8 Maransek- první slepice co jsem si pořídila.Jsou nádhrené,vychovala jsem si je od kuřátek a je jim 3 1/2 měsíce.Jsou v kurníku.Vedle mám oddělený kurník,kde mám-Měla jsem dalších 8 Maransek a 14 brojleů.Jsou to všechno kuřátka 3 týdny.A najednou mi každý den uhynou tak dvě kuřátka/brojler nebo Maanska/ . Vůbec nevím,co se děje. Vodu jim dávám 4x denně,krmení také .Hnuj jim vybírám 1x týdně.Žádlo mají B1 ,šrot-kukuřičný,pšeničný.
Poraďte.
jadron
napsal(a):
Už jsem na to asi přišla- je to asi tím,že tam mají horko.Brojleři jsou na to citlivý. Je to možné.Mám je v kurníku, ktreý je zateplený.
takovedle kuře ma mit teplotu cca 30stupnu a když mu bude horko tak si vyjde vem ne snad eště že esistuji chovatele coje maji v odchovnácha maji regulovatelnou teplotu u nich a jestli mate kurnik zatepleny tak by mněl v zimně nepropouštět teplo ven a v lete zase opačně teplem v kurniku to po
dle mně nebude
Mám dvoutýdenní kuřátka, ven je dávám jen pokud je skutečně teplo, mám udělaný minivýběh - skleníček ze starých oken, dřevotřísky a plexiskla, to se nahřeje, ale pokud je chladno, tak jsou pod žárovkou a na noc taky. Když se tak moc ochladilo, dostaly žárovku i ty starší, bylo jim více než měsíc, ty už na noc byly v kurníčku a přes den chodily ven, ale ty změny v počasí byly tak velké, že se tlačily pod žárovkou, byla jim zima.
Držte je v teple alespoň do konce šestého týdne, ale pokud dojde k tak rapidní změně počasí jako před nedávnem, kdy z tropických teplot jsme se dostali k patnácti, tak přitápějte i později (stačí nízká žárovka, pokud se tlačí pod ní, je jim zima). Nemusí nutně do bedýnky se žárovkou, my natáhli prodlužku a kuřice nechali v kurníčku, měli pomalu dva měsíce, ale byla jim zima, tak jsme přitopili jen na noc v kurníčku.