Pomozte s káčaty kachny pyžmové

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.6.2014 22:54
kačenky

XXX.XXX.149.20

V loni jsme měli káčátka a nebyl problém, který máme nyní. Máme je 1 měsíc jsou velká, krmíme je směsí , ale začali si navzájem trhat peří na křídlech, vytržené peří sní. Vypadá to hrozně, ale nevíme čím to je. K směsi dáváme namočené pečivo s čerstvou kopřivou. Ví někdo čím to je a co s tím?Děkuji za jakoukoliv odpověď.

30.6.2014 23:31
danis

XXX.XXX.188.108

Nedostatek bílkovin a nuda. Přidávejte do krmení živočišnou složku, maso, tvaroh, kefír, vejce.... k tomu nějaké vitamíny a minerály.
Dopřejte jim volný výběh s možností pastvy a sběrem hmyzu.

1.7.2014 16:04
kačenky

XXX.XXX.149.20

Děkuji, 23.6. jim byl měsíc, změnili jsme směs pro starší a začlo to.Do té doby nebyl problém. Pouštíme je májí blízko potok, pasou se , myslela jsem si , že je to tou směsí. A ona to bude asi ta nuda, ale je divné , že to peří jí, tak to bude spíš ten nedostatek bílkovin. Myslela jsem si, že v těch granul. směsí je to vše obsažené. 10kg směsi stojí 270,- Kč a to mi přijde dost, a přesto to nezajistí dostatek všeho co je potřeba ke krmení.

2.7.2014 07:14
bara001

XXX.XXX.40.135

Zkuste změnit směs, tím myslím od jiného výrobce, tohle je strašně drahé, já kupuji směsi kde 25 kg se pohybuje od 250 do 290 podle typu. Drahá směs ještě nemusí vašim kačenkám vyhovovat. Přidat bílkoviny určitě ano.

3.7.2014 00:48
kačenky

XXX.XXX.149.20

Správně je směsi 20 kg za 270,- Kč a ne jak jsem napsala 10 kg. Vylíhlo se jich z 21 vajec 19 a to je hodně, což jsme ani nepředpokládali a hrozně rychle vyrostli. Přidáme doporučované bílkoviny a snad ti naši kanibalové jak jim říkám, s tím vytrháváním peří přestanou, jinak nevím.Díky za radu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík