Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o vyplnění krátkého datazníku týkající se výskytu parazitů v chovech kura domácího. Výsledky využiji v mojí bakalářskou práci, kde se zabývám faktory ovlivňující výskyt parazitů.
Děkuji.
https://www.survio.com/survey/d/A5C6Y1K4U7D7T9N8F
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vyplněno

ten dotazník se mi nelíbí. když jsem se proklikala věcmi jako jak jsem stará a kde žiju, tak nakonec tam byla vlastně jen otázka, jestli jsem někdy měla parazity u drůbeže a jestli vnitřní nebo vnější a najednou konec.
s takovou budete mít výsledek, že 99,9% má zkušenost a co s tím hodláte dělat dál?
Dobrý den,
V dotaznku nejde o to, kde žijete Vy, ale kde se nachází daný chov. Chtěla jsem zmapovat i výskyt parazitů v ČR. Též se ptám o jaké parazity se jedná a jaká preventivní opatření děláte. Pak jsem do dotazníku zadala i počet slepic, krmivo, typ chovu, čištění, věk slepic, získávání slepic či okolní chovy, abych zjistila, jestli mají na to nějaký vliv. Nechtěla jsem zadávat hodně otázek, aby vyplnění netrvalo moc dlouho. Typ kurníku a zateplení mě nenapadlo. Jinak dotazník využiji pro mojí bakalářskou práci k zhodnocení vlivů.
napsal(a):
ten dotazník se mi nelíbí. když jsem se proklikala věcmi jako jak jsem stará a kde žiju, tak nakonec tam byla vlastně jen otázka, jestli jsem někdy měla parazity u drůbeže a jestli vnitřní nebo vnější a najednou konec.
s takovou budete mít výsledek, že 99,9% má zkušenost a co s tím hodláte dělat dál?
Dobrý den,
V dotaznku nejde o to, kde žijete Vy, ale kde se nachází daný chov. Chtěla jsem zmapovat i výskyt parazitů v ČR. Též se ptám o jaké parazity se jedná a jaká preventivní opatření děláte. Pak jsem do dotazníku zadala i počet slepic, krmivo, typ chovu, čištění, věk slepic, získávání slepic či okolní chovy, abych zjistila, jestli mají na to nějaký vliv. Nechtěla jsem zadávat hodně otázek, aby vyplnění netrvalo moc dlouho. Jinak dotazník využiji pro mojí bakalářskou práci k zhodnocení vlivů.
napsal(a):
K těm procentům bych ještě chtala doplnit, že po průběžném zhodnocení dat, to nevypadá, že 99,9% lidí se u slepic setkalo s parazity. Může to být zkreslené (jesli o nich vědí), ale momentálně mi hodnota vychází zhruba 46%.
Varaxi
napsal(a):
Venkovní chovy (tj. chovy, kde drůbež má přístup do výběhu) jsou zamořené všechny. To je prostě fakt.
Jedině tam, kde je drůbež v zastřešené voliéře, a tím pádem se nedostane do kontaktu s divokými zvířaty a ptáky a jejich výkaly, teoreticky může být chov nenakažený.
Celkem si neumím představit, že by měl někdo chov zcela prostý parazitů - třeba, že by neměl ani kokcidie. Já to spíše chápu jako průzkum toho, jestli někdo řešil problémy s parazity. To není totéž.
Štefan1
napsal(a):
Celkem si neumím představit, že by měl někdo chov zcela prostý parazitů - třeba, že by neměl ani kokcidie. Já to spíše chápu jako průzkum toho, jestli někdo řešil problémy s parazity. To není totéž.
Dobrý den,
určitě počítám s tí, že u venkovních chovů bude vysoká pravděpodobnost výskytu parazitů. Otázka je, v jakém množství, aby si toho chovatel všimnul. Rozhodně si nemyslí, že všechny parazity majitel zjistí a proto je jistě procento z dat nizké. Avšak ukazuje procento těch slepic, které byly zamořeny více - tedy natolik, aby to bylo poznat. A u těchto jedinců se snažím zjistit faktory, které by to mohly zapříčinit. Vidím problém hlavně v chovech, kde parazitární infekce má již vliv na zdravotní stav kura. Takže ano, zaměřuji se na to, jestli to už někdo řešil, protože většinou, když si všimnu, že něco není v pořádku se zvířaty, snažím se to řešit a vím o tom. Pokud o tom neví, samozřejně neodpoví, že se s nimi ve svém chovu setkal.

NatkaK
napsal(a):
Dobrý den,
určitě počítám s tí, že u venkovních chovů bude vysoká pravděpodobnost výskytu parazitů. Otázka je, v jakém množství, aby si toho chovatel všimnul. Rozhodně si nemyslí, že všechny parazity majitel zjistí a proto je jistě procento z dat nizké. Avšak ukazuje procento těch slepic, které byly zamořeny více - tedy natolik, aby to bylo poznat. A u těchto jedinců se snažím zjistit faktory, které by to mohly zapříčinit. Vidím problém hlavně v chovech, kde parazitární infekce má již vliv na zdravotní stav kura. Takže ano, zaměřuji se na to, jestli to už někdo řešil, protože většinou, když si všimnu, že něco není v pořádku se zvířaty, snažím se to řešit a vím o tom. Pokud o tom neví, samozřejně neodpoví, že se s nimi ve svém chovu setkal.
to celkem není pravda.
je bohužel spoustu lidí, co má drůbež zahmyzenou a neví o tom. nebo má v chovu hromadu čmelíků a třeba i zdravotní problémy drůbeže, a nevšimnou si toho.
jéje, kolik lidí má na dvoře slepice s vápenkou a budou vám s vážnou tváří tvrdit, že takové běháky jsou normální... protože asi zdravé nohy nikdy neviděli.
napsal(a):
to celkem není pravda.
je bohužel spoustu lidí, co má drůbež zahmyzenou a neví o tom. nebo má v chovu hromadu čmelíků a třeba i zdravotní problémy drůbeže, a nevšimnou si toho.
jéje, kolik lidí má na dvoře slepice s vápenkou a budou vám s vážnou tváří tvrdit, že takové běháky jsou normální... protože asi zdravé nohy nikdy neviděli.
I s nevědomostí musím počítat. Bohužel dotazníkové šetření není nikdy 100% - musí se spoléhat na pravdivost tvrzení respondentů a i s neiformovanosti.