Ide o to, čo si od toho slubujete. Či je Vašim cielom odchov čo največšieho počtu mladých alebo Vám ide len o vyžitie sa pri pohlade na prirodzený odchov čarovných kuriatok. Vo všeobecnosti sa asi najskor dočkáte mláďat od prepeličky čínskej. Čítal som o odchove prepelice japonskej vo velkej zarastenej voliere. Neskor sa zistilo že šlo o krížence japonskej s polnou, takže tam zostal aký taký pud kvokavosti asi zachovaný. Ďalším druhom u ktorého sa dajú zaobstarať odchovy z prirodzeného liahnutia sú prepelice kalifornské a viržinské. Odchov nie je jednoduchý ale na fotografiách taká rodinka kalifornských je úžasná. Mexická viržinka minulý rok zasadla aj mne, ale nedotiahla to do konca . Kedže prerušila inkubáciu keď som bol v práci celá násada 11 oplodnených vajíčok sa znehodnotila. Pritom ona bola liahnutá umelo. O ostatných menej početných druhoch ako harlekýn, šupinkovej, gambelovej, douglasovej či horskej som nepočul ani nečítal. Nie je to však vylúčené že sa to niektorému nadšencovy- milovníkovy drobných kurovitých podarilo, len sa to ešte nikde nepublikovalo. Veď i u asi najkrajších prepelíc korunkatých sa dlho hovorilo o náročnom odchove a teraz sa skoro polovica mláďat odchováva prirodzenou cestou. Ale toto sú už prepelice teplomilné a vyžadujú si osobitné podmienky. Dúfam, že sa k diskusii pripoja aj ďalší chovatelia a možno nám niekto oznamy ďalší úspešný odchov okrasných prepelíc prirodzenou cestou.