Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2011 11:59
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

můžete mi říct jak ostříhat kachny pižmové,aby nelítali,popř.i foto kam až to stříhat?usřihla sem jedno křídlo,vnitřky,ty krajní sem nechala ,ale stejně lítají,existují prý i nějaký spony čím se sepnou

9.3.2011 12:15
ovecka

XXX.XXX.171.69

Správně je jedno křídlo, ale celé, nejen vnitřní letky. Od kraje minimálně do poloviny letek, stříhat tak 2 cm od kůže (spíše použít nůžky na stromky, brky jsou tvrdé). Mám takto ostřiháno, nelétají. Pozor však, je jaro a tak brzy začnou kachny pelichat, potom až nová brka vyzrají (jsou průhledná a suchá) ostříhat znova. Nebojte se, nic se jim nestane, zcela dozrálé pero je vpodstatě mrtvé a nemůže přes něj chytit žádnou chorobu (jak tvrdí staří chovatelé). Dana

9.3.2011 12:15
danurba

XXX.XXX.204.155

Musíte jim vzít hlavně vnější letky po celé délce jednoho křídla

9.3.2011 12:46
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

takže i ty dlouhé?mě říkali ,že když je ostříhám tak nezasednou na vajíčka-zatím nemají,mám je od včera zavřené v malé ohrádce s boudou na spaní-podlezli mi pletivo tak lítali,než si zvyknou pak je pustím na zahradu-1 ha,oni by asi nijak nelítali,ale pes je prohnal ,ještě si nezvykl,proto sou i zavřené,za pár dní je pustím,takže jim vzít i ty krajní dlouhé a na jakou šířku?nebo jakou šířku jim nechat?děkuji

9.3.2011 13:06
ovecka

XXX.XXX.171.69

Vemte všechny dlouhé letky, které mají špičatější zakončení. Nebojte se kachna zasedne a i vajíčka zahřeje. Mám kachny ostříhané každý rok a sedí, mladé v pohodě vyvedou. Letos mám jednu novou, zatím nezastřiženou - neutíká a ejhle. Vejce nesla, ale nesedí smajlík, tak to křídly není. Pera zkraťte radikálně, 2cm od kůže. Dana

9.3.2011 13:08
ovecka

XXX.XXX.171.69

Pokud myslíte kolik letek zastřihnout, tak polovinu šířky křídla. D

9.3.2011 14:14
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

děkuji takže je ještě jednou potrápím vezmu i ty dlouhé

Přidejte reakci

Přidat smajlík