fofr

XXX.XXX.227.223
Dobrý den, chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost s granulemi pro holoubky? Mam problém krmím směsí zrnin, odpad je veliký, neboli vybíraj si jen to proně dobré, ostatní jako pšenici, kukuřici vyhazují, skusil sem různé druhy směsí, vždy jeto stejné, tak přemýšlím o granulích, děkuji za nějaké reakce.
Záleží, jak jsou vyrobené. Jestli lisované za studena, pak možná jo...
Jestli vyrobené tepelnou extruzí, pak bych je nechtěl ani zadarmo...
Obecně VŠECHNY tepelně upravované granule (psí, kočičí...už i pro plazy ) je pastička na lenochy (A OBROVSKEJ KŠEFT), ale jen "hra" na zdravou výživu...
A je úplně jedno, jestli stojí kg 20, nebo 300Kč.
fofr
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost s granulemi pro holoubky? Mam problém krmím směsí zrnin, odpad je veliký, neboli vybíraj si jen to proně dobré, ostatní jako pšenici, kukuřici vyhazují, skusil sem různé druhy směsí, vždy jeto stejné, tak přemýšlím o granulích, děkuji za nějaké reakce.
Zdravím.S granulema je to jak napsal Váslav (lupus).Pokud nejsou kvalitní, tak je nemá cenu krmit.Napsal jsem sem mnohokrát-KRMENÍ UMĚNÍ.Vetšina zrnin je silně přesušená, převážně pšenice, kukuřice, hrách.Pokud nenakoupíte zrniny přímo od kombajnu, tak nezbývá než ráno zrniny namočit a druhý den krmit.Je to logické, protože ani v přírodě divoký holub nežere zrniny přesušené.Udělejte si test sám.Vezměte zrnko kukuřice doma usušené v klasu a zrnko kukuřice koupené.Kladívkem obě zrnka rozbíte a bude vám vše jasné.Nyní je nejvhodnější doba si kvalitní zrniny zamluvit, nejlépe z malých políček na vesnicích, kde není herbicidováno a tedy i zaplevelených.Nejlepší je dodat takovému pěstiteli kvalitní oves pro slepice a odvést si od něho zaplevelený ječmen, nebo jinou zaplevelenou zrninu.V letošní sezoně jsem sehnal zaplevelené žito, o němž někteří holubáři tvrdí, že holubům nechutná, ale u mě jsou holoubata tak nakrmená, že jim volata div neprasknou.Není to nic světaborného, je to prostě příroda.Přeji ať se chov daří. Kouťák.
fofr

XXX.XXX.227.223
Děkuji za vyčerpávající odpověd, namočit zkusím, nejde o peníze, ale jemi líto vyhazovat tolik zrnin, pořídil jsem NVH mám jen hobby malochov, bavím se tím, jeto parádní relax, prostě paráda, snažím se jim dát to nejlepší a oni kanouři takle plýtvaj, ještě jednou moc děkuji.
Laci

XXX.XXX.47.200
Zdravým Vás, všeobecne sa dá povedat, že sú dva spôsoby krmenia. Prvý je ad libidum, keď holuby majú neobmedzený prístup ku krmivu. Pri tomto spôsobe sa počíta so stratami práve z dôvodu vyhadzovania krmiva. Z časti sa to môže riešiť tým, že nebudete podávať zmes ale jednotlivé zrnini zvlášť, potom si holub berie z toho co mu práve chutí a nevyhadzuje ostatné semená, ale straty sú aj pri tomto spôsobe. Tie sú vlastne vždy ak holub môže vyberat a je vždy najedený. Druhý spôsob krmenia -podľa mňa lepší - je kŕmiť holuby 2 -3 krát denne podľa toho či odchovávajú mladé alebo nie a nasypat im toľko čo zjedia za cca 15-20 min. Že koľko to sa dá určiť napr. tým, že keď sa po jedle prvé holuby idú napiť tak by ostatné mali dojednať posledné zvyšky. Takto sa to používa napr. aj pri poštových holuboch ktoré podávajú výkony a denne nalietajú niekoľko hodín a pritom niekedy ešte odchovavajú mladé. A napriek tomu im to stačí. Pre holuby držané vo voliere alebo málo lietavé to musí byť úplne postačujúce. Takto krmené holuby nie sú pretučnelé a má to aj výhodu, že ak sú trochu hladné budú krotké a pri každom krmení nás budú očakávať, dajú sa navyknúť aj na ruku.
Treba si všímať či krmivo ktoré odmietajú je v poriadku, či nie je staré, zatuchlé, napadnuté škodcami a pod. a pokiaľ je v poriadku tak Vaše holuby sú len prekrmené a rozhadzujú krmivo len preto, že ho majú nadbytok.
Kouťák, jako vždy palec nahoru, že je většina granulí, jako skoro všechny tzv. doplňky jen velký podvod a byznys, u zvířat, jako u lidí se již ani netají, poslední co výrobce zajímá je zničené zdraví konzumentů, plodnost, imunita, jestli holubi vybírají jen některé komponenty, stačí dva dny hladovky a sežerou vše i s krmítkem, naklíčené obilí, zelené krmení, pobyt na dešti, slunci, mrazu, nemohou žádné nesmysly nahradit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

čendas
napsal(a):
Kouťák, jako vždy palec nahoru, že je většina granulí, jako skoro všechny tzv. doplňky jen velký podvod a byznys, u zvířat, jako u lidí se již ani netají, poslední co výrobce zajímá je zničené zdraví konzumentů, plodnost, imunita, jestli holubi vybírají jen některé komponenty, stačí dva dny hladovky a sežerou vše i s krmítkem, naklíčené obilí, zelené krmení, pobyt na dešti, slunci, mrazu, nemohou žádné nesmysly nahradit.
fofr
napsal(a):
Zdravím,
granule požívám cca 40% krmné dávky, jsou k nezaplacení při krmení holoubat.
Holuby se na ně naučí rychle, jen je třeba počítat s tím, že nejdřív vybírají směs kulatých zrnin a kukuřici, pak granule a nakonec ječmen. Nechte holoubky trochu vyhladovět až vysbírají vše, dejte další krmení, tak minimalizujete plýtvání, nejsou přežraní a lépe krmí mladé.
Honza.
Kromně holubů, mám 20 et japonské křepelky, zpočátku jsem podle návodu různých pseudovědců krmil jen směsí N, ale pak jsem na doporučení kámoše udělal pokus, dal jsem jich polovinu vedle, krmil je směsí N1 a tmavého pečiva, trávy, drnů, písku, nosnost naprosto stejná, líhnívost daleko vyšší, dnes se již netají, že nosnice v klecích, kde stojí celý život na jedné noze, v klimatizovaném koncentráku, bez slunce, trávy, snášejí kromně jiných absurdit vejce bez vitamínu d.