Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či máte niekto skúsenosti s Ozńovým generátorom, ktorý dezinfikuje prostredie a zabíja živé organizmy a baktérie na ničenie čmelíkov? Známi mi poradil, nechať v kuríne pustiť na 2-3 hodinky, potom poriadne 2-3 hodinky vyvetrať. prostredie sa dezinfikuje, ale zmiznú aj čmelíky? Nejake skusenosti?
Ďakujem

Vyskusam to a dam vediet za skusku nic nedam, ked to znici parazitov v postelnom pradle tak dufam ze aj tie svine cmelikov. Samozrejme vetrat budem to je jasne.

Zajima me to take,tak kdyby mel nekdo zkusenost....A pak me jeste napadlo jestli by byla sance tim zlikvidovat drevokazny hmyz,ale to uz bych chtel asi moc

neverím, že generátorom ozónu dosiahnete nejaké účinky na čmelíkov, snáď ožarovanie priestoru otvoreným germicídnym žiaričom by mohlo mať na ne nejaké účinky, ale samotný ozón asi ťažko. Možno tam dosiahnete "lepší vzduch", nič viac.

Proc?Znici viry i bakterie,tak proc ne cmelika?

Ved to ked to vie znicit parazitov v postelnom pradle a rozne roztocne v sedackach a nabytku tak si myslim ze aj cmeliky by mohlo. Uvidim cez vikend ti skusim a dam vediet. Maximalne to nepomoze a budem sa trapit dalej:-)

Preto to chcem vyskusat, zial tento vikend som to nespravil ako som mal v plane, nakolko boli dost velke burky tam kde byvam a poacsie bolo uprsane. Skusim tento vikend co pride. Urcite dam vediet. Ale viem ze moja suseda, ktora ma ozonovy generator s tymto likvidovala ploštice, ktore boli zapelešené v poslenom pradle na internate svojej dcery. Tak preto som chcem vyskusat.

Takže moj pokus s generátorom ozónu má výsledok taky, že po skoro 2 týždňoch používania v intervale 2-3x do týždňa na 180min, pri uzavretom kuríne a po aplikácii 2h vetranie je taka, že. Kurín voňal novotou, bol kvázi bez baktérii ale.. tie svine cmelíky prežili. Takže aplikácia znova vápna a biokillu pomohla, uvidíme nakoľko.
Juratwin

XXX.XXX.146.172
Jaký generator ozonu jste použil?
Podle mého názoru je ozón na viry a bakterie, maximálně může působit na prvoky, ale ne na čmelíky, což jsou roztoči (hmyz sice nepatrných rozměrů, ale hmyz). A podobně bude působit germicidní lampa, ta je také na viry, bakterie, plísně, mikroorganismy, ale ne na hmyz. Na čmelíky bude fungovat jedině oheň nebo chemie. V jiném vláknu jsem již psal, že mám vyzkoušeno, že poslední dobou nejlépe funguje postřik Milben Xpert. Kupuju ho tady: https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/hubeni-cmeliku/
"Já nato mám, všechno zaplatím, všechno utratím."
"Já nato mám, předemnou hned každý hačačá."
Proč vymýšlet vymyšlené? Proč používat drahé preparáty, když existují levnější a odzkoušené? https://www.zbozi.cz/vyrobek/sandezia-sucha-dezinfekce-1-kg/#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_content=products-opesBB&utm_ab=76%2F158&utm_term=sandezia-such%C3%A1-dezinfekce-1-kg&utm_query=sandezia 25 kg stojí necelých 1200 Kč a vydrží vám několik let.
Kdybych chtěl utrácet peníze, tak si radši pořídím rozprašovač prášků. Třeba tenhle
https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/rucni-praskovy-rozprasovac-birchmeier-bobby-0-5-s-mechem-p40738/ , ale jsou i levnější jenom je sehnat. Já používám polévkovou lžíci kterou prášek rozprsknu po kurníku. Pravidelným používáním při čištění kurníku jste bez čmelíků. Já to mám už déle než dva roky. Používám to na 8 kurníků o ploše 3 m2 a jeden 12 m2 minimálně jednou za měsíc a 21 králikáren každý týden. Za tu dobu co ho mám jsem zpotřeboval asi 2/3 z 25 kg pytle. Dokonce jsem zbavil i kocoura klíšťat. Měl jich plný krk a nenechal se chytit, tak jsem na něj frknul půl lžíce sandézie a do týdnu byl bez klíšťat. Dnes už se nechá i pohladit.
Teda, Vy jste se do mě pustil! Jestli z mého popisu vyplývá, že na všechno mám, asi to tak jenom vypadá. Já píšu pouze své názory, co jsem objevil, a co jsem vyzkoušel, a pokud to funguje, a je to kvalitní, tak to doporučuju ostatním. Za svůj život stále zjišťuju, že nejsem tak bohatej, abych mohl kupovat levný věci, ale stále ty levný věci kupuju, protože se mi ta cena líbí. Možná jste objevil něco levného, co funguje. Pokud Vám to tedy funguje, v pořádku. Moc rád bych to vyzkoušel. Ale má to drobné ale...
Když kliknu na Váš odkaz na Sandezii, dozvím se, že je to pouze dezinfekce zase jenom na viry, bakterie a plísně, takže by mě vůbec nenapadlo, že by to mohlo být taky na čmelíky. Teprve při dalším kliku do obchodu je dozvím, že to likviduje i larvy much a další věci, ale stále tam není ani zmínka o čmelících. Bez Vašeho doporučení bych si toho nikdy nevšiml, protože se tam nikde o čmelících vůbec nic nepíše, a prostředek na larvy much nemusí fungovat na čmelíky. A od toho tento blog podle mého názoru je, doporučovat věci, kterých si běžný hledající nevšimne, které fungují nebo fungují jiným způsobem, než doporučuje výrobce nebo prodejce. To, že je to polský výrobek, mi nevadí, oproti stavu před několika málo lety se kvalita polských výrobků zlepšila. Spíš mi vadí, že jsem nikde nenašel složení. Nebo našel u posledního prodejce - je tam napsáno minerální složky. Co to asi znamená? To mi nestačí. Pokud to nikde nenajdu, asi to do kurníku nestrčím, zkoušet to nebudu, a zůstanu u těch drahých, ale osvědčených postřiků, u kterých mám napsáno, co obsahují a mají nějaký bezpečnostní list. Aby mě soused třeba nechtěl zabít, že jsem mu zlikvidoval včely.
Já bych asi ani nekoupil práškový rozprašovač, ani bych nepoužil polévkovou lžíci, ale rozprašoval bych to rukou. Máte pravdu, pokud je v tom nějaký jed, asi by byla lepší ta lžíce. Ale to nevím, protože jsem se to nikde nedočetl.
Je to asi podobné jako když jsem celá léta odmítal napáječku pro slepice, protože nebudu zbytečně utrácet za takovou blbost, a stačí starý kastrol. Pak jsem ji jednou dostal jako dárek. Tím mě dostali, protože jsem ji odzkoušel a přestože jsem se ještě bránil, byl jsem nakonec spokojenej.
Ještě k tomu Birchmeieru. Pokud si to s něčím nepletu, to je výrobce kvalitních zahradních postřikovačů. Na mých pár stromů mi stačí láhev za stovku, na to si nebudu kupovat kvalitní postřikovač. Ale majitel velkého sadu na něj s láhví nepůjde, buď má starý kvalitní, nebo si koupí zase kvalitní.
Juratwin

XXX.XXX.61.15
Milben ex jsem si koupil a fungoval jen při první aplikaci, obsahuje pyrethroidy, na ktere si čmelík dokáže vytvořit rezistenci, vystříkal jsem kurník silně naředěným postřikem a lezou si i po 3 dnech stále dál...Dnes testuji ozonavač 36g/h a po pul h je v kurníku modrá mlha. Večer dám vědět
Juratwin

XXX.XXX.61.15
Určitě tam nepolezu :-)
akaš
napsal(a):
Teda, Vy jste se do mě pustil! Jestli z mého popisu vyplývá, že na všechno mám, asi to tak jenom vypadá. Já píšu pouze své názory, co jsem objevil, a co jsem vyzkoušel, a pokud to funguje, a je to kvalitní, tak to doporučuju ostatním. Za svůj život stále zjišťuju, že nejsem tak bohatej, abych mohl kupovat levný věci, ale stále ty levný věci kupuju, protože se mi ta cena líbí. Možná jste objevil něco levného, co funguje. Pokud Vám to tedy funguje, v pořádku. Moc rád bych to vyzkoušel. Ale má to drobné ale...
Když kliknu na Váš odkaz na Sandezii, dozvím se, že je to pouze dezinfekce zase jenom na viry, bakterie a plísně, takže by mě vůbec nenapadlo, že by to mohlo být taky na čmelíky. Teprve při dalším kliku do obchodu je dozvím, že to likviduje i larvy much a další věci, ale stále tam není ani zmínka o čmelících. Bez Vašeho doporučení bych si toho nikdy nevšiml, protože se tam nikde o čmelících vůbec nic nepíše, a prostředek na larvy much nemusí fungovat na čmelíky. A od toho tento blog podle mého názoru je, doporučovat věci, kterých si běžný hledající nevšimne, které fungují nebo fungují jiným způsobem, než doporučuje výrobce nebo prodejce. To, že je to polský výrobek, mi nevadí, oproti stavu před několika málo lety se kvalita polských výrobků zlepšila. Spíš mi vadí, že jsem nikde nenašel složení. Nebo našel u posledního prodejce - je tam napsáno minerální složky. Co to asi znamená? To mi nestačí. Pokud to nikde nenajdu, asi to do kurníku nestrčím, zkoušet to nebudu, a zůstanu u těch drahých, ale osvědčených postřiků, u kterých mám napsáno, co obsahují a mají nějaký bezpečnostní list. Aby mě soused třeba nechtěl zabít, že jsem mu zlikvidoval včely.
Já bych asi ani nekoupil práškový rozprašovač, ani bych nepoužil polévkovou lžíci, ale rozprašoval bych to rukou. Máte pravdu, pokud je v tom nějaký jed, asi by byla lepší ta lžíce. Ale to nevím, protože jsem se to nikde nedočetl.
Je to asi podobné jako když jsem celá léta odmítal napáječku pro slepice, protože nebudu zbytečně utrácet za takovou blbost, a stačí starý kastrol. Pak jsem ji jednou dostal jako dárek. Tím mě dostali, protože jsem ji odzkoušel a přestože jsem se ještě bránil, byl jsem nakonec spokojenej.
Ještě k tomu Birchmeieru. Pokud si to s něčím nepletu, to je výrobce kvalitních zahradních postřikovačů. Na mých pár stromů mi stačí láhev za stovku, na to si nebudu kupovat kvalitní postřikovač. Ale majitel velkého sadu na něj s láhví nepůjde, buď má starý kvalitní, nebo si koupí zase kvalitní.
Sandezie působí i na čmelíky. Je to směs jemně mletých minerálů, tedy křemelina obohacená o eukaliptovou esenci. Stejné balení (25 kg) vás přijde ale, o celou tisícovku levněji, než Mystral layer od Iframixu, a je to prakticky totéž. Křemelinu používám pravidelně, přírodní (bez vůně) a myslím, že v boji proti čmelíkovi obstála.
akaš, nebylo to směrováno na vás, ale všeobecně. Mnoho lidí se domnívá, že ty drahé věci jsou vynikající a hlavně když jsou ze SRN anebo USA.
O té sandezii jsem se už vícekrát zmiňoval a věřte, že mně na ni nasměroval někdo (už si nepamatuji) zde na iF. Je to neškodný přípravek pro zvířata a může se aplikovat přímo na ně, tak snad nebude nebezpečné ani pro člověka. Samo o sobě však není nic spásonosné. Je samozřejmostí pravidelné čištění a bílení kurníku. Ještě abych vás doplnil, tak v návodu se píše krom jiného "efektivně eliminuje bakterie, viry, parazity a plísně." No a čmelík je snad parazit, nebo ne? A ještě jedna poznámka. Asi 30 m od kurníků mám včely a ještě jsem nepozoroval, že by to mělo na ně nějaký vliv. Do kurníku totiž nelétají. Nechci však nikoho přesvědčovat aby to dělal jako já. Navíc nefunguje to okamžitě, ale až po určité době a proti všem breberkám. Dokonce i pavouků rapidně ubylo, jenomže ty prevíti jsou asi nezničitelný.
Juratwin

XXX.XXX.61.15
Tak test s ozonátorem ukončen po 8h expozice, kurník s prostorem cca 4m3..80% čmelíků leží na zemi mrtvých. Budu opakovat 1x za měsíc v kombinací se Sandezií a podestýlka Pribiobed hobliny.

Juratwin
napsal(a):
Tak test s ozonátorem ukončen po 8h expozice, kurník s prostorem cca 4m3..80% čmelíků leží na zemi mrtvých. Budu opakovat 1x za měsíc v kombinací se Sandezií a podestýlka Pribiobed hobliny.
Tak to je pro me dobra zprava,uvazuji o koupi,prave kvulu cmelikum,protoze sem uz zoufaly,ale je to draha sranda s nejistym vysledkem,nikdo mi nebyl schopny rict jestli funguje i na cmeliky.Muzu se zeptat jak ste utesnil kurnik nebo obecne jak ste ho pouzil?
Juratwin

XXX.XXX.61.15
Účinek není 100% a určitě jen ozonátor nestačí. Žáleží na velikosti kurníku, já mám cca 4m3. Čím menší kurník, tím bude vetší koncentrace ozónu..Zavřel jsem dvířka a okno utěsnil igelitem.

No ja mam 12m,ale zase beze spar,celkem zatesnany,takze by koncentrace mohla byt vysoka.V praci pouzivame na vetsi mistnosti ozonovace 10tis. tak snad na kurnik bude stacit 5tis Protoze jestli nepomuze uz tohle tak vazne nevim...
MrtvýČmelikDobrýČmelik

XXX.XXX.209.133
Tak já lampu s ozonem koupila .Včera mi dorazila poštou .Dnes vyzkouším .Slyšela jsem od jednoho chovatele ,že to zabírá. Tak také dám vědět.
Ale můj názor je ten ,že když to platí na roztoče , mikroorganismy ..atd , tak co je čmelík ?
Musí to tedy fungovat přece .
Dám echo jak to dopadlo
Použil som opakovane vo vyprázdnenom kuríne túto UV lampu a zdá sa, že čmelíky to temer vyhubilo. Má to časový spínač na 30 minút.
Lamm

XXX.XXX.104.225
Jak jste dopadla? Má cenu to zkoušet v kurníku? Před pár měsíci jsme použili ozon na moly ve špajzu. Jednu noc to muž zapomněl vypnout a všechny nás přiotrávil. Naštěstí máme rekuperaci, ale tak zle mi dlouho nebylo. Ty molí potvory to přežily. Takže se bojím, že spíš přijdu o slepice, než že zatočíme s čmelíky.
OtoN

XXX.XXX.213.206
Dobrý den,
máte ještě někto pozitivní/negativní zkušenost s ozonem na čmelíky?
Co jsem hledal na internetu, tak účinnost je diskutabilní... - ale samozřejmě je možné, že je to způsobeno nedostatečným výkonem, utěsněním, apod.
Pokud by to fungovalo takto bez chemie, bylo by to skvělé.
Díky za vaše zkušenosti!