Z jara jsem se rozhodla pro pokus s národním plemenem. Jedna že se mi líbí a jednak že je výzvou pro mé chovatelské srdce.
Z prvé várky 1 denních 11 kuřátek zůstaly 4 slepičky a 6 kohoutků. První líhnutí a odchov, kde bylo 11 kuřátek dopadl katastroficky. Po zásahu kuny doma běhá jedna drobná pipka. Nicméně se nevzdávám a v líhni je pár dnů 60 ks násadovek.
A protože bez řádné kontroly užitkovosti je chovatelská práce jen prací poloviční, včera jsem holkám přivezla jejich osobní kontrolní hnízda.)
Budu ráda, kdož znáte kropenky, aby se se mnou podělil, kdy se dá očekávat nástup snášky? Zda "dodržují 20 týden +/- lehkého nosného typu?
a naše novotou vonící hnízdečka.) Nemůžu se dočkat až je použijeme.)
Jen mě mrzí, že slepiček je tak málo, no doufám, že do zim ještě nějaké přibydou...ať ta chovatelská práce sviští
brakemonka
napsal(a):
a naše novotou vonící hnízdečka.) Nemůžu se dočkat až je použijeme.)
Jen mě mrzí, že slepiček je tak málo, no doufám, že do zim ještě nějaké přibydou...ať ta chovatelská práce sviští
Dobrý den, můžu poprosit o informace resp. vaše dosavadní zkušenosti s tímto krásným českým plemenem? Jak jsou na tom se snáškou? Ve kterém týdnu zhruba snáší? Co kvokavost? Někdo říká že kvokají jiní že ne. Děkuji za odpověď Jirka