Doporučíte plemeno brojlerů pro chov s venkovním výběhem, pastvou? Aktuálně mám brojlery Ross-308 v kurníku, 25ks/10m², na hoblinách.
Pokukovala jsem po Kalimero apod. od Gyronu. S růstem Ross jsem zatím spokojená, jen nevím, jestli by snesl venkovní výběh - vlastně jen udělá pár kroků a odpočívá. Ale zase je nechci krmit rok, než by trochu vyrostli. Cíl je 2-2,5 kg po oškubání a vyvrhnutí.
Nebo mám zůstat u těch Ross-308?
Díky za tipy.
Kalimero není brojlerové kuře, podle mého. Pokud máte chuť na "tužší" maso, nejejdnodušší je vykrmit si kohouty.
Ross 308 určitě venku prospívat nebude.
Pro částečně venkovní chov mohu doporučit jedině Hubbard JA757, protože jiné kuře u nás prakticky asi dostupné není. 1 denní kuřata lze pořídit čas od času v MTZ Ústrašice. Neočekávejte ale stejnou zmasilost jako u klasického brojlerového kuřete.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Proč by Ross neprospíval? Jenom nebude mít růstové parametry garantované výrobcem, tedy poroste pomaleji. Ale o rychlosti růstu venkovní odchov stejně není.Zvlášť při krmení statkovými krmivy. V porovnání právě Hubbardem roste o něco rychleji a má i při pastevním chovu o trochu větší výtěžnost.