Kohoutovi tmavne hřebínek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2019 20:30
Jananov

XXX.XXX.48.126

Zdravím, před pár dny jsem přivezla mladého kohoutka pro moje slepičky. Zdál se v pořádku, jen trochu oškubaný, ale když jsem ho doma vyložila začal kýchat a sýpat. Přes noc zustal zavřený v přepravce a ráno jsem ho pak pusitla ke slepicím, to už vypadal v pohodě, zkoumal výběh a nekýchal, neteklo mu z nosu, nic,jen trochu "chraptěl". Bohužel jsme musela na dva dny odjet, takže zůstal zavřený se slepicema a dnes, když jsem se vrátila, zjistila jsem, že mu modrá hřebínek, zase chrčí a občas kýchne. Nepřipadá mi, že by byl nějak oteklý, z nozder mu taky neteče, alespoň ne moc, žere, pohybuje se, je aktivní ....
K veterináři samozřejmě zajedeme hned zítra, ale chtěla bych se zeptat zkušenějších. Co by to mohlo být? Na internetu jsem našla všechno od nachlazení po tuberkulozu. Je možné, že byl stres z převozu spouštěč tuberkulózy? Nebo něčeho jiného? Nebo prostě jen nachladl?
Jestli máte někdo podbnou zkušenost, budu ráda když se podělíte, děkuji.

12.5.2019 20:45
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Byt vami,tak ho hned zlikviduji,jestli už neni pozdě..nove koupené zvíře ma byt aspon 14 dni v karanténě, daleko od ostatnich slepic..je to nerozum,pouštět ho hned mezi zdrava zvířata..muze mit spoustu nemoci,včetně vapenky..

12.5.2019 22:04
Jananov

XXX.XXX.48.126

Ano, já vím, bohužel to nešlo jinak ... Příště už i kdyby měl být zavřený v bedně ... Ale teď už nic nenadělám, kdyby byli nakažení všichni, tak už stejně jsou.
Jinak fotka focená 3 hodiny po první (ve 22 hod.), hřebínek vypadá poměrně normálně ...
Jestli se kohout zklidnil a lépe proudí krev?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.5.2019 08:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jste hodně hustá, že chraptící zvíře hned pustíte ke svým zdravým slepicím.

Tak se to prostě nedělá a teď si užijte jakékoliv následky, které to bude mít. S vědomím, že respirační nemoci drůbeže dělají vlastně všechny dlouhodobé bacilonosičství rekonvalescentů a že bůhví co dalšího jste si přivezla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík