Slepice z velkochovu bude kvokat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.8.2018 20:05
Marec

XXX.XXX.141.111

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli je možné aby slepice (běžné druhy), co se prodávají na burzách (slepice z těch dodávek, zřejmně z líhní) aby vyvedli mladé? Nebo už mají uplně potlačený mateřský pud a kvokat nebudou? Chtěl bych si pořídít slepice na vajíčka ale byl bych rád, kdyby mi třeba jedna, jednou za rok začala kvokat a vyvedla mladé je to možné? a pokud ano který druh je vhodný? Děkuji.

6.8.2018 23:28
Paatrik

XXX.XXX.250.146

Dobrý deň, velmi dobrú skúsenosť mám s orpingtonkami tento rok mi kvokali 4 naraz ale dobré sú aj araukany ktoré znášajú zelené vajcia ale ak chcete mať kvočnu občas tak nosnice určite neodporučujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.8.2018 07:48

Marec napsal(a):
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli je možné aby slepice (běžné druhy), co se prodávají na burzách (slepice z těch dodávek, zřejmně z líhní) aby vyvedli mladé? Nebo už mají uplně potlačený mateřský pud a kvokat nebudou? Chtěl bych si pořídít slepice na vajíčka ale byl bych rád, kdyby mi třeba jedna, jednou za rok začala kvokat a vyvedla mladé je to možné? a pokud ano který druh je vhodný? Děkuji.

Pokud máte na mysli běžné hybridní nosnice (není to plemeno, ale finální kříženec několika plemen), tak by kvokat neměly, ale vyloučit to nelze. Pokud chcete mít jistotu, pak si sežeňte jeden nebo dva kusy čistokrevného plemene, jak už máte uvedeno v dalším příspěvku. Já mám hedvábničky, tam je to na 100%, akorát moc neovlivníte, kdy budou kvokat. Kvokavé jsou i sumatránky, zdrobnělé wyandotky, rousné zakrslé a mnohá další plemena.

7.8.2018 09:36
Šťastná slepice

XXX.XXX.3.249

Dobrý den
mám 12 hybridek Isa Brown vyřazených z velkochovu,3 začaly kvokat, jedna mě přesvědčila, že vydrží sedět a kuřata i vyseděla. Snáška je také nad moje očekávání, i v těhle vedrech denně 8-9 vajec. Mám je od ledna a teď po pár měsících by nikdo nepoznal, že jsou z haly, vše se naučily, ládujou se trávou i jetelem, chodí chladit do potoka, nocujou s kohoutem na hřadech. Tyhle slípky mě hodně naučily, takže uvažuju i o čistém chovu, v užším výběru mám více plemen. Chovu zdar a tomu slepičímu zvlášť !

7.8.2018 09:40
javorka

XXX.XXX.98.207

Mě letos dvě hybridky vyseděly kuřata. Jedna letos kvokala už třikrát.

7.8.2018 10:20
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Vloni mi jedna hybridka z velkochovu tak urputně kvokala od konce červrnce. Nešla odkvokat žádným rozumným způsobem, až jsem ji nechala sedět na vajíčkách a koncem září se vylíhla kuřata, která vodila až do Vánoc. Super kvočna.

7.8.2018 16:30
mimag

XXX.XXX.33.248

Ano, mohou sedět a i vyvést kuřátka. Jsou to i dobré matky. Alespoň ty naše byly, ale letos už žádná z nich nesedla.

8.8.2018 15:11
hanka s.

XXX.XXX.20.1

Nám zasedla hybridka Horal.Druhá taky začla kvokat.Nechám je jestli z toho něco bude.Ta první si našla místo pod břečťanem.který visí z plotu až na zem.Původně chtěla sedět pod svídou v záhonku.Ale zjistila, že to není ono.Tak si našla jiný bejvák.T druhá teprve hnízdo hledá.Do kukaně nechce ani jedna.Tam snáší pětiletá leghornka.Jako jediná zachraňuje čest slepic a snáší vejce a nekvoká. Jsem zvědavá, jestli z toho něco bude.Kohout je zdrobnělá wyandotka.Ale velice se činí.

8.8.2018 18:55

hanka s. napsal(a):
Nám zasedla hybridka Horal.Druhá taky začla kvokat.Nechám je jestli z toho něco bude.Ta první si našla místo pod břečťanem.který visí z plotu až na zem.Původně chtěla sedět pod svídou v záhonku.Ale zjistila, že to není ono.Tak si našla jiný bejvák.T druhá teprve hnízdo hledá.Do kukaně nechce ani jedna.Tam snáší pětiletá leghornka.Jako jediná zachraňuje čest slepic a snáší vejce a nekvoká. Jsem zvědavá, jestli z toho něco bude.Kohout je zdrobnělá wyandotka.Ale velice se činí.

V zahradě je veliké riziko, zle bejce a kvočnu něco sežere. Proto je lepši, když sedí někde uvnitř. I kvůli tomu, že je pak s kuřaty zvyklá na místo. A už je na kuřata dost pozdě, vylíhnou se vám na konci srpna, tak se připravte na případný dochod/dochov uvnitř, kdyby se ochladilo. Do 6 týdnů věku kuřata nemají vyvinutou termoregulaci.

31.8.2018 08:31

No všade sa píše, že hybridy majú potlačený pud kvokavosti - u nás sa asi všetkej hydine veľmi páči, pretože mi okrem pižmoviek a bežkine sa rozhodli kvokať aj tri hybridky (tohtoročné) Jednu sme odkvokali - dve sa presvedčiť nedali - tak si sedia na podsadených vajíčkach a čakáme čo z toho bude. Viem je to neskoro, no tak sa okrem augustových káčat budeme babrať aj so septembrovými kuriatkami - teda ak náhodou z toho niečo bude. Ale 12-ročný synátor sa tieto prázdniny zbláznil do chovateľstva predovšetkým sliepok - má ich až ochočené. A od Ježiška si prosím pekne pýtal liaheň! Teda neviem, či som to s tým zámerom, aby dieťa pričuchlo trochu k ukážke produkcie potravín, neprehnala. No, ale ja som bola tiež od mala besná za zvieratkami - len v paneláku to nešlo (okrem psa mi nič iné neprešlo). Skončila som síce strednú poľnohospodársku, no nikdy som v obore nerobila. Tak to začínam doháňať na staré kolená - teší ma ale, že som za zvieratkami ostala besná aj teraz - len to bolo pár desťročí potlačené okolnosťami.

Přidejte reakci

Přidat smajlík