Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.7.2011 19:16
xxxicht

XXX.XXX.48.26

Dobry den.Prosím vas co to že některá vejce mají dva žloutky?Objevuje se nam to docela často a zajímalo by mě zda je to od jedné slepice a zda se to nejakym způsobem da ovlivnit.Slepic mame kolem 50ti a neda se vysledovat od jake slepice vejce jsou.

13.7.2011 22:01
deaf lukas

XXX.XXX.56.200

zkus se podívej do archivu. Už někdo o tom napsali...
pup

14.7.2011 17:09
uška

XXX.XXX.253.239

Jo jo Lukáši, v archívu už je opravdu všechno, tak zapátrej a hoď sem odkaz .
I když se jedná o stejnou věc, tak se člověk stále má co přiučit. Nebo dej návrh na zrušení tohoto fora protože existuje archiv. Třeba se najde jedinec co zadavateli odpoví, ale tvá odpověď je mu na prd..

14.7.2011 19:26
uška

XXX.XXX.253.239

xxxicht napsal(a):
Dobry den.Prosím vas co to že některá vejce mají dva žloutky?Objevuje se nam to docela často a zajímalo by mě zda je to od jedné slepice a zda se to nejakym způsobem da ovlivnit.Slepic mame kolem 50ti a neda se vysledovat od jake slepice vejce jsou.

Nejsem odborník, ale zkusím to. Nevím jak jsou slepice staré, máteli dvouleté hybridky tak pravděpodobně končí se snáškou. a je lépe je přestěhovat do mrazáku. Mladším slepicím bych změnila krmnou dávku.
Krmíte krmivem s velkým obsahem bílkovin. Jinak je to anomálie, která má mnoho příčin - onemocnění vaječníků, mnoho bílkovin v krmivu, špatná funkce vaječníků……..
Odborníci mě jistě doplní.
Ludmila

14.7.2011 21:19
radak

XXX.XXX.40.194

tady je něco z archivu, taky mě to zajímalo :-))

https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/834406/re-dvouzloutkova-vejce

jinak archiv je fajn, když víte přesný termín, co hledáte - včetně pádu a tak, jinak se v něm hledá hodně špatně smajlík

15.7.2011 15:33
matus111

XXX.XXX.45.249

uška napsal(a):
Nejsem odborník, ale zkusím to. Nevím jak jsou slepice staré, máteli dvouleté hybridky tak pravděpodobně končí se snáškou. a je lépe je přestěhovat do mrazáku. Mladším slepicím bych změnila krmnou dávku.
Krmíte krmivem s velkým obsahem bílkovin. Jinak je to anomálie, která má mnoho příčin - onemocnění vaječníků, mnoho bílkovin v krmivu, špatná funkce vaječníků……..
Odborníci mě jistě doplní.
Ludmila

Myslim ze jste tu napsala uplne vsechno strucne v skratce co bych i ja rekl a nedelejte se skromna tim : Odbornici me jiste doplni . Jenom chci vytknout- nemoci vajecniku to nebudou- protoze napriklad vir infekcni bronchitidy slepic ma afinitu k vajecnikum a spusobuje vyplavovani do cavum abdominis a pritom slepice vejce nenosi jen sada na hnizdo a vzdy kdyz si mysli ze vajicko uz snesla tak to se ji vyplavilo z vajecniku zloutku jenom do brisni dutiny a takovejch nemoci je vice spis si myslim ze na prvnim miste to bude anomalie na druhym miste prebytek bilkovin, protoze dlouhodoby prebytek bilkovin spusobuje zavaznejsi vady organismu nez jsou jen dvouzloutkova vejce
ale jinak ste napsala vsechno co by odbornik mohl chovateli poradit :-))

18.7.2011 10:34
xxxicht

XXX.XXX.48.26

Dekuji.Krmíme je pouze pšenicí a domacími zbytky z kuchyne včetně skořápek a přidávame jeste vapnik do krmení.Maji pastvu a jeste jim davame posekanou travu kterou přehrabují.Je možné že jsou to slepice pred koncem snašky.Par jich tam takových je.

18.7.2011 10:57
deaf lukas

XXX.XXX.56.200

Měli jsme takovou hnědou hybridku, která začala nosit dvoužloutková vejce. Později už vždy jen jednožloutkové vejce a nosila hezky.
pup

Přidejte reakci

Přidat smajlík