je dost slaby..asi bych ho do chovu nedavala..porozhlednete se u chovatelu, urcite vyberete lepsiho, kazdy vam rad poradi...
Dobrý podvečer.Už teplákofku sleduji delší dobu.Je to fajn vědět kdo co chová.Tak jsem i já s dovolením vzal foťák a udělal pár snímků letošního odchovu.
Přátelé, takhle by to ale nešlo!
Takže...
Vím, že jsem nedávno vyhlásil výběrové řízení na neodolatelnou
pozici Vypeckovávač višní pro komtesy Vlašky na snovém Vlaškáriu,
ale že budete mít tak obrovský zájem, tak to by mě ani ve snu nenapadlo.
Prosím vás - zpomalte, seřaďte se hezky pěkně do dvojic a přistupujte postupně!
Písek si oklepejte předem. Děkuji.
Má úcta.
sadovsky
napsal(a):
Dobrý podvečer.Už teplákofku sleduji delší dobu.Je to fajn vědět kdo co chová.Tak jsem i já s dovolením vzal foťák a udělal pár snímků letošního odchovu.
Krasne slepicky koukam, ze brahmanky povyrostly , ale ty černobílé pavlovky(?)s chocholkou jako pankaci jsou úchvatné!..kde pro ne vymyslet misto?
sadovsky
napsal(a):
Už mají zbrusu nový kurník.Jenom natřít a budou se stěhovat do samostatného.Brahmanky rostou jak z vody.Ty to čeká taky, ale asi tak za 14 dní.
To jsem myslela pro sebe, moc se mi libi, chtela bych je, ale uz mam slepicek hodne, tak zatim bohuzel..u vas se maji dobre, to je videt, ze jsou spokojene
sadovsky
napsal(a):
Koukám, i brakelky.. Hmm, tedy to mi ženský neřekli asi věděli proč.
Tak kamarádce přivezli jen leghorny minulý rok..
No, lepší nakupovat sám..
Jenže kam to dávat co?. Ještě není bydlení ani pro tenhle okrsek. Hlavně slečny rýnské že, když už konečně jsem jejich vlastníkem

kohouti už se asi vzpamatovali z traumatu a každé ráno kokrhají. všech pět. každý trochu jinak blbě. jeden zní, jak kdyby mu někdo stál na krku. různě se u toho střídají a občas jich v jednu chvíli kokrhá víc najednou. asi mají soutěž ve zpěvu.
přes den pak víceméně mlčí, ale ráno by teda mohly držet zobáky. začínají kolem šesté a jedou.
Chocholatí kohouti moc pěkně si zpívají,
jejich libé volání neuniklo ani jí.
Vulpes vulpes zaslechla, že jsou v plné kondici,
neváhala, zaklekla - a má plnou lednici!
Tato vkusná báseň vznikla při specielní příležitosti
dnešního hesla:
"Život je sice velmi krátký, ale na zdvořilost je vždycky čas."
Krásné ráno, vážení a milé.

vulpes má smůlu, protože kohouti nejsou na slepičí zahrádce, ale doma v psím kotci. smůlu má tak maximálně Nora, že nemá kotec, ale stejně tam nechodila, tak je to jedno.
nějaká místní domácí vulpes má asi taky smůlu, protože kotec má podlahu z cetrisek.
a Nora by se asi minimálně šla podívat, co se děje.

akorát slepičí zahrádka slouží kromě jiného k tomu, aby kohoutí sbor nebyl slyšet. teď je mám pod oknem do ložnice
už mlčí, slunce je přivoláno.
A vy už nemáte Bruna, Terezko? Zaspal jsem něco?
Mno a co říká soudruh krtek na ten smrad?
Moje záhony jsou momentálně v tristní kondici.
Měl jsem je sice krásně vypleté a zamulčované,
ale podobný hlodavec si tam udělal cochcárnu a všechno zničil
a podminoval. Divím se, že ty kytky při tomto způsobu léta,
který zdá se mi poněkud nedeštivý, ještě nescíply.
Použil jsem specielně odpuzovač krtků ve formě
kuliček - zastrkal jsem je do otvorů a krtin a čekal,
až si soudruh začne balit kufry.
Jaké bylo ovšem mé překvapení, když se exodus nekonal
a ráno, po vyhajání se na g., mě čekal nález vyházených
kuliček drze ven.
Z výše uvedeného vyplývá, že:
- kuličky byly šunt
- není to krtek
- je to velice drzý krtek
- je to krtek s velkou rýmou
- jsem tu fšem tak akorát pro smích
- případně libovolné kombinace uvedeného
Jahody vysely ve vzduchu, mulč zmizel a kočky nic nechytly.
Z výše uvedeného vyplývá, že už na to kašlu a práce na záhonech
jest odložena na dobu neurčitou.
Návštěvy to asi moc nechápou a vyjeveně civí na umné zakomponování
plevele a děr a jam mezi tzv. okrasné rostlinstvo, že.
Kočky momentálně nejsou myšilofky, ale otravy otravný.
Člověk se snaží se na g. trochu vzdělávat, že, ale ony mají na věc vlastní názor.

Žádného Bruna neznám, jen toho, co ho upálili za tvrzení, že zeměkoule obíhá slunce a ne naopak.
Mám Noru. Nora je pastevec, ale nikdo jí to neřekl, takže úplně nevím, jestli by lišce nepomohla drůbež vynášet ven, ale liška asi nemá nervy na to zjišťovat, jestli Nora ví, že má být hlídací.
Na slepičí zahrádce to smrdí jako v pekle. Krtek udělal větrací otvory o kus vedle, dneska se tam chystám nalít další dávku.
No a polochcíplý jahody s kořeny ve vzduchu je důvod mého protikrtčího tažení.

Jo, přesně tak to zní. Jako ty trumpetky. A každý má trochu jinou verzi.
Javorko, klidně kohoutky nafoťte, očíslujte a třeba nějakého vybereme.
Terezko, teda ale, vy máte krátkou paměť.
Mno a jestli "to" bydlí ve vaší jahodové pyramidě, tak to krtek si myslím nebude.
To bude pravý hlodavec, né hmyzožravec.
Nezkoušela jste takovou tu metodu zakopat nádobu s kluzkými stěnami
(velká 3L sklenice, plastový kyblík) do úrovně země,
max. do třetiny naplnit vodou z Berounky a čekat?
V noci tam prý padají. Přítel Gůgl poví víc.

honzapm
napsal(a):
Javorko, klidně kohoutky nafoťte, očíslujte a třeba nějakého vybereme.
Terezko, teda ale, vy máte krátkou paměť.
Mno a jestli "to" bydlí ve vaší jahodové pyramidě, tak to krtek si myslím nebude.
To bude pravý hlodavec, né hmyzožravec.
Nezkoušela jste takovou tu metodu zakopat nádobu s kluzkými stěnami
(velká 3L sklenice, plastový kyblík) do úrovně země,
max. do třetiny naplnit vodou z Berounky a čekat?
V noci tam prý padají. Přítel Gůgl poví víc.
Ne, je to krtek. Dělá autentické krtince. A taky jsem ho párkrát viděla. A v pyramidě se mu určitě líbí, protože jádro tvoří morčecí hnůj, větve, kompost. Už když jsem to tam vršila, tak to byl hodně živý materiál.

Tak jsem nedočkavě prosvítila pohrobčí vejce a jsou tam. I přes to, že Pan Coo bydlel od výstavy v králíkárně a ke slepicím chodil jen na vycházky a vejce byla ve lednici jako konzumní
Bodlinko, tak to je dobrá zpráva
Jinak u nás sice je sucho, ale protože pomalu každý den sprchne, tak houby pořád rostou. Dneska jsme byli "na skok" na půl hodinky a rostlo toho docela dost. Praváci už ne, ale zase pořád rostou kotrče, klouzci, ryzce, lišky, křemenáče.

napsal(a):
Žádného Bruna neznám, jen toho, co ho upálili za tvrzení, že zeměkoule obíhá slunce a ne naopak.
Mám Noru. Nora je pastevec, ale nikdo jí to neřekl, takže úplně nevím, jestli by lišce nepomohla drůbež vynášet ven, ale liška asi nemá nervy na to zjišťovat, jestli Nora ví, že má být hlídací.
Na slepičí zahrádce to smrdí jako v pekle. Krtek udělal větrací otvory o kus vedle, dneska se tam chystám nalít další dávku.
No a polochcíplý jahody s kořeny ve vzduchu je důvod mého protikrtčího tažení.
S krtkem jsem několik let vedl marný boj za použití všech moźných přípravků, dokonce jsem na něj, zoufalý, čekal s rýčem (vždycky nadzvedl hromádku, když jsem si odskočil...). Nakonec pomohly kočky od vedle (a jak je přitom nesnáším) a naše předchozí čuba franc.buldočka, ta totiž nemilosrdně likvidovala vše živé, bohužel vč.hedvábniček (historka s taháním kohouta z dvoumetrové podzemní trubky na odvod dešťové vody pomocí lití kýblů vody do druhého otvoru, je dost oblíbená).
A u nás nebíčko jak vymetené a slunce pere, na teplměru 34,7°a leze to nahoru.
Ještě, že mám zásobu hub v mrazáku a pořád je co dávat do kysela, kulajdy nebo bramboračky.
Honzíku, kohouty vyfotím, už jsem si koupila různě barevné kroužky. Jednoho už mám vybraného, je nejbarevnější, jako pták ohnivák. Možná nemá ty správné proporce, ale to já to nepoznám. Bohužel tu ještě dál budou děti (nikdo je nechce, ani druhá babička, raději je v práci), tak času není moc. Jsem ráda, že to všechno oběhám. Na zahradu kašlu úplně, jen dodávám vodu, ale je to málo. Dnes jsem koukala, jak je zvadlý plot z šeříků a jedna líska je úplně usušená, ale to nevadí, aspoň se může zlikvidovat.
A to mi tuhle řekl doktor, že se mám hýbat a chodit. Jako kdybych dělala něco jinýho. Večer, když děti konečně usnou (někdy v 10 h.), se natáhnu na svůj gaučík, dám nohy na opěradlo tak okamžitě usínám.
Bodlinko, to je dobrá zpráva. Ať je krásných chocholek co nejvíc.
Jedu vám takhle cestou od Máchova rybníka a narazím v Doksech na Lídl, že koupím pro zdraví vývin vnučce nějakou zeleninu.Krom ní jsem si vzal do krabičky několik odtržených listů pro mé ušáky, od kedluben, mrkve a kapusty.No to jsem dopadl, zakázáno veterinární správou.Důvod, prý někomu pošel králík a stěžoval si.Ovšem listy na celých kedlubnách jsem si mohl odnést.Po chvilce jsem pochopil, lidí je jako, tedy hodně, třeba chránit králíčky.
Ve Zdětíně jsem stál na brzdě a před kapatou asi patnáct přenádherných českých bagdet v různých barvách.Hned jsem si vzpoměl na Kouťáka, jež přivedl NVH na vrchol, co tak zdokonalit českou krásu.
Závěrem dotaz, mám letošní pšenici, tedy čerstvou plnou vitamínů a přesto někteří chovatelé doporučují pšenici starší, proč?

Olánek
napsal(a):
Jedu vám takhle cestou od Máchova rybníka a narazím v Doksech na Lídl, že koupím pro zdraví vývin vnučce nějakou zeleninu.Krom ní jsem si vzal do krabičky několik odtržených listů pro mé ušáky, od kedluben, mrkve a kapusty.No to jsem dopadl, zakázáno veterinární správou.Důvod, prý někomu pošel králík a stěžoval si.Ovšem listy na celých kedlubnách jsem si mohl odnést.Po chvilce jsem pochopil, lidí je jako, tedy hodně, třeba chránit králíčky.
Ve Zdětíně jsem stál na brzdě a před kapatou asi patnáct přenádherných českých bagdet v různých barvách.Hned jsem si vzpoměl na Kouťáka, jež přivedl NVH na vrchol, co tak zdokonalit českou krásu.
Závěrem dotaz, mám letošní pšenici, tedy čerstvou plnou vitamínů a přesto někteří chovatelé doporučují pšenici starší, proč?
To nevíš? Lidl zakazuje odnášejí těhle pochutin už dlouho. Pěkně mě tím štvou.
Z důvodu zjevného místo neuvádím, kde mě opakovaně Lidl poskytl i pytel na ty předlikvidační listy.
Nutno přiznat, že moje počáteční chamtivost k odpadu italských kedluben měla za následek nafouknutí několika mlynářů, kde genetická odlišnost vyžaduje zvýšené pozornosti, jak jste kdysi poznamenala, což se týče zejména trávícího ústrojí.
Jinak mě těší drůbež tím, jak předstírá, že se v té polopoušti pase.
Trocha fotek hempšírek ze dneška. Nejstarší dva kohoutci mají 20 týdnů.
Jinak nevím co je horší. Jestli v tomhle horku žehlení s parní stanicí nebo vypalování čmelíků
Tak si tak sedím, než se mi dovaří v zavařovacím hrnci poslední broskve dnešního dne a čtu si teplákovku. Sucho je i u nás jak na sahaře, vždycky se přiženou mraky, zarachotí a spadne jenom pár kapek, tak jenom lítám s hadicí a konvema. Nejlépe se daří turkyni tedy kukuřici v pařáku na papriky a okurky. Musela jsem narychlo popravit včera i dnes po jednom kohoutkovi, protože vypadali jako když se dusí, roztažená křídla a hlava u země. Vevnitř byli v pořádku, ale dost horcí, asi jim selhala termoregulace, aspoň že jsem je nenašla hore nohama ve výběhu, je tu jak v pekle. Občas pouštím na vycházku omladinu, už ji budu asi moct pustit ven, koťata je už obcházejí v uctivé vzdálenosti a protože mi kvočou tři pipky a kačeny sedí jak přišité, opatřila jsem jim 35 perliččích vajec a 10 krůtích ať si sedí, jinak je neodkvokám. Se mi zdá, že jsem se z toho vedra pomátla
Olánek
napsal(a):
Olánku, Ty učiníš dotaz, já si ho přečtu a okamžitě vím, že to mám někde napsané, ale kde? Nemohu sledovat bednu, ale ono v ní stejně nic zajímavého není a tak vytáhnu starou evidenci holubů a ejhle:Cituji:"Ćerstvě sklizená pšenice má nižší stravitelnost a nepříznivě ovlivňuje užitkovost.Příčinou je vyšší obsah rozpustných neškrobových polisacharidů.Jejich obsah se snižuje 2-4 týdny po sklizni při posklizňovém dozrávání".
Tak jsem Ti to odcitoval, ale z čeho jsem to opsal nevím.4týdny jsem novou pšenici prostě nekrmil.
Česká bagdeta je krásná, ale neprovokuj, protože jsem ještě po holubech nemocnej.Kouťák.
Kluci šikovní holubářští, zrovna mi jdou do rány.
Dneska mi jeden místní mladík dovalil jen trochu staré pšenice
a nemohl pochopit, proč chci "starý obilí", když za chvíli bude "lepší nový".
Jo, halt mládí a nezkušenost, že? Také jsme takoví byli, kdysi v pravěku...
Jestli to ale nebývalo lepší, než teď, kdy už nám rodný gaučík začíná být malý, uí.
Tak ale FruFru, co to čtu? Skoro to vypadá, že máte něco proti kočkám?
Tak to by jako nešlo, tohleto!
Ano, Kačíkačko, také vidím to usvědčující foto, na kterém někdo v dáli zametá.
A já už myslel, že jste skutečně superžena.
No, možná, ale jenom možná, že i tak jí opravdu jste.
Věrko, já myslím, že horší je to žehlení.
U toho vypalování čmelíků alespoň ihned vidíte efekt, který chvíli trvá
a ty opeřené němé tváře to dost možná i ocení.
Tak - a já se jdu připravit na uschnutí. Už nemáme vůbec žádnou vodu.
V pátek celý den netekla, ale věřím, že jsou i místa, kde je hůř.
Když jsem býval na jisté Vyžlovce u slavných Jevan, tak tam netekla voda
velmi často.
Tak se držme, mládeži. Zítra po vás výjimečně nevyžaduji v pět ráno na značkách.
M. ú.
Věro, nádherná barvička!
Vypalování čmelíků musí být pěkný vopruz, ale žehlení učiněný nerozum.
A Kačí zavařuje...
To nemáte toho horka dost?
Přiznám se, že jsem chtěla sušit rajčata, ale zdravý rozum zvítězil.
Možná to byl spíš pud sebezáchovy.
Bude 23 h. a venku je 22,7!
A Kačí, krásné gladioly. Já letos nemám ani jeden.
Honzíku, na Vyžlovku jsem jezdila ke známým na chatu. Mám dodnes památku. Kamarád zrovna dělal koupelnu a tak také netekla voda. Muselo se chodit do lesíka...
A já tam našla vyvezenou velikou hromadu takových "koláčů" z hlíny. Koukaly z nich nějaké puky, hodně velké. Byla jsem zvědavá, co z toho vyroste a malý kousek jsem si přivezla domů.
A tak jsem získala svoji první Hostu. Je obří s modrými listy.

honzapm
napsal(a):
Kluci šikovní holubářští, zrovna mi jdou do rány.
Dneska mi jeden místní mladík dovalil jen trochu staré pšenice
a nemohl pochopit, proč chci "starý obilí", když za chvíli bude "lepší nový".
Jo, halt mládí a nezkušenost, že? Také jsme takoví byli, kdysi v pravěku...
Jestli to ale nebývalo lepší, než teď, kdy už nám rodný gaučík začíná být malý, uí.
Tak ale FruFru, co to čtu? Skoro to vypadá, že máte něco proti kočkám?
Tak to by jako nešlo, tohleto!
Ano, Kačíkačko, také vidím to usvědčující foto, na kterém někdo v dáli zametá.
A já už myslel, že jste skutečně superžena.
No, možná, ale jenom možná, že i tak jí opravdu jste.
Věrko, já myslím, že horší je to žehlení.
U toho vypalování čmelíků alespoň ihned vidíte efekt, který chvíli trvá
a ty opeřené němé tváře to dost možná i ocení.
Tak - a já se jdu připravit na uschnutí. Už nemáme vůbec žádnou vodu.
V pátek celý den netekla, ale věřím, že jsou i místa, kde je hůř.
Když jsem býval na jisté Vyžlovce u slavných Jevan, tak tam netekla voda
velmi často.
Tak se držme, mládeži. Zítra po vás výjimečně nevyžaduji v pět ráno na značkách.
M. ú.
No, jako takové mi, vyskytují-li se v dostatečné vzdálenosti 500m a dále od obydlí, nevadí. Ale když se rozhodnou kočky všech sousedů učinit si z mé zahrady veřejnou toaletu a odkládat svá tentononc všude po trávníku, pak si moji lásku rozhodně nezískají, zvláště, pokud jeden seká trávník a pak od toho má čistit sekačku (to už je, po nastěhování naší drobné,62 kilové psí madam, přešlo). a když si k tomu kocouři přidají oblibu ve značkování každého rohu našeho domu, kurníku, garáže, auta atd., pak už jsem úplně nepříčetnej, protože jestli něco nesnáším, pak pach kočičiny (za to může trochu šmucig sousedka, co bydlela v domě mých rodičů v 1+1 s mnoha kočkami...). A taky je super, když se vám kočky z okolí sejdou na mrouskacím place přímo pod okny ložnice, to taky dost oceňuju... Takže toliko k mé lásce ke kočičkám.
Dobrý večer, tak při zatmění měsíce, jsem ho ani nespatřil, ale dnes v noci snad nahrazoval slunce a vedro bylo k padnutí a to po celičký den.Jinak konečně dolíhnuto, líheň krásně umytá a koláč vosku jak by smet a za vše vdečim mému pomocníku Nilftisku, ale budou li vedra trvat, tak mi za čas asi nepomůže.
Snažila jsem se vyfotit kohoutky, ale moc se mi to nedařilo. Buďto je to rozmazané, nebo není vidět barva na nožce. "Modrý" kohoutek, co si mi nejvíc líbí se schovával a pak už bylo horší světlo.
Přidala jsem i moji modrou (konečně!) hortenzii, kočku Emilku a ozobané cukety a dýně, jak tam ta partička řádí. Co běžci začali, tak to vlaštičky dorazí.
ančovička1 - díky. Tohle je taky výlisek, hloubka asi 80 cm. Lekníny jsou tam letos nové, ty předchozí nám zrušili psi a mráz. Tak tyto na zimu půjdou ven do kontejnerů a přezimují, doufám, v přípravce u zvířat - tam teplota nejde pod nulu a když by šla moc, dá se zapnout radiátor. Fotila to synova přítelkyně na mobil, jenom na výšku, takže se to tady při vložení otočilo.
to ja mam hluboky asi 70cm a na zimu leknin vyndam, ulozim do plastove cerne vanicky na maltu(..a nevzpomenu si, jak se to jmenuje:)...a dam do sklepa, zaleju vodou..jednou jsem ho nestihla uklidit, mraz byl rychlejsi, a nic se mu nestalo..asi byla mirna zima..ted cele dny litam s konvema vody, jak na kytky, tak kolem zvirat, zeleninu hadici ze studny..je to hrůza, vedro a sucho
Taky pořád zalívám, ale aspoň máme vodu.
Po rybníčku jsem moc toužila, lekníny miluju. Pořád jsem vymýšlela, kam ho nacpat. U domu už není místo a ke slepicím to jaksi nemá smysl. Tak se rozhodlo, že aspoň vyhloubíme něco pro kachny, ale to by byl jen kačák. Nakonec plastové mušle jsou mnohem praktičtější. Rybníček nebude, vždyť člověk nemusí mít všechno, že.
Honzíku, jak jste a tom? Ještě vám nepršelo? Sestra byla na Karlovarsku a za dva dny dvakrát pršelo. Tady nic.
Nirrti, tedy, váš seriál na pokračování je opravdu inspirativní.
Nejvíce se mi líbí asi ty ostružiny.
Začátku, no pěkně jste to vyčistil.
FruFru, tak to vám věřím. Některé zážitky z dětství jsou navždy.
Javorko, jů, vy máte ale parádní kuřata.
To se soudružka kvočna tedy předvedla.
Pršet - nepršelo. Ono klidně prší 500 metrů od nás, ale tady ne.
V neděli lilo kousek od nás tak, že auta prý stála a nebylo lze
pokračovat v jízdě. Louže byly i pod těmi největšími stromy až do 2. dne,
z lešení, co je na kostele, crčela voda ještě hodinu po tom.
Mísy na hřbitově ubyté durch. A u nás ani kapička.
Musím říci, že depresi ze sucha jsem si jaksi odbyl už na jaře,
kdy místo krásného jara plného cibulovin jsme rovnou beze srážek
vlítli do horkého Srpence. A zejtra do něj vlítnem už doopravdy.
Takže už mě to nějak netrápí. Horší je, že Vlašky nemají co pást.
To je veliká škoda a patálie. Ale my to vydržíme.
Kousíček jim zalévám každý den pitnou.
A z letní prořezávky sadu dostaly pár třešňových větví,
tak tam se sdružují nejraději.
To se musí kvočně podstrčit ta správná vajíčka a pak se soudružka může předvádět.
Vím, že fotky nejsou nic moc, ale zatím jiné nemám. Jakého kohoutka by jste vybral? Budu ráda, když mi poradíte.
Nám se déšť také vyhýbá, ale takové sucho, jako je u vás, nemáme. I když na zadní části zahrady taky není kousek zelený.