Zdravím, před pár dny jsem přivezla mladého kohoutka pro moje slepičky. Zdál se v pořádku, jen trochu oškubaný, ale když jsem ho doma vyložila začal kýchat a sýpat. Přes noc zustal zavřený v přepravce a ráno jsem ho pak pusitla ke slepicím, to už vypadal v pohodě, zkoumal výběh a nekýchal, neteklo mu z nosu, nic,jen trochu "chraptěl". Bohužel jsme musela na dva dny odjet, takže zůstal zavřený se slepicema a dnes, když jsem se vrátila, zjistila jsem, že mu modrá hřebínek, zase chrčí a občas kýchne. Nepřipadá mi, že by byl nějak oteklý, z nozder mu taky neteče, alespoň ne moc, žere, pohybuje se, je aktivní ....
K veterináři samozřejmě zajedeme hned zítra, ale chtěla bych se zeptat zkušenějších. Co by to mohlo být? Na internetu jsem našla všechno od nachlazení po tuberkulozu. Je možné, že byl stres z převozu spouštěč tuberkulózy? Nebo něčeho jiného? Nebo prostě jen nachladl?
Jestli máte někdo podbnou zkušenost, budu ráda když se podělíte, děkuji.
Ano, já vím, bohužel to nešlo jinak ... Příště už i kdyby měl být zavřený v bedně ... Ale teď už nic nenadělám, kdyby byli nakažení všichni, tak už stejně jsou.
Jinak fotka focená 3 hodiny po první (ve 22 hod.), hřebínek vypadá poměrně normálně ...
Jestli se kohout zklidnil a lépe proudí krev?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jste hodně hustá, že chraptící zvíře hned pustíte ke svým zdravým slepicím.
Tak se to prostě nedělá a teď si užijte jakékoliv následky, které to bude mít. S vědomím, že respirační nemoci drůbeže dělají vlastně všechny dlouhodobé bacilonosičství rekonvalescentů a že bůhví co dalšího jste si přivezla.