V loni jsme měli káčátka a nebyl problém, který máme nyní. Máme je 1 měsíc jsou velká, krmíme je směsí , ale začali si navzájem trhat peří na křídlech, vytržené peří sní. Vypadá to hrozně, ale nevíme čím to je. K směsi dáváme namočené pečivo s čerstvou kopřivou. Ví někdo čím to je a co s tím?Děkuji za jakoukoliv odpověď.
Děkuji, 23.6. jim byl měsíc, změnili jsme směs pro starší a začlo to.Do té doby nebyl problém. Pouštíme je májí blízko potok, pasou se , myslela jsem si , že je to tou směsí. A ona to bude asi ta nuda, ale je divné , že to peří jí, tak to bude spíš ten nedostatek bílkovin. Myslela jsem si, že v těch granul. směsí je to vše obsažené. 10kg směsi stojí 270,- Kč a to mi přijde dost, a přesto to nezajistí dostatek všeho co je potřeba ke krmení.
Správně je směsi 20 kg za 270,- Kč a ne jak jsem napsala 10 kg. Vylíhlo se jich z 21 vajec 19 a to je hodně, což jsme ani nepředpokládali a hrozně rychle vyrostli. Přidáme doporučované bílkoviny a snad ti naši kanibalové jak jim říkám, s tím vytrháváním peří přestanou, jinak nevím.Díky za radu.