Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.3.2020 15:14

Co to je, když slípka sedí ve snáškovém hnízdě a háže si slámu na záda a různě si ji upravuje, háže si ji i za sebe a tak. Taky vyšla ven a sbírala klacíky a stébla slámy a dělala to samé? Je fakt, že manžel ji vyrušil, když šel čistit kurník. Pak šla zpátky do snáškového hnízda.

25.3.2020 15:24
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

Jako každá ženská... neví,co chce a nedá pokoj, dokud to nedostane 😍
Anebo se chystá na proces rozmnožování 😂 však to brzo poznáte.

25.3.2020 16:02
lydie

XXX.XXX.8.37

chystala se snést vejce, po každém snesení vejce , nejen slepice, ale i např. husy , krůty atd. upravují hnízdo ... pokračují občas v tomto konání i po opuštění hnízda

25.3.2020 16:25

Moc děkuji za odpověď, přesně to jsme si mysleli.

26.3.2020 05:36
paskov244

XXX.XXX.200.184

Nemá pohodlné hnízdo , tak si ho upravuje sama .
Mé zkušenosti , většina slepic si vybere jedno hnízdo a do něj snáší když je obsazené tak se k němu postaví nebo sedne a čeká až se uvolní , když slepice co je na hnízdě ji pustí tak tam budou sedět dvě . Mám dvanáct stejných hnízd ( to je můj pohled slepice to vid jinak) ale do dvou nesnášejí vůbec . Slepice při každém usednutí na hínzdo si ho upravuje některá víc jiná méně . Ale aby slepice zbirala klacíky a nosila na hnízdo to jsem ještě neviděl ani neslyšel .

26.3.2020 06:40
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Slepice sbirala klaciky a nosila je do hnízda???..to jste si spletla slepici s husou😂

26.3.2020 06:46

Píše o házení na záda, ne nošení na hnízdo.

26.3.2020 06:50
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

Souhlas s Paskov... také mi nesou do vybraných míst a jiných si ne a ne všimnout 😉

26.3.2020 06:51
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Cituji: "vyšla ven a sbirala klaciky a stebla ...husa..to jsou problémy😂😂😂

26.3.2020 07:20

....a delalala to samé

26.3.2020 23:51

paskov244 napsal(a):
Nemá pohodlné hnízdo , tak si ho upravuje sama .
Mé zkušenosti , většina slepic si vybere jedno hnízdo a do něj snáší když je obsazené tak se k němu postaví nebo sedne a čeká až se uvolní , když slepice co je na hnízdě ji pustí tak tam budou sedět dvě . Mám dvanáct stejných hnízd ( to je můj pohled slepice to vid jinak) ale do dvou nesnášejí vůbec . Slepice při každém usednutí na hínzdo si ho upravuje některá víc jiná méně . Ale aby slepice zbirala klacíky a nosila na hnízdo to jsem ještě neviděl ani neslyšel .

Ale jejda, to jste špatně pochopili. NEPSALA jsem, že si klacíky nosila do hnízda. Manžel šel čistit kurník( děláme to denně) no a ona zrovna seděla a jak ji vyrušil, tak slezla a vyšla ven před kurník a tam sbírala tu slámu a tenké drobné klacíčky a házela si to na záda a za sebe dozadu. Když odešel, vlezla zpět do kurníku, snesla vejce, no a šla za ostatníma ven. Máme 5 slepiček a mají 2 hnízda a nesou do obou.

27.3.2020 06:30
horal

XXX.XXX.13.30

Slepice snáší ve stoje a možná proto upravuje hnízdo za sebou. Každá má ale jiné zvyky, některá si hnízdo upravuje vedle, jiná před sebou a až se postaví snést natočí se na to místo. Pak si zase sedne a odpočívá. Jiná zase po snesení vyletí jak poplašená řve na celé okolí, že snesla vajíčko. Třeba se chlubí kohoutovi. To že reagovala slepice po vyplašení, jak popisujete, mohlo jít pouze o vzteklé reakce bez jakéhokoliv úmyslu, aby ukázala svůj hněv. Vzteklý člověk také občas dělá pohyby bez uvážení. Nehledejte v tom žádnou logiku.

27.3.2020 06:41
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

Snáší vestoje 😉 horal má pravdu. Vždycky jsem si myslela, že vsedě 🙈 až jsem přišla nakouknout do hnízda, a zrovna stála a vejce z ní padalo 🥰😂

Přidejte reakci

Přidat smajlík