Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2021 17:25
Ája76

XXX.XXX.11.6

Dobrý den,
ráda si pročítám toto fórum, zatím mám zkušenost pouze se 4 slepicema na vajíčka.
Letos přemýšlím o přidání nějaké kachny (konečná na pekáči), mám na dvorku malý okrasný rybníček s lekníny, červenýma rybičkama a se třema vodníma želvičkama (vždy přinesené od známých, kterým se už nevešli do akvárka.).
Prosím o poradu. 1) kachny by mi sežrali všechny rybičky? Byla bych radši kdyby se zaměřili na larvy komárů. 2) nebyli by ohrožené těma želvama? Jsou to ty se žlutou páskou podél hlavy. 3) kachny by nakonec všechno zašpinili? Dvůr se spláchne hadicí, ale co ta voda v rybníčku?
Děkuji za každou odpověď,
Andrea

23.2.2021 17:37
1978milan

XXX.XXX.37.214

Kachny jsou čuňata, z rybníčku bude do týdne močka bez leknínů, bez rybiček a komářích larev tam bude ještě víc.
Maximálně něco zakrsleho okrasneho.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2021 19:17

komáří larvy vám spíše zlikvidují ty rybičky. jak uvedeno výše, kachny jsou prasátka, takže spíše samostatný výběh s lavorem vody. Nemíchat se slepicemi, které vlhko nerady

23.2.2021 19:39
maxichov

XXX.XXX.225.46

Ája76 napsal(a):
Dobrý den,
ráda si pročítám toto fórum, zatím mám zkušenost pouze se 4 slepicema na vajíčka.
Letos přemýšlím o přidání nějaké kachny (konečná na pekáči), mám na dvorku malý okrasný rybníček s lekníny, červenýma rybičkama a se třema vodníma želvičkama (vždy přinesené od známých, kterým se už nevešli do akvárka.).
Prosím o poradu. 1) kachny by mi sežrali všechny rybičky? Byla bych radši kdyby se zaměřili na larvy komárů. 2) nebyli by ohrožené těma želvama? Jsou to ty se žlutou páskou podél hlavy. 3) kachny by nakonec všechno zašpinili? Dvůr se spláchne hadicí, ale co ta voda v rybníčku?
Děkuji za každou odpověď,
Andrea

1.1 čírka červenoramená a bude to paráda

23.2.2021 20:08

maxichov napsal(a):
1.1 čírka červenoramená a bude to paráda

Jenže paní chtěla v závěru sezony na pekáč s nimi. Na to je čírky škoda, ne?

23.2.2021 20:14
maxichov

XXX.XXX.225.46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jenže paní chtěla v závěru sezony na pekáč s nimi. Na to je čírky škoda, ne?

paní je někde jinde

23.2.2021 20:18
Erik Rosario

XXX.XXX.34.181

urcite prec od rybnika. Tie larvy su pre ne male to pozieraju prave ryby.

Vodu na kupanie im dat do nadoby, bezne pouzivaju (ja tiez) detsky bazenik alebo pieskovisko z plastu. bez problemov sa z toho da vyliat voda a vyplachnut.

Kacice naozaj dokazu nanosit tolko bahna do vody, ze za par minut od napustenia cistej vody je to spinave, nazbierali ulity od slimakov, dokonca rozne veci co vyhrabali z pody ponosili do bazena, medzi nim aj hrdzave kluc, som ho nasiel ked som im cistil bazen.

Mozete si kupit biele kacice asi najbeznejsie, trochu bude pri preperovani perie vsade naokolo akoby snezilo :) ale aj na to som nahodou objavil zlepsovak. Ako uvadaju aj vyssie, nechovat spolu so sliepkami lebo sliepky nemaju radi vlhko. Ak je maly priestor blato bude vsade od kacic, ak je priesto vacsi mozete mat spolu a vtedy pri preperovani nebude od kacic perie.

Predosle roky sme mali vzdy po kaciciach vela peria po celom ich vybehu, naposledy boli spolu kacice aj sliepky a ani jedno pierko nikde, predpokladam, ze vsetky pierka z kacic zozrali sliepky.

Video se zpracovává...

23.2.2021 20:48
Ája76

XXX.XXX.58.109

Všem děkuji za rady, více hlav víc ví, to je přece známá věc. Takže to vymyslím jinak, a dále se budu těšit z leknínů.
Místa mám naštěstí dostatek, tak se nebudu muset vzdát pečínky.

Ještě jednou děkuji.
Andrea

Přidejte reakci

Přidat smajlík