Ako skladovať pšenicu a zmesi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

bea615

17.8.2019 15:38
bea615

XXX.XXX.88.22

Prosím Vás o rady, ako skladovať krmivo pre hydinu. Pšenicu a zmesi pre nosnice mám v drevenej nádobe, nie je to samozrejme vzduchotesne uzatvorené. Teraz som si všimla, že sa mi tam zaviedli mole potravinárske, vedeli by ste mi poradiť, ako sa ich zbaviť, resp. ako skladujete krmivo Vy. Nemám plastové sudy, chovám len pár kusov sliepočiek na vajíčka. Ďakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.8.2019 15:45

Moli ve žrádle slípkám nevadí. Ale jestli je tam nechcete, tak si pořiďte dobře uzavíratelné plastové sudy. Stačí ty malé, jestli nemáte drůbeže příliš. A pečlivě zavírejte.

17.8.2019 19:19

Stačí velké kýnle od hnojiva, barvy apod., které mají víko. Vymýt, vydesinfikovat a hotovo. Na pšenici mám třeba kovový menší sud s víkem. Směs v papír.pytlech od výrobce, jen je zavážu. Zkrmím do 3 týdnů.

17.8.2019 19:26
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Plechové s upínacím víkem, nejsou drahé tak jako plastové, jsou širší a nižší a lépe se obsluhují. Máme v nich pšenici, oves i granule pro koně a žádný moly.

19.8.2019 09:41

IBC kontajnery kompletné, neodrezané, postavené na 2 paletách - vleze sa pod to kýbel Na naplnanie mám násypku zo satelitnej paraboly a na vyprázdnovanie vrtačku s 1m vrtákom (20l/min)
Vleze sa tam 7q zbožia, nejdú do toho mole, myši, potkani,..
ale nerieši to problém uskladnenia pár kilo obilia, my tak skladujeme asi 2,5 tony.

21.8.2019 11:06
Kalupina

XXX.XXX.99.132

Já si vzala kýble z pekárny od marmelád,které vyhazují.Jen jsem je vymyla a jsou i s víkem.A zadarmo!

26.8.2019 09:16
merfi

XXX.XXX.121.147

Vacsinou sa nejedna o mole,skodcom je skor Pilus obilny.Zakladom je kupit kvalitne vysusene obilie spolahliveho predajcu a nie" od kombajna".Ak ma obilie vysoku vlhkost a date ho aj do uzavretej nadoby,tak sa vam tam Pilus namnozi a obilie bude sama diera.
Idealne skladovanie je v suchej a nevykurenej miestnosti

Přidejte reakci

Přidat smajlík