Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2013 08:07
jadron

XXX.XXX.93.33

8 Maransek- první slepice co jsem si pořídila.Jsou nádhrené,vychovala jsem si je od kuřátek a je jim 3 1/2 měsíce.Jsou v kurníku.Vedle mám oddělený kurník,kde mám-Měla jsem dalších 8 Maransek a 14 brojleů.Jsou to všechno kuřátka 3 týdny.A najednou mi každý den uhynou tak dvě kuřátka/brojler nebo Maanska/ . Vůbec nevím,co se děje. Vodu jim dávám 4x denně,krmení také .Hnuj jim vybírám 1x týdně.Žádlo mají B1 ,šrot-kukuřičný,pšeničný.
Poraďte.

14.7.2013 12:14
syem

XXX.XXX.45.211

Nevím, ale napadá mne, jaké tam mají teplo? Třítýdenní kuřátka jsou na teplo ještě dost náročné, potřebují alespoň nízkou žárovku, aby se mohly jít ohřát, pokud je jim zima. Přidala bych jim tam ještě písek.

14.7.2013 13:46
yzengrin

XXX.XXX.213.5

Mám naprosto stejný problém.
Tak nevím, jestli to nebude skutečně tím teplem..

14.7.2013 13:56
jadron

XXX.XXX.93.33

Už jsem na to asi přišla- je to asi tím,že tam mají horko.Brojleři jsou na to citlivý. Je to možné.Mám je v kurníku, ktreý je zateplený.

14.7.2013 19:51
bernaček

XXX.XXX.117.5

jadron napsal(a):
Už jsem na to asi přišla- je to asi tím,že tam mají horko.Brojleři jsou na to citlivý. Je to možné.Mám je v kurníku, ktreý je zateplený.

takovedle kuře ma mit teplotu cca 30stupnu a když mu bude horko tak si vyjde vem ne snad eště že esistuji chovatele coje maji v odchovnácha maji regulovatelnou teplotu u nichsmajlík a jestli mate kurnik zatepleny tak by mněl v zimně nepropouštět teplo ven a v lete zase opačně teplem v kurniku to posmajlíkdle mně nebude

14.7.2013 22:17
syem

XXX.XXX.45.211

Mám dvoutýdenní kuřátka, ven je dávám jen pokud je skutečně teplo, mám udělaný minivýběh - skleníček ze starých oken, dřevotřísky a plexiskla, to se nahřeje, ale pokud je chladno, tak jsou pod žárovkou a na noc taky. Když se tak moc ochladilo, dostaly žárovku i ty starší, bylo jim více než měsíc, ty už na noc byly v kurníčku a přes den chodily ven, ale ty změny v počasí byly tak velké, že se tlačily pod žárovkou, byla jim zima.

15.7.2013 06:44
jadron

XXX.XXX.93.33

Děkuji za rady.Ještě snad do kdy máte brojlery v bedýnce pod lampou? Mám je vrátit do bedýnky?

15.7.2013 14:29
syem

XXX.XXX.45.211

Držte je v teple alespoň do konce šestého týdne, ale pokud dojde k tak rapidní změně počasí jako před nedávnem, kdy z tropických teplot jsme se dostali k patnácti, tak přitápějte i později (stačí nízká žárovka, pokud se tlačí pod ní, je jim zima). Nemusí nutně do bedýnky se žárovkou, my natáhli prodlužku a kuřice nechali v kurníčku, měli pomalu dva měsíce, ale byla jim zima, tak jsme přitopili jen na noc v kurníčku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík