Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

25.6.2013 15:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.2

Zdravím, při porážce kuřete - brojlera, jsem se setkal s tím, že kolem hrudní kosti měl brojler zelené ložisko prsní svaloviny. Neví prosím někdo, co to je zač? A zda je ostatní maso nezávadné pro konzumaci? Děkuji za pomoc

Neregistrovaný uživatel

25.6.2013 17:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.73

zelené zafarbenie je spôsobené úrazom možno ste ho pri zabíjani stlačili alebo sa snažilo niekde vyskočiť a ked dopadlo na zem tak si zlomilo hrudnú kosť a od kosti sa šíri to zafarbenie v neskoršom štádiu s toho ide silný zápach NEJEDZTE HO! pokial je to na malom kúsku tak to poriadne vyrežte tak 2 cm s každej strany

Neregistrovaný uživatel

25.6.2013 19:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím, při porážce kuřete - brojlera, jsem se setkal s tím, že kolem hrudní kosti měl brojler zelené ložisko prsní svaloviny. Neví prosím někdo, co to je zač? A zda je ostatní maso nezávadné pro konzumaci? Děkuji za pomoc

Je to hematom. Prostě se pořádně praštilo, buď zaživa nebo při porážce.

Neregistrovaný uživatel

25.6.2013 22:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.2

Díky za postřehy. Také se mi podařilo něco zjistit. Projevuje se to u rychle rostoucích a těžkých druhů drůbeže při námaze. Je to nekróza prsního svalu, jmenuje se to DPM (zátěžová myopatie, ,,green muscle disease,, apod.). Nemělo by to být infekční, takže ostatní maso by mělo být použitelné pro konzum.

Michaela 5

21.1.2017 08:25
Michaela 5

XXX.XXX.211.208

Dobrý den. Podle popisu jsme to měli u jednoho kuřete taky. Z úrazu to určitě není. To vypadá jinak. Je to vevnitř, uzavřené ze všech stran.

Michaela 5

21.1.2017 08:28
Michaela 5

XXX.XXX.211.208

Hematom to určitě není. Vypadá jinak. Taky jsme to měli u kuřete. Byly to prostě ložiska zeleného masa a všude okolo bylo maso normální.

23.1.2017 15:13
milan.p

XXX.XXX.109.253

Ahoj, jsem řezník a při bourání kuřat se s tím občas taky setkám.Vždy, když jsem do toho zelenýho masa říznul, tak se na mně usmál abces.Takže doporučuji pořádně umýt nůž a celý to vyříznout i s kostí a vyhodit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík