Něco pro znalce barev, Kamila a spol...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.9.2007 23:19

Dostal jsem od Jardy rakovnického kotrláka udajně červeného, když to bylo ještě holoubě, typoval jsem jej na červeně dominantního, což je u sedlatého docela rarita.

22.9.2007 23:21

mysak napsal(a):
Dostal jsem od Jardy rakovnického kotrláka udajně červeného, když to bylo ještě holoubě, typoval jsem jej na červeně dominantního, což je u sedlatého docela rarita.

Ovšem holoubek měl zajímavě zbarvenou zadní partii, místo popelavé má namodralý kostřec a ocas s hnědočerveným pruhem.COž je rarita ještě vzácnější.

22.9.2007 23:27

mysak napsal(a):

Detail zbarvení ocasu. Dokonce krajáky mají bílý vnější prapor.
ROdiče byli modří s fialovým leskem na voleti. Teď babo raď.
Zřejmě se jedná o prvotní mutaci červené recesivní, která zde nedokonale překrývá modrou původní barvu. Proč se projevila plně jen na hlavě a krku není mi známo.
Máte-li někdo kloudné vysvětlení, napište.
Juraj Kafka

23.9.2007 06:27

mysak napsal(a):
Detail zbarvení ocasu. Dokonce krajáky mají bílý vnější prapor.
ROdiče byli modří s fialovým leskem na voleti. Teď babo raď.
Zřejmě se jedná o prvotní mutaci červené recesivní, která zde nedokonale překrývá modrou původní barvu. Proč se projevila plně jen na hlavě a krku není mi známo.
Máte-li někdo kloudné vysvětlení, napište.
Juraj Kafka

Rodiče: samec byl černý, (jeho rodiče-táta černý, máma červená), holubice modrá. Jarda

Přidejte reakci

Přidat smajlík