Pár otázek na perličky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2014 10:13
trudinka

XXX.XXX.144.38

Dobrý den,
měla bych pár otázek okolo choovu perliček,líbí se mi chtěla bych je zkusit chovat.

1.Je chov náročný?
2.Vysedí samy vejce?
3.Jsou spíše jako kachny,krůty,tím myslím,že nanesou vejce a pak na ně sednou,nebo spíš jako slepice prostě snáší a je otázkou každého kusu jestli zasedne?
4.Jak chutná maso?Všude čtu,že je vinikající,ale nevím k čemu si ho přiřadit.
5.Co žerou,to co slepice,nebo mají nějaké specielní krmné požadavky?
6.A nakonec,budete někdo prodávat kuřata(nebo jak se říká mláďtům)?

Asi mám hloupé otázky,ale než to tu dám po ostatních přízpěvcích dohromady,tak se třeba něco dozvím.Děkuji za trpělivost s každou odpovědí.Bára

24.1.2014 10:59
peterr22

XXX.XXX.68.4

Myslím si že niečo málo sa dozviete http://www.youtube.com/watch?v=V_sClJFiiJg smajlík

24.1.2014 12:17
bernaček

XXX.XXX.117.5

trudinka napsal(a):
Dobrý den,
měla bych pár otázek okolo choovu perliček,líbí se mi chtěla bych je zkusit chovat.

1.Je chov náročný?
2.Vysedí samy vejce?
3.Jsou spíše jako kachny,krůty,tím myslím,že nanesou vejce a pak na ně sednou,nebo spíš jako slepice prostě snáší a je otázkou každého kusu jestli zasedne?
4.Jak chutná maso?Všude čtu,že je vinikající,ale nevím k čemu si ho přiřadit.
5.Co žerou,to co slepice,nebo mají nějaké specielní krmné požadavky?
6.A nakonec,budete někdo prodávat kuřata(nebo jak se říká mláďtům)?

Asi mám hloupé otázky,ale než to tu dám po ostatních přízpěvcích dohromady,tak se třeba něco dozvím.Děkuji za trpělivost s každou odpovědí.Bára

1.chov naročný není zaleži jestli mate klasické nebo brojlerové ,zaleži na tom umělý nebo přrodni odchov
2.vejce věčinou vysedi samy ale je u nich časté zanašeni na nepřistupna mista něco jako krocan,je u¨nich zachovam velice dobrý pud kvokavosti kvuli nizké domestikaci
3.něco mezi slepici a krutou nesou cca 100 vajec ročně ale nesou nesou a a najednou se stratí a a po 26 dnech se objevi s perličatkama pokud ji něco mezi tim nesežere
4.maso bych přirovnal k bažantovi prakticky jeto jeden druh
5.žerou co si najdou ošem pokud je nemate ve vykrmovém režimu zaleži na vašem čase
6.budu prodavat bud nasadovky nebo možna kuřata.jinak jsem z MSK

24.1.2014 12:19
trudinka

XXX.XXX.144.38

Děkuj za odkaz,něco jsem už vyčetla tady v článcích,ale to video bylo supr.Nejlepší byla část,jak rozbíjeli vejce.smajlík Tím mě to přivedlo na myšlenku,že by mohla krůta ty perličky klidně vysedět,že?Mám 4,tak bych je jedné mohla dát.
Ještě jsem se chtěla zeptat,jestli je pravda,že nehrabou.Vzhledem k jejich létání,bych tím chtěla ochránit sousedovu zeleninovou zahrádku pro případ dezerce.Bára

24.1.2014 12:23
trudinka

XXX.XXX.144.38

bernaček napsal(a):
1.chov naročný není zaleži jestli mate klasické nebo brojlerové ,zaleži na tom umělý nebo přrodni odchov
2.vejce věčinou vysedi samy ale je u nich časté zanašeni na nepřistupna mista něco jako krocan,je u¨nich zachovam velice dobrý pud kvokavosti kvuli nizké domestikaci
3.něco mezi slepici a krutou nesou cca 100 vajec ročně ale nesou nesou a a najednou se stratí a a po 26 dnech se objevi s perličatkama pokud ji něco mezi tim nesežere
5.žerou co si najdou ošem pokud je nemate ve vykrmovém režimu zaleži na vašem čase

Dobrý den,děkuji za odpověď,posíláte případně vejce i poštou?Nebo nějakou podobnou zásilkovou firmou?a kolik chcete za jedno vejce?Děkuji Bára

24.1.2014 13:10
bernaček

XXX.XXX.117.5

trudinka napsal(a):
Dobrý den,děkuji za odpověď,posíláte případně vejce i poštou?Nebo nějakou podobnou zásilkovou firmou?a kolik chcete za jedno vejce?Děkuji Bára

neposilam přes poštu nic protože osobně když něco kupuji tak chci vidět v jakem prostředi to zviře žije a potom jednou jedinkrat sem si koupil vejce pře zasilkou službu a většina vajec mněla rozbitý sloutek a to byli zabalené v novinach bublinkové folii a vysipané polystyrenem takže špatna skusenost

26.1.2014 12:53
trudinka

XXX.XXX.144.38

Na tom asi něco bude,takže musím sehnat nějaké poblíž domova,je tu někdo z Vysočiny? Nejlépe Žďár nad Sázavou a okolí?Bára

7.6.2014 20:18
pajagaja

XXX.XXX.141.190

bernaček napsal(a):

Dobrý den,nemáte náhodou pár nasadových vajíček perliček?Vypadá to,že mi opět zasedne kvočna tak bych jí je podložila.Děkuji Pavla

8.6.2014 04:48
vendelin28

XXX.XXX.36.221

bernaček napsal(a):

Dobry den jake máte zkušenosti s prličkama líhnutí v líhn je pravda jak se všude píše že se vajíčka musí otáčet každou hodinu a větrat dvakrát deně deset minut?Děkuji každému za přátelskou radu.smajlík

8.6.2014 19:00
vendelin28

XXX.XXX.37.186

Tak prosím prosím smutně koukám poraďte.smajlík

8.6.2014 19:12
začátek

XXX.XXX.3.94

Líhnu je jako slepice a v pohodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík