Chov holubů bratrů Novotných

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.11.2017 20:24
nowwotny

XXX.XXX.180.134

Ikdyž je mezi námi osmiletý věkový rozdíl, tak si navzájem v chovu pomáháme, jezdíme spolu po různých výstavách, návštěvujem spolu chovatele.
Sice každý z nás chová jiné plemeno, ale to nám nevadí. Navzájem si posuzujeme holubi- kdo je má lepší, držíme při sobě a podporujeme se.

13.11.2017 20:43
nowwotny

XXX.XXX.180.134

15.11.2017 21:13
efulin

XXX.XXX.166.2

To je pekne! Kez by mi sourozenci take holubarili!

15.11.2017 23:43
mysak

XXX.XXX.49.230

nowwotny napsal(a):
Ikdyž je mezi námi osmiletý věkový rozdíl, tak si navzájem v chovu pomáháme, jezdíme spolu po různých výstavách, návštěvujem spolu chovatele.
Sice každý z nás chová jiné plemeno, ale to nám nevadí. Navzájem si posuzujeme holubi- kdo je má lepší, držíme při sobě a podporujeme se.

Příkladná dvojka. Fandíme vám, klucí. Hodně zdaru!

16.11.2017 15:58
mnowotny

XXX.XXX.180.134

Děkujem, tohle není náš první společný úspěch. Už spolu chováme holuby 5 let, bratr začal dříve a já se potom k němu přidal. Bratr už vystřídal bezpočet plemen a teď začal chov koburských skřivanů kapratých a já už 5 let chovám texany.

16.11.2017 21:13
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím, už jsem to psal na těchto stránkách mnohokráte, ale přesto to napíši ještě znovu. Holubaření je krásný zájem, je to láska, vášeň, vzrušení. Je to životní styl, který dává člověku náboj, dává radost, ale zároveň učí k pokoře, učí k zodpovědnosti a dokáže člověku otevřít úplně jiný svět, než ten, který každodenně nás obklopuje a vede od někud někam. Holubaření je nádherné a přeji vám přátelé, aby jste si ten krásný zájem vychutnávali co možná nejdéle a naplno. Já holubařím přes 50 let a stále jsem do holubů a holubaření blázen a nedokážu si život bez holubů představit.

17.11.2017 08:01
Rotvik

XXX.XXX.190.86

st.toman napsal(a):
Zdravím, už jsem to psal na těchto stránkách mnohokráte, ale přesto to napíši ještě znovu. Holubaření je krásný zájem, je to láska, vášeň, vzrušení. Je to životní styl, který dává člověku náboj, dává radost, ale zároveň učí k pokoře, učí k zodpovědnosti a dokáže člověku otevřít úplně jiný svět, než ten, který každodenně nás obklopuje a vede od někud někam. Holubaření je nádherné a přeji vám přátelé, aby jste si ten krásný zájem vychutnávali co možná nejdéle a naplno. Já holubařím přes 50 let a stále jsem do holubů a holubaření blázen a nedokážu si život bez holubů představit.

Pište to stále dokola a dokola,
tyto slova neomrzí

27.2.2018 19:42
mnowotny

XXX.XXX.180.134

Opět jsme z bratrem uspěli.
Tentokrát na výstavě ve Zbýšově, ze které si odvážíme pohár, který jsme dostali na texanku. Holubice byla ohodnocena 96 body, ostatní byli v těsném závěsu za ní 2x 95 bodů a 1x 94 bodů
Takže opět velký úspěch pro náš chov
Jinak to byla velice pěkná výstava s úžasnou atmosférou.

28.2.2018 11:26
kko

XXX.XXX.249.94

Gratuluji.Takových mladých je málo.

28.2.2018 12:06
mnowotny

XXX.XXX.58.185

Děkujeme, bohužel mladých chovatelů není mnoho, protože dnešní mládež radši volí počítač.

28.2.2018 12:58
bohumil62

XXX.XXX.215.55

st.toman napsal(a):

Nádherná slova, také tam u nich sedím hodiny a hodiny, tisíce hodin pozorování. Venku je - 9 a vytopím si pozorovatelnu na + 12, dám si kafčo a pozoruju jak je jim u mě dobře smajlík

20.7.2018 11:42
stepka

XXX.XXX.225.10

Zdravím hoši, kolik holoubat máte v průměru na 1 pár ? Ptám se jen ze zvědavosti, protože jsem slyšela, že se výstavní texani hodně pohoršili s produkcí holoubat oproti "užitkovým".
Děkuji.

20.7.2018 16:05
mnowotny

XXX.XXX.180.134

V minulých letech jsme opravdu neměli bůh ví jaké odchovy v průměru tak 2 holoubata na pár, ale letos to je 4 holoubat na pár, takže tohle je zatím naše nejlepší sezona. Ale je to individuální od jednoho páru máme třeba 5 holoubat a od jiného třeba jen 2-3.

20.7.2018 17:02
jo012810

XXX.XXX.101.35

mnowotny napsal(a):
V minulých letech jsme opravdu neměli bůh ví jaké odchovy v průměru tak 2 holoubata na pár, ale letos to je 4 holoubat na pár, takže tohle je zatím naše nejlepší sezona. Ale je to individuální od jednoho páru máme třeba 5 holoubat a od jiného třeba jen 2-3.

Tak nevím. Pokud holub vyšlechtěný na produkci holoubat dá, po šlechtění pro výstavní účely, až 4 holoubata za rok, tak něco asi není dobře...

20.7.2018 17:20
lupus4

XXX.XXX.12.239

jo012810 napsal(a):
Tak nevím. Pokud holub vyšlechtěný na produkci holoubat dá, po šlechtění pro výstavní účely, až 4 holoubata za rok, tak něco asi není dobře...

Přesně tak, pokud "šlechtění" na krásu znamená, že z vitálního holuba s normální produkcí min 7 hnízd/sezonu "udělají 1kg krasavce" s odchovem 4ks holoubat (v lepším případě ) tak je to špatně tutově

Měl sem je před cca 25 lety a nevěděl co s holoubatama...pak ještě asi před 5ti cca 2 roky a na odchov 3 holoubat/sezonu sem neměl nervy

Ps. to kluci není nic proti vám, to je jen obecný povzdech

20.7.2018 18:45
mnowotny

XXX.XXX.3.143

Tak záleží co preferujete pokud na maso tak plodnější jsou starší řady jako 1. a 2., ale na výstavu rozhodně 3. řada, která jak říkáte je krásná s těma před ní se to nedá srovnávat, ale zase ta jejich produkce je nižší, ale když to máte výhradně na výstavy jako my tak vám stačí 4 holoubata na pár a vybrat si to nejlepší z nich.

20.7.2018 19:20
lupus4

XXX.XXX.12.239

mnowotny napsal(a):
Tak záleží co preferujete pokud na maso tak plodnější jsou starší řady jako 1. a 2., ale na výstavu rozhodně 3. řada, která jak říkáte je krásná s těma před ní se to nedá srovnávat, ale zase ta jejich produkce je nižší, ale když to máte výhradně na výstavy jako my tak vám stačí 4 holoubata na pár a vybrat si to nejlepší z nich.

Jo, já to chápu, každého volba jenže další "šlechtění na krásu" povede k ještě většímu poklesu vitality, pak se začnou používat "chůvy" a je to v... cesta zpět je hooodně kostrbatá
a holub, byť "sebekrásnější" (což je hodně subjektivní hledisko), co se sám není schopen rozmnožovat je k čemu ?

Mě ty "výstaváci" první snůšky rozmačkali, pak po vložení 5cm molitanu + trošky slámy do hnízd konečně vyseděli, ale nijak zvlášť nekrmili (oproti těm malinko lehčím staršího typu).Nebylo vyjímkou i jen jedno holoubě. Navíc u dospělých holubů se mi i občas stalo, že po ulétnutí pár m je prostě trefil šlak. Nic pro mne.
Podívejte se na vlákno od Kouťáka (NVH 2017), že to jde, krása i vitalita pospolu.
Takže vám kluci přeju, ať se vám v chovu co nejlépe daří a věnujte se nejen "kráse", ale i vitalitě.
A až budete starší, tak přijdete na to, že kokardy a poháry jsou k prdu. Důležitější jsou zdraví a vitální holubi a vaše radost z nich.

20.7.2018 20:16
mnowotny

XXX.XXX.180.134

Děkujeme, ať se daří i vám. Nemusíme být starší, abychom pochopili co je na chovatelství krásné. Naši holoubci nám dělají velkou radost jak na výstavách i jen tak u nás na dvorečku.

18.11.2018 16:18
martin.nowo

XXX.XXX.180.134

Rok se s rokem a my jsme mohli být svědky opět velmi překrásné výstavy ve Slavkově u Brna. Vystaveno bylo 260 holubů. Na této výstavě jsme s bratrem zažili velký úspěch, naše holubice získali ocenění nejlepší holubice výstavy a nejlepší výletek. Vystavovali jsme 10 holubů, z toho dva měli ohodnocení 94 bodů, tři měli 95 bodů, čtyři měli 96 bodů a jeden měl 97 bodů.

18.11.2018 16:56
nowwotny

XXX.XXX.0.102

Jedna starší tam byls bratře ještě malý 😂😂😂

18.11.2018 16:56
nowwotny

XXX.XXX.0.102

Rok 2015

18.11.2018 18:20
martin.nowo

XXX.XXX.180.134

Jedna fotečka z výstavy ve Slavkově u Brna
vlevo můj bratr, pohár za nejlepší holubici výstavy (Texan)
vpravo já, nejlepší výletek (Texan)
uprostřed Vladimír Novozámský, pohár za nejlepšího holuba výstavy (Moravský voláč červený sedlatý)

24.8.2019 13:50
5555

XXX.XXX.39.19

martin.nowo napsal(a):
2019

Moc pěkní výletci

24.8.2019 14:04
martin.nowo

XXX.XXX.57.33

5555 napsal(a):
Moc pěkní výletci

Děkujeme

25.8.2019 20:39
pablitto

XXX.XXX.254.23

mate nadherne holuby chalani, no ten texan by sa mal mnozit a mnozit

27.8.2019 11:10
martin.nowo

XXX.XXX.180.134

No letos se nám trochu přemnožili :D
Na začátku sezony to nevypadalo nic moc, ale potom se rozjeli a nemohly jsme je zastavit ještě holoubata nevylétla z budníku a už seděli na dalších vejcích :D
Letos se opravdu v chovu zadařilo.

27.8.2019 20:48
Texvlada

XXX.XXX.43.14

Ahoj 21.9. 2019 máme chovatelé texanů 3.speciálku ve Svinčanech nechtěl by jsi se zúčastnit hodnotí posuzovatelé ze Slovenska,klecné se neplatí pokud by jsi měl zájem, tak mi napiš na email může vystavovat kdokoliv,kdo má texany a zajímá ho toto plemeno a chce si ho porovnat s chovateli v Čechách a vědět kvalitu jen texanů a ne jen na výstavě s jinými plemeny. Pište na email vladatexan@seznam.cz snad se někdo ozvete kdyžtak do emailu napište i telefon zavolám vám bez poplatků není to žádná reklama!!!

2.9.2019 17:56
martin.nowo

XXX.XXX.180.134

Naši holubi slaví opět úspěch, tedy rovnou dva úspěchy!
První úspěch, jsme získali na výstavě mladých chovatelů v Kyjově, kde náš letošní výletek ohodnocen 96 body získal čestnou cenu, dále byli holubi ohodnoceni 95 a dvakrát 94 bodů.
Druhý úspěch získali naši holubi na výstavě v Jiříkovicích. Kde jsem vystavoval společně s bratrem. I na této velice krásné výstavě naši holubi nezklamali. Loňská holubice ohodnocena 96 body získala čestnou cenu. Dále jsme získali pětkrát 95 bodů a dvakrát 94 bodů.

25.3.2020 16:19
martin.nowo

XXX.XXX.139.10

Po nějaké době přidávám fotky našeho chovu :D

Ať se daří!

29.8.2022 17:02
martin.nowo

XXX.XXX.154.116

Další chovatel u Novotných. Bratrův syn s jeho prvním úspěchem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík