Janinko už i ten ořešák ozobávají.Mám obavu, že po několika hodinách deště a výrazném ochlazení budu usrkovat čajíček s citronkem s teploměrem v podpaží.
Věrko, parádní fotky. Nevím, co obdivovat dříf.
Nejvíc se mi asi líbí ty růže v pozadí a kousek modré kárky.
To mě uplně vzalo za hokaido, ech, tedy za srdce.
Jinak netuším, v čem je úbor pana manžela špatný,
já takhle chodím do divadla.
Olánku, vy jste rozený fotograf.
Ten kohout v zeleni - och, Krása střídá nádheru, ale už doopravdy.
Když ještě žil sousedovic Míša, tak ten snědl a bez problémů vyloučil:
- hopík (ten pak změnil natrvalo barvu - již nikdy více nebyl růžový)
- celofán od syrečků (nejeden)
- tašku síťofku
- kočičí kapsičku, vč. obalu
- no, to by bylo na dýl, nejsem takový literární talent, jako kolegové Erlec a Kafka
Přeji krásný zbytek Uhelných prázdnin fšem.
Je to ještě brzo, ale pokud 5.9. budete f Praze,
přijďte se podívat, kde gaučík vyrůstal. Přijeďte přívozem, je to zážitek.
Soused přes silnici je tak trochu dřevovyřezávač kýčů a činí tak motorovou pilou.Pravda, zatím ne ještě v noci.ale stejně ten hluk po několika hodinách leze na nervy.Po té co jsem mu v přítomnosti jeho ženy doporučil vyřezávati akty s tím, že modelky zajistím, tak se zdá, že je v tvorbě výrazně přibržděn.Co je, ale daleko složitější, je soused bezprostřední, pracující důchodce non stop a v očích mé ženy dokonalost sama, zejména co se pořádku týče.Jsem přesvědčen, že při skládání nařezaného dřeva používá provázky, jeden vertikálně, druhý horizontálně.V době naši nepřítomnosti se nám stará vice než pečlivě o havěť, ale též odstraňuje většinu nedostatků a že jich mám dost.Jen namátkou letos, zhotovil dva dřevěné schůdky do kurníku, zabezpečil zavírání kotců, vyvařil starou plechovou lopatku, opatřil rozdvojku na hadice, odstranil dření dveří do holubníku a spoustu dalších věci.Řeknete nevděk, ale kdo to má pořád poslouchat, podívej se soused by nikdy nenechal poličku jen tak válet na zemi, běž ji přidělat, místo škrábaní trusu vyklepej koberec jako soused, ten má kolem baráku pořádek a né jako ty pod.Prostě naše chalupa je nerekreační a tak na ní mažu dnes jen s několika úkoly, nahodit kousek venkovní stěny, dodělat dřevěný obklad a vybetonovat cosi přede dveřmi, jelikož máme několik dlažeb a kam s nima, když straší kol baráku.
ovecka
napsal(a):
Paní Věrko, ten nekroužkovaný mi připadá lepší - hřeben, pěkný trojtón, a super zbarvení letek. U toho kroužkovaného prohlídněte ještě sedlový zýves před ocasem, zda tam nemá hodně tmavou - do černa - stvolovou kresbu. Na fotkách to není vidět. Jinak jsou ale oba fešáci a na výstavě by vám ani ten první neměl udělat ostudu. Pokud bude v pořádku barva závěsu, tak 93 b. je jistých a možná bude i daleko lepší. Dana.
Děkuju za názor paní Dano. Já fakt nechápu kam se mi kohoutek schoval, když se mělo kroužkovat na druhou stranu letos to vážně s tím kroužkováním nestíhám. Nějak ta drůbež rychle rostla, a pak už bylo pozdě.
Olánku, ani nevíte, jak vám rozumím...
To je k nevíře, co po vás vaše soudružka manželka všechno chce,
a to vše za jediný mrzký včerejší rohlík k snídani, že?
Od té doby, co moji ctění rodičové byli na návštěvě u pana chovatele Drexlera,
tak to mám denně to samé...
"Se podívej u Vaška, jak to tam vypadá!"
"Vašek by tu určitě neměl takový bordel!"
"Honzo, co tady dělá to peří?!"
"Tys to neviděl u Vaška, jak to má vše striktně oddělené?!"
"To se nám líbilo u Vaška, jak to má udělané."
"Vašek tam má čisto, pořádek, vezmi si z něj příklad!"
Mohl bych pokračovat, ale nejsem takový literární talent jako pánové Kafka a Erlec.
Ech, jeden se z toho raději tiše schoulí na gaučík, aby moc nevyčníval,
a aby měl dostatek času všechen ten nával podpory a pochvaly zpracovat, že?
A vůbec - jdu si vzít příklad. A vy víte kam.
Věrko, nic si z toho nedělejte. Třeba jste kohouta okroužkovala a kroužek
mu v nestřežené chvíli spadl. Zkušení chovatelé stejně nedávají své nejlepší
kusy na výstavu, nevystavují je všem těm rizikům s tím spojeným.
Posoudit vám ho někdo znalý může i bez kroužku a kohoutovu cenu to nijak
nesráží. Aspoň ho v hejnu hezky poznáte.
Pánové musím se manželek zastat. Také by se vám nelíbilo, kdyby podávaly krmi nechutnou, nehotovou a v nevyzpytatelném čase. Nápoje nechlazené. Prádlo by se kupilo tu i onde, tedy tam, kam ho pohodíte. Prach a pavučiny kam se podíváš. Plotna studená, okna slepá. Žena zanedbaná. Stále na táčkách u sousedky. Gaučík nevyklepaný nečistý.
Tak podívejme se na to vždy ze všech úhlů, že. Nastavte si zrcadlo.
Tedy Janinko...
Takže zaprvé - chlazené nápoje jsou k ničemu, jednomu akorát zastudí čelo.
Prádlo, uloženo systémem tzv. na kupičky, má nepřehlédnutelné výhody,
člověk jedním pohledem ví, na čem je, co má a co nemá.
Ohledně kvality krmě by se zajisté dalo s úspěchem polemizovat.
Natáčky si může nasadit sama, během luxování, nemusí kvůli tomuto
obtěžovati sousedku.
Zrcadlo jsem z důvodu sebeobrany již před léty vyhodil na tu příjemnou
kupičku, kterou mám na dvoře, je na ní leccos, co by se někdy mohlo hodit...
No a pavučinky...
Fšak se říká, že pavouk v domě přináší štěstí.
Já například právě z horizontální polohy na gaučíku zaznamenal jednu takovou.
Je to starý dům, jsou zde vysoko stropy, ani mých napnutých 182 cm, ani
vztyčená ručka a ani příruční smetáček v ní - nikdo z nás jsme tam nedosáhl.
A tak jsem z moci mně svěřené, prohlásil tuto milou pavučinku za inovativní
novou součást mého ctěného obydlí. Vysavač kvůli ní vytahovat nebudu,
ty kabely a ten hluk - to až o Vánocích.
Janinko, já jinak docházím k závěru, že asi nejsem manželka. Nápoje obstarává manžel, oběd na zítra vaří dneska starší syn. Prádlo zůstává nevyžehleno (čekám na ochlazení). A dneska jdu po práci na kus řeči ke kamarádce. Pohozené ponožky mě nechávají v klidu. Naši jezevčíci mají vyřazené ponožky na hraní. Takže když někdo zapomene něco na zemi, tak mu jezevčíci ponožky zaberou a náležitě oslintají.
A večery trávím buď na zahradě nebo na gaučíku při drolení kukuřice.
Mimochodem před nadcházejícím a dlouho očekávaným deštěm přemýšlím, co to udělá se zahradou až pořádně zaprší. Jestli se vůbec něco bude vsakovat do země. Nebo to rovnou steče někam do pryč k sousedům.
https://zpravy.idnes.cz/tropicka-klistata-krvaciva-horecka-nemoci-afrika-nemecko-pzp-/zahranicni.aspx?c=A180820_153714_zahranicni_dtt
jestli bude tohle u nás v lese, tak asi přestanu chodit na houby
No tedy. A já se zrovinka chystal zajezdit si trochu na kole čili na bicyklu.
A vy že má pršet...
To to nemůže chvíli vydržet bez deště, když mám prázdniny a náladu sportovat?
Uí.
Věrko, ach ano, pozor na tiskové chyby, při kterých omylem vypadne
ze Vzorníku deset rázů Vlašek.
Vidíte, a vy se chystáte přestat s houbařením a já zrovinka chtěl začít.
veraboskova
napsal(a):
https://zpravy.idnes.cz/tropicka-klistata-krvaciva-horecka-nemoci-afrika-nemecko-pzp-/zahranicni.aspx?c=A180820_153714_zahranicni_dtt
jestli bude tohle u nás v lese, tak asi přestanu chodit na houby
Celkem vtipná je diskuse pod článkem.
Tak jsem včera přivezl asi letos poslední brojléry, aby toho nebylo málo, a dneska jsem svedl okapy z garáže do pro mně vždycky trapného barelu. Ale situace je jaká je. Snad tam něco nateče.
honzapm
napsal(a):
No tedy. A já se zrovinka chystal zajezdit si trochu na kole čili na bicyklu.
A vy že má pršet...
To to nemůže chvíli vydržet bez deště, když mám prázdniny a náladu sportovat?
Uí.
Věrko, ach ano, pozor na tiskové chyby, při kterých omylem vypadne
ze Vzorníku deset rázů Vlašek.
Vidíte, a vy se chystáte přestat s houbařením a já zrovinka chtěl začít.
Dobrý večer, chaotický týden mám za sebou a jízdu na kole Honzíku vřele doporučuji, ale chladit a chladit, samozřejmě po jízdě na kole z druhé strany, než po trhání švestek JInak dnes jsem již nezahlédl vlaštovičky, tak se ta zima asi blíží. Škodováku na ten soudek je asi pozdě, nyní bude asi potopa, všiml jsem si, že úhrn srážek je ročně + - stejný, tak bude co dohánět.
Tedy Začátku... A já myslel, že je to Janinka Neobuta, kdo tu má fotit prsa.
Ať netrhám partičku,
přidám Vlhkou houstičku...
Konec básně. Uí.
https://www.youtube.com/watch?v=qP46XHHLf-k
honzapm
napsal(a):
Tedy Začátku... A já myslel, že je to Janinka Neobuta, kdo tu má fotit prsa.
Ať netrhám partičku,
přidám Vlhkou houstičku...
Konec básně. Uí.
https://www.youtube.com/watch?v=qP46XHHLf-k
No teda Honzo, to je ale básnické střevo! Ani ten odkaz na Youtobe Vás nezachrání. Jakémuto demižónku jste díval na dno po ránu, když jste veršoval?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tady taky, No, celou noc teda nepršelo, ale pršelo asi nejvíc za více než měsíc. Stejně si myslím, že už toho spoustu uschne, ale aspoň třeba vyroste nějaká tráva nebo třeba přiteče víc vody do Kačáku. Protože včera, když jsem šla s Norou, už hladina definitivně poklesla z fakt málo vody na vyschlo a voda pouze v tůních. A i tam bylo tolik vody, že Nora vylezla víc od bahna, než mokrá.
To se máte, tady nic. Už mě to zalévání nebaví. Večer, kolikrát i za tmy, lítám s konvemi a s hadicí a ráno jak kdybych vůbec nic nezalila. Ale je pod mrakem a déšť hlásí, tak jsem zvědavá. Pro jistotu už zase napouštím nádrž. Ta zahrada jak vypadá, to je hrůza, ani nemám chuť něco zvelebovat. Kvočna a kuřátka (skoro 6. týdnů) tu teď volně chodí a už mi zničili několik kytek. Nejen, že hrabou, ale i oštípali několik rozchodníků, co měly na květ. Tak už nad tím mávám rukou, letos to tu už žádná paráda stejně nebude.

faith68
napsal(a):
Chloramin, alebo vápno..čím vydenzifikovať kurín?Prosím o radu, ak máte skúsenosti.Používam vápno, no napadlo ma, či by nebol vhodný aj chloramín.Vďaka...
Vápno je dosti slabá dezinfekce, to je fakt na ty stěny, ale třebas ohniskovou dezinfekci tím udělat nemůžete.
chloramin je fajn, ale pracovní roztok je teplý! 20 -25°C.
ve studené vodě se ředí chlorové vápno.
já používám virkon S.
Javorko, u nas to samy..v noci priletely mraky, zacalo hrmit a blyskat, tak jsem se radovala, ze prijde konecne poradna bourka..bohuzel..velky vitr a spadlo par kapek, ktere se hned vyparily..rano sucho, jako driv, trava spalena, preziva jen vojteska a koprivy..kazdy den take zalevam, nastesti mame studnu, ale je videt, ze to rostlinam nestaci..vsechno rychle dozrava a odchazi..to celorocni usili a prace letos nema odpovidajici vysledek..tak snad pristi rok

faith68
napsal(a):
Bodlinko, ako často používaš virkon S?
když mám náladu na dezinfekci:) jednou za čas to prostě na mě tak přijde. plus teda líheň po líhnutí a klece, co jsou odchovny, po vyprázdnění.
Používám Virocid, minimálně 1x za rok. Odchovny, klece a líheň vždy po použití, před novou várkou vajec nebo kuřat. Dále na napáječky, krmítka, gritníky - několikrát za sezonu. A je skvělý i na lednici, kuchyň, koupelnu, vaničku pro dítě - má atest vhodnosti do potravinovývch provozů.
Věrko, tak budete moci zase chodit na houby, hurá.
Já věděl, že chce-li člověk srážky, musí za nimi vyrazit do jižních Čech.
Konkrétně dnes tedy na Zemi živitelku.
Na výlet jsem se samozřejmě náležitě vyparádil. Nejkrásnější T., švestkové
s bílými lampasy, vytažené vysoko, kdy soudružka guma zajišťovala,
že nohavice zůstanou proklatě nízko, a široké šle v mužné khaki
nedovolovaly textilu sjet pod pupík.
Moc se mi tam fšecko líbilo. Některé zdroje uvádějí, že organismus
jsem si odbyl u stánku s konýfkami. F pavilónu myslifců
jsem měl problém poznat, keré zviřátko je ještě živé, a keré už ne. Uí.
https://honzapm.rajce.idnes.cz/Zeme_zivitelka_2018
PS: Věrko, na odkaz klidně klikněte, tam se žádná Vlhká houstička
neskrývá. No, i když...
Dobré ránko, vstávat a cvičit. Tady konečně prší už máme 2mm.
Honzíku, ten jezevec je super. Hned bych ho poňuhňala :) Jinak tak vkusné tričko taky vlastníme. Jeden rok jsem jej chytila na burčákových slavnostech v Hustopečích. Akci vřele doporučuji, každý rok je to prima. Krásný burčákový průvod se zvířaty, lidé v oblecích no krása.. Spousta burčáku, dobrého jídla a muziky.
Krásný víkend přeji, my jedeme hodovat a nacpat se řízkama k babičce
Hezke rano. Jsme na ceste do Budejic zajezdovym autobusem s duchodci ze sousedni vesnice. Zelenty batuzek mam sebou, tak kdybtyste nekdo mel tez cestu, rada vas osobne poznam. Jinak minulou sobotu pribtylo 5 slipek do kurniku z nedaleke drubezarnty. Se startymi az na male sarvatkty jsou v pohode. Huberta ovsem nesnasi, to se radsi chodi mazlit se mnou. Takze z 1-2 vajec denne je jich klidne 6. Konecne. Chyby ve zprave jsou v dusledku totalne popraskaneho displeje mobilu.
Tak.

Já mám taky Swarovského displej. Funguje to, funguje. Když jsem googlila, kolik by stála oprava... děkuji, nechci.

Ni+Pa
napsal(a):
Dobré ránko, vstávat a cvičit. Tady konečně prší už máme 2mm.
Honzíku, ten jezevec je super. Hned bych ho poňuhňala :) Jinak tak vkusné tričko taky vlastníme. Jeden rok jsem jej chytila na burčákových slavnostech v Hustopečích. Akci vřele doporučuji, každý rok je to prima. Krásný burčákový průvod se zvířaty, lidé v oblecích no krása.. Spousta burčáku, dobrého jídla a muziky.
Krásný víkend přeji, my jedeme hodovat a nacpat se řízkama k babičce
Hm. Tak u nás včera v noci necelé 2 mm. Jinak nic. V Praze pršelo, na Mníšku pršelo, na Dubenci pršelo, jen u nás nic. Asi doschneme, tráva jen místy ve stínu, jen jitrocel a pampeliška (ne smetánka) roste a kvete. Jen slepice ji nežerou...
Dobré sobotní ráno. Já se na Živitelku chystám v neděli. Budou celý den ovečky a to mě baví.
A jak koukám na fotky, jsou tam zvířata dost z farem od nás z okolí.
Tedy ty konvičky žabičky nemají chybu
A jak jste si Honzíku užil odpolední bouřky a slejváku? Já teda seděla v práci v Budějcích.
Jinak budeme dneska dělat pořádek v kuřatech - muž včera ostříhal křídla mladým cemankám, okroužkoval (jenom pro rozlišení stáří - off. kroužky jsem zapomněla objednat) kohoutka co si necháme a slepičky. Dva mladí kohoutci půjdou na polévku a dva mohu někomu nabídnout. No a dneska půjdou zřejmě ven k ostatním + se k nim přidají vlaštičky. Kohoutci černí i vlašáci určení na polévku a pekáč zůstanou trochu překrmit v chlévě. Foto možná dodám, pokud se podaří něco zvěčnit.
Niky, ooh, řízky u babičky? Vy nás chcete zničit, že?
Burčákové slavnosti musí být fajne, to vám věřím.
No nic, jdu si k tomu včerejšímu rohlíčku umíchat vejcíčka.
Věrko, sprchlo v Budějicích tedy solidně, že.
Pár prodejců na živitelce přišlo i o stánky, kanály ucpané,
reklamní poutače lítaly vzduchem jako lístky.
Na záchytných parkovištích se vytvořily slušné laguny,
brigádníci zajisťující jejich provoz volali i hasiče,
ti přijeli, obhlédli situaci a odjeli s tím, že mají důležitější
události - větve na silnicích, rozsáhlá domácí sklepení ap.
Některé zdroje uvádějí, že kuřátka z demonstrativního domečku
společnost IQejce málem doplavala na vlně až do kanálu.
Odlišné zdroje dále uvádějí, že kdo si těsně před bouřkou zakoupil
vanilkovou zmrzku a vítr mu na ni nafoukal obsah místních komunikací,
tak tento mohl svou zmrzku f klidu vydávat za pravou vanilkovou,
neboť prach z chodníků vypadal téměř nachlup stejně, jako mleté lusky.
Jiné zdroje uvádějí, že během 20 minut v Budějcích spadlo 30 mm,
příjemné bylo, že hned poté bylo zase 25 stupňů.
Návrat domů byl báječný - nacmrndal 1 mm a bylo krásných 14 stupňů.
Ooch, jak... horské.
Janinko, jsem rád.že jste se ozvala, jelikož můj dílčí závěr zní, dlouhodobá absence styku obnaženého těla s deštěm vede k tak vysokému stupni natěšení, že má zpravidla za následek podcenění ohrožení bleskem.
V Budějicích jsem nebyl, přestože jsem solidární a věřím, že naše zemědělce uživíme, Tak to sucho nás vyjde minimálně na jedenáct miliard, tedy nás s vyjímkou zemědělců, kteří tím pádem netratí ani šesták.Jak jsem spatřil tu pojízdnou mnohatunovou továrnu na řepu, je mě jasné, kam to velkohospodaření spěje.Potěšitelný je příslib, že jablka asi nezdraží, když je jich hafo.
Začátku obdivuji Vaši schopnost v době nedostatku pracovní síly sehnat tak pohledné brigádnice.V případě té milovnice švestek projevuji zájem, mám totiž šest dosud obsypaných stromů.Koukám, že Vaše asi účetní na povinná hlášení a přiznání z vysoka...No a tu blondýnku, jež smutní, že v důsledku sucha sníží počet skotu ve stádě, potěšte, sena mám dost, nechť se u mne pro něj na seník staví, nechám jí ho za hubičku.
Olánku, je mi líto, zůstanu bleskem i deštěm nezasažena. Pouhých 4,8mm po čtrnácti dnech horka, sucha a těšení u mne vyvolalo spíše zuřivost.
Vaše úvaha, že vlastně tratíme my všichni vyjma zemědělců, je velice zajímavá. Zdá se býti pravdivou. Ta o ceně jablek naproti tomu je k smíchu.
Manžel tuhle pravil, že na biofarmě, kde je zaměstnán, přibyly mladé brigádnice. Nenapadlo mne, že i takto krásné dívky pracují.
Jinak Začátku nemusíte mít obavy o mé opruzeniny z jízdy na kole.
Od té doby, co jsem odmontoval sedlo a jezdím zásadně naostro na tyči,
už zázračně opruzeninami ve spodní části netrpím.
A jsem obecně ještě veselejší. V boji proti pruzení vřele doporučuji vyzkoušeti.
To víte, Bery, už moje babička říkávala, že nemáme věřit starým pánům
a ani s nimi nikam chodit. A to ani za bonbónek. A tak se toho držím.
Věrko, kam jste nakonec unikla před decibely? Že by na spásný g.?
U nás je dnes setkání rodáků, všichni se těšili, ale mrholí a je 14 stupňů.
To uplně na posezení u rybníka nevypadá. Uí. Uí.
Ale od středy se má vrátit léto, tak snad se ještě trošku ohřejeme,
já bych si to tedy velice přál. Hlavně abych mohl nerušeně rozvíjet
své nadprůměrné to, ehm, jo - cyklistické nadání, že...

Léto si může jít tam, kam slunce nesvítí, otravuje už od dubna. za tu dobu už by měl i honzík natrénovaného nejmíň na tour de france.
Vytáhla jsem tepláky, svoje nové světle modré, starou, ale věky ověřenou mikinu a přemýšlela jsem, jestli Všeradice nebo Nora. Vyhrála Nora. Obojí najednou by šlo těžko, blízko Všeradic bychom mohli leda na Kotýz a už vidím, jak Nora padá ze skály. Tak jsme šly obejít Svárovskou lípu. Skvělé počasí na výlety. Když to takhle půjde dál, tak bych mohla udělat i všechny ty věci, co jsem odkládala kvůli nesnesitelnému vedru.
Já nic, já byl v inkriminovanou dobu na g., a mám na to i svědky, že...
https://www.novinky.cz/krimi/481535-policie-hleda-kulhajiciho-muze-v-teplakach-ma-byt-svedkem-sexualniho-obtezovani-studentek.html
Zdrhli jsme na zahradu. Naštěstí ještě nepršelo. Tak jsme šli sbírat hrušky a švestky. Už mám zpracováno tak 10 litrů v mrazáku, a 5,5kg naloženo s cukrem. Zítra udělám povidla. Je tam toho mraky, a všude sršáni. Manželovi jeden vletěl pod tričko. Takových nadávek jsem už dlouho neslyšela.
No a před chvíli jsem doškubala hempšíráka. Kuchat bude manžel a já se jdu válet na gaučík a drolit kukuřici.
No a teď je venku zima, prší a tím pádem okna jsou zavřená a dechovkáři si můžou vesele hrát.
Ahoj, tak se po dlouhé době ozývám. Poslední dobou se toho událo hodně. Stala se ze mě vdaná paní
Minulý týden jsem začala slepice poprvé pouštět volně po zahradě a netrvalo dlouho a zamířily si to k sousedce na čerstvě zasetý travník. Takže dostaly včera za odměnu síťovaný ohradník... Mé zakrslé wyjandotky před dvěma tydny dosahly 20 týdnů a tak jsem začala očekávat první vajíčka. Tento týden mě potešila pravděpodobně bílá columbia wyjandotka. Mezi zelenými aracauními se začalo objevovat bílé menší vajíčko. Teď jsem šla zavřít kurník a koukám, ve výběhu leží mini vajíčko. Takže další kuřátko už snaší. Přemýšlím, zda je náhoda, že od té doby, co slípky pouštím ven, tak zakrslé araucany snaší větší vajíčka a kuřátka začaly snašet... Je toto náhoda?
Pořídila jsem srovnávací foto.
Zleva: vajíčko z obchodu: 53g, zakrslá aracauna 42g, asi zakrslá wyjandotka 33g a další zakrslá wyjandotka 26g.
Tak jsme se trochu zaradovali deštíčkem a potom jsem se podíval na dlouhodobou předpověď a 14 dnů asi deštíček nebude.Deštíček byl sice silnější, ale jen čtvrt hodiny a stačil zlámat dvě větve jabloní. Na rybník bych potřeboval pršet 14 dnů v kuse.Tak počkáme.
Janka86
napsal(a):
Ahoj, tak se po dlouhé době ozývám. Poslední dobou se toho událo hodně. Stala se ze mě vdaná paní
Minulý týden jsem začala slepice poprvé pouštět volně po zahradě a netrvalo dlouho a zamířily si to k sousedce na čerstvě zasetý travník. Takže dostaly včera za odměnu síťovaný ohradník... Mé zakrslé wyjandotky před dvěma tydny dosahly 20 týdnů a tak jsem začala očekávat první vajíčka. Tento týden mě potešila pravděpodobně bílá columbia wyjandotka. Mezi zelenými aracauními se začalo objevovat bílé menší vajíčko. Teď jsem šla zavřít kurník a koukám, ve výběhu leží mini vajíčko. Takže další kuřátko už snaší. Přemýšlím, zda je náhoda, že od té doby, co slípky pouštím ven, tak zakrslé araucany snaší větší vajíčka a kuřátka začaly snašet... Je toto náhoda?
Pořídila jsem srovnávací foto.
Zleva: vajíčko z obchodu: 53g, zakrslá aracauna 42g, asi zakrslá wyjandotka 33g a další zakrslá wyjandotka 26g.
Kua psala jsem zakrsla...myslim samozrejme zdrobnela... jsem tak zvykla lidem rikat, ze mam zakrsle slipky, protoze pojmu zdrobnela nerozumi...
Hezké odpoledne.
Při přebírání fotek jsem našla fotku hruškového koláče. Recept jsem psala asi před deseti dny, tak jen tak pro ilustraci.
Pak tu mám vajíčka, co mi slepice snesly, asi z toho horka.
A fotka naší Kačenky, jak se chladila, kde mohla.
A teď moje milovaná kuřátka, teda jsou to hlavně kohoutci, ani nevím jestli tam nějaká slepička je vidět.
Ano, někde je kousek slepičky vidět.
Soustředila jsem se na kohoutky, abych je mohla začít nabízet. Bohužel si je nemůžu nechat všechny. Půjdou do světa, snad se nějací zájemci najdou.
Děti jsou na cestě do Řecka a já sbírám síly. Nakupilo se mi tu strašně práce a nevím, kde začít.
Ještě, že to horko polevilo a byl tu i jeden den deštík. Nic moc, pod stromy je sucho pořád, ale aspoň něco.
Včera jsme zlikvidovali starého kohouta, aby bylo místo pro mladíky. Začínal být trochu nebezpečný, nechtěla jsem už k němu pouštět děti. Před časem vystartoval na nejmladší vnučku, měla jsem co dělat, abych ji odnesla z výběhu. Několikrát na mě dělal ramena, tak nechci už chodit s obavami ke slepicím.
Když jsem si včera četla, jak Věrčin manžel bude kuchat, tak jsem tiše záviděla. Já měla pomoc jen při práci se sekyrou, zbytek byl na mě. Škubání už zvládnu dobře, ale kuchala jsem teprve po třetí a to mi trvá strašně dlouho.
Tak dneska další mini vajíčko 26g. Tentokrát jsem na hnízdě viděla zdrobnělou columbia wyjandotku. Takže mi vrtá hlavou, kdo snáší ty bílé menší vajíčka. Že by si ze mě dělaly srandu zdrobnělé aracauny či hedvábničky?
Trocha fotek slepičáků. Taky přemýšlím, co s kohouty orlovek. Světle hnědý je tam ještě na pekáč, a pak už to bude těžká volba. Z kohoutů vlašek jsem si nechala jenom dva. Jeden ještě půjde taky pod sekyrku pod sekyrku určitě. Druhého zkusím udat u babičky sousedky.
A něco ovcí, už nám jehňata trochu vyrostla. Na fotce jsou čtyři, ty po krajích jsou staré ovce.
A celej gang. Vzhledem k ceně sena už připravuju místo v mrazáku a budeme omezovat počet.
Dneska jsme se zajeli podívat na Živitelku a dost mne to zklamalo. Stroje super, zvířátka taky, ale jinak neskutečná komerce typu venkovské trhy, regionální potraviny si prohlédnout nešlo, neboť to lidé pojali jako možnost se zdarma najíst, neskutečné davy. Nějak jsem v tom davu nenašla záhony s rostlinkami. Ulovila jsem pár skalkových kosatců a pěkný česnek. Ale na zpáteční cestě jsme koupili dobré brambory a vzali to po vedlejších silnicích, pokoukat po krásách krajiny a vesniček. Takže nakonec pěkný pohodový výlet. Dana.
Br, fuj, br.
Copa se mi někdo může divit, že pro jistotu zůstávám na útulném gaučíku?
Tak dneska výjimečně bez rozcvičky, sokolíci. Ale jestli jste na značkách,
si vosobně překontroluji, to každopádně. Hop hop.
Tak už se nám to začíná ohřívat, aktuálně 5,5 NAD nulou, uí.
Věrko, tedy, vy jste s těmi vlašáky zatočila, koukám.
Vezměte si příklad z naší chovatelky Javorky - jaký má krásný
a optimisticky barevný dvorek, že?
No ovečky se vám tuze povedly, krása střídá nádheru.
Dívat se na ně, to mi jde uplně nejvíc dobře.
Javorko, ten s modrým kroužkem je opravdu nejhezčí.
Ten se zeleným má asi červenou ušnici? Toho bych povařil Kačence.
Já myslím, jak ji tak chuděru vidím zmáchanou f té vaně, že by si i dala.

Nejlepší jsou chocholky, ušnice nejsou vidět a barva je jedno. Stejně tak hřebeny. Žádný hřeben, žádný problém

honzapm
napsal(a):
To jo, akorát jsou dost hnusný.
Milionrát lepší než vlašky, kterým se na hlavně pořád něco červeného klepe jak rosol.
Javorko, Zelenej je výraznej a má dost testosteronu - to ho trochu odlišuje.
Máte tam na hlídání miliardu dětí - a tihle testosteronoví
sebevědomí a raně dospělí hoši by podle mě měli končit v mrazáku.
Jednak podporují ostruhy u slepic (také vadí), druhak mohou jednoho
krásného dne začít skákat.
No a jakákoliv, než čistě bílá nebo lehce krémová ušnice vadí.
Pan Zelený má navíc dost světlou základní barvu, slámovou,
což se mně osobně nelíbí.
Jinak jsem slyšel, že kdo chce, najde na Vlašce až 99 chyb.
Je to jedno z nejkomplikovanějších plemen.
Ale to nás neodradí, protože jsou bezkonkurenčně nejkrásnější, že?
Mladá paní Janko, ke svatbě přejeme fšechno nejlepší a z g. mohutně máváme.
Určitě má pouštění slépek ven kladný vliv na produkci vajec.
Araukany přitunily a zda zwerg wya začaly jen kvůli tomu, to je spekulativní.
Prostě už měly svůj čas, že. A tráva jim určitě prospěla.
Kdo nese jaké vajíčko, to vám tedy nevypátrám, já ani nevidím rozdíl
mezi tím tzv. zeleným a bílým. Já si holt zelenou barvu představuji
dost jinak, než nesou všechny ty araukaní vyblitiny.
Vzpomínka na léto 2016, kdy zelená barva byla ještě v pořádku.
Honzíku díky za radu, ale moc jste mě nepotěšil.
Já jsem si zeleného nechtěla nechávat, ale je tak trochu zamluvený, tak bych ho asi neměla nabízet. Je fakt, že se jako dospělejší chová. Včera už naháněl dospělou slepici, asi si troufl, když tu není starý kohout.
Modrý je takový trouba, drží se vzadu a téměř nekokrhá. Schválně tam kolikrát čekám, jestli ho uslyším a nic. Většinu kokrhání má na svědomí Zelený.

Někomu binbá, někomu nebimbá. Co bimbá, potřebuje někam zastrčit, aby nebimbalo. Ale protože podprsenky na laloky a velké listové hřebeny nejsou vynalezené, vlaška není nic pro mě. na obrázku dobrý, na živo prostě moc bimbavá. v tomhle snesu tak max rýnskou. bimbá relativně málo a má pěkný ocas, tak to odvádí pozornost.
ale nejlepší jsou ti, kteří nebimbají. takže vousáč. soví. paduánka. ocasaté anglické araukany. krevkérka. schijndelaar. jokohamky a hedvábky vousaté. hudánka, pokud teda něco červeného,.
To máte z toho, že jste ohledně Vlašek ještě málo zkušená.
To víte, když je máte nakoukané jenom ve výstavních klecích,
v nepohodě a stresu, kde kvůli řevu ostatního ptactva i lidstva
pořád pohazují hlavou, jelikož je bolí uši, tak to víte,
to není odpovídající dojem z krásy a nádhery.
Pěkně hezky na Vlaškáriu u Honzíka, kde se jim líbí,
jsou klidné a nikomu nic neplandá, to je teprva to pravé pošušńáníčko.
Herdek, to skoro zní jako pozvánka, že?
Pane Honzo psal jste Hliněnou podlahu bych odebral (odvozil na kolečku) a navozil písek,
ten bych promíchal s popelem a křemelinou chci takto udělat podlahu v části kurníku, která má tři stěny a strop, čtvrtá je otevřená, velikosti cca 3x4m. Mohu přidat štěpku? Kolik křemeliny? Děkuji.
Příteli Kouťáku hned jak jsem zahlédl na foto ve Světě holubů krbce př.Hebíka, tak se mi vybavily ty Vaše, v novém holubniku, stejně uzavřené.Pokud tomu dobře rozumím, je klid při hnízdění upřednostňován na úkor přehlednosti?Já mám předky u holubů mřížkované, ale snášková hnízda u slepic mám rovněž ze dvou třetin zakryté.

No tedy Jakube, gratulujeme k úspěchu, diplomu i medaili.
Ta mašle u vaší nové medaile má uplně stejnou barvu,
jako mají mé dnešní pohodlné tepláčky.
Kupoval jsem si je ve Španělsku, v jednom zapadlém krámku
na předměstí. Ten obchod se jmenoval hezky - Vladimir.
Možná, že mi z nich nepozorovaně kousíček ustřihli a použili
je na ty medaile. No, tentokrát ale už bez sebemenších pochybností
(a já to řeknu naplno) - krása střídá nádheru. Hop hop.
Věrko, parádní úspěch. Co s nimi potom děláte? Jedí je jezefčíci?
Škoda, že jste tak daleko, já bych je od vás vykupoval pro koťata.
Mája jim sice nosí až 2-3 myši denně, ale zejména Vendula má
takový apetit, že jí to stejně nestačí. Říkala mi tuhle, že jsou velice
köstlich a apetitlich. :).

honzapm
napsal(a):
A tomu říkám nápad.
Bery - uspořádáme si naši vlastní Olympyjádu "Starých chovatelů".
Jak k tomu jeden přijde, že žádnou nemáme?
A vůbec - kde je Přemysl Olympyj-oník?
Hop hop.
suhlasim, ale akych starych chovatelu, uz sme stary, idem zachvilu do kupelov a som si tak nesmelo myslel ze tam budem z tych mladsich

říkala bych tomu olympiáda starších mladých chovatelů.
Tak to já bych slovíčko "fujstarší" zaměnil za slovíčko "stále"
a znělo by to Olympyjáda stále mladých chovatelů
- to by šlo, ne?
Terezko, vy máte spousty času, vy byste se toho mohla ujmout.
Paní Neobuta - štěpku přidat můžete, křemeliny dejte raději spíš přiměřeně.
(ať ta štěpka není moc ostrá - poranění běháků - stafylokokóza).

honzapm
napsal(a):
Jakube, a kolik že vám vlastně je let, když jste ten mladý olympyjádník?
Já jen, jestli se má Začátek začít červenat za ty jeho nahotinky,
a jak moc nám tu kazí chovatelskou soutěživou mládež, že?
Nemáte zač, paní Neobuta.
Mě je 13, v říjn bude 14, ale Začátek se za to červenat nemusí, výchovu mi tím nezkazí. To už se dřív povedlo mým školním spolužákům , takže už to pro mě není nová věc. Na chovatelských znalostech mi nějaké ty fotky děvčat neuberou, jsou sice hezké, ale chov je pro mě důležitější než ženské (alespoň dokud se jednou neožením), jelikož když můžu, tak nejvíce času trávím právě tam v zahradě. Teď už zase přemýšlím nad tím, jakou třídu dostanou mladí houseři a které mám zrovna hodit na výstavu, abych co nejlépe reprezentoval naší ZO. Jeden už má jasné, že půjde, už má snad hotovej výraz, a nad druhým ještě přemejšlím. Taky už mám vybranou nejhezčí 0,1 kZ čárkovanou a s ní má jít na výstavu jeden z jejích dvou bráchů. Jenomže ten hezčí je víc rozpeřený, ale prostě má hezčí tvar trupu, a ten druhý světlejší je sice víc vybarvený, ale kulhá myslím na levačku , vždycky ráno ho to bolívá nejvíc a večer už to má zas dobrý, asi si tu nohu rozlehává. A navíc se nedávnou dostal (nebo aspoň skoro) ze sinusitidy, už mu boule u zobáku mizí. Dneska při ranním vypouštění nekulhal, tak snad už ho kulhání přešlo. Za to jedna z kačenek má sinusitidu stále horší, asi jí přeléčení nepomohlo, vedlejší nosní dutiny jsou při zánětu špatně prokrvené a proto se tam ATB nemusí dostat. Napadá mě jedině inj. aplikace antibiotik nebo říznout kachnu.
Na foto mamka Gustička a jeden z jejích hezkých synů.
Další fotky-to jsou chlupáči, chci z nich mít dva kohoutky, tak snad se zadaří.
A ještě jedna plymutka.

ty nemocný dej do mrazáku, to nemá cenu. kulhání bude pravděpodobně jen zas jiný projev mykoplasmózy či jiného moribundusu, spoustu pachatelů sinusitid dělá taky záněty kloubů a šlachových pochev.
slabý jedinec fakt nepatří na výstavu, kde akorát bude šířít infekci.

napsal(a):
ty nemocný dej do mrazáku, to nemá cenu. kulhání bude pravděpodobně jen zas jiný projev mykoplasmózy či jiného moribundusu, spoustu pachatelů sinusitid dělá taky záněty kloubů a šlachových pochev.
slabý jedinec fakt nepatří na výstavu, kde akorát bude šířít infekci.
To kulhání mu způsobil zobák housera , takže kačer to má akorát nějaké naražené nebo nátáhlé, takže je to prostě mechanicky poškozené. U té kačenky mrazák zvažuju, protože ta má bouli jak hovado, ale nekulhá. Kačer má bouli o hodně menší, od přeléčení se mu zmenšila, podchytil jsem to včas. Na výstavu dám druhýho kačera. Škoda že tam nemůžu dát tátu kačera, je tak hezky vybarvený a tvarovaný, ale má prasklý kroužek.
Nedávno jsem opět zaznamenal husí havárii, jeden houser letěl a bouchl se nohou o zabetonovaný sloupek , po úrazu byl rád, že mohl na nohu. Teď už se to zase zlepšuje. Měl jsem v červenci stejný případ (náraz) s jednou jedinou husičkou, fakt škaredě kulhala, už je dobrá. Abych zabránil dalším nárazům, označiljsem sloupky červenobílou pruhovanou páskou. A pomohlo to. Pak jsem sloupky natíral na zeleno, pásku jsem sundal a po krátké době se stejná havárie stala znovu. Ty češky by se při tom svým divokým lítání měly dívat přede sebe. Budu muset sloupky barevně (bíle, oranžově) označit, aby je viděly, jinak hrozí další nárazy a kulhání. No křídla jim krátit nebudu, když vystavuju.
A do těch sloupků bouchají i přestože můžou přistávat po celé hektarové (neoplocené) louce. Taky mi přelítavaly k sousedům, pomohla zábrana z červenobílé pásky, tu dobře vidí a ví, že už musí k zemi.

napsal(a):
Mě je 13, v říjn bude 14, ale Začátek se za to červenat nemusí, výchovu mi tím nezkazí. To už se dřív povedlo mým školním spolužákům , takže už to pro mě není nová věc. Na chovatelských znalostech mi nějaké ty fotky děvčat neuberou, jsou sice hezké, ale chov je pro mě důležitější než ženské (alespoň dokud se jednou neožením), jelikož když můžu, tak nejvíce času trávím právě tam v zahradě. Teď už zase přemýšlím nad tím, jakou třídu dostanou mladí houseři a které mám zrovna hodit na výstavu, abych co nejlépe reprezentoval naší ZO. Jeden už má jasné, že půjde, už má snad hotovej výraz, a nad druhým ještě přemejšlím. Taky už mám vybranou nejhezčí 0,1 kZ čárkovanou a s ní má jít na výstavu jeden z jejích dvou bráchů. Jenomže ten hezčí je víc rozpeřený, ale prostě má hezčí tvar trupu, a ten druhý světlejší je sice víc vybarvený, ale kulhá myslím na levačku , vždycky ráno ho to bolívá nejvíc a večer už to má zas dobrý, asi si tu nohu rozlehává. A navíc se nedávnou dostal (nebo aspoň skoro) ze sinusitidy, už mu boule u zobáku mizí. Dneska při ranním vypouštění nekulhal, tak snad už ho kulhání přešlo. Za to jedna z kačenek má sinusitidu stále horší, asi jí přeléčení nepomohlo, vedlejší nosní dutiny jsou při zánětu špatně prokrvené a proto se tam ATB nemusí dostat. Napadá mě jedině inj. aplikace antibiotik nebo říznout kachnu.
Na foto mamka Gustička a jeden z jejích hezkých synů.
Další fotky-to jsou chlupáči, chci z nich mít dva kohoutky, tak snad se zadaří.
A ještě jedna plymutka.
Chlupáči jsou ještě mladí, ale ten divoký vypadá na kohoutka spíše, než ten bílý kus.
Jakube, panečku,13. Tak to jste kabrňák.
Chtěl jsem přidat pár ftípků, když je ta středa, ale tak holt se budu krotit a napíši,
co je na Vlaškáriu nového, že...
Loňské komtesy z poloviny rozpeřily, je jich 14. Dneska zbylé vytrvalkyně
nakladly krásných 7 vajíček, krása střídá nádheru. Hop hop.
Začal jsem jim minulý týden dobývat a strouhat mrkef, tady si jeden snímek
neodpustím - když mě viděla s tou mrkví sousedka, jen si povzdechla
a potichu hlesla - "Dívčí sen" (nevím, zda to tedy platilo na mě či na tu mrkef?).
Asi obojí.
Do stodoly se nastěhoval pár poštolek a občas s nimi létají ještě další dvě.
Mě se to tedy líbí moc, ale Vlašky komtesy z toho moc nadšené nejsou
a raději se schovávají f křoví. Ono tu obecně je letos enormně ptactva,
to tedy nikdy nebývalo, a to už tu bydlím třista let.
Poštolky jsou výkonné a jestli to půjde takto dál, mohu si vbrzku založit
exkluzivní firmu na prodej poštolčího hnoje. Je ho dost.
Dneska se sklidila Nela - j + Milada - h, ohlídala je Tereza - k.
Okurky převčírem namrzly, dýně a patizon též, cukety odolávají.
Mrazy v červenci (dvě noci po sobě) a v srpnu nepamatuji.
V červnu a září ano. A to už tu bydlím - no fšak vy víte...

honzapm
napsal(a):
Dívčí sen?
tohle je sen nějaké multipary.
Díky za hlasování, už jsou tu výsledky
https://zpravy.idnes.cz/eu-zmena-casu-evropska-komise-jean-claude-juncker-anketa-p2t-/zahranicni.aspx?c=A180831_093853_zahranicni_luka.

Výstavní drezúra kaček v klícce, vytrhání nějakých těch jinobarevných pírek (nedobarvený kačer měl v barevné hlavě hnědá pírka), promaštění hlavy sádlem, ještě musím před přepravou namazat sádlem běháky, zkontrolovat kroužky a zvážit. Takto vypadá příprava na výstavu u kachen. U hus je to lehčí, tam jsem vážil a první houser (4 měsíce) 4,0 kg, druhý (5 měsíců) 4,3 kg. Taky musím natřít běháky, kroužky, nachystat přepravky. U hus bych drezúru nedělal, protože by si akorát rozbily křídla. Tak snad mi je budou jiní závidět, jaké připravené mám, a třeba si ten starší houser sáhne i pro nějakou tu cenu, ale uvidím, nejsem přeci posuzovatel, to možná až vyrostu
1. foto houser (ten starší) s loňským žlutým kroužkem
2. foto houser (mladší) s letošním kroužkem
Další foto kačky již upravené, kačena se učí držet zobák

Ni+Pa
napsal(a):
Kam ze se to chystate na vystavu?
Chystám se na výstavu do Šternberka (asi je to místní). Takto vyprané husy mám pořád. Stejně tak i kačeny. A to se koupou zatím jenom ve vaničce, jezírko ještě nemám udělané.
Olánek
napsal(a):
Příteli Kouťáku hned jak jsem zahlédl na foto ve Světě holubů krbce př.Hebíka, tak se mi vybavily ty Vaše, v novém holubniku, stejně uzavřené.Pokud tomu dobře rozumím, je klid při hnízdění upřednostňován na úkor přehlednosti?Já mám předky u holubů mřížkované, ale snášková hnízda u slepic mám rovněž ze dvou třetin zakryté.
Příteli Olánku, už jsem opět zde a odpovím, i když tento dotaz by měl být na holubářské.Samozřejmně, že je upřednostňován klid na hnízdění, protože holubáři vymysleli komorové holubníky a dle mého názoru a dlouholeté praxe je to to nejhorší co pro holuby mohl někdo vymyslet.V první řadě tam dochází k nemocem, ke rvačkám, rozklobání holoubat, neoplodněným vejcím, nedochování holoubat a prostě ke všem nešvarům na které se holubáři dotazují proč.Za svou holubářskou éru jsem postavil 4 komorové holubníky.Měl jsem v nich policové budníky kryté v jedné polovině mřížkou, měl jsem policové budníky z jedné poloviny kryté překližkou, měl jsem budníky kryté jako př.Hebík s bidýlkem a vše nestálo za nic a všechny problémy stejné.Poslední holubník jsem nestavěl pro krásu, ale opravdu pro potřeby holubů.Každý budník má plnou stěnu a před budníkem je teráska a jednotlivé budníky jsou odděleny prknem, aby na sebe holubi neviděli.Jednotlivý pár má pro sebe klid, na terásce před budníkem nocují, páří se a i holoubata když vylezou z budníku si vše dobře obkouknou než vyletí.Vyletí rovnou do voliery, protože přední stěna neexistuje.Bylo by těch proč mnoho na které mohu vždy z praxe odpovědět.Ptej se, jsem tu, ač bez holubů, ale palice je dosud nabitá za 56 let s holubama.Kouťák.
Dekuji, myslim ze se vsemi sdilime radost z krasneho, jeste letniho destiku I u nas, na kutnohorsku, prsi! Ze zahrady je Sahara, slepicky uz se mi ze zoufalstvi vrhly na rajcata, husy a kozy krmim jablky, ale velice jim to svedci jsou jako koule..otavy uz se sice nedockame, ale snad to te nasi matce Zemi a nam, pomuze
Jsem někde na prostředků dvou posledních příspěvků a ano normálně jsem se zvedl od televize a šel koukat na déšť, nádhera, snad i on bude na pokračování, tady již téměř přestalo.
Paní Ančovičko, trochu přesnější polohu by jste udala? Třeba do sz, kdyby někdy bylo potřeba nějaká zvířata