Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli máte venkovní, pak se doporučuje a osvědčuje pískovaný výběh nebo hrubý štěrk. Ikdyž pokud máte slípky s rousy, tak ty obvykle moc nehrabou,, takže by mohl být i zatravněný, podle mne.
taky máme slepičku s rousy. A máme normálně zatravněný povrch, sem tam slípky vyhrabou a kachny "vydlabou" díru, tak se zas zasype a je to. Popř. se na moc blátivé místo (např. u jezírka) dá na zem trocha slámy, aby se člověk nezabil, jak šlápne na bláto.
Jinak pokud chcete bez zeleně, tak písek, popř. štěrk - ale ten se slípkám líbit nebude.
Dobrý den,
já mám hedvábničky a v jejich výběhu u kurníku jsem použila mulčovací kůru. Slepičky se v ní i rády popelí, neklouže, a žádné bahno se nevytváří.
Ahoj chovam amroxy 1-6 mam ich vo vybehu asi 5x13m a aj s kacicami a chcel by som ich mat zvlast a neviem rozmer novej voliery kde by byvali ja by som chcel asi 3x2m max 3x3m samozrejme pustal by som ich na pastvu zatvorene by boli len v zlom pocasi v noci alebo ked niesom doma dakujem za odpoved
Dobrý den,
obyčejná mulčovací kůra je 100% přírodní produkt, volně ložená i balená je stejná. A je vhodná pod zeleninu, ovoce, jahody, dokonce je výrobcem uváděná i pro dětská hřiště, nevidím žádný problém pro slepičky... Chemicky ošetřená - tedy barvená je tzv. dekorativní mulčovací kůra, ale to vlastně není kůra ale dřevěné štěpky a to tedy do výběhu opavdu nepoužíváme... ta je pro dekorativní záhony.
Uživatel s deaktivovaným účtem

angel77
napsal(a):
Dobrý den,
obyčejná mulčovací kůra je 100% přírodní produkt, volně ložená i balená je stejná. A je vhodná pod zeleninu, ovoce, jahody, dokonce je výrobcem uváděná i pro dětská hřiště, nevidím žádný problém pro slepičky... Chemicky ošetřená - tedy barvená je tzv. dekorativní mulčovací kůra, ale to vlastně není kůra ale dřevěné štěpky a to tedy do výběhu opavdu nepoužíváme... ta je pro dekorativní záhony.
Nemáte více fotek výběhu a kurníčku, vypadá to zajímavě a jednoduše zároveň, díky M.