Mňa by zaujímalo či slepiciam stačí kurník, ktorý majú postavený.
Kurník je rožmerov: š x h x v - 3 m x 3 m x 1,5m. Majú teraz iba jeden otvor o šírke 50 cm počas dňa, na noc zakrývam kusom plexiskla.
Kurník je postavený zo zateplených panelov plnených PUR penou, hrúbka 5 cm. Od zeme je to izolované drevom, na zemi majú cca 5 cm hrubú podstielku z pilín, pravidelne menené podľa potreby. Je tam cca 90 slepíc. Voda im tam zatiaľ nemrzne, ale otázka, pri mrazoch - 15 v noci, mám prikurovať, alebo im stačí čo majú sami nadýchané? Nemeral som teplotu v kurníku, ale voda vnútri nezamŕza, ale ráno keď otvorím tak je tam teplo :)
Vetranie vyriešené z dvoch bokov, cca 2 cm škárami. Kurník je v závetrí, chránený pred silným vetrom.
Moje nervy, uf, to jsem se uklidnila. Tak to se tam vlezou. Teď zase nevím, proč by je měly desky trápit. Já mám kurník z desek, docela látaný, (manželův výrobek, čili nesmím mít výhrady) Tak pozoruji teploměr a meteostanici, jak to vypadá. No mínus 8 stupňů. Brr. Loni byla zima v celku teplá, ale letos nevím, jak dopadnu. Kachny jsou v děsném provizoriu, ale ty mají aspoň spoustu sena. Dveře slepicím zakrývám dekou.
U vás nemám obavy, pokud jim voda nezamrzá, je to dobré. Vždycky se dá přitápět, takže žádné obavy. Hlavně krmit, plné volátka jsou základ.
Teda počty mi moc nešly, ale při rozměrech 3x3x1,5 se mi zdá že jsou ty slepice namačkané, jak sendviče. 9 metrů čverečných na 90 slepic? Nebo pro 9 slepic? Myslím, ale že zateplené jsou dost. To se jim tam vleze voda ?