Zdravím. Toto mne isté robili aj moje. Veterinár niečo zistil, už neviem čo (žiadne baktérie, žiadne choroby, ale príznaky Čkanie, prskanie, každý deň iná). , ale predpísal toto:
HYDROVIT AD3E podávať 5 dní za sebou (10 litrov vody a 3 ml prípravku - je to mega dávka pre ne). Na noc dať vodu z Hypermangánu.. Potom 5 dní podávať Hydrovit E3 forte (10 litrov vody a k tomu 3 ml prípravku). Nie je ochranná lehota. Všetky nádoby na vodu dezinfikovať pod teplou vodou.
Celé vitamíny v lekárni ma stáli možno do 10 €, každá lekáreň to vie objednať na počkanie, viem dať kontakt, kde som to zháňal ja.
DOXYGAL má ochrannú lehotu na vajcia 5 dní po poslednom podaní sa nesmú konzumovať ( lebo hrozí sračka ako hrom, proste neskutočné žalúdočné problémy).
Potom preventívne podávať Hydrovit AD3E raz za týždeň. Mne to pomohlo. Lebo pôvodne jedna sliepka to robila tak často, až som ju zabil a urobil som jej pitvu, žiadne zmeny, ale mala plný hrvoľ aj žalúdok a málo vody. Potom druhej som pokusne dával vodu do zobáka a vtedy to prestávalo.