Dobry den, narazila som na tuto stranku a diskusiu nahodne, nakolko hladam pre mojho dedka 83 rocneho niekoho - bud sukromnu osobu alebo vacsiu firmu, kto sa zaobera chovom husi a ich spracovanim, kvoli tomu, ze dedko vyraba klasicke Mastenicky - pierka ako boli kedysi pre gazdinky, viaze ich a krati si tak dlhu chvilu v starobe - foto v prilohe. ♥
Problem je ale ten, ze hladame zdroj pierok, tzn. ze kto sa zaobera tym ze husky chova, potom zabije, a pritom ze by bol tak ochotny a kridlove pierka by nezahadzoval, pripadne aj cele odrezane by mohli byt, a nechaval by ich jemu - on by dokazal aj pre ne prist - teda to by som ja zariadila. Kedze nema pristup k netu ani k podobnym technologiam, pomaham mu s tym ja, nerozumiem sa ja velmi tomu, ale chovatelia myslim ze budu vediet o ake pierka ide. On mi to len v skratke vysvetloval. Nechcem aby behal po celom Slovensku na jeho skutriku a isiel nahodne kde husy chovaju lebo predsa len uz to nie je pre jeho vek bezpecne tak som sa rozhodla ze aspon takto skusim nejak pomoct...
Vedel by mi niekto poradit alebo pomoct v tejto veci? Bola by som velmi povdacna a dedko ani nehovorim. ♥
Uživatel s deaktivovaným účtem

Budu zabíjet nepovedené české husy (2-3 ks). Možná bych dovedl sehnat opravdu víc peří, než jen z těch mých hus, třeba peří pižmovek, kachen indických běžců)
Chcete to peří? Já si říkám cenu 1 Kč/ks letky ruční i loketní od husy (tj. cca 1€ za 26 pírek), 0,75 Kč/ks pírko kachní (spíše bude tmavé). Co se týká míry poškození, tak vybírám peří s celým brkem a v nějak slušném stavu, akorát že na konečku ruční letky u hus je drobné poškození (opotřebení špičky), loketní letky by měly být vcelku.
Už jsem peří posílal poštou do sk, šlo o peří bažanta v drobném množství, takže klasickým dopisem. Musíte si to pohledat a zjistit si cenu balíčku, popřemýšlet nad tím, kolik toho vezmete, aby to nebyly za tu poštu vyházené peníze, předpokládám, že bude stačit minimální balíček, protože peří se tam dá natlačit hodně.
Ja som mala skor na mysli kto to vyhadzuje a nepotrebuje, ze by nevyhodil a daroval... Ideal z SK alebo blizko pri hraniciach SK. On hotove mastenicky ma za symbolicke sumy cize keby ma este aj pierka kupovat + prraca prvotna co pred tym je tak to sa uz vobec neoplati... Neberte to v zlom, len vam pisem uprimne ako to je... Preto som pisala ze aj cele kridelka ze on si to uz opracuje sam, aby s tym nemal dotycny ziadnu pracu navyse... Mala som na mysli kto sa chce toho zbavit nie kto to predava, lebo doteraz mal pierka darovane od jednej firmy len ti ukoncili pracu. Tak zhaname nekoho ineho.

V pohodě, to nevadí, já jsem jenom udělal nabídku, protože sám krmím neskutečné množství zvířat a proto neustále vymýšlím, kde brát na žrádlo. Ono ani zadarmo to pro mě takový problém není, ale stejně ta pošta je drahá.
Ale někoho určitě seženete, vždyť zanedlouho bude sv. Martin a budou se husy uklízet ve velkém. Můžete to zkusit i na inzerci.
Mě by zajímalo, za kolik se tyto výrobky z peří prodávají a jaký je zájem, že bych to zkusil doma svazovat a vozit na burzu. Podle obrázku to vypadá, že to nebude zas tak složité uvázat.
no jeho to moja prababka naucila ako maleho chlapca, ono je dolezite vediet dobru techniku viazania lebo ono mozno sa zda ze je to jednoduche ale nie je az tak, napriklad jedno mu trva uviazat cca 30 minut, predava po 1,50 € ale je to nezaplatena praca ako ja vravim lebo ked to vidim co je s tym prace, priprava, pranie, susenie, triedenie, a az nasledne viazanie ... ale tak jeho to bavi a ma radost ked mu ich ludia chvalia ze ake su kvalitne... takze aj preto mu pomaham aspon takto lebo ked vidim tu radost v ociach...tak mi to stoji za to...
Nevyznam sa ja v tom, aj som to mozno tak laicky popisala tu len ako som vedela :D Myslite ze este inzerat mam dat tu na stranke?
napsal(a):
V pohodě, to nevadí, já jsem jenom udělal nabídku, protože sám krmím neskutečné množství zvířat a proto neustále vymýšlím, kde brát na žrádlo. Ono ani zadarmo to pro mě takový problém není, ale stejně ta pošta je drahá.
Ale někoho určitě seženete, vždyť zanedlouho bude sv. Martin a budou se husy uklízet ve velkém. Můžete to zkusit i na inzerci.
Mě by zajímalo, za kolik se tyto výrobky z peří prodávají a jaký je zájem, že bych to zkusil doma svazovat a vozit na burzu. Podle obrázku to vypadá, že to nebude zas tak složité uvázat.
Jakube,když máte husy a trochu cadu po večerech, přivydělate si pěkné penize na krmeni pro svoje hejna drůbeže😀..ja pericka z hus sbiram,kdyz pelichaji i po zabiti,vážu z nich také "mašlovačky",žádné plastové nepoužívám..při trochu zručnosti a praxe to máte za chvilku a pro mě je to zábava..na trzich je nejen babky, prodávají za 30 - 50,-kč, tak s chuti do toho😀
..moje,lehce použité ..

katka - ja by som niečo poslala - zbierala som perie zo 4 husí - a aj si viažem sama mašlovačky, ale pre nás je toho peria veľa - rada sa podelím - potrebujem ale adresu. Ja som z Popradu
napsal(a):
katka - ja by som niečo poslala - zbierala som perie zo 4 husí - a aj si viažem sama mašlovačky, ale pre nás je toho peria veľa - rada sa podelím - potrebujem ale adresu. Ja som z Popradu
Zdravim vas poslala som vam sukromnu spravu, dakujem velmi pekne.