Dobry večer prosím o radu včera kdyš sem šla zavřít slípky tak jedna seděla v hnízde jinak si holky vždycky zalezou sami. Měla pod sebou 8vajec ale kvokající zvuky nevydavá a dnes tam sedí zas na dalších čerstvě snešených vejci. Může to tedy být kvočna? Sem začátečník a tak nevím všude píšou že vydává kvokací zvuk tak ted nevím přesunout jí do klidu i s vejci ale nevím jestli uz není pozdě nasazovat aby stihli kuřátka vyrůst ztoho nejhorsího nez bude zima. Pokud je pozde tak co sni mam dělat vcera už bylo pul jedenacte tak už spala tak sem ji přendala do kurníku a vejce sebrala. Byla takova stuhla ale prý je to stoho jak tam usla. Diky za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

boca
napsal(a):
Dobry večer prosím o radu včera kdyš sem šla zavřít slípky tak jedna seděla v hnízde jinak si holky vždycky zalezou sami. Měla pod sebou 8vajec ale kvokající zvuky nevydavá a dnes tam sedí zas na dalších čerstvě snešených vejci. Může to tedy být kvočna? Sem začátečník a tak nevím všude píšou že vydává kvokací zvuk tak ted nevím přesunout jí do klidu i s vejci ale nevím jestli uz není pozdě nasazovat aby stihli kuřátka vyrůst ztoho nejhorsího nez bude zima. Pokud je pozde tak co sni mam dělat vcera už bylo pul jedenacte tak už spala tak sem ji přendala do kurníku a vejce sebrala. Byla takova stuhla ale prý je to stoho jak tam usla. Diky za rady
Osobně bych už nenasazoval, 21 dní sezení, konec července a kdo ví, jaké bude v říjnu počasí. Takže pokud se takto rozhodnete a slepice bude mít i po sebrání vajec tendenci se zdržovat v hnízdě, tak jí dejte někam, kde bude mít pod sebou jen holou podlahu (kámen, beton, dřevo, dlažbu apod., většinou se používá králíkárna, já mám třeba v garážovém stání klec, která je ve vzduchu) a vodu a krmení (dostatek bílkovin) a mělo by jí to během pár dnů přejít. Nesmí prostě mít možnost se zahřát odspodu.
Pokud je slepice na hnízdě i v noci, tak je to s největší pravděpodobnodtí kvočna /někomu chodí slepice spát do kukaní pravidelně, proto nepíši, že je to kvočna na 100%/.
Kvokavé zvuky vydáva kvočna když chodí, když sedí na hnízdě a nikdo ji neruší, tak je zticha.
Nasazení, je to tak na hraně. Jestli nemáte vyhovující chovatelské zázemí, kde budete kuřata moci v případě nepříznivého počasí mít zavřená, aniž by strádala nedostatekem pohybu, světla, tak již nenasazujte.
Dobry den diky za rady. Kvočně sem našla místo šeré jak se uvádí podložila 15 vajec. Dnes poprve vylezla z hnízda na jidlo cca po 15 min sem ji tam vrátila. Původně sem myslela ze se tam vrátí sama. Chci se ještě zeptat mají vejce pořad stejnou teplotu? Kdyš sou pod kvočnou zdaji se mi pěkně teploučká ale jak si odskočila tak mi přišli chladná. Vubec nevim jak to je dělám to prvně a v článcich sem přímo tohle nenašla diky za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

boca
napsal(a):
Dobry den diky za rady. Kvočně sem našla místo šeré jak se uvádí podložila 15 vajec. Dnes poprve vylezla z hnízda na jidlo cca po 15 min sem ji tam vrátila. Původně sem myslela ze se tam vrátí sama. Chci se ještě zeptat mají vejce pořad stejnou teplotu? Kdyš sou pod kvočnou zdaji se mi pěkně teploučká ale jak si odskočila tak mi přišli chladná. Vubec nevim jak to je dělám to prvně a v článcich sem přímo tohle nenašla diky za rady
To je normalni, vejce si sama vyrabi teplo az v druhe polovine inkubace ( zhruba), pokud se nevraci sama, tak ji hlidejte, prvni tyden by ty vychazky nemely byt prilis dlouhe, spis tak 5-10 minut. Ale je zde v sekci clanku nekolik textu primo o lihnuti, staci zadat do vyhledavace napr. lihnuti pro lihnarske panice, nebo tak nejak se to jmenuje. A take vse o postupne inkubaci.