Dostal jsem od Jardy rakovnického kotrláka udajně červeného, když to bylo ještě holoubě, typoval jsem jej na červeně dominantního, což je u sedlatého docela rarita.
mysak
napsal(a):
Dostal jsem od Jardy rakovnického kotrláka udajně červeného, když to bylo ještě holoubě, typoval jsem jej na červeně dominantního, což je u sedlatého docela rarita.
Ovšem holoubek měl zajímavě zbarvenou zadní partii, místo popelavé má namodralý kostřec a ocas s hnědočerveným pruhem.COž je rarita ještě vzácnější.
mysak
napsal(a):
Detail zbarvení ocasu. Dokonce krajáky mají bílý vnější prapor.
ROdiče byli modří s fialovým leskem na voleti. Teď babo raď.
Zřejmě se jedná o prvotní mutaci červené recesivní, která zde nedokonale překrývá modrou původní barvu. Proč se projevila plně jen na hlavě a krku není mi známo.
Máte-li někdo kloudné vysvětlení, napište.
Juraj Kafka
mysak
napsal(a):
Detail zbarvení ocasu. Dokonce krajáky mají bílý vnější prapor.
ROdiče byli modří s fialovým leskem na voleti. Teď babo raď.
Zřejmě se jedná o prvotní mutaci červené recesivní, která zde nedokonale překrývá modrou původní barvu. Proč se projevila plně jen na hlavě a krku není mi známo.
Máte-li někdo kloudné vysvětlení, napište.
Juraj Kafka
Rodiče: samec byl černý, (jeho rodiče-táta černý, máma červená), holubice modrá. Jarda