Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.8.2012 20:44
pol.rudolf

XXX.XXX.152.140

Zdravím,
prosím poraďte, na letáčku od Sulfacoxu je, že po podání je maso poživatelné po 15ti dnech a že se nemá podávat nosnicím které máte na vejce na jídlo...
To znamená, že když byl podán slepicím které máme na vejce na jídlo tak máme po srandě? smajlík Doufám, že tím jenom přehání a je zde také nějaká vyprchací doba. Nevíte někdo jak tomu je? smajlík

21.8.2012 21:00
misssssko

XXX.XXX.157.76

mne veterinal povedal ze nepouzival by iba pocas znasky vajcia. ze dat ich racej pre psa. ale ja ich spapam ved ovela vecie bludy a lieciva zereme.
ides liecit kokcidiozu ze? :D mne zajtra pride vysledok s laborky ze co to sliepky maju moje zlate a podla toho bude liecba.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.8.2012 22:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

pol.rudolf napsal(a):
Zdravím,
prosím poraďte, na letáčku od Sulfacoxu je, že po podání je maso poživatelné po 15ti dnech a že se nemá podávat nosnicím které máte na vejce na jídlo...
To znamená, že když byl podán slepicím které máme na vejce na jídlo tak máme po srandě? smajlík Doufám, že tím jenom přehání a je zde také nějaká vyprchací doba. Nevíte někdo jak tomu je? smajlík

No, třeba prodat takové vejce fakt nemůžete. Ale pro vlastní spotřebu... nikdo vás zatknout nepřijde. Nějaká rezidua ve vejcích budou a asi nevyprchávají snadno, jinak by to nějakou ochrannou lhůtu mělo, ale co naděláte.

22.8.2012 19:03
pol.rudolf

XXX.XXX.152.140

Jj, mněly jsme podezření na kokcidiozu tak jsme podaly Sulfacox preventivně...
Mno máte pravdu po těch 15ti dnech by to mohlo být OK.

Tak ať jsou výsledky co nejmírnější :-) díky za odpovědi

23.8.2012 08:18
ovecka

XXX.XXX.31.130

Vzhledem k delšímu vývoji vejce ve slepici počítejte spíše s tím, že rezidua léčiv jsou v nich obsažena 21-28 dní. Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík