Ahojte, pred 3 týždňami som zistil, že kurín aj sliepky sú zamorené cmelikom teda kliestikovcom kurím. Z toho dôvodu mi prestali sliepky úplne znášať vajíčka. Keďže sa mi nedarilo toho roztoča zbaviť, kurník som spálil, sliepky som vykupal v bio prípravku proti parazitom. Posledný týždeň majú sliepky novy, čistý kurník, krásne čisté perie. Kŕmené sú 2x denne psenicnym srotom zmiešaným s nastrúhanou maslovú tekvicou a pridávam im komponenty pre nosnice. Voda menena 2x denne ale sliepocky stále neznášajú. Sliepky sú staré 3/4 roka, predtým pekne znášali. Viete mi poradiť ako dlho toto obdobie bude trvať, prípadne čo by som mal ešte spraviť. Ďakujem
ančovička1
napsal(a):
Slepice vam zacnou snaset,az je zacnete poradne krmit..psenicny srot a strouhana tykev,dyne, plus "komponenty pro nosnice", to je co ? Plastin??..z toho zazraky necekejte..navic je podzim,slepice jsou vynesene a zacinaji pelichat..
Zdravim, co znamena poriadne krmit ? A komponenty pre nosnice obsahuju polozky na fotke.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tomcok
napsal(a):
Ahojte, pred 3 týždňami som zistil, že kurín aj sliepky sú zamorené cmelikom teda kliestikovcom kurím. Z toho dôvodu mi prestali sliepky úplne znášať vajíčka. Keďže sa mi nedarilo toho roztoča zbaviť, kurník som spálil, sliepky som vykupal v bio prípravku proti parazitom. Posledný týždeň majú sliepky novy, čistý kurník, krásne čisté perie. Kŕmené sú 2x denne psenicnym srotom zmiešaným s nastrúhanou maslovú tekvicou a pridávam im komponenty pre nosnice. Voda menena 2x denne ale sliepocky stále neznášajú. Sliepky sú staré 3/4 roka, predtým pekne znášali. Viete mi poradiť ako dlho toto obdobie bude trvať, prípadne čo by som mal ešte spraviť. Ďakujem
Dobrý den,
no smůla je taky v tom , že Vám přestaly díky parazitům nést zrovna nyní na podzim kdy se zkracuje den..Pokud chcete aby Vám začaly co nejdříve nést kupte jim kompletní krmnou směs pro nosnice. a krmte jí do doby než Vám začnou zase pořádně nést. A pak se můžete pokud to uznáte za vhodné vrátit ke stávající směs kterou podáváte. V té směsi je vše co potřebují. Pokud by jste otálel s nákupem té směsi moc dlouho může se Vám taky stát , že se roznesou zase až na jaře..
Třeba mě někdo opraví či doplní. Je to jen můj názor nevnucuji ho. Přeji ať se Vám slepičky zase brzy roznesou a máte z nich zase radost a užitek. pěkný zbytek dne.
Zuzkaa
napsal(a):
Mají travnatý výběh? Mohou se celodenně pást? Mohou si nahrabat larvy, žížaly, brouky? Pokud ne, musíte jim přidat protein, tedy bílkovinu v jiné formě, maso, kosti, tvaroh, vejce atd. atd. Aspoň ten přeničný šrot namočit kyselým mlékem, nebo podmáslím.
vybeh maju asi 10m2, travnaty uz nie je, ale zelene dostavaju niekolkokrat za tyzden.
KvasniceDrozdi

XXX.XXX.139.16
Tomcok
napsal(a):
je to pre 5 sliepok, dnes po dlhej dobe, jedno vajicko
A co jim zkusit dávat Droždí, Kvasnice, Syrovátku. Namocenou Psenici.
Trochu Slunečnice a Proso