https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/2983600/kanibalizmus
https://www.nutrimix.cz/archiv/piiny-kanibalismu-drbee/
příčin může být mnoho- příliš zvířat na malém prostoru, příliš světla,tepla, nedostatek odpočinku v přítmí, nuda.....
zpočátku je třeba snížit intenzitu světla natolik aby kuřata viděla pouze na krmítko, zajistit jim zábavu ( zavěsit, jablko, salát) oddělit a izolovat zraněné až do úplného zhojení) zvětšit prostor co nejvíce to jde
předpokládám, že je máte pod žárovkou...umístěte do odchovny bedýnku dnem vzhůru na opačnou stranu odchovny od zdroje světla. Vyřízněte do ní otvor, aby se kuřata mohla schovat před světlem a útočníkem
Uživatel s deaktivovaným účtem

Matej5
napsal(a):
Dobry den skusim znizit intenzitu svetla, môžem uz im prestať svietiť aby mali trochu tmu mam ich v izbe pri izbovej teplote
musíte to zařídit tak, aby kuřata měla teplo i tmu zároveň. třeba infrazářičem nebo elektrickou kvočnou.

Matej5
napsal(a):
Ďakujem za radu ale umelú kvocku nemam zajtra kupim mozu dnes cez noc ostať bez žiarovky?
ne.

bery25
napsal(a):
a ako je to potom s vyhrevnymi infra ziarovkami,tie vyhrievaju aj svietia zaroven,alebo je to nejake ine svetlo
červený světlo pomáhá proti kanibalismu.
ale vůbec nejlepší je mít tohle prostě rozpojený a kuřatům topit a svítit zvlášť.

Ohřev infrazářením může mít několik podob - některé infrazářiče emitují v závislosti na rozsahu vlnových délek či technologii i viditelné světlo - které samozřejmě je vyvíjeno na úkor topného výkonu. Neviditelně zářící infrazářiče mohou mít formu různých desek či folií, a to i těch zmíněných kreamických :-)
Máme na chatě obě varianty - kovovou desku připevněnou na stropě ohřívající čistě povrchy sáláním, ta emituje neviditelné záření. Halogenový zářič, který zároveň emituje i viditelné světlo (a to tak, že se při něm dá pohodlně číst), který ovšem část svého výkonu obětuje tomu viditelnému spektru.
Matej5
napsal(a):
Dobrý deň prajem,
idem si po radu co mám robiť, ked 2 týždňové kurence do seba dobu, presnejsie do kloaky, všetky maju zakrvavene kloaky a aj zobaciki maju od krvi.
Prosim vas, co mam robit, jedno mi uz takto uhynulo.
Nejrychlejší, ale jen na chvíli pomůže sprej proti ostipovani. Pak kurata něcim zabavit. Placnu, třeba pověsit salátovou okurku na drát. Klovou, houpe se to, netrefí se pokaždý a chutná jim to, zabaví je to. A konečně červeným infra světlem jsem se ostipovani zbavil úplně. Taky záleží na množství kuřátek na m2. Netráví špatně krmivo? Třeba pomůže obyčejný písek v krmítku.
Matej5
napsal(a):
Dobrý deň prajem,
idem si po radu co mám robiť, ked 2 týždňové kurence do seba dobu, presnejsie do kloaky, všetky maju zakrvavene kloaky a aj zobaciki maju od krvi.
Prosim vas, co mam robit, jedno mi uz takto uhynulo.
Cim ta kurata krmite??..psal jste to nebo jsem to prehledla?
Kazdy rok odchovam okolo 100 kurat a nikdy se mi to nestalo..
Meelek
napsal(a):
Nejrychlejší, ale jen na chvíli pomůže sprej proti ostipovani. Pak kurata něcim zabavit. Placnu, třeba pověsit salátovou okurku na drát. Klovou, houpe se to, netrefí se pokaždý a chutná jim to, zabaví je to. A konečně červeným infra světlem jsem se ostipovani zbavil úplně. Taky záleží na množství kuřátek na m2. Netráví špatně krmivo? Třeba pomůže obyčejný písek v krmítku.
z mé zkušenosti, sprej proti oštipování nepomůže... se zbytkem souhlasím