Staroněmecký racek - volný chov.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.12.2017 15:06
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Jaké máte zkušemosti? Chtěl jsem něco pro radost, tak 5 párů, aby to trochu lítalo. Ale létají akorát tak na svoji střechu a dál nic. Jeden kolega holubář pošťáků mně řekl, že na orientaci jsou to hloupí holubi. Nejsem začátečník. Choval jsem desetiletí benešovské, kingy, české bagdety, slezské barevnohlávky, norimberské bagdety pár let. Myslel jsem, že rackové budou trochu létat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.12.2017 15:49

Moudivláček napsal(a):
Jaké máte zkušemosti? Chtěl jsem něco pro radost, tak 5 párů, aby to trochu lítalo. Ale létají akorát tak na svoji střechu a dál nic. Jeden kolega holubář pošťáků mně řekl, že na orientaci jsou to hloupí holubi. Nejsem začátečník. Choval jsem desetiletí benešovské, kingy, české bagdety, slezské barevnohlávky, norimberské bagdety pár let. Myslel jsem, že rackové budou trochu létat.

Zdravím, mám obavu, že dnes již létá málokteré plemeno. Na druhou stranu dokáže létat ledacos, dokonce NVH mi dokázali s PH zakroužit, ale musí to být k tomu vedeno a mít tyto schopnosti v krvi...

19.12.2017 16:25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím, mám obavu, že dnes již létá málokteré plemeno. Na druhou stranu dokáže létat ledacos, dokonce NVH mi dokázali s PH zakroužit, ale musí to být k tomu vedeno a mít tyto schopnosti v krvi...

Čau Marťas, víš dneska je hodně problém v tom že většina chovu je dnes hlavně zaměřena na exteriér a tudíž je většina chovu ve voliérách jsou tam i takové plemena jako třeba stavaci kteří byli vždy chování na volno jelikož mají předpoklady k akrobatickému letu ale to jistě víš...pro nějaké to létání bych možná doporučil třeba PRS nebo RK případně třeba budapešťské vysokoletce na ty je ve velkém hejnu neskutečně nádherný pohled

19.12.2017 18:16
lupus4

XXX.XXX.1.195

Moudivláček napsal(a):

Kašlete na tupý něm. holuby, když je tolik pěknejch českejch

Doporučuji PRS, vlaštováci v hejnku, nebo č. čejka bezrousá - překrásný pohled
nakonec i třeba PK
PRS zde volné chovy mají např, efulín, rous
viz, https://www.ifauna.cz/holubi/diskuse/detail/3262437/prazsky-rejdic-stredozobi.

19.12.2017 18:55
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

lupus4 napsal(a):

nakonec i třeba PK
viz, https://www.ifauna.cz/holubi/diskuse/detail/3262437/prazsky-rejdic-stredozobi.

Loni jsem koupil pár čejekbezrousých a 2,2 výletky, tak uvidím. Už jsou zde 2 samostatná mláďata, modrá, ale líbí se mě černá kombinace s bílou, bez ohledu na chovatelské trendy Krásný holoubek, dravci prý nemají šanci.
Létají prý vysoko. Určitou dobu jsem měl i rakovnické kotrláky, ale nic moc s tou akrobacií to nebylo.

20.12.2017 12:53

lupus4 napsal(a):

nakonec i třeba PK

Ahoj, dost dobře se hýbou slezští barevnohlávci a jak píše Martin Szczotka, úplně super jsou budapešťáci. Ti fakt nemají chybu a dravec je blbě loví!

21.12.2017 22:35
Strouhy

XXX.XXX.252.28

Moudivláček napsal(a):
Loni jsem koupil pár čejekbezrousých a 2,2 výletky, tak uvidím. Už jsou zde 2 samostatná mláďata, modrá, ale líbí se mě černá kombinace s bílou, bez ohledu na chovatelské trendy Krásný holoubek, dravci prý nemají šanci.
Létají prý vysoko. Určitou dobu jsem měl i rakovnické kotrláky, ale nic moc s tou akrobacií to nebylo.

Nezdá se mi že by čejky létali dost vysoko. Pokud si dravec vyhlédne jakéhokoliv holuba tak je na 99 % úspěšný a holub vám může létat třeba kilometr vysoko. Co se týká RK je třeba koupit kvalitní holuby kteří budou opravdu válet. Většinou je to ale tak že kvalitní akrobaty si musí každý chovatel vyšlechtit sám. Málo kdo vám prodá top holuby za hubičku. Je ještě dost plemen které dokáží dobře létat ale je třeba se jim více věnovat a šlechtit a trénovat právě v letu. Otevřít ráno holubník není vše, ale to by bylo na dlouhé povídání...

21.12.2017 23:22
mirek78

XXX.XXX.117.13

Je to dle mé zkušenosti závislé nejen na plemeni, ale i prostředí a způsobu krmení. Pokud budou mít holubi pořád nasypané, tak nebudou létat ani budapestaci nebo jiná výkonná plemena. Naopak, pokud se budou holubi držet střídmě v krmení můžou se rozpohybovat i střední a barevná plemena holubů. Prostě budou mít snahu si v okolí holubniku najít něco na přilepšení a tím pádem se budou udržovat v kondici a v pohybu. U výkonných plemen je správné množství a složení krmení základ jejich dobrého výkonu, ale to není předmětem tohoto vlákna i s ohledem na to, že se vypouštějí pouze k proletu za účelem tréninku.

23.12.2017 20:42
Vági

XXX.XXX.223.60

Zdravím, téměř vše už tu je psáno. Rackové určitě nemají problém s létáním. Jen je potřeba je k tomu vést jako to je s každým holubem co chcete aby létal. Já si u RK nemohu vůbec stěžovat a to je chovám první rok. Musel jsem jen přijít na správný postup krmení.. Také někdy záleží kde a od koho koupíte, ale bohužel je chyba spíše v chovateli než-li v holubech.. Přeji hodně štěstí!

24.12.2017 20:02
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Moudivláček napsal(a):

9.12. jsem napsal dotaz. Děkuji za všechny odpovědi. Asi máte pravdu, že holubi s plnými volaty o let ven nebudou mít moc zájem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík