Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.12.2012 22:21
ja211161

XXX.XXX.223.3

Prosím o radu. Již od listopadu nám snáší všechny bažantí slepice ve školní bažantnici. Krmnou dávku tvoří pouze pšenice, otruby ze lnu a prosa, dále dýně a voda.
Nevíme, co děláme špatně, ale máme strach, že až budou mít opravdu snášet, tak budou vynešené.

Děkuji za radu Andrísková

26.12.2012 23:06
zbosace

XXX.XXX.110.90

Je to zaujmavé že i napriek skracujúcemu sa dňu sliepky nesú. V akom zariadení ich chováte? Čo sú otruby z prosa a lnu? Myslíte nejaké výlisky?

27.12.2012 23:38
dorm

XXX.XXX.64.242

zbosace napsal(a):
Je to zaujmavé že i napriek skracujúcemu sa dňu sliepky nesú. V akom zariadení ich chováte? Čo sú otruby z prosa a lnu? Myslíte nejaké výlisky?

slupky po vašem asi škrupiny myslím..u prosa vznikají obroušením při výrobě jáhel u lnu netuším jak se tomu říká.K té snášce,mám dojem že se bude opakovat situace letošního roku,,počasí" a příroda si to udělá jak je potřeba a chovatelům zamotá opět hlavičky!! smajlík
Husy nám už nesou od listopadu a až příjde čas na líhnutí nebude s čeho,smajlík páč holky budou vynešené.Je vidět že domestifikace nic nezapoměla po staletích na dvorku a umělých líhní

29.12.2012 14:42
giorgino123

XXX.XXX.91.12

dobrý den..no,já včera tak tak zachránil tříletého kohouta..mám je přes zimu dohromady,a nový letošní pro složení nepříbuzných kmenu(čínský) mi ho pořádně prohnal..už je v toku..tak jsem je musel rozdělit..smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík