Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.45.2
Zdravím, při porážce kuřete - brojlera, jsem se setkal s tím, že kolem hrudní kosti měl brojler zelené ložisko prsní svaloviny. Neví prosím někdo, co to je zač? A zda je ostatní maso nezávadné pro konzumaci? Děkuji za pomoc
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.146.73
zelené zafarbenie je spôsobené úrazom možno ste ho pri zabíjani stlačili alebo sa snažilo niekde vyskočiť a ked dopadlo na zem tak si zlomilo hrudnú kosť a od kosti sa šíri to zafarbenie v neskoršom štádiu s toho ide silný zápach NEJEDZTE HO! pokial je to na malom kúsku tak to poriadne vyrežte tak 2 cm s každej strany
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.27.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím, při porážce kuřete - brojlera, jsem se setkal s tím, že kolem hrudní kosti měl brojler zelené ložisko prsní svaloviny. Neví prosím někdo, co to je zač? A zda je ostatní maso nezávadné pro konzumaci? Děkuji za pomoc
Je to hematom. Prostě se pořádně praštilo, buď zaživa nebo při porážce.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.45.2
Díky za postřehy. Také se mi podařilo něco zjistit. Projevuje se to u rychle rostoucích a těžkých druhů drůbeže při námaze. Je to nekróza prsního svalu, jmenuje se to DPM (zátěžová myopatie, ,,green muscle disease,, apod.). Nemělo by to být infekční, takže ostatní maso by mělo být použitelné pro konzum.
Michaela 5
XXX.XXX.211.208
Dobrý den. Podle popisu jsme to měli u jednoho kuřete taky. Z úrazu to určitě není. To vypadá jinak. Je to vevnitř, uzavřené ze všech stran.
Michaela 5
XXX.XXX.211.208
Hematom to určitě není. Vypadá jinak. Taky jsme to měli u kuřete. Byly to prostě ložiska zeleného masa a všude okolo bylo maso normální.