Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2013 09:07
stajnella

XXX.XXX.18.162

pomuže koupit vápník slepičkám když mi žerou vejce?skoušel jsem vyfouknout vejce a dat doněj pepř,ale vypadalo že jim to chutná ještě vícsmajlík.prosím o radu Jirka

15.3.2013 09:36
11.11

XXX.XXX.9.1

Dobry den.Bohužel to nepomůže zadejte si do vyhledavače slepice žere vejce tam toho najdete dost. Většinou vejce načíná jedna slepice a ostatní jí ho pomůžou sežrat.Já jsem to řešil loni soused letos vyzkoušel jsem toho hromadu nebylo mi to nic platné potom jsem udělal to že jsem položil vejce do výběhu a pozoroval která slepice ho načne tu jsem chytil a zabil potom byl klid to samý u souseda letos Je to dost razantní řešení, ale jediný se mi osvědčilo

15.3.2013 09:53
dkup

XXX.XXX.111.163

zkuste zatemnit hnízda něj. závěsem a hlavně slepice nějak zaměstnat (hrabaniště, popeliště, ...) - v neomezených výbězích se to nestává, je to zlozvyk, který vzniká z nudy

15.3.2013 10:30
nietsch

XXX.XXX.54.125

Dobrý den,
doporučuji vyfouknout tak tři čtyři vejce. Naplnit sádrou a dát do snášedel. Slepice, když budou klovat a tato vejce nepůjdou rozbít a sežrat, tak toho do týdne nechají a přestanou žrát vejce.
Stejný problém řešila někdy v listopadu nebo v prosinci paní se sasexkami na nemoderované diskusi.
S chovatelským pozdravem Nietsch K.

15.3.2013 10:42
Záryby

XXX.XXX.167.120

stajnella napsal(a):
pomuže koupit vápník slepičkám když mi žerou vejce?skoušel jsem vyfouknout vejce a dat doněj pepř,ale vypadalo že jim to chutná ještě vícsmajlík.prosím o radu Jirka

Chyby jim bilkovina, tak dodat a pridat do vody supervit D smajlík a oni prestanou. R

15.3.2013 11:27
jo012810

XXX.XXX.49.191

Kdo je výrobcem supervitu D a kdo jej distribuje?

15.3.2013 11:38
ladd

XXX.XXX.34.52

Pokud si již na to zvykly, tak nemyslím, že po dodání bílkoviny přestanou. Ono jim to totiž chutná. Samozřejmě ale je na místě se pokusit krmnou dávku upravit. Já to musel řešit dvakrát a vždy pomohlo mírné zastřižení horní špičky zobáku tak, aby byla nepatrně kratší než spodní. Takže nahoře uvedeným způsobem identifikovat tu která to dělá a pak místo špalku zkrátit zobák. Slepice pak do vejce klobe spodní špičkou a v té nemá sílu aby ho rozbila. Po několika pokusech toho nechá a než zobák doroste tak zlozvyk zapomene.
Nedávno tu paní psala, že to praktikovala proti zamezení vyškubání peří a funguje také – slepice s takto upraveným zobákem nejsou schopny peří zachytit.

15.3.2013 14:28
11.11

XXX.XXX.17.96

To všechno jsem zkoušel ješte jsem jim věšel čínský zelí po tom i ryby aby se zabavili a pomohla sekyra

Přidejte reakci

Přidat smajlík