Vie mi niekto poradiť ako rozoznať u wyandotiek velkých kohuta od sliepky.Možno sa to niekomu bude zdať smiešne ale mam 3 kusy mal by byť 1 kohut a 2 sliepočky ale nenašla som žiadne odlišnosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Všetky tri sú kohúty.
Já stále nechápu jak si někdo může dovolit takto oklamávat nezkušené chovatele. Prodat mnoho kohoutů a za cenu kuřic. Čtu to tady celou sezónu a kolik lidí sem nenapíše. Řekněte mi kdo je s prominutím takové hovado! Já bych si to v životě nedovolil a vlastně své plemeno nepotopil tím že odradím mladé, budoucí a nezkušené chovatele. Pak tady chceme aby lidi chovali čistokrevná plemena, tohle se v drůbežárně u kuřic hybridů nestane! Nemůžu říct víc než hnus a hnus. No ale každý se musí chytnou za nos sám a stydět se ale to v dnešní době je jen takové zbožné přání proto přeju začátečníkům jen více zkušeností aby se nenechali tak snadno nachytat
PS: Ještě že máte snad samé slepičky těch lemovaných orpingtonek Pokud můžete přidejte sem foto jak rostou
Díky za foto. Orpingtonky jsou čisté a jsou to všechno slepice ale to jen co vidím na dálku a přes foto takže ruku do ohně za to nedám U tohoto barevného rázu je běžné že je některá víc černá a jiná míň jde o intenzitu černého lemování, mě osobně se více líbí ty tmavší ale standart je někde uprostřed - laicky řečeno
. Ale jsou krásné tak hodně štestí
frikmon
napsal(a):
Já stále nechápu jak si někdo může dovolit takto oklamávat nezkušené chovatele. Prodat mnoho kohoutů a za cenu kuřic. Čtu to tady celou sezónu a kolik lidí sem nenapíše. Řekněte mi kdo je s prominutím takové hovado! Já bych si to v životě nedovolil a vlastně své plemeno nepotopil tím že odradím mladé, budoucí a nezkušené chovatele. Pak tady chceme aby lidi chovali čistokrevná plemena, tohle se v drůbežárně u kuřic hybridů nestane! Nemůžu říct víc než hnus a hnus. No ale každý se musí chytnou za nos sám a stydět se ale to v dnešní době je jen takové zbožné přání proto přeju začátečníkům jen více zkušeností aby se nenechali tak snadno nachytat
PS: Ještě že máte snad samé slepičky těch lemovaných orpingtonek Pokud můžete přidejte sem foto jak rostou
Taky jsem koupila 5 kuřic (kříženky prý vlašek) po 150,- a jsou mezi nimi dva kohouti . A to se mi jeden zdál podezřelý už při nákupu, ale pán mě ujistil, že je to slepice
. No, jeden je hezký, velmi podobný koroptvímu vlašákovi, tak si ho nechám a druhý byl včera výborný na paprice
. Takže od teď jen vlastní kuřata. A kupovat budu jen kohouty, ty se poznají
.
megy
napsal(a):
Ďakujem všetkým za odpovede.Predajca ma oklamal čo už budú na polievku.
Dobrý den,
sice prý mají vyandotky nejlepší maso, ale nestálo by za úvahu, když už jsou tak krásní, vybrat alespoň favorita a na jaře pořídit pár nepříbuzných slepiček, či kuřátek??
Jinak od prodejce je to strašná sprosťárna a já bych ještě na jaře rozdíl taky nepoznala... M
Dobrý den, já bych taky souhlasil s ponecháním jednoho kohouta alespoň by zatím mohl chodit s orpingtonama protože se k sobě dost hodí a ostatní se snažil rozprodat do chovů na inzerát neboť je o toto plemeno doslova rekordní zájem a zažívá malou renesanci. Postupně slepičky seženete a zájemců na násadové vejce bude dost. Já osobně bych taky měl zájem o násadová vejce lemovaných orpingtonek i klidně kdyby jste u nich měla žlutého kohouta ale hlavně aby to byli orpingtonky ve stejně barevné řadě tedy zlaté..
Jinak pro všechny chci říct že rozpoznání kohoutů od slepic je docela snadné jen to chce pečlivě sledovat hlavně opeření. U lehkých plemen to poznáte už cca od 6tého týdne stáří kdy kohouti mají i červené a zbytnělé hřebínky a hlavně na krku a zádech raší kohoutí špičaté lesklé peří u slepic je na zádech již plně vyvinutá matná ,,deka´´ kulatých peříček. U středních a těžkých plemen je to složitější a tyto znaky se objevují později ale jsou. U kohoutů těžších plemen jsou záda většinou holá jen ve chmýří zatímco slepičky už je mají opeřená a pokud máte dvě pohlaví v ruce je rozdíl snadno patrný. Ale pozor seknout se taky můžete i mě se to stává jsou i tzv. feminí kohoutci kdy záda nejsou holá ale mají tam první peří jak u slepiček a to je pak težko. Mimochodem takový kohouti nejsou pak moc vhodní do chovu. Každopádně pokud se člověk řídí těmito jasně danými pravidly, tak se pak nesplete u většiny kupovaných zvířat a navíc u tak velkých zvířat jak jsou vaši wyandoťáci už vůbec a podvodní chovatelé a překupníci mají utrum.
Peří zvířat je vždy v určitém věku prozradí i kdyby neměli hřebeny, ocasy,ostruhy nebo nesnášely vejce. A pokud kupuju kuřata tak poměr pohlaví je jasně vždy až milým či nemilým překvapením
Ano to možné je ale zrovna u vás je to nevhodná kombinace protože velký kohout na zdrobnělé slepičky. Ono když už tak naopak a používá se zdrobnělý kohout na velké slepice. Velký problém je taky v tom že zdrobnělé plmena převést na velká je težké a trvá to několik generací - zakrslíci strašně zdrobnují velké 2-3generace určitě. Ale ano teoreticky to možné je
frikmon
napsal(a):
Dobrý den, já bych taky souhlasil s ponecháním jednoho kohouta alespoň by zatím mohl chodit s orpingtonama protože se k sobě dost hodí a ostatní se snažil rozprodat do chovů na inzerát neboť je o toto plemeno doslova rekordní zájem a zažívá malou renesanci. Postupně slepičky seženete a zájemců na násadové vejce bude dost. Já osobně bych taky měl zájem o násadová vejce lemovaných orpingtonek i klidně kdyby jste u nich měla žlutého kohouta ale hlavně aby to byli orpingtonky ve stejně barevné řadě tedy zlaté..
Jinak pro všechny chci říct že rozpoznání kohoutů od slepic je docela snadné jen to chce pečlivě sledovat hlavně opeření. U lehkých plemen to poznáte už cca od 6tého týdne stáří kdy kohouti mají i červené a zbytnělé hřebínky a hlavně na krku a zádech raší kohoutí špičaté lesklé peří u slepic je na zádech již plně vyvinutá matná ,,deka´´ kulatých peříček. U středních a těžkých plemen je to složitější a tyto znaky se objevují později ale jsou. U kohoutů těžších plemen jsou záda většinou holá jen ve chmýří zatímco slepičky už je mají opeřená a pokud máte dvě pohlaví v ruce je rozdíl snadno patrný. Ale pozor seknout se taky můžete i mě se to stává jsou i tzv. feminí kohoutci kdy záda nejsou holá ale mají tam první peří jak u slepiček a to je pak težko. Mimochodem takový kohouti nejsou pak moc vhodní do chovu. Každopádně pokud se člověk řídí těmito jasně danými pravidly, tak se pak nesplete u většiny kupovaných zvířat a navíc u tak velkých zvířat jak jsou vaši wyandoťáci už vůbec a podvodní chovatelé a překupníci mají utrum.
Peří zvířat je vždy v určitém věku prozradí i kdyby neměli hřebeny, ocasy,ostruhy nebo nesnášely vejce. A pokud kupuju kuřata tak poměr pohlaví je jasně vždy až milým či nemilým překvapením
Dá se pohlaví podle peříček poznat i u hedvábničky? Mám jich 6 13 -ti týdenních, ale stále nevím, co mám. V inzerátech se objevují takto staré hedvábničky už rozdělené podle pohlaví. Tak jak to Ti chovatelé poznávají?
Som z okresu Zlaté Moravce.A každý predáva väčšinou kohutov.Ja som pre tie čo mám šla 100km a vydíte jak som dopadla.Do poslednej chvíli som nevedela že prebratie sliepočiek bude na čerpacej stanici.Predavajúci mi povedal že ak budem v prievidzi mam zavolať .Ja som tak urobila a vtedy mi povedal že mam počkať na čerpačke.Tak že som nevidela ani jeho chov. Teraz mam dojem,že to bol zámer predávajúceho.Boli v krabici a pozerať ich bolo riziko aby neušli.Ale som sa poučila.Myslím že si asi nechám len orpingotky .
Uživatel s deaktivovaným účtem

venziva
napsal(a):
Dá se pohlaví podle peříček poznat i u hedvábničky? Mám jich 6 13 -ti týdenních, ale stále nevím, co mám. V inzerátech se objevují takto staré hedvábničky už rozdělené podle pohlaví. Tak jak to Ti chovatelé poznávají?
No, u hedvábek je to poměně složité, nedávno tu někdo psal, že i velmi zkušení chovatelé nepznají pohlaví 100% dříve, než ve 4 měsících. Slepičky bývají obecně menší, kohoutci mají "zduřelé nic" v místě hřebínku, slepičky mívají kulatější chocholku, kohoutkům roste peří na hlavě spíše dozadu. Já třeba mám kuřata 17-ti týdenní a 15-ti týdenní a u těch mladších si nejsem 100% jist, co jsou a nejsou slepice
venziva
napsal(a):
Ano podle peří dá se poznat ale samozřejmě mnohem hůř. Každopádně slepičky mají třepenité peří v sedlovém závěsu kulaté a bez výrazně lesklých špiček. U kohoutků je špičatější a významěji lesklé. Ale opravdu u hedvábek to už chce zkušenější oko. Podívat se na celkový habitus, okouknout hlavu, hřebínky, lalůčky a sledovat chování hlavně po vypuštění z ruky. Co víc dodat musíte počkat až to bude zřetelnější a jasnější