Křížení hedvábniček

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Gfrb

23.9.2021 21:58
Gfrb

XXX.XXX.1.106

Chťel jsem se zeptat jestli jde křížit hedvábničku velkou vousatou s holokrkou.

Děkuji za odpověď M.

23.9.2021 22:16
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Proč by nešlo, teď jde jenom o to, jak bude potomek vypadat. A co tím chcete dokázat.

Gfrb

23.9.2021 22:23
Gfrb

XXX.XXX.1.106

Dokázat s tím nic nechci ale mám kuřata a mezi nimi mám jedno holokrké

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.9.2021 10:25

jde křížit u kura kdeco s kdečím. Asi tak. Takže buď genetická vada, nebo prostě někde v minulosti holokrká. Násadovky jsou vaše? Koupené? Co chová prodejce?

Gfrb

24.9.2021 18:04
Gfrb

XXX.XXX.1.106

Ale já jsem si ji vybral ale spíš mi jde o to co by se vylíhlo jestli holokrké nebo normální

24.9.2021 18:15
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Když to nezkusíte, tak se nedovíte. Jsou minimálně 3 možnosti - holokrčka, hedvábnička nebo něco mezi tím.

25.9.2021 09:18

Gfrb napsal(a):
Ale já jsem si ji vybral ale spíš mi jde o to co by se vylíhlo jestli holokrké nebo normální

To nebylo z vašeho dotazu zcela zřejmé. Zkuste si dohledat na netu info k tomu, jak dominantní je holokrký gen.

25.9.2021 09:45
pastevecovci

XXX.XXX.168.107

Velmi vzdáleně a okrajově k tématu.

Holokrké Hedvábničky se ve světě (jistě i u nás) chovou.

Dokonce byly činěny kroky k jejich uznání EE.

Toto bylo odmítnuto na základě - viz citace

Eskg na základe niekoľkých upozornení naďalej upozorňuje na
extrémne hodvábničky ktoré nemajú voľný výhľad, majú veľký
chochola napriek tomu sú vysoko hodnotené. To je neprípustné
tolerovať.
Holokrké hodvábničky sú témou posledných rokov ,ktorá sa prieči
s prijatým rozhodnutím ESKG . „ ESKG nebude schvaľovať ,ani
príjmať do procesu šľachtenia a uznávania „ žiadne nové plemeno
s kombináciou rôznych štruktúr operenie .“

Těžko určit a mít názor na to, kdy už šlechtěním vytváříme tvory, jejichž fyzické vlastnosti znemožňují "normální" existenci onoho tvora (napříč chovatelskými odbornostmi)

Když jsem viděl v zahraničí na výstavě holokrké kachny, marně jsem přemýšlel proč... A to jsou i horší ...

25.9.2021 12:10

Zrovna u hedvabnicek psát s ohledem na strukturu opeření jako o týrání může jenom neomarxisticky hovado a pritakavat tomu může kolaborující prizdisrac. Toť názor který si mám právo na toto téma vytvořit.
O slepicich se srstí psal už Marco Polo, takže už tenkrát to muselo být hotové plemeno, co se peří týče. A týrané se dochovalo bez úhony a vitální dodnes. Kolik staletí to je, nechť si každý spočítá sám. Podobné je to u chocholů různých plemen, které se chovají stovky let a je to jejich plemenný znak. Netýká se to jen hedvabnicek.

25.9.2021 12:24
pastevecovci

XXX.XXX.168.107

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zrovna u hedvabnicek psát s ohledem na strukturu opeření jako o týrání může jenom neomarxisticky hovado a pritakavat tomu může kolaborující prizdisrac. Toť názor který si mám právo na toto téma vytvořit.
O slepicich se srstí psal už Marco Polo, takže už tenkrát to muselo být hotové plemeno, co se peří týče. A týrané se dochovalo bez úhony a vitální dodnes. Kolik staletí to je, nechť si každý spočítá sám. Podobné je to u chocholů různých plemen, které se chovají stovky let a je to jejich plemenný znak. Netýká se to jen hedvabnicek.

Buď reagujete na něco co nevidím... potom O.K.

Nebo máte nějaký problém s pochopením psaného textu...

Nebo jste v sobotu v poledne na mol....

Nebo nevím...

25.9.2021 12:42

Mimo toho třetího je možné obojí.
.....přijímat do procesu šlechtění a uznávání žádné nové plemeno s kombinací různých struktur opeření...
To je dočasný ústupek, tlak na zakázání těchto plemen stále trvá...

Gfrb

25.9.2021 21:36
Gfrb

XXX.XXX.1.106

Děkuji za info.

Přidejte reakci

Přidat smajlík