Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2022 10:58
BÍDŽIS

XXX.XXX.161.169

Dobrý den,
začínající chovatel z vedlejší vesnice se rozhodl pro chov slepic a tak si zakoupil kurník Florentina značky Kerbl. Když ho začal skládat, tak si brzy uvědomil, že až pro pět "inzerovaných" slepic je tento typ kurníku nepoužitelný. Přes společného známého se na mě obrátil o radu.
Než jsem vyrazil, podíval jsem se na internet. Nedělal jsem si iluze, ale skutečnost byla mnohem horší, než mé očekávání a proto moje první reakce byla: vrátit. Kurník je zhotoven převážně z palubek o tloušťce 1 - 1,2 cm. Není nijak tepelně izolován a ani izolován proti vlhkosti. Podlahu tvoří pouze tenký dřevěný rošt s několikamilimetrovými mezerami. Po ustájení pěti slepic bych jeho životnost odhadoval na měsíce, možná na ojedinělý rok. Za cenu po slevě téměř 5 tis. Kč docela drahý koníček.
Chovatel se ale rozhodl, že si kurník nechá a tak jsem mu doporučil:
- koupit OSB desky o tl. 12 mm a obložit zevnitř všechny stěny a zhotovit z OSB desek i dno kurníku,
- na dno umístit dvě přepravky ( používané na zákusky a pečivo) o rozměrech 60x40x7 cm, zbytek dna zakrýt OSB deskou,
- počet slepic snížit max. na tři a to ještě raději nějaké lehké slepice, popřípadě zdrobnělé.
Kolik lidí se už asi nechalo takto napálit. Bez další investice min. ve výši 1200,- Kč je jeho využití velmi problematické, takže za mě nekupovat a raději spolupracovat s nějakým šikovným kutilem.
Jarek

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2022 18:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

A to "se vyplatí".... Já kdysi takový ten větší koupil pro hedule, udělal zavírání vlezu, ale stejně jsem po jednom roce pořídil normální kurník z palubek a tohle mám jenom jako odchovnu na kvočnu, protože je to fakt jen na léto. Je to takový lapač na hobby chovatele se 2 slepicemi. Než úpravy "samo-domo", tak raději vyrobit něco sám nebo koupit bytelné a na dlouho, tohle se bez údržby za max 3 roky rozpadne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík